Moss depolamak
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 22:40
4 derecelik bölümde saklayın.
Saygılar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 15:40
Timur bey, Verdiğiniz bilgi için öncelikle teşekkür ediyorum. Bir miktar java moss um vardı bende söylediklerinizi uyguladım. Yaklaşık 3 ay kavanozda durdu. Çıkardığımda görüntüsü fena değildi ama kavanozu açtığımda kokudan ölüyordum. Deneyenlerde böyle bir sorun oldu mu yoksa sadece bende mi oldu ? Neyse bol bol suyla defalarca yıkadıktan sonra küçük bir akvaryuma bağladım. Koku azaldı. Bu normal mi sizce ? yoksa bitkim çürümüş mü atayım mı bilemedim ?
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2013 12:18
[QUOTE=suphi_navlo]Timur bey, Verdiğiniz bilgi için öncelikle teşekkür ediyorum. Bir miktar java moss um vardı bende söylediklerinizi uyguladım. Yaklaşık 3 ay kavanozda durdu. Çıkardığımda görüntüsü fena değildi ama kavanozu açtığımda kokudan ölüyordum. Deneyenlerde böyle bir sorun oldu mu yoksa sadece bende mi oldu ? Neyse bol bol suyla defalarca yıkadıktan sonra küçük bir akvaryuma bağladım. Koku azaldı. Bu normal mi sizce ? yoksa bitkim çürümüş mü atayım mı bilemedim ?[/QUOTE]
Aynı durum benimde başıma gelmişti. İki kavanoz moss depoladım fakat birindeki koku dayanılacak gibi değildi diğerinde böyle bir koku yoktu. Galiba koku olanın içinde yavru karides kaldı ya da başka organik birşeyler kaldı ve ölünce koku yaptı. Moss depolayacak olanlar bu duruma dikkat etmeli..
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2013 18:57
Mossları yetiştiremedim sakladıktan sonra. Renkleri de geri gelmedi malesef. Ama 3 ay daha yaşadılar :).