ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 7 MESAJI
Midyeler Hakkında Bilgi
--------------------------------------------------------------------------------
İnternette gezinirken bulduğum bilgileri paylamak istedim
Midyeler neyle beslenir?
Yem artıkları, Partiküller, sudaki bakterileri ve yosunlar, gözle göremediğimiz mikro organizmaları yiyerek beslenir
-Midyeler hareket edebilir mi hareketleri nasıldır?
Evet hareket edebilir. Midyeler yiyecek ihtiyaçlarını gidermek, kendileri için uygun ortamı ayarlamak veya kumun altına saklanmak için hareket edebilirler. Midye kapağını aralar ve uzuvlarını dışarı çıkararak kendine yön verirler.
Midyeler bulundukları yerde rahat beslenebiliyorlarsa yer değiştirmez
-Midyelerin iç yapısı nasıldır?
Midyenin içerisinde suyu filtreleyen kısımlar vardır. Suyun tamamını bağırsaklarıyla süzer. Uç kısmında dişlere benzeyen organları bulunur. Genellikle kapakları aralıklı durur ve dışarıdan bakıldığında görünür
1. Ayak 10. Su (besin) çıkışı
2. Sinir sistemi 11. Su (besin) girişi
3. Ağız 12. Dış kabuk
4. Kaslar 13. Solungaç
5. Sinir Sistemi 14. Yumuşak doku
6. Mide 15. Yumurtalık
7. Kalp 16. Barsak
8. Böbrekler 17. Karaciğer
9. Kaslar
-Ölü midyeyi nasıl tespit ederiz?
Midyeler besin bulamadıkları zaman veya suyun çok ısınması sebebiyle ölebilirler öldükleri zaman kabukları açılır ve rengi koyulaşır içi sararır.
-Öldükleri zaman süzdükleri bakterileri tekrar suya kusarlar mı?
Midyeler su içerisindeki bakteriler depolama görevi yapmazlar, onları yiyerek yok ederler dolayısıyla ölmeleri halinde suya bir kirlilik oluşturmaz veya bakteri kusmazlar yanlız Ölü midye su içerisinde uzun sure bırakılır ve balıklarınız tarafından yenmezse suyun kokmasına sebep olur.
Midyelerde %81.73 su, %4.03 yağ, %5.62 protein, %1.80 inorganik madde, %6.82 karbonhidrat bulunmuştur. Kuru madde üzerinden yapılan hesaplamada %22.06 yağ, %30.76 protein, %9.85 inorganik madde, %37.33 karbonhidrat olduğu saptanmıştır.
-Midyelerin sağlıklı yaşaması için akvaryum içinde nasıl bir ortam gereklidir?
Midyeler fazla ışığa karsı duyarlıdırlar genellikle karanlık ve saklı mekanları seçerler, akvaryumunuzda kayanız varsa onun altına kendilerini gömerler Midyelerinizi akvaryuma koyarken, filtrenize en uzak noktaya koymaya çalışınız.Midyelerin bulunduğu yerde fazlaca dip temizliği yapmayınız.Eğer beslenme sorunu yaşarlarsa yaş maya ile besleyiniz.
-Midye için kum seviyesi ne kadar olmalı?
Midyeler kum olmadan da yasarlar fakat kumun içerisine gömülmeyi sevdikleri için akvaryumun dibindeki kumunuzun gömülmeyi sağlayacak yükseklikte olmasında fayda vardır.
-Midye ne kadar sıcaklığa ihtiyaç duyar?
Üremesi 6-10 derece gibi çok düşün ısılarda gerçekleşir.30 derecenin üzerine çıkan su sıcaklıklarında ölme ihtimali yüksektir Oksijen ihtiyacı azdır
-Su berraklığına etkisi var mı nitratı azaltır mı?
Midyeler saatte 30 ile 50 litre suyu 1 saat içerisinde temizleyebilmektedirler, Suyu filtrelerken içerisindeki bakterileri ve gözle görülemeyecek küçük organizmaları temizlemektedir. Midyeler akvaryumun doğal filtreleridir. böylece temiz bir suda nitrat olusmasıda azalmaktadır. Akvaryumunuzun suyu berraklaşır.
-Cichlidler midyeleri yermi?
Hangi tur balık olursa olsun midyeleri yiyemez. Tehlike anında kapaklarını hızla kapatabilirler.
-İlaçlamanın ve gübrelemenin zararı olur mu?
Midyeler dayanıklı canlılardır. Balıkları öldürmeyen ilaç ve gübre midyenizi de öldürmez.
