neden cama cam?
Camacam akvaryum boş akvaryum demektir ve genelde discus akvaryumları böyledir.Sadece pipo filtre ve yumurtlama hunisi ve ısıtıcı vardır bu camacam akvaryumların içinde hiçbir dekor unsuru yoktur.
örnek:Bu discusların akvaryumu camacamdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balık naklinde v.s gibi durumlarda balıklar neden aç bırakılıp nakil sırasında dışkı yapıp su değerini bozmamasıne engel olunur ?
[/QUOTE]
Balık naklinde v.s gibi durumlarda balıklar neden aç bırakılıp nakil sırasında dışkı yapıp su değerini bozmamasıne engel olunur ?
[/QUOTE]
Zaten balıklara ortalama biz hobiciler günde 3-4 kes yemleme yapıyoruz . O halde senin dğindiğin gibi 8-10 saat kadar sonra normale dönmesi imkansız.
Kendi tecrübelerime dayanarak konu ile alakalı tecrübelerimle edindiğim bilgiler ; Yavru tankım 135 lt cama cam. Yavrularımı sık ve az yemleme yapıyorum, yavru tankımda 2 günde dipte baya bir dışkı birikiyor. Dip çekimini 2. günü değilde 3.-4. güne bıraktığımda balıklarım yem yemede iştahsızlık ve anormal davranışlara bürünüyor. Bana göre burada dışkı v.b şeyler suyun değerinin bozulmasına etki ediyor.
2- Discus tankımda ise belirli aralıklarla değil dipteki dışkıların doğrultusunda dip çekimi yapıyorum Eğer biraz geç dip çekimi yaparsam discuslarım kendilerini karartıyor.
3- Cüce vatoz yavrularında, bilhassa albino olanlarda aynı şartlarda dip çekimi yapmadığımda ölümler baş gösteriyor...
Ve bunun gibi birçok şeyler. Üstteki açıklama hiç bana uygun değil. Benim bu konudaki düşüncem, dışkılar balıklar için tehlikeyi sembole ettiğidir.
[/QUOTE]
Zaten balıklara ortalama biz hobiciler günde 3-4 kes yemleme yapıyoruz . O halde senin dğindiğin gibi 8-10 saat kadar sonra normale dönmesi imkansız.
Kendi tecrübelerime dayanarak konu ile alakalı tecrübelerimle edindiğim bilgiler ; Yavru tankım 135 lt cama cam. Yavrularımı sık ve az yemleme yapıyorum, yavru tankımda 2 günde dipte baya bir dışkı birikiyor. Dip çekimini 2. günü değilde 3.-4. güne bıraktığımda balıklarım yem yemede iştahsızlık ve anormal davranışlara bürünüyor. Bana göre burada dışkı v.b şeyler suyun değerinin bozulmasına etki ediyor.
2- Discus tankımda ise belirli aralıklarla değil dipteki dışkıların doğrultusunda dip çekimi yapıyorum Eğer biraz geç dip çekimi yaparsam discuslarım kendilerini karartıyor.
3- Cüce vatoz yavrularında, bilhassa albino olanlarda aynı şartlarda dip çekimi yapmadığımda ölümler baş gösteriyor...
Ve bunun gibi birçok şeyler. Üstteki açıklama hiç bana uygun değil. Benim bu konudaki düşüncem, dışkılar balıklar için tehlikeyi sembole ettiğidir.
[/QUOTE]
Ümit bey, yavru tanklarımın hepsi cama cam. birka. parça küp yada düz kaya parçası koyuyorum zaman zaman.
Kendimi övmeyi yada bahsetmeyi sevmeyen bir kişilikteyimdir, malawi yada cüce vatoz yavrusunu ben kendi metodlarımla hem daha dirençli hemde daha kısa sürede büyütüyorum. Her akvaristtin kendine has bir metodu vardır.
Discuslarımdaki bu kararmalar suni ortamdan kaynaklanacığını sanmıyorum hem discuslarım hemde anaçları akvaryum ortamında dünyaya geldikleri için doğal ortam nedir bilmiyorlar. Discus tankımdaki balık sayısı ve tankın hacmi uygun, + dış filtre kullanıyorum sadece.
Discus tankımdaki albino long finlerden şu anda 3 defadır yavru aldım. Tanklarımın içinde cücelerden en iyi yavru aldığım tank discus tankımdır. Bunu yakın dostlarımda hayret ediyor....
Teşekkürler.
[QUOTE=unotim123]Erkan abi,aslında bu konuyu biz burda tartışıyoruz ancak bu konu çoktan yabancı forumlarda halledilmiş bir konu ve çoktan kararı benim dediğim yönde bağlandı.Yine de ben destekleyici bazı şeyler sunacağım.
Bitkili tank ayrı. Bitkili tanktan yada bitkilerden anlamam ama bitkiler bu durumu bertaraf ettikleri az çok biliyorum.
Bizim ele aldığım husus cama cam yada sadece kaya, kum v.s ile dekora edilmiş tanklar. Bitkili tankta zaten sistem oturduğunda tanka müdahale edilmiyor...
