ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Arkadaşlar yapmayı tasarladığım 180 litrelik köşe akvaryumun camlarını yapıştırmaya başlıyorum, ancak cevabını aradığım bir sorum var ilgilenenler olursa sevinirim.
45 litrede pek yeterli degil bence oksijen ve kabuklarının gelişimi için kum gerekli mercan kırıklarından almanızı öneririm akvaryumcularda oluyor onlardan alırsanız iyi oluyor kabukları için ankarada ben 3 liraya almıştım kilosunu.
. Benim bir metrelik tankım vardı. Komşumuzun da yaklaşık bir yaşlarında bir kızı var aşağı yukarı her gün bize gelirler akvaryuma şimdiye kadar hiç saldırmadı genelde karşısına geçip sakin sakin oturmayı tercih ediyorlar zaten çok fazla ilgilenmiyorlar balıklarla. Lepistesde biraz küçük bir balık olduğu için çok dikkatlerini çekmiyor. Ulaşamayacağı kadar yüksek bir masanın üstüne koyarsanız problem olacağını zannetmiyorum. Elma salyangozu vatoz gibi bir hayvan. Yalnızca ölü balıkları yiyor zaten diğerlerine birşey yapması imkansız çok hantal balıklara göre. Bakımı konusunda sorun olmaz ayrıca suyun değerleri hakkında size bilgi de verir. Eğer salyangoz kabuğundan bir iki gün hiç çıkmıyorsa suda nitrat fazlalaşmıştır suyu değiştirme zamanınız gelmiştir. Normal yemin fazlalarını ve çürümüş bitkileri yer. Sağlıklılara bir zararı olmuyor.
Ben hiç canlı balığa yapıştıklarına tanık olmadım fakat arkadaşlarında belirttiği gibi ölü balıkları yiyorlar. Canlı balığın üstüne yapıştığını ilk defa sizden duyuyorum. .
Elma salyangozu kullanmayı denediniz mi?.
Galiba ilk defa üretim yapıyorsunuz o kadar salyangoz hakikaten çok fazla olur benim sizin salkınlarınız gibi 2 tane vardı 250-300'eyakın salyangoz çıktı yumurtalardan fakat gelişmeleri için ya çok büyük akvaryumlar gerekiyor veya doğada çok fazla miktarda telef oluyorlar. Bendeki yavruların belki yarısı diyebilirim 3 aylık olmadan öldüler. ..
kolay gelsin.
saygılar. ...
Rahmi bey öncelikle bu hobiye başladığınız için sizi tebrik ederim. Bu sorumluluğu almak gerçekten çok kolay bir iş değil.
1-yüksekliği fazla bir akvaryum kurma düşünceniz iyi fakat o boyutta bir akvaryumu özel olarak yaptırmanız gerekir buda maliyeti artırır.
2-java moss bildiğim kadarıyla ucuz bir bitki fakat ben yaşatmayı başaramadım. Size önereceğim en güzel bitki amazon olur bu bitkinin yaprakları çok fazla uzayabiliyor fiyatı akvaryumcularda biraz pahalı ama forumda daha ucuza bulabilirsiniz sanırım. Bu bitkiyi yetiştirmek için ben gübre kullanmadım. Fakat arkadaşım kullandığı halde çok faydasını görmedi. Benimkiler çok fazla ürediler(1 köketen 14-15 sürgün) tuz ilaç herangi birşey kullanmadım fakat alışveriş yaptığım bir hobiciden amazonun en mükemmel yaşam ph değerinin 7,5-8 olduğunu öğrendim midye kırığı kum kullandım ve ph'ı yükselmeyi kayalarla başardım.
3-bu sorunun cevabını 2'de vermiştim bence gerek yok. Sadece biraz sabır ve kaya.
4-balık sayısı çok az olur aslında ilk başta başlangıç için iyi bir rakam ama gözünüze güzel gözükmez. Eğer iyi bitkilendirme yaparsanız yavru kaybınız çok az olur illaki balık kaybedeceksiniz doğada da bu böyle değil mi iyiler yaşar zayıflar ölür.