-Midyeler nasıl ürer?
Erkek midye spermlerini suya bırakır,dişi midyede sudaki bu spermleri içerisine çeker,çekilen spermler içerde dişi midye tarafından döllenir.Dişi midye döllediği bu yumurtları birkaç hafta sonra dışarıya bırakır.kabuksuz küçük kurtçuklara benzerler 0,05 mm büyüklüğündedirler.Bazen bu yavrular balıkların solungaçlarına yerleşerek bu evreyi orada geçirmektedirler kabuk yapmaya başlarlar,çiftleşmenin olması için 1 litre suda 10 mg dan az nitrat olması gerekir.
-Midyelerin içerisinde inci olabilir mi?
Her midyede inci çıkabilir yanlız çok nadiren olur.İnciler bir kum tanesinin midye içerisine girip zamanla değişmesiyle oluşur.10 yılda bir bezelye kadar olur
-Midyelerin balıklara bir zararı olur mu?
Hiçbir zararı yoktur. Aksine faydası vardır
- Midyeler suyu filtreleme işlerini nasıl yapar?
Midyeler arka kısımlarından 2 tane boru şeklinde sifon çıkarırlar bu borulardan biri suyu midyenin bağırsaklarına dogru çeker ,cekilen suyun içindeki besinler alınır daha sonra ikinci sifon olan tahliye sifonundan temiz su bosaltılır.
- Midyelerin ömrü ne kadardır?
Yaklaşık olarak 4-5 yıldır, daha uzun yasayan midyelerde vardır.
-Midyelerin ortala büyüklükleri ne kadardır?
4-16 cm arasındadır
Midyelerin beslenme sebepleri ve Akvaryuma sağladığı faydalar
-Akvaryum içindeki suyu berraklaştırır ve temizler
-Su içerisindeki nitratı azaltır
-Oksijene çok az ihtiyaç duyduğu için beslemesi kolaydır.
-Ekstra yem almanız gerekmemektedir
-Dip çekim temizliğini azaltır, böylece daha az temizlik yapmış olursunuz
-Akvaryumunuzu zenginleştirir.
-Balıklar için gerçekçi bir ortam oluşturur.
-Filtresi olmayan yavru tanklarında suyun temiz kalmasını sağlar
Alıntıdır
Bu linkte tanesi 1 tl 25 tl alış verişlerde kargo ücretini kendisi karşılıyor.http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_bitkiler+salyangoz+midye**hediyeler**
50 tl verdim 10 tane sarı prenses balık aldım 1 hafta sonra akşamdan ölmeya başladılar sabahakadar 10 tanesşde öldü.3 gün sonra yine 50 tl verip 8 tane sarıprensen aldım 4 tanesi damızlıktı bir hafta sonra yine teker teker ölmeye başladılar bende bu damızlık balıklarımı akvaryumun içerisinden alıp bi kovaya koydum kimsenin haberi yokken mutfakta balıklara suni teneffüs yaptım yinede öldüler... tabi yine 40 tl verdim 8 tane zebra aldım bunların iki çifti 4 gün ara ile yumurta yaptılar.
80*28*45* ebatlarında 120 tl ak varyumum var. Bunun içerisinde malzeme olarak 200 watlık ısıtıcı, 1 adet iç filtre, kırmızı mercan kayaları ve 2 adet adet çiçek saksıları var. Balık olarak 8 adet zebra; bunların içerisinde 1 erkek 1 dişi siyah zebra, 2 erkek 3 dişi beyaz zebra balığım var. Bunlardan siyah zebralar ve beyaz zebralarım 4 gün ara ile yumurta yaptılar ve siyah zebralarım yumurtadan çıktılar. Ben onları başka balıklar yemesin diye bunları yavruluğa aldım. Sonra akvaryumun içerisinde savaş başladı. Siyah zebralar yavrularını bulamayınca beyaz zebraların yumurtalarını çalmaya başladı. Ben de korktum beyaz zebraların yumurtalarını da yavruluğa aldım. Forumda araştırdım ki yavrular yüzmeye başlamadan yumurtalığa alınmazmış, mantarlaşırmış. Daha sonra yavruluktaki yumurtalar ve yavruları akvaryumun içerisine tekrar döktüm. Siyah zebralar hem kendi yavrularını hem de beyaz zebranın yumurtalarını topladılar. Şimdi yumurtadaki beyaz zebralar da yüzmeye başladılar. Şimdi siyah zebralar yavruların yanına diğer balıkları yaklaştırmıyorlar. Gayet güzel yüzüyorlar ama diğer balıklar pek huzurlu değil. Çünkü siyah zebralar hep tartaklıyor.
