ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
hakan.selem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ekim 2024 21:21
Toplam Mesaj:
145 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Doğu Hakan Şelem
Doğum Tarihi:
07 Kasım 1978
İl:
Içel
Meslek:
Telekomünikasyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
hakan selem
Tarsus/MERSİN
SON 10 MESAJI
21 Adet Discus Blue Turkuazlar İle Yeniden..
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. 1 aya kalmaz bunları boylandırma yapmak lazım bazıları daha hızlı boy atmaya başlamış diğerlerine baskınlık kurmaya başlarlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bence ara öğünlerde artemia katkılı pul yemde verirseniz çok faydasını görürsünüz. Ben 3 aylık yavrularda günde 6 defa yemleme yapıyorum bunun ikisini pul yeme (sarımsak emdirilmiş) olarak veriyorum özellikle kırmızı varyasyonlarda renklerde hemen belirginleşme başlıyor.
Emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar. 1 aya kalmaz bunları boylandırma yapmak lazım bazıları daha hızlı boy atmaya başlamış diğerlerine baskınlık kurmaya başlarlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz ama bence ara öğünlerde artemia katkılı pul yemde verirseniz çok faydasını görürsünüz. Ben 3 aylık yavrularda günde 6 defa yemleme yapıyorum bunun ikisini pul yeme (sarımsak emdirilmiş) olarak veriyorum özellikle kırmızı varyasyonlarda renklerde hemen belirginleşme başlıyor.
zıplayan discus
Merhaba özellikle genç balıklarda bu sık olan bir durum hastalıkla falan ilgili değil hepsi yapmaz ama içlerinden bazı cengaverler akvaryumun içinde ani enerji patlaması yaşayıp kendilerini dışarı atıyorlar. Ben bunu 9-10 defa gözlemlerdim bende buhar camı olmasına rağmen dış filtre boruları için açık kalan yerden atlayan ve buhar camının kenar yerine vurup sırt bölümünde kesikler olan balığım bile oldu. Yani işin özü buhar camı şart yada üstünü herhangi bir şeyle kapatın.
Merhaba özellikle genç balıklarda bu sık olan bir durum hastalıkla falan ilgili değil hepsi yapmaz ama içlerinden bazı cengaverler akvaryumun içinde ani enerji patlaması yaşayıp kendilerini dışarı atıyorlar. Ben bunu 9-10 defa gözlemlerdim bende buhar camı olmasına rağmen dış filtre boruları için açık kalan yerden atlayan ve buhar camının kenar yerine vurup sırt bölümünde kesikler olan balığım bile oldu. Yani işin özü buhar camı şart yada üstünü herhangi bir şeyle kapatın.
Mantarlaşan Yumurtalar
[QUOTE=xDraGyx]Hakan hocam çiftim daha önce defalarca yavru sırtladı ve büyüttüler çiftimden yana dişi erkek olarak yada başka açıdan sorun olmadığına eminim. Membran ın LG değil voltron membran ve aynı arıtma cihazı ile aldıgım sudan defalarca yavru aldım su değerlerim aynı arıtma cihazı aynı balıkları yem herşey aynı ben sudan kaynaklı Arıtma dan geçen bir şey oldugunu düşünmeye başladım [/QUOTE]
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm aklıma iki seçenek geldi.
1. si bütün her şeyi dezenfekte ederdim.
2. si hazır su kullanıp bakardım larva çıkacak mı? Larva çıkarsa o zaman sorun suda diyebiliriz.
Ben tamamen fikir üretmeye çalışıyorum belki usta üreticilerimiz bizim bilmediğimiz yollardan bahsederler.
[QUOTE=xDraGyx]Hakan hocam çiftim daha önce defalarca yavru sırtladı ve büyüttüler çiftimden yana dişi erkek olarak yada başka açıdan sorun olmadığına eminim. Membran ın LG değil voltron membran ve aynı arıtma cihazı ile aldıgım sudan defalarca yavru aldım su değerlerim aynı arıtma cihazı aynı balıkları yem herşey aynı ben sudan kaynaklı Arıtma dan geçen bir şey oldugunu düşünmeye başladım [/QUOTE]
Ben olsam ne yapardım diye düşündüm aklıma iki seçenek geldi.
