Neonlarım ölüyor Arkadaşlar! :(
Arkadaşlar eşim doğum günü hediyesi olarak bana akvaryum ve 4 adet discus aldı ve ben onlar için yeni akvaryum kurdum, akvaryumun oturup oturmadığını test için 8 adet neon attım içine 2.gün neonlar teker teker ölmeye başladılar havasız kalmış gibi su yüzüne doğru çıkıp sonra felç olmuş gibi ölüyolar akvareyumda küçük sarı prenses yavrularıda var ama neonlardan küçükler ve birbirlerine dokunmuyolar ve sarılardan ölen olmadı! Acaba bu ölümlerin sebebi ne olabilir. akvaryum 28derecede ve dışfiltre kurulu hava taşıda var discusları akvaryuma atmaya korkuyorum yardım ederseniz sevinirim şimdiden herkese çok teşekkürlerr
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sık soluma bana filtrasyonun oturmaması sonucu oluşabilecek amonyak patlamasını hatırlattı.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim diskuslar için ayrı akvaryum kurdum 150 litre kapasitesinde ve diğer akvaryumdan 8 litre su ilave ettim kurarken bakteri oluşumu için diskusları pazar akşamı akvaryuma atmam gerekiyor akvaryumda sadece diskuslar ve neonlar olucak ama korkum hala devam ediyor pazar akşamına kadar su otururmu acaba? Akvaryumu pazartesi akşamı kurdum ve su aşıladım bu akşamda diğer akvaryumumdan su koyayımmı biraz daha yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim diskuslar için ayrı akvaryum kurdum 150 litre kapasitesinde ve diğer akvaryumdan 8 litre su ilave ettim kurarken bakteri oluşumu için diskusları pazar akşamı akvaryuma atmam gerekiyor akvaryumda sadece diskuslar ve neonlar olucak ama korkum hala devam ediyor pazar akşamına kadar su otururmu acaba? Akvaryumu pazartesi akşamı kurdum ve su aşıladım bu akşamda diğer akvaryumumdan su koyayımmı biraz daha yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.
[/QUOTE]Adnan Bey; su eklemek ciddi bir bakteri artışı sağlamaz. Akvaryuma dinlenmemiş su koyduysanız 2 gin kadar hava taşı da koyup suda akıntı oluşturarak suyun akvaryum içinde dinlenmesini sağlayın. Sonra uzun süredir çalışmakta olan bir akvaryum filtresinin süngerini alıp akvaryumun içine batırın ve sıkıp akvaryum suyunda temizleyin. Tuttuğu pisliklerin suya karışmasının fazla önemi yok.
Ardından akvaryumu filtreleri dahil 7-10 gün kadar çalışır halde tutun, her gün ufak bir tutam yem atın.
Pazara o akvaryum hazır olmaz, balıkları sakata atmayın derim.
Akvaryumunuza başka bir akvaryumdan su ekleyerekte suyun oturmasını hızlandırabilirsiniz. Bu durumda epey işe yarayan bir uygulamadır.