Yani arkadaşlar 2 tane kilden yapılmış çiçek saksısının ortasından balıklar rahat geçecak şekilde delerseniz, bunlara mağara yaparsanız, akvarvumun ısısını da 26-28 derece arasında sabit tutarsanız, çok rahat yumurta alırsınız.
Düz kumun üzerine yumurta yapmalarını tavsiye etmem cünkü iç filtreniz çalıştığı zaman filtrenin içerisine yumurtaları çeker o yüzden mutlaka bi mağarası olması lazım güven kardeşimizin dediği gibi kupa bardak koyarsanı son derece sağlıklı olur. inşallah yavru alırsınız.
Arkadaşlar benim 80*45*26* 120 lt lik ebatlarında bombeli akvaryumum var içerisinde 200 vatlık ısıtıcı 1 adet iç filtre biraz kırmızı mercan kayası ve deniz kumu var. 1 erkek zebra 1de dişi zebra ve 5 adet beyaz zebra bunların 2 si erkek 3 ü dişi siyah zebralar yumurta yaptı beyaz zebralardan 1 çifti yumurta yaptı ve şimdi akvaryumda savaş başladı siyah zebralar akvarvumun bi köşesini beyaz 1 çift zebralarda bi köşesini sahiplendi ve diğer 3 balığa huzur vermediler bende bugün 2 tane kilden yapılmış çicek saksısı aldım ve tornavida ile ortasını deldim ve pense ile deliği balıklar rahat geçecek şekilde oydum yani balıklara mağara yaptım şimdi balıklar huzur buldu yani arkadaşlar bunu paylaşmamın sebebi mağaranın maliyeti bana 2si 10 tl ye mağal oldu ve bu arada yavrular 8 balığa yem olmadılar. Formdaki arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.çok mutluyum.
Kardeş bende antalya kumlucadayım mustafa cengiz bey e 1 saat kadar uzaktayım mustafa beyin adresi tam olarak nerede bende bu arkadaş ile tanışmak istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim.Bende sarı prenses balık besliyorum 10 tane var ama hangisi erkek hangisi dişi bilmiyorum en azından mustafa bey bu konuda yardımcı olur şimdiden teşekkür ediyorum...
SON MESAJLAR
- Nasıl Beslemeliyim Tanempo, 05:28
Yeni Üye Forumu - Beta BurakA, 04:46
Yeni Üye Forumu - Bir Haftalık Karatmanın Ardından Yapılması Gereken Laterthanbefore, 03:39
Bitki Akvaryumları Genel - Anubias Dünyam KaanE, 03:17
Bitki Akvaryumları Genel - Karides Laterthanbefore, 02:56
Yeni Üye Forumu - Astronot Ve Yaşam Alanı KaanE, 02:51
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Uyumuyor Ve Sürtünüyor Tranb, 02:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Cüce Puffer Hakkında. KaanE, 02:29
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Karnı Şiş. Hoppala, 01:46
Yeni Üye Forumu - Vampir Yengeçlerim Blurryface, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Kum Ekleme Sonrası Yaşanan Ve Katkılar Hk. haritaci, 01:09
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığı Hakkında astronotoloji, 00:42
Yeni Üye Forumu - Mini Parvul Gelişim Bvarisli, 00:28
Bitki Akvaryumları Genel - Neon Tetra Sizce Hamile Mi? Taha Yanık, 00:23
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavruları Ve Yetişkinlerde Gariplik DorukGuppy, 00:11
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:37
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Üstten Atlarmı Erdogannp, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 10lt Akvaryumumdaki Canlılar Uyumlu Mu Ve Öneri Taha Yanık, 23:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum knn38, 23:21
Akvaryum Tanıtımı - İwagumi Denemesi Gibi hasancobanoğlu, 23:20
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kuşak Hakkında Bilgi Emsica, 23:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Yem Betam İçin Uygunmu Kalitesiz Midir Yoksa Japon & Beta, 23:17
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Samsun5560, 23:06
Yeni Üye Forumu - Ay Kuyruk Molly Cinsiyet Ayrımı Laterthanbefore, 22:49
Yeni Üye Forumu - 23l Edge Altınkum boguz, 22:43
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Beta Beslemek Ve Üretmek Tavsiye Taha Yanık, 22:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pirana Ve Kerevit Gokhangulden, 21:48
Amerikan Tetraları - Caridina Karides Blue Bolt Üreme Ahmet0732, 21:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kribensis Gözünde Ne Var Erdogannp, 21:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Pipo Filtre hokia386, 21:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalar Ve Akvaryum Hakkında yigiterylmz08, 20:57
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Therapy Forest Mirza Adar, 20:55
