ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tozdogru
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2010 16:07
Son Ziyaret:
07 Kasım 2024 22:43
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tanju ÖZDOĞRU
Doğum Tarihi:
28 Kasım 1968
Yaş:
56
İl:
Antalya
Meslek:
Öğretim Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tanju ÖZDOĞRU

SON 10 MESAJI

Yeni Bir Betta Serüveni İle Tekrar Karşınızdayım
Hobiye gönül vermiş pek çok insanın hayalini kurduğu şeyleri gerçekleştirmenin adımlarını atmışsınız. Zorlu, heyecanlı ama çok da güzel bir yolculuğa başlamışsınız. Başarılar diliyorum.
Betta Bakmak
Sevgili Karides999, insanın hayallerinin olması ve bunların peşinden koşması muhteşem bir duygu. Profilindeki yaş doğruysa bu hayallerin peşinden gitmek, gidebilmek çok daha güzel. Ben de senin yaşlarında bu hobiye başladım ama benim zamanımda internet yoktu (senin için anlaması zor bir durum ve muhtemelen dinazorların yaşadığı dönem diye düşünüyorsundur :)) ) ve bulabildiğim Türkçe ve İngilizce ne kadar kitap varsa okumaya çalışırdım. İlk betta denemem 17 yaşındayken oldu ve 2. çiftte başarılı oldum. 1 hafta içinde neredeyse tüm yavrular öldü. Daha sonrada diğerleri. Ancak 10 yavruyu büyütebildim. Bir daha betta yumurtlatmadım. Hergün onlarca ölü yavruyu toplayıp atmak çok acı bir deneyim. Bu forumda, bu konuda tecrübesi olan insanlar, sen de aynı deneyimi yaşama diye tavsiyelerde bulunuyor ve bulunacak. Her ne kadar küçücük olsalar da onlar da birer canlı. Lütfen bunu hiç unutma. Bugüne kadar onlarca farklı türden binlerce yavru almışımdır ama betta sanıldığı gibi kolay yetiştirilecek bir tür değil. Diğer arkadaşların söylemiş olduğu alt yapıyı hazırlamadan, balıklara form tutturup yeterli bilgi edinmeden sakın bu işe girişme. Bu hobiyi uzun bir yolculuk olarak düşün. Eğer gerçekten betta üretmeyi istiyorsan bunu yapabilirsin ama şu an bunun için hazır olduğunu düşünmüyorum. Diğer arkadaşların söylediklerine bir şey daha eklemek gerekiyor. ZAMAN! Günde 4 5 kez vereceğin yemleri hazırlaman bile çok zaman alacak. Sabırla bekleyip kendini geliştirip hayallerini gerçekleştirdiğin bir hayat diliyorum.
Betam Hasta Mı? Karantinaya Aldım Ne Yapmalıyım?
Aynı şey benim de başıma geldi ve ne zaman akvaryumdaki siyah kumdan kurtuldum o zaman hastalıktan da kurtuldum. Bettalarımı karantina akvaryumunda iyileştirip tuzlu kaynar suda temizlediğim siyah kumla sıfırdan kurduğum (bitkileri bile atıp yeniden aldım) akvaryuma ne zaman koysam tekrar aynı hastalığa yakalandılar. Sonradan midye kırığı ile kurduğum akvaryumda 3 aydır sapasağlam yaşıyorlar. Sera costapur ile tedavi sonrası o kumlardan kurtulup başka bir kum kullanarak akvaryumu yeniden kurmanızı tavsiye ederim. Tedavi sonrası kullandığım catappa yaprağının da iyileşmeyi hızlandırdığını düşünüyorum. Catappa yaprağı koymadığım akvaryumdaki balık daha geç düzeldi. İyi hobiler.

Not: Bu arada zebranın betta için iyi bir tank arkadaşı olduğunu düşünmüyorum. [EDIT]tozdogru,2021-07-23 23:20:04[/EDIT]
Vatoz İle Pleco Arasındaki Fark Nedir
Vaay! Yılların akvaryum platformu dilbilim platformuna dönmüş. İşin ilginci bir dilbilimci olarak ben bile bu kadar kesin yargılarda bulunmaktan çekinirken pek çok insan dilbilim kürsüsü sahibiymiş gibi yorumlar yapmış. İşin doğrusu dillerin dağarcığına kelimelerin girmesinin pek çok farklı yolu vardır. Kimisi olduğu gibi alınır, kimisi değiştirilerek alınır kimisi de tamamen sıfırdan türetilir gibi. İşin bir de toplum tarafından kabulü vardır. Bu kimi zaman resmi makamlar tarafından kullanılması ile de hızlandırılabilmekte veya yönlendirilebilmektedir. Konu derin bir konudur ve bilim insanları bile her noktada hemfikir değildir. Dolayısıyla burada kavgası edilecek bir konu da değildir.
Not: Bu arada Euro kötü bir örnek ithamlar da saçma olmuş. Alamancının teki Avro demiş İngilizceci de Yuro demiş. Bizde de kim hangisine yakınsa onu seçmiş. Yuro diyenler İngiliz özentisi Avro diyenler de Alman özentisi değil yani. Sonuçta Avro da Türkçe değil. Herkese sevgiler ve selamlar. Balıklara, bitkilere kısaca tüm canlılara iyi davranın...
Irıs Kelebek - Betta Tank -
Bazen yanlışlara, kötülere fazla odaklanıp doğruları ve güzellikleri göz ardı edebiliyoruz. Sözler bazen olması gerekenden daha ağır olabiliyor ama eminim yapılan eleştiriler beslediğimiz canların daha güzel daha iyi olmaları için yapılıyor. Öncelikle bence gayet güzel bir kurulum yapmışsınız tebrik ederim. Eksikler var mı? Kesinlikle var. Ben Antalya'da kaloriferli bir dairede yaşıyorum ve ısıtıcı çalıştırmıyorum. Ama bu akvaryumumda ısıtıcı yok demek değil. Şu an melek akvaryumum 26 derece. Yeni kurmayı planladığım akvaryum için ise 28 dereceyle balıkları alıştırmak istediğim için ısıtıcıyı bir hafta kadar çalıştıracağım ama. Size de önerim bettanın daha sıcak suları sevmesi nedeniyle ısıtıcı kullanmanız. Resimde sol arka tarafta görünen bitkileri biraz daha öne çekip arkalarına da küçük bir pipo filitre koyabilirseniz bence hem balığınız hem de sizin için gayet güzel olur. Siz de olumsuzluklara değil güzelliklere odaklanın ve biraz daha gayretle hobinin zevkini çıkarın. Dediğim gibi bence gayet şık bir kurulum olmuş. Sadece biraz geliştirilmeye ihtiyacı var. Sağlıklı günler ve keyifli hobiler diliyorum.
Sezaryen Yapmalı Mıyım?
Merhaba, öncelikle 5 dakika kadar haşlanmış ve akvaryum suyu sıcaklığına gelmiş ıspanak verebilirseniz iyi olur (balık kabız gibi görünüyor) bu karın bölgesini rahatlatacaktır ve suyun ısısını yavaş yavaş arttırırsanız bu da balıklarınızın daha kısa aralıklarla daha rahat doğurmasını sağlayacaktır. Isıyı arttırdığınızda ısınan suda oksijenin azalacağını hesap ederek havalandırmayı da arttırmayı unutmayın. Sezeryansız mutlu balıklar dilerim.
80/50/50 Oranda Goldfish Kurulum/üretim
Merhaba, Japonu üretmek işin en kolay kısmı. Hassas balıklar yetiştirmiş biri olduğunuza göre su ısısının. yemin, aydınlatmanın balıklar için önemini biliyorsunuzdur. Yani balıklara form tutturur ve yumurtlatırsınız. Ancak keratalar cidden çok yumurta döküyorlar ve sık sık boylama yapmadığınızda büyümüyorlar. Tarih öncesi çağlara denk gelse de :)) üniversite yıllarımda evde bu işi yapmıştım. Önce ağabeyimin odası büyük olduğu için onun odasına geçmiş, sonra hole, salona akvaryumlar kurmuştum. Sonunda rahmetli annem ya ben ya akvaryumlar deyince Japonları bırakmıştım. Yani evin her yerini işgal etmenize ses çıkartacak birileri varsa üretim düşünmeyin bence. Öyle 50 60 yavruyla gelmiyorlar sevimli canavarlar. Masrafından bahsetmiyorum bile.
Bitkili Melek Tankı
Konuyu görünce yine melek aşkı uyandı tam da akvaryumu yeniden kurayım derken. ;)Akvaryuma ne koysam ürüyordu (doğal olarak eve yeni yavru akvaryumları kuruyordum ve sonunda eşim isyan etmişti), üremesin diye 160x50x50 akvaryuma 100 adet yavru melek almıştım. Büyüdükçe eşe dosta dağıtıp en sonunda 15 balık bırakmıştım. E onlar da doğaya karşı gelmediler ve yavrular küçük akvaryuma sığmayınca tüm balıkları verip kendi yavrularımı büyüttüm. En son 15 tane yetişkinle sağlık nedenlerim dolayısıyla jübile yaptım. Şimdi 200ltlik bir tane daha kuracağım. Nostalji yapıp eski Melek akvaryumumun fotoğrafını da buldum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/95401/301120201439391.jpg[/IMG]
Co2 Üretiminde Yeni Yöntem
İlginç bir çalışma olmuş. Mümkün olursa resimleyebilirseniz ve 1 ay sonunda tekrar bilgi verebilirseniz sanırım biz meraklıları daha mutlu edeceksiniz. İyi akşmlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.