Merhaba Discus Diyarı
[QUOTE=Balik Yemi]Hafta da iki- üç defa balıklarınıza verdiğiniz yemlere emdirin sarımsak suyunu ve ardından balıklara verin. İlk etapta yemeyebilirler. Yenmeyen yemleri akvaryumdan çıkartın. Suyu bozar. Daha sonra elbette yemeye başlayacaklardır.[/QUOTE]
Teşekkür ederim ilginiz için çok sağolun
saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Test için gerekli malzemeleri aldım. Bu akşam ilk işim kayaları çıkartmak olucak ph hakkında daha tam olarak kesin bir bilgiye sahip değilim yani suyun ph ı kaç onu bilmiyorum.Sizce kayaları çıkarttıktan sonramı ölçmeliyim yoksa kayalar varkenmi ölçeyim? Kayaların ph için zararlı olmadığını yani ph 7.0 oranında sağladıklarını düşünürsek sizce yinede kayaları çıkartmam gerekirmi? Sonuçta bir okadarda mango kütükleri var tankımda.yaklasık her biri 30 cm boyutlarında 6 adet mango kütük bulunmakta.
Saygılar
Arkadaşlar gözlemlerime dayanarak birşeyi sizinle paylaşmak istedim;
Discuslarım ilk zamanları çok saklanıyorlardı.Şimdi aradan bir hafta geçti ve hepsini tankımın her yerinde görmek mümkün.Yani baya bir hareketlendiler.Maşallahları var.Ama yinede heran birşey olacakmış korkusundayım.Sizce üstlerindeki stresi atmışlarmıdır?
Bu arada haftada bir kez su değişimi yapıyorum.Gümüş hazır su değişimi yapıyorum.Yaklaşık 20 lt değişim yapıyorum.PH değeri 7,48 ve suyum hep 20 derce. Yemlemeye dikkat ediyor ve balıkların rahatsız olacağı hareketlerden uzak duruyorum.tanka gerekli olmadıkça müdahele etmemeye gayret gözteriyorum.Daha yapmam gerekenler olursa paylaşımlarınız bekliyorum.
Saygılar,