ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
OrHaN38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Mart 2010 22:30
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ORHAN ŞAHAN
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1991
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ORHAN ŞAHAN
SON 10 MESAJI
PLASTİK BİTKİ
selam arkadaşım ben de 3 4 senedir akvaryumla uğrasıyorum her çeşit balık besledım beslemediğim balık sayısı çok az ama hiçbirindede canlı bitki kullanmadım kullansam bile en fazla 1 hafta içerisinde ölüyordu bitkiler ama yapay bitkiler onlardan daha ii oluyor benım fıkrım bu ilk gunden berı yapay bıtkı kullanıyorum ve hala aynı bıtkıler elımde ve tanganyıka akvaryumumda ve sp akvaryumumda bulunuyor bir zararrını görmedim saygılarOguzzz 2009-04-27 09:27:05
selam arkadaşım ben de 3 4 senedir akvaryumla uğrasıyorum her çeşit balık besledım beslemediğim balık sayısı çok az ama hiçbirindede canlı bitki kullanmadım kullansam bile en fazla 1 hafta içerisinde ölüyordu bitkiler ama yapay bitkiler onlardan daha ii oluyor benım fıkrım bu ilk gunden berı yapay bıtkı kullanıyorum ve hala aynı bıtkıler elımde ve tanganyıka akvaryumumda ve sp akvaryumumda bulunuyor bir zararrını görmedim saygılar
100 lt tanganyıka tavsıyesı ?!
[QUOTE=The Godfather]1e2d Black Calvus besleyebilirsiniz. Siyah kum, biraz kayalık alanlar ve salyangoz kabuklarıyla dekoru yapabilirsiniz.
[QUOTE=The Godfather]1e2d Black Calvus besleyebilirsiniz. Siyah kum, biraz kayalık alanlar ve salyangoz kabuklarıyla dekoru yapabilirsiniz.
Saygılarımla...
[/QUOTE]
calvus kayserıde var fakat 2,5 3 cm olanları 20 lıradan asagıya gıtmıyor daha ucuz bır tur varmı ??

100 lt tanganyıka tavsıyesı ?!
slm ark elımde su anda dolu olup ıcınde yasayan kaya ve beyaz prenses olan akvaryumumu tanganyıka ya cevırmek ıstıyorum hangı tur beslemelıyım kaç tür olmalı üremelerı ıcın ne gıbı dekor kum kullanmalıyım yardımcı olursanız sevınırım ve bırazda cabuk ureyıp ii fıyata satabılecegım balıklar olursa sevınırım tşk

slm ark elımde su anda dolu olup ıcınde yasayan kaya ve beyaz prenses olan akvaryumumu tanganyıka ya cevırmek ıstıyorum hangı tur beslemelıyım kaç tür olmalı üremelerı ıcın ne gıbı dekor kum kullanmalıyım yardımcı olursanız sevınırım ve bırazda cabuk ureyıp ii fıyata satabılecegım balıklar olursa sevınırım tşk
hava motorundakı 1 haftadır çözemediğim prblem!
[QUOTE=gozturk]Checkwalf bulunmayacak birşey değil.Vardır.Ayrıca motorun çift çıkışını t parça ile birleştiriyorsanız t parçadan sonra bir tane yeter.İki çıkışından da ayrı ayrı hortum gidiyorsa ikisine de kullanın...[/QUOTE]
[QUOTE=gozturk]Checkwalf bulunmayacak birşey değil.Vardır.Ayrıca motorun çift çıkışını t parça ile birleştiriyorsanız t parçadan sonra bir tane yeter.İki çıkışından da ayrı ayrı hortum gidiyorsa ikisine de kullanın...[/QUOTE]
iki çıkıştanda ayrı hortum gıdıyor ben ikisini birleştirip yapıyım en iisi olmazsa 2 tane checkwalf alır kullanırım tşs edrım tavsıyelerınız için
[QUOTE=iskorpit]Bencede checkwalf kullan.Benim bu yüzden eheim hava motorum yandı.Elektrikler kesilince su motora gitmiş.Elektrik gelincede kısa devre yaptı.
[QUOTE=iskorpit]Bencede checkwalf kullan.Benim bu yüzden eheim hava motorum yandı.Elektrikler kesilince su motora gitmiş.Elektrik gelincede kısa devre yaptı.
Kesinlikle biranevvel bir checkwalf almanı öneririm.
[/QUOTE]
yorumlarınız ve tavsıyelerınız için tşk ederım saolun onu almak problem degılde burdakı akvaryumcularda bulabılırmıyım acaba çünkü burdakı akvaryumcuların cogu kafa motorunu bile bilmıyorlar sımdı gıdıp checkwalf dersem öyle bırsey yok derler :D:D birde çift çıkışlı ya motor ıkıtane mı almam gerekır ondan 

slm ark benim yeni kurdugum akvaryumda çift çıkışlı hava motoru var motorun markası sobo SB 348A bu hava motoru 70 cm lik hava taşını çalıştırıyor fakat hava taşına bağlı hortumlardan motorun fişini çekınce yukarı dogru ıkı hortumdanda su gelıyor hava motorunun akvaryumdan yüksekliği 40-45 cm 1 haftadır bununla ugrasıyorum hala sorunu çözemedim yardımcı olursanız sevınırım acılen bu sorunu cozmem lazım çünkü devamlı elımı akvaryuma sokmak zorunda kalıyorum ve bu balıkllara zarar verıyor acil yardım lütfen !