Dışkı artıklarını içerinde birçok canlı olarak adlandırılan bakteri v.b şeyler yaşasada dışkı adı üzerinde dışkı. Dışkı birçok canlıda olduğu gibi vücuttaki artıkları atma sanatıdır.
Dip not değerinde bir şey daha vurgulamak isterim tekrardan ; Her akvaristin kendine has metodları vardır, yada kendisine özgü uygulaması. Ben senelerdir bu şekilde bir metod yada diğer bir değişle özgü uygulamam. Bu durumdan hem ben hemde balıklarım hoşnut....
Teşekkürler...
Hayır Erkan abi,artıkları atma yolu dışkı değil boşaltımdır.Bu ikisini birbirine karıştırmayalım.Benim bitkili olmayan tanklarda da bu tip uygulamalarım var.Hepsi de olumlu olarak sonuçlandı.Bilimsel doğrular her daim doğrudur,kişiden kişiye değişmez.Dışkılarda hatırı sayılır düzeyde azot yoktur,olamaz da.Bu nedenle de nitrat kaynağı değillerdir.Daha çok karbon ve mineral kaynağıdırlar.Dışkı sadece sindirilemeyen maddelerden oluşur atıklardan değil...
Soğukta dünyaya gelmiş ve soğukta büyümüş bir insanı yinede soğuğa tam manası ile adapte edemezsiniz. Yani doğasını görmemek çokbirşey değiştirmez. Amerikanlar çok müdahaleyi sevmezler. Diskusta herhangi bir amerikandan farklı değil.
Hayır Erkan abi,artıkları atma yolu dışkı değil boşaltımdır.Bu ikisini birbirine karıştırmayalım.Benim bitkili olmayan tanklarda da bu tip uygulamalarım var.Hepsi de olumlu olarak sonuçlandı.Bilimsel doğrular her daim doğrudur,kişiden kişiye değişmez.Dışkılarda hatırı sayılır düzeyde azot yoktur,olamaz da.Bu nedenle de nitrat kaynağı değillerdir.Daha çok karbon ve mineral kaynağıdırlar.Dışkı sadece sindirilemeyen maddelerden oluşur atıklardan değil...
[/QUOTE]İşin o kısmını fazla karıştırma Onur. Sanattır dedik işte.
Malawilerimde su değişimini yada dip çekimini aksattığım zamanlarda balıklarımda ilk gözlemlediğim şey kuyruk erimesiydi. Bunu tecrübe edinerek, peryodik olarak düzenli su değişimi + dip çekimi yapıyorum maşallah evimde 2 yılı aşkındır ne bir ilaç nede hastalanan balığım oldu..
Bilimsel olarakta olsa herkes için doğruda olsa Onur kardeşim, akvarist olarak izlediğim yol yada metodla ben balıklarım rahatlar. Tabi birazda şahsi olarak titizlil duygum yüksek olduğu için dipteki artık yada dışkılar bana rahatsızlık verir...
[QUOTE=rastlantısal]
Soğukta dünyaya gelmiş ve soğukta büyümüş bir insanı yinede soğuğa tam manası ile adapte edemezsiniz. Yani doğasını görmemek çokbirşey değiştirmez. Amerikanlar çok müdahaleyi sevmezler. Diskusta herhangi bir amerikandan farklı değil.
[/QUOTE]Vermiş olduğunuz örnek farklıdır. Ama şunu belirteyim, kutuplarda yaşayan yada Çok fazla uzağa gitmeyelim, Erzurum yada daha ilerisi Kars gibi kışları çok soğuk iklim şartlarında doğan, büyüyen bir kişi o yörenin iklim şartlarına alışkındır. Bizler şu zamanda İstanbul'da öğle vakti gölgede üşüyoruz. Belirttiğim illerde -40 -50 dereceyi görüyorlar. Belkide biz daha çok titreriz İstanbul'daki sıcaklıkta...
Discusları farklı sulara adepte ettiğimiz için çeşme suyunda besleyebiliyoruz. Ama yavru almaz için doğalarındaki su değerlerine ihtiyac duyuluyor. Buda yavru almak için farklı bölüm altına girer bana göre.
Ben her akşam discuslarıma ellerimle yem yediriyorum, her akşam aynı saatte elimi tanka sokup tek tek hepsini seviyorum, bazen birbirlerini kıskanıp kovalıyorlar, beni sev diye.
Bunuda bir örnekle ifade edeyim ; Eğer birisi benim hoşlanmadığım bir hareketi bana yaparsa bunu dile getiririm. Kafama dokunulmasını hiç sevmem ve bunu sert bir dille ifade ederim. Eğer discuslarımda elimden yem yemeyi yada onları sevmemi istemeseler bundan hoşnut olmasalar kaçarlardı... Ama ben 15 aya yakındır beslediğim bir tane bile demasonimi sevmeyi bırakın kepçeyle zor yakalıyorum..
Beğenenler: [T]198152,SmartDiscusRecai[/T]