Neden Forum Danışmanlarımız yok?
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 20:23
Merhaba arkadaşlar, bu foruma yıllardır giriyoruz her birlikte, alışverişlerimiz dostluklarımız oluyor.
Bunların yanında insanız sonuçta başımıza binbir türlü sorun gelebiliyor. Ayrıca bu forumda doktor, gazeteci, avukat, mühendis v.b. bir çok meslekten insanlar var. Bir başlık altında gönüllü olarak danışmanlık sistemi kurabiliriz.
Örneğin hukuksal bir konuda sorunu olan bir üye bir gönüllü avukatımıza yazı yazarak yardım isteyebilmeli veya bir sağlık problemi olan forum üyesi yine bir forum üyesi olan doktordan yardım isteyebilmeli.
''Bir elin nesi var iki elin sesi var'' sloganıyla çıkmayı amaçladığım bu projede, hem forumu güçlendiririz, hem birbirimize destek oluruz.
Bunların yanında insanız sonuçta başımıza binbir türlü sorun gelebiliyor. Ayrıca bu forumda doktor, gazeteci, avukat, mühendis v.b. bir çok meslekten insanlar var. Bir başlık altında gönüllü olarak danışmanlık sistemi kurabiliriz.
Örneğin hukuksal bir konuda sorunu olan bir üye bir gönüllü avukatımıza yazı yazarak yardım isteyebilmeli veya bir sağlık problemi olan forum üyesi yine bir forum üyesi olan doktordan yardım isteyebilmeli.
''Bir elin nesi var iki elin sesi var'' sloganıyla çıkmayı amaçladığım bu projede, hem forumu güçlendiririz, hem birbirimize destek oluruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 21:52
İlk katılımcı olmak güzel olur konuya.
Bu şekilde bir düzenleme yapılırsa elektrik,elektronik, gibi konularda yardımcı olmak isterim. Bilhakis yakın çevremde hobi hane , üretim hane kurmak isteyen arkadaşlarımıza her türlü maddi bir karşılık beklemeden yardım ede bilirim (çalışma saatlerim dışarısında)
Sizede bu şekilde öreri sunduğunuz için gerçekten teşekkür ederim olması gereken bir bölüm.
Yanlız şunu belirtmek isterim bu şekilde bir sistem daha öncelerden çok fazla denendi ama çok fazla bir randıman alınamadı. Bunu belirtmek istedim sadece hali hazırda yöneticisi olduğum bir forum sitesinde bu dayanışma ilk başlarda oldukça verimli olsa bile sonradan pürüzler çıkabiliyor.
Bu sorunların nedeni basit aslında Türk insanı her şeyi bilirim zihniyeti barınmakta.
Şu şekilde bir engelleme konula bilir bu işi yapan ve maddi anlamda para kazanan arkadaşlar illaki diploma sertifika vs gibi şeyleri vardır bunların ibrazınıda yapması istene bilir çok fazla insanın bu işe gönüllü olacağı kesin gereksiz boş bilgiler ile değilde gerçekten uzmanı olduğu konularda yardımcı olmuş ola bilir diye düşünüyorum.
Nacizane eklemelerim.
Proje gerçekten hayata geçirile bilir ise oldukça faydalı bir sistem ortaya çıkacaktır.
Tekrar tebrikler bu tarz bir proje önerdiğiniz için.
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 09:43
[QUOTE=mufitsa]
Ben de size yapmış olduğunuz eklemelerden ve katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bence boyle bir başlık açılacaksa, danışman olacak kişinin danışman olacağı konuda profesyonel olması şart olmalı elbette. Ayrıca bnu danışmanlığın 3 ayla sınırlı tutulması her 3 ayda bir değişmesi iyi olacaktır iş yükü açısından.
İlk katılımcı olmak güzel olur konuya.
Bu şekilde bir düzenleme yapılırsa elektrik,elektronik, gibi konularda yardımcı olmak isterim. Bilhakis yakın çevremde hobi hane , üretim hane kurmak isteyen arkadaşlarımıza her türlü maddi bir karşılık beklemeden yardım ede bilirim (çalışma saatlerim dışarısında)
Sizede bu şekilde öreri sunduğunuz için gerçekten teşekkür ederim olması gereken bir bölüm.
Yanlız şunu belirtmek isterim bu şekilde bir sistem daha öncelerden çok fazla denendi ama çok fazla bir randıman alınamadı. Bunu belirtmek istedim sadece hali hazırda yöneticisi olduğum bir forum sitesinde bu dayanışma ilk başlarda oldukça verimli olsa bile sonradan pürüzler çıkabiliyor.
Bu sorunların nedeni basit aslında Türk insanı her şeyi bilirim zihniyeti barınmakta.
