ne denediysem çözüm bulamadım
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 17:02
Akvaryumunuzun yüzeyini çok hareketli yapın. Bol havalandırmalı olsun. Böylece suyun içinde bol bol oksijen ve Co2 olacak. İyi havalandırılan tanklarda Sakal Yosunu nadiren görülür. Sıkıntı devam ederse Mayalı CO2 sistemi kullanabilirsiniz, CO2'den hoşlanmayan bir yosun türüdür.
Alternatif olarak aydınlatmalarınız eskimiş olabilir, performansı düşen floresanlar da bu yosunu tetikler.
Son çare olarak ReeFlowers - REMalgae adlı ürünü kullanın, gelişimlerini önce durdurur, sonra yerinden kopartır ve dip çekimiyle uzaklaştırırsınız ama akvaryumunuzdaki diğer yosunlara da zarar verir (Java, Christmas, Pellia, Fissidens, Stringy, "MossBall" gibi kültür yosunlarını öldürür).
Alternatif olarak aydınlatmalarınız eskimiş olabilir, performansı düşen floresanlar da bu yosunu tetikler.
Son çare olarak ReeFlowers - REMalgae adlı ürünü kullanın, gelişimlerini önce durdurur, sonra yerinden kopartır ve dip çekimiyle uzaklaştırırsınız ama akvaryumunuzdaki diğer yosunlara da zarar verir (Java, Christmas, Pellia, Fissidens, Stringy, "MossBall" gibi kültür yosunlarını öldürür).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 18:02
Dediğiniz ilaçları hiç denememiştim bu gün Seachem Flourish Nitrogen siparişi verdim işe yarar diye söylendi acaba etkili olurmu dediğiniz ilaçlarıda tedarik etmeye çalışayım mı.
Bu arada dıy co2 sürekli çalışıyor ve florasanlarımıda t5 olarak 3 hafta kadar önce değiştirdim.
Bu arada dıy co2 sürekli çalışıyor ve florasanlarımıda t5 olarak 3 hafta kadar önce değiştirdim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir