ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KIBRISLI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2006 10:52
Son Ziyaret:
20 Şubat 2014 11:14
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Eker
Doğum Tarihi:
04 Haziran 1985
Yaş:
39
İl:
KKTC
Meslek:
Gazeteci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50lt. 9d 4e Lepistes, 3 bronz çöpçü, 3 albino çöpçü, 1 albino vatoz
Yusuf EKER

SON 10 MESAJI

Akvaryum bitkisi tohumu
Herkese merhabalar;

Öncelikle uzun bir süredir siteyi ziyaret edemedim. Bundan dolayı özel mesajla bilgi isteyen arkadaşlara cevap veremedim. Hepsinden özür dilerim.

Daha önce de yazdığım gibi ben bu tohumdan bitki yetiştirme işinde başarılı olamadım. Bu iş öyle maydonoz ekip hasat etmeye benzemiyormuş. Az bir masrafla öğrenmiş oldum.

Nedenlerine gelince;

Özelden bir arkadaşın yazdığı gibi kesinlikle saksıdan alıp akvaryuma koymak çok saçma oldu. bitkiler heme soldu

Ayrıca yetiştirilen ortamda çok önemli. Kıbrıs'ta yazda bulunan varsa açık havada 50 derece sıcakta isterseniz elinizde sprey şişesiyle 24 saat sulama yapın. Hiç birşey elde edemezsiniz. Ben fide haline getirdim ama dediğim gibi hava çok kuruydu. Kesinlikle aşırı nemli bir ortam olmalı.

Daha sonra da bir yolunu bulup kademeli bir adaptasyon sağlanmalı.

Ben bu işe girerken emers bitki yetiştiriciliğini hiç duymamıştım. Duymuş olsaydım olaya daha farklı yaklaşabilirdim. Bence niyetlenen arkadaşlar araştırmalarını bu yönde yaparlarsa daha faydalı olur.

Tek tesellim, en azından uygun fiyata farklı türlerin tohumlarının bulunabilecek olması konusunda katkım oldu sanırım.

Umarım bitki konusunda daha tecrübeli arkadaşlar bu konuda başarılı olur...

Herkese kolay gelsin...
Karides Saldırısı:
Ben Kıbrıslı biri olarak söyleyebilirim ki bizim denizlerde saldırgan bir karides türü yoktur. Bahsettiğiniz hayvan bir çeşit yengeçtir. Denize girdiğiniz bölgeler turistik amaçlarla doğal ortamları mahvedildiği için yaşam alanı bulamayan hayvanların yaşadığı bölgelerdir. Belki de hayvanların öfkesi bundandır. Malesef ülkemiz kumarhane cennetine dönüştürülürken doğal güzelliklerimiz yokediliyor.
Bebek Odasında Akvaryum
Merhabalar;

Benim 5 aylık bir oğlum var. Akvaryum odasında değil. Salona koydum. Fakat bütün günü salonda geçiriyor. Size tavsiyem akvaryuma buhar camı eklemeniz. Koku falan değil de odada aşırı nem oluşması solunum problemine neden olabilir. Basit bir buhar camıyla hem bunun önüne geçersiniz hemde sesi biraz olsun azaltırsınız. Benim oğlum balıklara ve su sesine çok ilgi gösteriyor. Bence evde akvaryum olması ve çocuğa televizyon yerine bunu seyrettirmek gelişimi içi faydalı olur. Allah analı babalı büyütsün
Bitkilerle gelen salyagozlar
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Bende adi salyangoz olduğunu tahmit etmiştim. Ama Elma salyangoz gibi salyangoz türleri Kıbrıs'ta olmadığı için bir umut belki araya karışıp gelmiştir diye umutlandık.

Neyse hemen kurtulalım.
Bitkilerle gelen salyagozlar
Herkese merhaba;

Arkadaşımla beraber kiraz karides satın aldık. Kargoda karideslerle beraber christmas moss da gönderildi. Mossların üzerinde bir tür salyagoz fark ettik. Acaba bu salyangozlar adi salyangoz mu yoksa başka bir tür mü? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...



Akvaryum bitkisi tohumu
Bitkilerin son durumunu merak edenler için bir fotoğraf paylaşıyorum :)


Akvaryum bitkisi tohumu
Herkese merhabalar. Uzun zamandır merak eden arkadaşları gelişmelerden haberdar edemedim. Kusura bakmayın.

