MERCAN ve AKVARYUM..!!
Selam Arkadaşlar...
Yetkili Arkadaşlara ben bir Fikir sunmak isterim , eger yanlissa zaten burda yorumlar yapilir ve bu form onun için.
Akvaryum.com bu siteye tesadüf Arkadaşim araciligiyla tanişdim ve üye oldum. VE görüyorumki bir çok Arkadaşimiz her konulari soruyo cevap aliyo ve hatta örnek alip kendilerinde uyguluyorlar.
Benim sizden ricam Dogayi Korumak için MERCAN la alakali
Akvaryumlari konmamasi MERCANLA alakali her şeyin örnek olarak Gösterilmemesi ; bizlerde a ne Güzel olmuşda bende Alayim mantigini yapmamamiz amaciyla KESİNLİKLE Mercan li akvaryumun gözterilmemesi tarafdariyim..
Lütfen Arkadaşlar Mercanlar oluşuyo ve bizlerde bunlari bir cansiz Eşyamiş gibi alip Kullanmayalim , MERCANLAR yerinde dogal hayatta Güzeldir...!!
Hatta akvaryum.com olarakda bu konunun üstüne basa basa israrla Satin Alinmamasini Yazilmasini , Konmamasini ve daha tefaruatla bizlere anlatilmasini rica ediyorum.
Saygilarimla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Doğada ki mercanlar hızlı bir şekilde yok oluyor, buna bir dur demek gerek. Çok uzun vade de oluşan ve deniz eko sisteminde çok önemli yer tutan canlı kayalar ve mercanları (V.b.) kendi zevklerimiz için doğadan koparmamalıyız.
Site olarak bir yaptırım uygulanır mı veya uygulanması doğru olur mu bilmiyorum ama güzel bir konuya değinmişsiniz.
Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Malesef insanoğlu, yaratılmış olan herşeyin kendisi için yaratıldığı ve bunların kullanım hakkının kendinde olduğu yanılgısı içinde. Sonraki kuşaklara ne bırakacağını düşünmeden kullandığı ve aşırı tükettiği için yoketiği doğanın bir gün intikam alacağının farkında değil.
Sizin altını çizerek bahsettiğiniz gibi, mercan oluşumlarının yerlerinden sökülüp satılması ve bunların talep görmesi doğanın zaten uzun süre önce başlamış yok oluşunu hızlandıracaktır. Çok severek beslediğimiz veya kendi doğasında izlemekten zevk aldığımız canlıların yuvalarını, üreme alanlarını, korunma alanlarını, beslenme alanlarını mercan satın alarak ve tekrar toplanmasını sağlayarak yok ettiğimizi tekrar hatırlatmak isterim.
Tek bir dünya var.!!!
Selam Arkadaşlar,,
Bugun sitede gezerken gine bagzi akvaryumda Mavi Mercan Akvaryum gördüm ve üzüldüm yukardaki yaziyi hatirlatmakda fayda olacagini düsündüm...
saygilarimla...
Kahraman bey dediklerinize bende katılıyorum. Avatarınıza koyduğunuz soldaki beyaz nesne işallah mercan değildir
Saygılar.
Ben görüşlerimi siliyorum.Herkesin günahı boynuna.Bencede yanlış.
Saygılar,
Bu sitenin amacının doğru bilgilendirme ve bilinçlendirmek olduğuna inandığımız için buradayız ve bende Kahraman beye katılıyorum ayrıca her nesnenin kendi doğasında güzel durduğuna inanıyorum.Kullanılan dekorun o canlının doğal yaşamında bulunan materyallerle uygulanması en doğru mantık.Kaldıki günümüzde deniz akvaryumlarında bile bu mercanlar ve diğer omurgasızlar canlı olarak bulunduğunda akv.daki doğal döngüyü destekliyor ve gerçek görsel güzelliği sağlıyor.
Saygılar.