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurulumu Bvarisli, 20:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kribensis İ Olanlar Buraya akaplan, 20:52
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Co2 Kabarcıkları Yapraklara Takılıyor. rido6464, 20:48
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beta Balığı Yaşam Alanı Saliha42, 20:18
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:11
Labirentliler Tanıtımı - Dip Çekimi Hakkında Tataaa4325, 20:06
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Balık Ve Tavsiyeler Ahmett455, 19:33
Yeni Üye Forumu - Bu Taşları Kullanmak Bettama Zarar Verir Mi feyyazfedai, 19:04
Yeni Üye Forumu - Çaprazlama feyyazfedai, 18:57
Canlı Doğuranlar - Sizlere Danışmam Gereken Bir Konu Var bendeniztayfun, 18:47
Yeni Üye Forumu - Hangi Led Daha İyi Nasıl Anlarız? capodicapii, 18:36
Aydınlatma - Yavru Akvaryumu Büyütme Hk Atesufuk, 18:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dere Yatağından Ağaç Parçası capodicapii, 18:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ne Yapmalıyım mutlubaba, 18:18
Yeni Üye Forumu - 80 Litre İçin Askı Filtre XNevermore, 18:17
Filtreleme Seçenekleri - Crs Karides Ozmos Su Olmadan Bakmak Ve Üretmek Ayberk1634, 17:53
Omurgasızlar - Balıgımda Kanlanma Var KopkeKedo, 17:39
Yeni Üye Forumu - Forumda Yeniyim Önerilere Açığım Bedi, 17:29
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Hongsloi Çift sirhill 07:38
- Komple Satılık Set 90*50*50 10mm Ultra Clear incaia 07:15
- 90 Cm Genişliğinde Ahşap Üretim Seti incaia 07:15
- Creaqua Nano S emregnydn 07:06
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 06:45
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:45
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 06:45
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 06:30
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 05:38
- Channa Golden Limbata okan169 03:00
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 03:00
- Akvaryumlar Setler Malzemeler Ve Canlılar okan169 03:00
- Cristimass Moss -limnophila Sessiliflora 30tl ozelturlepistes 02:42
- Yem Ve Çeşitli Malzemeler ecetin 01:09
- 9 Tane Hayalet Balığı SinaBezek 00:20
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:18
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:14
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 00:14
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 00:10
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:52
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:52
- Yavru Malavi Ciklet Ve Moscow Dark Blue aycaketenci 22:27
- Lepistes Otu Çok Ucuz Anubias Takaslı 500 Tl. ARMONYS 22:22
- Altolamprologus Compressiceps Gold Head Çift Cichlid_Universe 21:58
- Malzeme propecia 21:52
- Blackten Gelme Gold Ramirezi Çift Ve Apisto Agassi yamansengonca 21:40
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 21:40
- Lda16 Red Marble Düz Kuyruk Ve Cüce Vatoz Yavrular Balikcidede 21:22
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 21:13
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 21:13
- Katil Salyangoz Lina Shrimps 20:25
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 20:16
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 20:16
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 20:10
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 19:57
- Co2 Difüzör 2 Adet Dark65 19:57
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 19:31
- Biyolojik Sünger 25cmx30 Cm 5 Cm Kalınlık ootkn 19:31
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 19:27
- Hobiyi Bırakıyorum Çeşitli Akvaryum Malzemeleri barsbingul 19:25
- Hobiyi Bırakıyorum Çeşitli Akvaryum Canlıları barsbingul 19:25
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 18:53
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 18:53
- Tetra Tec Ex-700 Dış Filtre Ve Powerled Armatür palankesli 18:42
- Boessemani Rainbow Genç Damızlıklar palankesli 18:42
- 5 Adet Renkli Tetra ademiz 17:59
- Red Tiger Lotus Arıyorum joko29 17:20
- Takasa Açık Sıfır Malzemeler jony 17:12
- Boyu Me 350 Nano Akvaryum Takas Olur jony 17:12
- Macav Nicaraguensis Yavrular Toplu Alımda İndirim onuribrahim 16:50
KULLANICILAR
- 46 Online Kullanıcı, 25 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.