ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
prof. lepistes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2009 22:46
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2009 16:59
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Burak Şentürk
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1992
Yaş:
32
İl:
Antalya
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Şentürk
"the lord of the guppies"
120 lt. ciklet... Coming soon!

SON 10 MESAJI

Lepistesime sebze versem?
Sebze konusunda; ıspanak, marul, salatalık, bezelye gibi yeşil sebzelerin çoğunu balıklarına rahatça yedirebilirsin. Tarafımdan denenmiştir. Sebzeleri verirken dikkat etmen kurallardan bir tanesi onları fazla olmamak kaydıyla haşlamak. Bu hem üstlerinde kalması muhtemel parazitleri öldürür hem de yumuşatarak balıkların kolay yemesini sağlar. Fazla haşlarsan besin değerlerini kaybederler. Tüm sebzeleri çok küçük parçalara kıymalısın. Böylece tabana ulaşmadan hepsi yenmiş olur.Göz%20Kirpma Bezelye ise hamur gibi bir yapıya sahiptir. Kabuğundan ayırıp (haşlandıktan sonra) akvaryumunun camına yapıştırabilir ya da tabana bırakabilirsin. Göreceksin balıkların severek yiyecektir. Yalnız bir husus var ki çok önemli. O da bu sebzeleri balıklarına çok sık aralıklarla vermemen. Sİndirim, solunum ve dolaşım sistemlerinde hasara yol açma ihtimali var. Resimdeki yem konusunda tüm arkadaşlara katılıyorum. Balık yemi olamayacak kadar kalitesiz o.  Ben bile ağzımda çiğneyebiliyorum aç kalınca.Big%20smile Benim tavsiyeme gerek yok, yukarıda yazılan tüm yemleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Saygılar.
Lepisteslerin en çok nesini seviyorsunuz?
Akvaryumların fakir ama bir o kadar da gururlu çocuğudur lepistes. Birçok tür gibi yem seçmez, ne verirseniz yer. Kendini süperstar zanneden türler gibi kibir yapmaz hep nazik hep mütevazidir.Tebessüm Bana göre sahibini tanır. (benden başka biri odama girince dibe çekiliyorlar.) Çok az ilgi gösterseniz bile sizin için türlü oyunlar, güzellikler yaparlar. Size kutsal bir sevgiyle yaklaşırlar. Suratlarındaki doğal ifade(ağız yapısı ve önden görünüşü) onlara ayrı bir şirinlik katar. Kimseye zararı yoktur, "hepimiz kardeşiz!" yaşam felsefesidir. Kimsenin işine karışmaz, kimseyi de karıştırtmaz. Duygulu balıktır. Bir akvaryumcunun aradığı herşeydir lepistes. Hiç beklemediğiniz renklerle gönlünüzü fethederler. Kendilerini size çocuğunuz gibi sevdirirler. Benim tek tercihim olan türdür.
Saygılar...
Siyah Kum Kullanmadan Önce Burayı Okuyunuz
Ben de siyah kum düşünüyordum ama... Yok mu başka yazan?
Siyah Kum Kullanmadan Önce Burayı Okuyunuz
Canlı doğuranlar için -özellikle lepistes- kumun hangi renkte daha iyi olduğunu tecrübe eden var mı? Yeni akvaryum kuracağım 120 litre fakat şimdi okuyunca kararsız kaldım???
Antalyadan hobici arkadaşlar gösterin ken
Arkadaşlar kaçta biteceği konusunda bir fikri olan yok mu? cidden çok istiyorum gelmeyi ama akşama da düğün var...
O yüzden bitiş saati çok önemli. Bilgisi olan varsa bekliyorum.
C.doğuranlar için bitki akvaryumuma taban
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, sağolun.
C.doğuranlar için bitki akvaryumuma taban
Selam arkadaşlar. İlk bitkili akvaryum denemem bu benim. Hep hayalimde vardı ve şimdi gerçekleşme imkanı buldu=)
[/IMG]
akvaryumumun ölçüleri bunlar. Şekil için kusura bakmayın.
[/IMG]
Bu da istediğim kum sıralanış şekli. İlk bitki deneyimim olacağı için bakımı kolay olan java moss, tilki kuyruğu, limon, çınar, gül gibi bitkiler kullanacağım. Aylık periyotlar halinde çizelgeler oluşturarak gübre, besin takvimleri hazırlayacağım. (Aynı uygulamayı balıklara da yapıyorum, tavsiye ederim.) Akvaryumda besleyeceğim canlılar en başta canım kadar kıymetli lepisteslerim. Dip canlıları olarak da makrakanta, labyo, karides ve birkaç elma salyangozu besleyeceğim. Dip canlılarının hepsinin bitkilere olumlu birçok katkısı var.
Sorularım şunlar:
1)Ne sıklıkta misket gübre kullanmalıyım?
2)Böyle bir akvaryum için ışık şiddeti ne olmalı? (kapakta 2 fleurosanlık yer var)
3)Güzel lepisteslerim için saklanmaları bakımından kolay bakımı rahat ve daha renkli, süslü bitkiler önerebilir misiniz?
4)Tecrübeli ve bu konuda uzmanlığı olan arkadaşların kum dizilişim hakkındaki görüşlerini alabilir miyim?