Şu şekilde bir engelleme konula bilir bu işi yapan ve maddi anlamda para kazanan arkadaşlar illaki diploma sertifika vs gibi şeyleri vardır bunların ibrazınıda yapması istene bilir çok fazla insanın bu işe gönüllü olacağı kesin gereksiz boş bilgiler ile değilde gerçekten uzmanı olduğu konularda yardımcı olmuş ola bilir diye düşünüyorum.
Nacizane eklemelerim.
Proje gerçekten hayata geçirile bilir ise oldukça faydalı bir sistem ortaya çıkacaktır.
Tekrar tebrikler bu tarz bir proje önerdiğiniz için.
[/QUOTE]Ben de size yapmış olduğunuz eklemelerden ve katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bence boyle bir başlık açılacaksa, danışman olacak kişinin danışman olacağı konuda profesyonel olması şart olmalı elbette. Ayrıca bnu danışmanlığın 3 ayla sınırlı tutulması her 3 ayda bir değişmesi iyi olacaktır iş yükü açısından.
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 17:29
Sizin iyi niyetli düşüncenize can-ı gönülden destek veriyorum ve katılıyorum ama ne yazık ki bazı mesleklerde meslek etiği ve yasal düzenlemeler gereği bu şekilde internet üzerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulması yasaktır, ruhsat iptali ve meslekten çıkarılmaya kadar giden cezaları vardır.
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 20:54
Aslında yasak olan internet, telefon, mektup, veya başka bir iletişim aracı kullanılması noktasında değil, ücretsiz hizmet verilmesi meslek odaları tarafından yasaklanmıştır, bunun bir çok sebebi vardır, bu sebeplere birkaç örnek olarak; hizmet kalitesinin düşmesi, haksız rekabet, vergi kaçırmaya ortam oluşturması, parasal ihtiyacı olmayan meslek mensuplarının diğer meslek mensuplarının mesleklerini yapmalarına engel olmaları, hizmet veren ve hizmet satın alan açısından karşılıklı sorumluluk şartlarının oluşmaması... ve daha birçok sebeple ücretsiz danışmanlık ve hizmet birçok meslekte yasaklanmıştır.
Ekonomik gücü olmayan ve profesyonel hizmete ihtiyaç duyan kişilerin meslek odalarına dilekçe ile başvurması durumunda bu yasak kişiye özel olarak kaldırılır veya ödenmesi gereken ücret devlet tarafından ödenir.
Ekonomik gücü olmayan ve profesyonel hizmete ihtiyaç duyan kişilerin meslek odalarına dilekçe ile başvurması durumunda bu yasak kişiye özel olarak kaldırılır veya ödenmesi gereken ücret devlet tarafından ödenir.
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 21:14
[QUOTE=sinanistanbul] Aslında yasak olan internet, telefon, mektup, veya başka bir iletişim aracı kullanılması noktasında değil, ücretsiz hizmet verilmesi meslek odaları tarafından yasaklanmıştır, bunun bir çok sebebi vardır, bu sebeplere birkaç örnek olarak; hizmet kalitesinin düşmesi, haksız rekabet, vergi kaçırmaya ortam oluşturması, parasal ihtiyacı olmayan meslek mensuplarının diğer meslek mensuplarının mesleklerini yapmalarına engel olmaları, hizmet veren ve hizmet satın alan açısından karşılıklı sorumluluk şartlarının oluşmaması... ve daha birçok sebeple ücretsiz danışmanlık ve hizmet birçok meslekte yasaklanmıştır.
[/QUOTE]
Müfit savaş 2013-01-04 21:48:20
[/QUOTE]
Meslek odaları yasaklaması için bir kanun veya yasada yeri olmak zorundadır diye biliyorum yanılıyor ola bilir miyim.?
Bu konuda yanılıyor ola bilir misiniz. Bence yanılıyorsunuz ücretsiz hizmet demişsiniz. Burada ücretsiz veya ücretli size bir çok hatta sayfalar dolusu link vere bilirim bunların en başında forum siteleri geliyor. BUrada biz ne yapıyoruz bilgilerimizi paylaşıyoruz,habi alanında fikirlerimizi sunuyoruz,bilmediğimiz bakamadığımız hasta olan veya yetiştiremediğimiz canlılarımızın tedavisini bulmaya çalışıyoruz demek ki biz şuan suç işliyoruz sizin anlattığınıza göre.
Yani demek istediğim sizin şuan yazmış olduğunuz suç olması gerekmekte haksız mıyım ?
Bizim burada işlemiş olduğumuz suçlar sizin tanımınıza göre
BİZ BURADA HER HANGİ BİR ÜCRET ALMADAN YAPIYORUZ.
1-Veteriner lik görevlerini üstlenmemiz. (Hasta balıkların tedavisi)
2-Akvaryum imalatçılarının elindeki iş imkanlarını kısıtlamamız. (İşin imalatını ve inceliklerini öğretmek)
3-Bitki yetiştiricileri veya bitki ticareti yapanların işleri çalmamız. (Rahatsızlanan bitkinin tedavisi tedavi olamassa yeniden alınması gerekecektir.)
