Moss Sararması
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 19:30
Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce kurduğum akvaryumdaki yosunun alt kısmında sararmalar oluştu.
Bu durum normal midir?
Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.[:iyi:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186066/300620161729261.jpg[/IMG]
Bu durum normal midir?
Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.[:iyi:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186066/300620161729261.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 20:52
Işık görmeyen alt kısımlar besin üretemedikleri için sararmaları normaldir. Üst kısımlarda sıkıntı yoksa sorun yok. Sararma ve çürümenin önüne budama yaparak geçebilirsiniz. Yosunun uzunlupunu 2 cm civarında tutarsanız sararma olmaz.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 21:15
Tanktaki su sicakligi kac derece? Eger 27 ustune cikmissa sicakliktan dolayi yapar aksi halde gelisemediginden dolayidir.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 21:28
Dipleri ışık alamıyor büyük ihtimalle. Uzamış mosslar.
Yüzeyden kesin yeni tele sarın. Hem uzar hem sararmaz dipleri.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2016 21:30
[QUOTE=talhaGS]Tanktaki su sicakligi kac derece? Eger 27 ustune cikmissa sicakliktan dolayi yapar aksi halde gelisemediginden dolayidir.[/QUOTE]
Bir kaç gün 30 dereceyi görmüştü ancak artik 25-26 derece. Suyun dengesini bozmasından korkuyorum. Alt taraftan kesip yesil kısımları bırakmayı düşünüyorum.
[QUOTE=fate]Dipleri ışık alamıyor büyük ihtimalle. Uzamış mosslar.
[/QUOTE]
Alt kısmı yani sararmış kısmı budamayı düşüyorum. Ne dersiniz? Üstten budarsam alttaki sarı kısımdan sağlıklı yeşil uzantılar çıkar mı?
[/QUOTE]
Teşekkürler.
Bir kaç gün 30 dereceyi görmüştü ancak artik 25-26 derece. Suyun dengesini bozmasından korkuyorum. Alt taraftan kesip yesil kısımları bırakmayı düşünüyorum.
[/QUOTE]
Alt kısmı yani sararmış kısmı budamayı düşüyorum. Ne dersiniz? Üstten budarsam alttaki sarı kısımdan sağlıklı yeşil uzantılar çıkar mı?
[/QUOTE]
Teşekkürler.
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2016 16:41
Ben yıllar önce bir tanıdığımın karma canlı doğuran akvaryumunun bir köşesinde (akvaryumun yüksekliği 50-60 cm vardı) full java moss görmüştüm. İçi yavrularla doluydu. Aynı şekilde bende kendi tankım da yapayım dedim; Arkadaşın başına gelen alttan sararma bende de oldu. Belli aralıklarla moss u ters düz etsek bu sorunun önüne geçebilir miyiz.
Beğenenler: [T]186066,kbalica1[/T]