1. si bütün her şeyi dezenfekte ederdim.
2. si hazır su kullanıp bakardım larva çıkacak mı? Larva çıkarsa o zaman sorun suda diyebiliriz.
Ben tamamen fikir üretmeye çalışıyorum belki usta üreticilerimiz bizim bilmediğimiz yollardan bahsederler.
Mantarlaşan Yumurtalar
[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/QUOTE]
Merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su arıtma cihazı kullanıyorsunuz. Arıtmadan çıkan su neredeyse saf sudur bu sebeple harici maddelerin geçmesi çok düşük bir ihtimal tabi membran LG marka değilse bu markanın gözenekleri daha büyük olduğu için arıtmadan geçen suyun ms değeri yaklaşık 250 çıkıyor diğer arıtmalarda bu değer 30-40 lara kadar düşüyor. (işi bilen satıcılar satış sırasında discus akvaryumunda kullanacaksanız başka marka membran verelim diyorlar)
Şartlar ne kadar uygun olmasa da yine de biraz yavru olması lazımdı. Siz bu çiftten daha önce hiç larva gördünüz mü? yani ikisinin de dişi olmadığından emin misiniz?
Bir başka durumda malesef hızlı büyüten hızlı renklendiren ev yapımı yem ve yem için katkı satılıyor sürekli ilanlarda görüyorum siz bu ürünlerden hiç kullandınız mı?
[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/[QUOTE=xDraGyx]3 aydır 3 çiftim her hafta düzenli yumurta diziyor ama tamamı mantar oluyor. Ankara'da suların bozuk olduğunu duydum kızılırmaktan su vermeye başlanmış sanırım. 3'lü kartuş ve membrandan geçerek akvaryuma etki eden bir madde olabilir mi? bunun sebebi nedir aynı sorunu yaşayan ve önerisi olan var mı acaba bir kaç arkadaşımla daha iletişim halindeyim onlardada durum aynı varmı yakın zamanda minimum mantarlaşma ile yavru alan Ankarada varsa yöntem teknik öneri paylaşabilir mi ltfen[/QUOTE]
Merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla su arıtma cihazı kullanıyorsunuz. Arıtmadan çıkan su neredeyse saf sudur bu sebeple harici maddelerin geçmesi çok düşük bir ihtimal tabi membran LG marka değilse bu markanın gözenekleri daha büyük olduğu için arıtmadan geçen suyun ms değeri yaklaşık 250 çıkıyor diğer arıtmalarda bu değer 30-40 lara kadar düşüyor. (işi bilen satıcılar satış sırasında discus akvaryumunda kullanacaksanız başka marka membran verelim diyorlar)
Şartlar ne kadar uygun olmasa da yine de biraz yavru olması lazımdı. Siz bu çiftten daha önce hiç larva gördünüz mü? yani ikisinin de dişi olmadığından emin misiniz?
Bir başka durumda malesef hızlı büyüten hızlı renklendiren ev yapımı yem ve yem için katkı satılıyor sürekli ilanlarda görüyorum siz bu ürünlerden hiç kullandınız mı?
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Bu filtreden 2 adet te bende var 5 yıldır üretim tanklarında kullanıyorum (50*50*50) haznesine göre debisi fazla geldiği için biraz kısıyorum ama ses duymak için kafanızı dayamanız lazım ben çok memnunum hiç düşünmeden alınabilecek bir filtre.
Bu filtreden 2 adet te bende var 5 yıldır üretim tanklarında kullanıyorum (50*50*50) haznesine göre debisi fazla geldiği için biraz kısıyorum ama ses duymak için kafanızı dayamanız lazım ben çok memnunum hiç düşünmeden alınabilecek bir filtre.