4-Akvaryum malzemesi imalatı veya satışı yapanların mal satmalarını engellememiz. (alternatif buluşlar yapa bilme kabiliyetimiz.)
Böyle uzar gider vaktim olsa en az 500-600 madde yaza bilirim bu forum ile ilgili sizin iş tanımıza göre.
Bence bu işte büyük bir yanlışlık var.
(İş, meslek nedir sizin?) Gerçekten merak ettim.
Kesinlik ile bu şekilde olacak diye bir fikrim yoktur yanlış anlaşılmasın polimik değil gerçekten bu şekilde bir çalışma yapa bilirmiyiz diye merak ediyorum sadece fikirlerimi yazdım gerçekten bende merak ediyorum böyle bir yasa var mı diye.
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 21:25
Başlık hoşuma gitti bence faydalı olur ben diş protez teknisyeniyim diş rahatsızlıklarında forum üyelerine bilgi verebilirim.
Sağlıcakla...
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 21:43
Ben kendi üzerime düşen görev varsa elimden geleni yaparım... Ve insanlarında yapmasını arzu ederim... Saygılar...
abrasax 2013-01-05 14:12:29
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 21:46
[QUOTE=abrasax]Yani sizin demek istediğiniz bu yasak kanuni değil teammülen öyle mi?
[/QUOTE]
Sanırım yanlış ifade ettim, bu konuda düzenlenmiş yasalar ve yönetmelikler de mevcut, hukuki düzenlemeler olmasa hiçbir meslek örgütü bir kişinin ruhsatını iptal edip onu meslekten atamaz. Örnek olarak Avukatlık Kanununa bakabilirsiniz.
Ben bütün meslekleri ve meslek odalarını kastetmedim, bazı meslekler ve meslek odaları hakkında yazdım.
Ayrıca şunu da eklemeliyim ki; "bu yasakların olmasını doğru buluyorum" da demedim, sadece birkaç gerkçesine örnek verdim.
sinanistanbul 2013-01-04 22:01:29
Sanırım yanlış ifade ettim, bu konuda düzenlenmiş yasalar ve yönetmelikler de mevcut, hukuki düzenlemeler olmasa hiçbir meslek örgütü bir kişinin ruhsatını iptal edip onu meslekten atamaz. Örnek olarak Avukatlık Kanununa bakabilirsiniz.
Ben bütün meslekleri ve meslek odalarını kastetmedim, bazı meslekler ve meslek odaları hakkında yazdım.
Ayrıca şunu da eklemeliyim ki; "bu yasakların olmasını doğru buluyorum" da demedim, sadece birkaç gerkçesine örnek verdim.
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 22:04
Sinan Bey şunu bi net anlamak istiyorum:
Örneğin bir avukat burda bir forum üyesinin hukuksal sorununa cevap verirse suç işlemiş olur mu?
Örneğin bir avukat burda bir forum üyesinin hukuksal sorununa cevap verirse suç işlemiş olur mu?
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 22:09
[QUOTE=sinanistanbul]
[QUOTE=abrasax]Yani sizin demek istediğiniz bu yasak kanuni değil teammülen öyle mi?
[/QUOTE]
Keşke yasaklar olmasa da insanlar her konuda ücretsiz profesyonel hizmet alma imkânına sahip olsalar. [/QUOTE]
Müfit savaş 2013-01-04 22:10:19
Keşke yasaklar olmasa da insanlar her konuda ücretsiz profesyonel hizmet alma imkânına sahip olsalar. [/QUOTE]
Sanırım yine bir yanlış anlaşılma var.
Şu makaleyi okumanızı rica edeceğim.
En alt paragrafı da ilk mesajımda belirtmiştim zaten.
Benim yapmış olduğum ve bir avukat arkadaşımı arayarak bilgi aldığım kadarı ile bu konuda her hangi bir resmi kısıtlama bulunmamaktadır.
Bu sadece öngörüdür ricadır. Diye bir cevap aldım avukat arkadaşımdan.
Burada kesinlik le size herhangi bir şey söylemiyoruz yanlış anlaşılmasın muhabbet tadında bilgilerimizi tazelemiş oluyoruz. Saygılarım ile sinan bey.
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 22:12
Değerli dostlar illaki bir kişi sorumlu olsun diye bir şey olmamalı örnek başlık açılır sağlık sorunları ve çözüm,hukuk,eğitim vb.şeklinde buralardan bilgili arkadaşlar bildiği ölçüde danışmanlık yapabilir böylelikle tek kişiye direk sorumluluk yüklenmemiş olur.
Fikir güzel izlenecek yol yönetimin taktiridir bence...