Öncelikle bitkilerin tohumdan yetiştirilmesi ve fide haline getirilmesinde hiç bir sorun yaşamadığımı belirtmek isterim. Ancak daha sonra yani bitkilerin akvaryuma eklenmesi sonrasında yaklaşık bir hafta içerisinde bitkilerde çürümeler başladı. Ben yinede kök gelişi olabilir diye çürüyen yapraklar haricinde bitkileri sudan çıkarmadım. Şu an için birkaç kök bit halen akvaryumda. Fakat ben bitki işinde acemi olduğum ve kumum, akvaryumum vs. bitki yetiştirmeye çok da uygun olmadığınından başarılı olamamış olabilirim. 

Benden daha tecrübeli ve akvaryumları daha uygun arkadaşlar sanırım daha başarılı olacaklardır. Benimki sadece bir denemeydi. İmkansızlıklardan doğan bir mecburiyet aslında. 

Eğer tohum getirten diğer arkadaşlarda tecrübelerini bizimle paylaşmaya devam ederse bende faydalanmak isterim...
Akvaryum bitkisi tohumu
Herkese merhabalar;

Dün yavrular için kullandığım 10 litrelik tankımı temizleyip bitki kumuyla doldurdum. İlk olarak birkaç kök tohumdan yetiştirilen bitkilerden ektim. Işıklandırma olarak 20 watt 6500K tasarruflu ampul kullandım. Sera florena sıvı gübre de ekledim. Aklımda bitkili bir nano karides akvaryumu var fakat malesef karides bulamadım. 10 litre için canlı tavsiyesine açığım.



Ana tanka eklediğim bitkilerde çürümeler oldu. Fakat okuduğum bilgilere göre ilk etapta bu olabiliyormuş. Toprakta yetişen bitki su ortamına uyum sağlayana kadar yapraklarını kaybederken kök gelişimi oluyormuş. Daha sonra yeni yapraklar açıyormuş. Bekleyip göreceğiz...
Akvaryum bitkisi tohumu
Mutlu Bey yorumunuz için teşekkürler.

Akvaryumumdaki malzemeler dediğiniz gibi bitki için alınmamıştı. Açıkçası akvaryum malzemelerimi kendim seçip alma imkanım olmadı. En azından kumumu seçme şansım olsaydı daha uygun bir tür tercih ederdim. Şimdi de kumu çıkarıp değiştirmek gözüme çok zor geliyor. Bu yüzden taban malzemesinin çok önemli olmadığı basit türler kullanacağım. Tohumlardan çıkan ve daha çok bakım gerektiren türleri de zaten arkadaşlara hediye etmeyi düşünüyorum.

Işıklandırmamı bu hafta iyileştirdim. 1 adet sylvania gro-lux 18w ve 1 adet 6500K daylight 18w floresan olmak üzere iki floresan taktım. Gübre olarak da sera florena kullanıyorum. Filtrenin debisini düşürmek için üstten tahliyeli boru kullanıyorum. Böylece akvaryumun içinde fazla sirkülasyonu engellemek istedim. İç filtre mazlemesi olarak da bio sünger ve sera siporax mini kullanıyorum.

Tek sorunum taban bitkilerini nasıl eki sabitleyeceğim. Kum müsait olmadığı ve bitki köklerinin de çok ince olduğu için biraz zor görünüyor. Küçük bir mangrow kökü bulabilirsem ona sarmayı düşünüyorum.
Akvaryum bitkisi tohumu
Herkese merhabalar;

Geçen hafta akvaryuma eklediğim tohumdan yetiştirilen ilk bitkilerimin fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istiyorum.



Eklediğim bitkiler: Hygrophilia Salicifolia, Echinodorus ve Luck Grass isimli bir başka bitki.

En hızlı gelişim gösterenler bunlar.

Ayrıca hemiantuslarda bayağı gelişti fakat bunlar daha ince ve narin oldukları için benim iri taneli kuma nasıl ekeceğimi açıkçası bilmiyorum. Yarım bir iki deneme yapacağım. Önerisi olan varsa açığım.

Bunlarda akvaryumda genel görünüm.


KIBRISLI2013-05-04 16:24:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.