ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sametdogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2010 16:57
Son Ziyaret:
13 Kasım 2016 19:14
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Doğan
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet Doğan

SON 10 MESAJI

Paludaryum yapımı...
Malzeme seçiminiz sıkıntı yaratacak size. Şöyle açıklayayım, bu malzeme beton kapiler boşluklara sızarak yalıtım sağlar. Bu sebeple kapiler boşluğu bulunmayan laminat parke tabanda yalıtım sağlamayacaktır. Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Parkenin yüzeyi polipropilen esaslı bir malzemeyle kaplıdır , hesapladığınız yalıtımı yapmayacaktır.sametdogan2012-06-07 12:24:51
Öğrenci Evinde Havuz (foto+video)
Bir kaç tane önerim olacak naçizane,

Öncelikle suyu sertleştirmek için bol kaya kullanmanızı tavsiye ederim, ancak burada şu sorun çıkıyor, şöyle ki, kayaları yerinden oynatan balıklar havuzun delinmesine sebep olabilir ki, bu olay sizi oturduğunuz evden kovdurabilir, bu sebeple koyduğunuz kayaların köşeli olmamasına özen gösterin bence.

Diğer önerim de şu, 1,5 litre veya daha üstü bir su şişesini veya kola şişesini cm2 ye minimum 2 adet gelecek şekilde delerseniz ve içini buyuk mercan kırığıyla doldurursanız hem havuza dağılmaz hem suyu sertleştirir diye düşünüyorum.

Filtrenin küçük olduğunu düşünüyorum, büyük bir filtre hazırlasanız daha iyi olur sanırım.

Bir de ben biraz sağlamcıyım sanırım sizin yerinize bu projeyi ben hazırlıyor olsam suyu doldurmadan önce kalın bir kaç kat naylon sererdim. Hem balıklar havuzu delemeyecek, sızmalara karsı da korumus olacaktınız. genel anlamda projenizi beğendim. Sağlıklı balıklar.
sarı prenses akvaryum
Canlı bitki sert yapraklı bitkilerden koyabilirsiniz. ama sp ve diğer malaviler otçul da beslendiği için bitkilere zarar veriyor. özellikle yumuşak yapraklı olanlara. yapay bitki kullanabilrsiniz . bitki koymanızı tavsiye etmiyorum suyu sertleştiren köklerden koyarsanız iyi olur.

1100 lt akvaryum yapımındaki korkular RESİM EKLENDİ
Osman Bey, çalışmanızı inceledim gayet güzel olmuş tebrik ederim. Yalnız aklıma takılan birşey var, hava motoru kullanmamışsınız gıbı gördüm ve suyu ısıtma problemi de baya sorun oluyodur dıye düşündüm, en azından ekonomık olmayacaktır. nasıl cozdunuz ?
Büyük akvaryumlar için dev Dış Filtre
Bidonun içine kafa motoru nasıl yerleştirilmiş görmem lazım, aynısını bende yapacağım, kafamda bişeyler var ancak yapmaya başlamadan fikir edinmem lazım.
1100 lt akvaryum yapımındaki korkular RESİM EKLENDİ
Uzun uzun yazmayı sevmem ama yardımcı olayım musadenızle.

İnşaat Mühendisiyim, basit hesaplarla olayı ifade edeyim size.

Tabanı 2,1*0,6 = 1,26 m2 olur.

Su dolu ağırlık 1,475 tondur. yani ;

1,475/1,26 = 1,17ton/m2 dir.

Yani metrekareye 1,17 ton yük gelir. Bina 2007 den sonra yapılmışsa muhtemelen sorun olmayacaktır. hatta 99 dan sonra da yapılmışsa sorun olmaz. çünkü deprem yönetmelikleri bu tarihlerden sonra yenilenmiştir.

Yakılarak koyulan siyah şey diye bahsettiğiniz malzeme de membrandır. Yapılarda su yalıtımında kullanılır ancak içme suyu için sağlıklı DEĞİLDİR. eğer o malzemeyi kullanacaksanız balıklarınız iki üç gün içinde Hakk'ın rahmetine kavuşur.

İlla betondan yada tuğladan yapacam diyosanız bu inannın camdan daha pahalıya patlar size ve emin olun doğru dürüst yapamazsınız bu işi keza bu iş üzerinde uzmanlaşmış olmanız gerekir (betonda su yalıtımı konusunda )

Size tavsiyem betona hiç karışmayın, arkadaşlardan birisi poliüretan bir su deposu göstermiş. ön kısmını kesip kullanmak belki ucuz olur ama yine de iyi imalat gerekir.

Binaya statik açıdan tabiki etki EDECEKTİR. ama bunun hangi boyutta olacağına karar vermek için hesap yapılması gerekir.

Saygılarımla, sağlıklı balıklar.


Sump Kule Borusu

kardeşim benim kanaatimce o boruya gerek yoktur. zaten bölme yapıp suyu alttan almıssın. o bölmeye kucuk balıkların gecemeyeceği bir engel koyarsan sorun olcagını sanmıyorum. ama sana tavsiye şudur boru koymassan su aşağı duşerken havalanır ancak ses yapabilir. ses sorununu ortalarda bı kac tane engel koyarak cozersen bence boru koyma.

Sump için toplama borusunun yeri
Forumlarda araştırdığım kadarıyla sump a giden toplama borusu hep akvaryum tabanının delinmesiyle sump haznesine indirilmiş.
Sump hazırlığı içindeyken, akvaryumun çizimde görüldüğü gibi arka üst kısmından delsem, yine çizimdeki gibi borunun üst kısmını delik şeklinde bırakıp suyu o şekilde toplasam nasıl olur sizce, aslına bakınca tüm sistemler sump a giden suyu akvaryumun yüzeyinden topluyor.
 
yorumlarınızı bekliyorum.
 
sametdogan2011-10-14 17:55:23
Elime akvaryum geçti, içindekiler nedir bilmiyorum
Fotoğrafların kalitesini ben de beğendim , doğrusu balıklardan daha öne çıkmış :) elodea bitkisi alın, bence biraz da gül koyarsanız, limon veya çınar bitkileri temin edebilirseniz akvaryumunuz gerçekten güzel olabilir. 

Japon balıklarını kesinlikle çıkartın, ayrıca sanırım yavru gelecek mollylerden birinde gordüğüm kadarıyla, ayrıca, fotoğraf makinenizin markasını ben de merak ediyorum :)
Dana Yüreği Yem Yapımı
Sarımsağı tamamen çıkartsak acaba, koku sorunu ortadan kalkar diye düşünüyorum. Aslına bakarsak iki günde bir verilirse, nüfusta çoksa hiç sorun olmayacaktır. damızlık beyaz prenseslerim var ne çok seviyorlar bir bilseniz :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.