5-yerli ithal konusunda en yaralı bilgiyi kesinlikle hobicilerden alabilirsiniz ve bu benim başıma geldi. 200'e yakın alman cins(turuncu kuyruk) balığım vardı. Bir gün bir petshopta seninde muhtemelen görüp özendiğiniz parlak lepisteslerden gördüm ve tam anlamıyla ağzım açık kaldı tanesi 2,5 liraydı 5 tane aldım ve bir güzel akvaryuma attım atmadan önce ilaç banyosu falan yaptım. Fakat ardan bir iki gün geçti balıklar hala akvaryuma alışmadı dişilerden biri öldü. Daha sonraki günlerde erkekler öldü. Tabi bu arada benim kendi balıklarımda onlar gibi hareketsiz ve hasta hale geldiler. Yeme ilgi göstermemeye kuyruk kısmaya başladılar. Bir hafta içinde hepsi öldü saat başı belki beş tane balık toplayıp attım. Artık akvaryumumun yanına gidemez olmuştum her gittiğimde ya ölmüş yada can çekişen bir balıkla karşılaşıyordum. Bu arada her türlü ilacı kullandım(sera bactopur da dahil. )
size tavsiyem balığı tek yerden almanız ve almadan önce iyice araştırmanız bilmediğiniz yerden sakın balık almayın. Yeni balık alıp akvaryuma koyacağınız zaman bir hafta beklesin daha sonra gözden çıkardığınız balığı yanına atın bir iki gün iyi gözlemleyin eğer kuyruğunu kısmaya başlıyorsa ikisinide hemen çöpe atın.
6-söylediğiniz hacimde bir akvaryum için iç filtre yeterli olacaktır iki haftada bir dip çekersiniz yarım su değiştirirsiniz hiçbir problem yaşamazsınız. Bende çift filtreli unistar bir iç motor vardı sorun yaşamadım. Hem fiyatı dış motorlardan daha uygun olur hemde daha az elektirik harcar.
7-lepistesler için bence çok kapsamlı testlere ihtiyacınız olmaz. Çünkü normal terkos suyu değerlerinde çok problem yaşamayan bir balık. Suyu bir hafta dinlendirmeniz yeterli olacaktır.
akvaryum için ekstra tavsiyede bulunmak istiyorum. Akvaryuma mutlaka elma salyangozu alın bu hayvanlar dipteki yemi yer ve bir süre sonra oluşabilecek zehirlenme vakalarını önlemeye yardımcı olur ve bence akvaryuma da ayrı bir güzellik katıyor. Bitki aldığınız zaman mutlaka dikkat edin java mossların içinde yabani cins salyangozlar oluyor. Bu hayvarları uzaklaştırmak çok zor ve çok çirkin görütüleri oluyor bunu önlemenin yolu biraz dikkat bitkiyi aldığınız yerde dikkat edin ve böyle bir durum varsa uzak durun derim.
şimdiden kolay gelsin herhangi bir probleminizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şimdiden kolay gelsin. ..
saygılar. ..
Bence sorun olacaktır o akvaryuma göre bir ısıtıcı almanızı öneririm. Çünkü büyük bir ısıtıcı her ne kadar termostatlı da olsa daha fazla suya göre ayarlanmıştır. Kullanmamanızı öneririm. .
Çiftleşmelerinde bir engel yok fakat oluşan yavrular estetik bakımdan anne yada babası kadar güzel olmuyor (istisnalar dışında tabi) balığın akvaryuma alışmasını veya dişinin çiftleşme döneminde olmasını bekleyin. Bu dönem gözlemlediğim kadarıyla balığın yavrulamasından sonraki birkaç günlük süreç oluyor ama bir haftayı geçmez(balık hasta olmadığı sürece. ).