Cam Nasıl Kesilir ( Resimli Anlatım )
Abbas bey anlatım için teşekkürler. Kesimde gaz yağının kullanılmasının amacı ne oluyor gaz yağı olmadan kesersek sorun olur mu ?
Abbas bey anlatım için teşekkürler. Kesimde gaz yağının kullanılmasının amacı ne oluyor gaz yağı olmadan kesersek sorun olur mu ?
En nefret ettiğiniz yemler
Sera artemia yumurtası benim gördüğüm en berbat ürün hem en pahalısı hemde açılma oranı en düşük 2 gün bekleyince belki %40 açılıyor.
Sera artemia yumurtası benim gördüğüm en berbat ürün hem en pahalısı hemde açılma oranı en düşük 2 gün bekleyince belki %40 açılıyor.
Sitrik Asit ile Su Sertliğini(KH) Azaltmak Mümkün mü?
Bence bunu deneyen olmamıştır genel bir test kiti alıp küçük bir deney akvaryumu kurup sonuçları kontrol etmek gerekir mevcut tanklarımızda bunu deneme taraftarı değilim. Limon tuzunun çok iyi bir kullanım alanını biliyorum bizim buralardada su çok kireçli ve kettle inanılmaz kireç bağlıyor kettle da yarım litre suya bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip kaynatıp 5-10 dk bekleyince inanılmaz bir şekilde bütün kireci alıyor yüzeysel bir temizlikten bahsetmiyorum resmen ilk aldığımız temizliğe kavuşuyor.
Bence bunu deneyen olmamıştır genel bir test kiti alıp küçük bir deney akvaryumu kurup sonuçları kontrol etmek gerekir mevcut tanklarımızda bunu deneme taraftarı değilim. Limon tuzunun çok iyi bir kullanım alanını biliyorum bizim buralardada su çok kireçli ve kettle inanılmaz kireç bağlıyor kettle da yarım litre suya bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip kaynatıp 5-10 dk bekleyince inanılmaz bir şekilde bütün kireci alıyor yüzeysel bir temizlikten bahsetmiyorum resmen ilk aldığımız temizliğe kavuşuyor.
Tetra Ex 700 Malzemeleri Hakkında
Bu filtreyi uzunca bir zaman kullandım şimdi yedekte bekliyor bence çok başarılı , sessiz sedasız güzel bir dış filtre. Ben biobalları ilk aldığımda çıkarmıştım çok işlevsel ürün değiller yerine zeolit kullanmıştım filtreyle ilgili size tavsiyem temizledikten sonra orjinal hortumlarını kullanıyorsanız onların içinide temizleyin çok çabuk yosun bağlıyorlar ve debiyi düşürüyorlar temizlemek için hortumu biraz soğuksu içinde bekletin ve aynı suyu lavaboya hortumdan akıtın yosunların büyük bölümü kendiliğinden akıp gidecektir. Bir diğer tavsiyemde girişine bir sünger takın kaba pislikleri içine çekmesin en az altı ay filtre temizlik istemez. Saygılar.
Bu filtreyi uzunca bir zaman kullandım şimdi yedekte bekliyor bence çok başarılı , sessiz sedasız güzel bir dış filtre. Ben biobalları ilk aldığımda çıkarmıştım çok işlevsel ürün değiller yerine zeolit kullanmıştım filtreyle ilgili size tavsiyem temizledikten sonra orjinal hortumlarını kullanıyorsanız onların içinide temizleyin çok çabuk yosun bağlıyorlar ve debiyi düşürüyorlar temizlemek için hortumu biraz soğuksu içinde bekletin ve aynı suyu lavaboya hortumdan akıtın yosunların büyük bölümü kendiliğinden akıp gidecektir. Bir diğer tavsiyemde girişine bir sünger takın kaba pislikleri içine çekmesin en az altı ay filtre temizlik istemez. Saygılar.
Dış filtre akvaryum ile aynı seviyede olur mu ?
