Mongo kökü?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Turgay bey guartz kumu akvaryumculardan temin edebilirsiniz,mango kökü hakkında tek şey söylemek istiyorum.Sizin beslediğiniz balıklar sert sulardan hoşlanan canlılar,mango köküde suyu yumuşatan bir ağaç.Yani sizin balıklarınıza pek olumlu olacağını sanmıyorum.Bunun yerinde mercan ve siyah kum yerinede mercan kırığı ve dere kumu kullanmanızda fayda var.
İstediğiniz kumu akvaryumcularda bulabilirsiniz.Yalnız mango kökü beslediğiniz balıklarla uzaktan yakından alakası yok.Onun yerine kayalık alanlar oluşturabilirsiniz.Hem ph dereceniz hemnde balıklarınız mutluluğu için kaya daha iyi olur.
Canlı doğuran yada discus besleyen bir tanıdığınız var ise hediye edin yada ilanlar kısmında satışını deneyin.Ama aldığınız yere vererek yerinde başka birşeyde alabilirsiniz.
Kütüğü iyice kaynatın 1 2 haftada suda bekletin sonra akvaryuma koyun siz pH yükseltecek, suyu sertleştirecek önlemlerinizi aldıktan sonra bu kütüğün fazla bir etkisi olmaz gibi geliyor bana... Daha ufak bişi koyarsanız işiniz daha garanti olur tabi...