SON MESAJLAR
- 135 Litre Japon AlperTr38, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Kaya 1Balikci, 11:11
Yeni Üye Forumu - Sizce Balığım Hamile Mi Meltem35, 10:55
Amerikan Tetraları - Bu Türler İçin Hangi Kum Daha Uygundur? bendeniztayfun, 10:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 5cm Astranot-oscar Balığı xellence07, 10:36
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Lepisteslerim Ölüyor Orhan76, 10:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Yüzgeci Parçalanan Japon ShowaSanshoku, 10:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü armaganb, 10:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Siyah Kum Yıkanmalımı Orhan76, 10:21
Yeni Üye Forumu - Bitkinin Üzerindekiler Sizce Nedir ? Orhan76, 10:18
Yeni Üye Forumu - Balıklar Çok Hızlı Nefes Alıp Veriyor sanser18, 10:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum Tavsiye ahmetfiratozkaya, 10:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Arıtma Cihazından Çıkan Atık Su Furkan1380, 09:54
Akvaryum Bilimi - Eurostar Vs Dophin Sfp 16 Pipo Motorlu Filtre Dexter85321, 09:49
Filtreleme Seçenekleri - Adana Da Co2 Furkan1380, 09:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumptaki Beyaz Tabaka bendeniztayfun, 09:20
Tropheus - Yeni Kurulan Bitkili Akvaryumda Bitki Sağlığı BerAttkcr, 07:47
Yeni Üye Forumu - Arıtma Filitreleri KaanE, 07:43
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 05:12
Akvaryum Tanıtımı - Dip Çekimi? KaanE, 03:29
Yeni Üye Forumu - Güncelleme Zamanı Hidro Dinamik, 02:13
Akvaryum Tanıtımı - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ahmetfiratozkaya, 01:52
Filtre ve Sump Yapımı - Betta Yavrularım Kabız Oluyor CrownBetta, 01:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığıma Hangi Yemleri Almalıyım Searlas, 00:21
Fiyat Forumu - Akvaryum Masası Aguamentist, 23:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nasıl Bir Akvaryum Yapmalıyım ? Aguamentist, 23:51
Yeni Üye Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 23:24
Canlı Doğuranlar - Sobo Sf-350f Nasıdır ? KaanE, 23:19
Filtreleme Seçenekleri - Ista Co2 Set 1lt Hk. mmemati, 23:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryumda Bambu? Ehtiyar, 23:00
Yeni Üye Forumu - Marimo Ball Yanına Hangi Tür Salyangoz Konur Eren042, 22:51
Omurgasızlar - Farklı Bir Artemia Yöntemi koray ulusoy, 22:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin MURAT ATABAŞ, 22:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Balık Ve Dekorasyon Tavsiyesi kaancevik, 22:23
Yeni Üye Forumu - 200 Lt Akvaryum Kurulumu neontetras, 22:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi German Tankı giyotyn, 21:52
Akvaryum Tanıtımı - Klor Kaç Günde Uçar GhostKoi, 21:32
Yeni Üye Forumu - Nesi Var NightLight3475, 21:31
Yeni Üye Forumu - Bu Tropheus Tam Olarak Hangi Tür? koc006, 21:16
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balık Köpük Yapıyor Taha Yanık, 20:38
Yeni Üye Forumu - Balığın Gözü Bu Hale Gelmiş Napabiliriz HOPPALA, 19:54
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Alitrn, 19:51
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kerevit Ne İle Beslenir giyotyn, 19:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesin Kuyruğu Yenmiş Ne Yapmam Lazım TulparLanda, 18:48
Yeni Üye Forumu - Bu Tropheus Tam Olarak Hangi Tür? koc006, 17:31
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Ve Cinsiyeti Nedir xasin06, 17:29
Kedi Balıkları Tanıtımı - Salyangozlara Ne Kadar Yem Vermeliyim Dexter85321, 17:27
Omurgasızlar - Bu Neyin Nesi Böyle KaanE, 17:26
Yeni Üye Forumu - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre sefamolsun, 17:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 11:20
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:19
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:19
- Söğüt Bitkisi Semiserious 11:15
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 11:11
- Neon Tetra, Tül Transgenetik Koksal Gurkan 11:04
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 11:04
- 100x50x50 Mobilyalı Akvaryum Ulker 10:52
- Apistogramma HarunYILDIRIM 10:49
- Crystalpro Akvary. 4''''lü Bakım Kit (ücretsiz Kargo) emraheroglu 10:42
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:33
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:33
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:33
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 10:33
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 10:29
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:29
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 10:29
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 10:00
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 10:00
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 09:50
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 09:50
- 4 Cm Neolamprologus Leleupi DenizUlucutsoy 09:48
- Cyprichromis Sp. 'leptosoma Kitumba 2 Cm Yavru DenizUlucutsoy 09:48
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 09:47
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:42
- Spotted Angelfish Hiko 09:42
- Deniz Ve Salyangoz Kabuğu Hiko 09:42
- 140*60*60 Alttan Sumplı Extra Clearlı Akvaryum ciways 09:36
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:35
- Frontosa Küpü Emirk 09:07
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 09:07
- Düz Siyah Cüce Vatoz Emirk 09:07
- Bölmeli Akvaryum mgokturk 09:01
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 08:50
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 08:50
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 08:50
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 08:50
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 08:37
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 08:34
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 08:34
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 08:34
- Apistogramma Trifasciata Xl yamansengonca 08:26
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 08:22
- Lda Cüce Vatoz , Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 08:22
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 08:22
- Java Moss Miller 08:18
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 08:18
- Bio Sünger Brdk64 08:15
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:15
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.