Akvaryumdan yukarda olmasın yeter ben tetra ex700 kullanırken ölçmüştüm akvaryum tabanı ve dış filtre tabanı aynı seviyedeyken en iyi sonucu almıştım.
Akvaryumdan yukarda olmasın yeter ben tetra ex700 kullanırken ölçmüştüm akvaryum tabanı ve dış filtre tabanı aynı seviyedeyken en iyi sonucu almıştım.
SON MESAJLAR
- Beta Akvaryumu SİGMA BALIK😎, 20:09
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 20:01
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryum Tasarımı 1Balikci, 19:59
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Kuyruk Erimesi bendeniztayfun, 19:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Platide Ani Ölüm Darkflexy, 19:42
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 İnci Kefali, 19:30
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum İçin Filtre Konusunda Tavsiye hakankurtuldu, 19:24
Yeni Üye Forumu - Bakteri Mi Yavru Karides Mi SİGMA BALIK😎, 19:05
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bulamıyorum vanitas, 18:59
Yeni Üye Forumu - 50 Litre Akvaryum İçin Filtre Önerisi Engin41, 18:09
Yeni Üye Forumu - Balığın Ağzı Dolumu? MuTLu, 17:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkiler Gelişmiyor Ozii35, 17:30
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Tank (regeneration) rei, 17:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40x40 Bitkili Tank İçin Lepistes Harici Öneri ykpadgzl, 17:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kendi Yaptığım Akvaryum Carnivoreyum, 17:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 Litre Akvaryumda Karma Balık Önerileri ykpadgzl, 17:11
Yeni Üye Forumu - 6 Gün Sonunda Ortaya Çıkan İlk Bitkili Akvaryumum Canbudakkkk, 16:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Kardinal Neon Yem Orhan76, 15:56
Yeni Üye Forumu - 40x40 Utricularia High Tech darkaura, 15:36
Akvaryum Tanıtımı - 25x25x25 Küp Akvaryum Orhan76, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığımda Siyah Lekeler Var ali, 15:21
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryumum İçin Zemin Kumu Seçimi umut karahancı, 15:16
Taban ve Gübreleme - Hopar Hf-3313 Dış Filtre Hakkında HaydarGul, 15:02
Yeni Üye Forumu - Arızalı Olan Dış Filtreyi Nasıl Kullanabiliriz ali, 14:52
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumuna Bambu Japon & Beta, 14:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta - Bambu Son Durum. Japon & Beta, 14:47
Yeni Üye Forumu - 100 Lt Akvaryumda Bakabileceğim Canlılar SİGMA BALIK😎, 14:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Monte Carlo Yetistirmek İcin Kurulum biars, 14:39
Bitki Akvaryumları Genel - İsta Co2 External Reactor Konumu Ve Bağlantıları hknbal28, 14:28
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 90.50.50 Bitkili Akvaryum Ekipmanlarım Orhan76, 14:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığı/ Tür Tavsiyesi Taha Yanık, 13:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Balığı Yunus712, 13:28
Yeni Üye Forumu - 126 Litre Salyangoz Yiyici Önerisi 1Balikci, 13:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kurumuş Yaprakların Akvaryumda Kullanımı Mamed, 13:03
Makaleler ve Tercümeler - Karnı İnen Hamile Lapistes Nurşah, 12:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetraodon Lineatus(fahaka) Hakkında Tortuga4, 11:58
Acı Su Balıkları Tanıtımı - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 11:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dıy Dış Filtre Mantığı ahmetfiratozkaya, 11:52
Yeni Üye Forumu - Oksijen Fazlalığı Orhan76, 11:48
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 200 Lt. Bir Çift “sajica” 1Balikci, 11:44
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Bitkinin Türünü Bilmediğim İçin Bakamıyorum KaanE, 11:38
Bitkili Akvaryum Canlıları - beta lepistesle yaşarmı? KaanE, 11:29
Canlı Doğuranlar - Balıklar Hangi Neden Yüzünden Stres Yapmıs Orhan76, 09:40
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Co2 Gerekmeyen Bitki Türleri Akvarist Taha, 08:39
Yeni Üye Forumu - Zebra Kuyruk Dibinde Kızarıklık Orhan76, 08:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Baligimin Nesi Var? albeta, 08:23