Saygılar... prof. lepistes2009-06-05 00:40:12
Lepistesleri ev yapımı yemlerle yemlemek üzerine..
konu silinebilir, teşekkürler.prof. lepistes2009-06-04 16:48:37
Lepistesleri ev yapımı yemlerle yemlemek üzerine..
Herkese selamlar.
Arkadaşlar öncelikle forumda bu konu daha önce açılmışsa özür dilerim, bulamadım. Benim severek beslediğim yaklaşık 40 adet lepistesim var. Forumda okuduğum çeşitli derlemeler doğrultusunda son 3 gündür balıklarıma bezelye, marul, ıspanak vs gibi yararlı olduğu kanıtlandığı söylenen sebzeler yediriyorum. Hatta ben de gözlemledim, yararı var. Cinsel isteklerinde, tank içinde yüzmelerinde, hareketlerinde... Hepsinde pozitif artış var. Ancak bazı sorularım var:
1) Ne sıklıkla bu yemleri vermeliyim? (haftada bir, günde bir,... vs.)
2) Bildiğiniz başka yemler var ise ben de öğrenebilir miyim?
3) Afrodizyak,
    Sindirim sistemine yararlı,
    boşaltım sistemine yararlı,
    Renklenmelerine yardımcı,
yemleri hangi sebzelerden ya da malzemelerden nasıl yapabilirim?
Kulaktan dolma ya da hurafe bilgileri duymak istemediğim için bu konuyu paylaşıyorum. Bilimsel olarak kanıtlanmış ve/veya daha önce denemiş arkadaş varsa başlık altından ya da özel mesaj ile bana iletmesini istiyorum. Balıklarım benim için gerçekten çok değerli ve yanlış birşey yapmak istemiyorum.
Saygılar...Tebessüm
Alman Lepistes mi? Normal Mi?
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir lepistes besliyorum ve forum üyesi aynı zamanda da komşum olan aquavaster'in tavsiyelerini bile dinlemeyip lepistese devam ettim.
Lepistes doğası bakımından ele alınacak olursa sert koşullarda, kirli sularda sivrsinek ve böcek larvaları yiyerek çoğalan bir balık. Her balığın sahibine karşı bir ruhu olduğuna inanan ben şuna inanırım: "Lepistes fazla ilgi sevmez!"
Burada "ilgi"den kastım şudur: Suyunun temiz olması elbet şarttır ama bu balık mütevazidir. :) Sizden pek ilgi istemez ve buna karşın çok güzel sürprizler sunabilirler. Diğer faktörleri saymıyorum, özellikle su bakımda çok pimpirikli davranmak lepisteslerin ömrünü kısaltır. Yapılan araştırmalarda kirli suda yaşayan lepisteslerin temiz sudakilere oranla daha çok yaşadığı gözlemlenmiş. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, suya bakmayın hiç demiyorum.
 Sadece "gereken" özeni gösterin. Onlara sunulacak 90 lt ve üstü büyük tanklar, çok ağır olmayan ışık gücü, damaklarına uygun bitkiler ve yemler ile onları çok mutlu edebilirsiniz. Lepistes tatlı su akvaryumlarının fakir ama gururlu çocuğudur. Delikanlı balıktır. :) Eminim dilleri olsa yapılması gerekeni değil; sevgiyle, kalbinizle hareket etmenizi isteyeceklerdir.
Saygılarımla...:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.