Labirentliler - Youtube 2025 Çekilişi 🥳🔥 Aguamentist, 08:00
Akvaryum Dünyasından Haberler - Oranda Yem Tavsıyesi Hoppala, 05:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Hangi Bitki Olur Hoppala, 04:47
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 18:49
- Led Driver 36-48w ilh4n 18:45
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 18:45
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 18:45
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 18:16
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 18:05
- Üç Noktalı Gurami && Rasbora & Albino Cüce Vatoz kerem1135 18:05
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 17:58
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 17:58
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 17:31
- Blue Smokey Damızlık Melek Çifti Ardaaa.. 17:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 17:15
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 17:15
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 17:15
- Komple Satılık Set 90*50*50 10mm Ultra Clear incaia 17:02
- 90 Cm Genişliğinde Ahşap Üretim Seti incaia 17:02
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Oase Aktif Toprak 6kg Samoo 16:49
- Afrika Cichlidleri devito 16:48
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 16:48
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 16:47
- Apistogramma Ve Ramirezi Tenebris 16:42
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 16:25
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 16:25
- Ceratopteris Cornuta Arıyorum ternapi 16:11
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:03
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:03
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 15:17
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 15:17
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 13:54
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 13:53
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 13:50
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 13:50
- Batıkent Ve Çevresi Kiraz Karides Arıyorum WnrAquascaping 13:15
- 100 Watt Isıtıcı WnrAquascaping 13:15
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:04
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:04
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:04
- 120x60x60 Akvaryum. gsx1300rhayabusa 12:44
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 12:40
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 12:40
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:34
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 12:33
- Kriza Gold emree06 12:33
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:22
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:22
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:22
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 12:12
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:06
- Afra Coube Jalo Reef Saulasi Koloniler... jjmuzo 12:05
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 12:05
KULLANICILAR
- 160 Online Kullanıcı, 87 Üye
Online Kullanıcılar
ozmet,
Gülce Özerkan,
Tuby,
hokia386,
sıtkı,
hashüs,
Kemalk41,
-RBG-,
Denizliler,
batuhanbhar,
BTA,
aranjman,
WnrAquascaping,
oguzhanakbas,
MehmetSerkan,
anil1912,
MustafaŞ,
interfeyz,
denizim20,
KaanE,
Hüdai,
Justbe,
hakankurtuldu,
fatihtosunn,
Azizdurdenn,
Kdo61,
Golgeci,
Tuncerokan,
Umt61,
gyunda,
emrbrcn,
bediiarda,
ackapiyiaraskarg,
İsmail_194606946,
ShowaSanshoku,
MiSoSiKiaN,
achiiles_622,
BilalM.,
tripatano,
kopruluonur,
efkango,
Aquaworld07,
ATABEY,
Kazim1907,
Talha006,
TuMeTu,
SİGMA BALIK😎,
betta.ist,
scrap,
Cardinalfish,
1Balikci,
Abdulsamet mert,
M.marangozz,
mitii,
Betabetabeta,
Narval,
Tortuga4,
Enescetin,
ThanatoZek,
Balık hastasıyım,
Sarapla,
ilh4n,
Yadigar06,
birsan,
Gursoyhasan,
şansal,
Hidro Dinamik,
Başak u,
emrecokmus,
Hoppala,
M.ALY,
Montesque,
mutlubaba,
Zeyneppp35,
Nurşah,
Hahahatii,
Uhsr,
barsbingul,
Acemi_hobici,
Japon & Beta,
Mali89,
mustafaolgun,
TurgayGuney,
Optik16,
nomercy,
aymry,
karavezir,
NIFURYM,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.