slm ark benim yeni kurdugum akvaryumda çift çıkışlı hava motoru var motorun markası sobo SB 348A bu hava motoru 70 cm lik hava taşını çalıştırıyor fakat hava taşına bağlı hortumlardan motorun fişini çekınce yukarı dogru ıkı hortumdanda su gelıyor hava motorunun akvaryumdan yüksekliği 40-45 cm 1 haftadır bununla ugrasıyorum hala sorunu çözemedim yardımcı olursanız sevınırım acılen bu sorunu cozmem lazım çünkü devamlı elımı akvaryuma sokmak zorunda kalıyorum ve bu balıkllara zarar verıyor acil yardım lütfen !
sehpa için uygun ayak
Üçuncu ayaktan ben de kullandım. Metal, parlak bır ayak olması lazım. 7,5 cm gelıyor yukseklığı. O ayagın ustunde yaklasık 250 300 lt agırlık var. 1 haftadır hıcbır sorun yok, ondan kullanmanı tavsıye ederım. Fakat sana kalmıs bır sey. Ama 7 cm degıl de 4 cm olanları var onlardan kullan yıne aynı ıslevı gorecektır.Erdal Hoca 2009-04-12 12:58:35
Üçuncu ayaktan ben de kullandım. Metal, parlak bır ayak olması lazım. 7,5 cm gelıyor yukseklığı. O ayagın ustunde yaklasık 250 300 lt agırlık var. 1 haftadır hıcbır sorun yok, ondan kullanmanı tavsıye ederım. Fakat sana kalmıs bır sey. Ama 7 cm degıl de 4 cm olanları var onlardan kullan yıne aynı ıslevı gorecektır.
100 lt hangı balık ve hangi tür?
slm ark benim 70 40 35h ölçülerinde bır akvaryumum var yenı bı akvaryum aldıgım için bu akvaryumu bosaltıyorum içinde su anda sp var 10 12 tane bu bosalan akvaryuma yavru sp ve yunus alıp yavrudan yetiştireyim diyorum ama bır taraftanda bitkili canlı dogurana yönelmek istıyorum su anda elımdede 25 30 tane lepistes yavrusu var acaba hangı tur bu akvaryumda daha saglıklı beslenır? bir sorum daha var ark ben canlı bıtkı konusunda bıraz tecrubesızım ne kadar bitki aldıysam hepsi öldü ben yapay bitki kullanmak ıstıyorum bır sakıncası olurmu canlı dogurana ?
yorumlarınız ve tavsıyelerınız için şimdiden tşk edrım 
filtre uygun mu? (resimli)
[QUOTE=nikoncu_85][QUOTE=ORUC_REİS]
[QUOTE=nikoncu_85][QUOTE=ORUC_REİS]
Önerileriniz için teşekkür ederim resimdeki iç filtreyi günde 5-6 saat çalıştırıyorum uygun mudur?
saygılar
[/QUOTE]
5-6 saat çalıştırdınız diyelim.Kalan saatler balıklar havasızlıktan ölücekler.
[/QUOTE]
ben iç filtremi gunde 4 saat calıstırıyorum fakat hıc bır balıgım ölmedi ve herhangı bır sorunları yok akvaryum büyüklüğü 70 40 35h yaklasık 100 lıtre su alıyor
70lik akvaryuma şelale filtre
Selam arkadaslar benim 70 35 40h ölçülerinde bir akvaryumum var ben bu akvaryuma şelale filtre yapmayı düşünüyorum. Forumda yapılmış olan sıstemlerden birini kullanacağım, fakat kafama takılan birşey var: Bu şelale filtre mi daha iyi bi temizlik sağlar yoksa, iç filtrre mi? Hangisini önerirsiniz ?
Oguzzz 2009-03-31 08:52:33
Selam arkadaslar benim 70 35 40h ölçülerinde bir akvaryumum var ben bu akvaryuma şelale filtre yapmayı düşünüyorum. Forumda yapılmış olan sıstemlerden birini kullanacağım, fakat kafama takılan birşey var: Bu şelale filtre mi daha iyi bi temizlik sağlar yoksa, iç filtrre mi? Hangisini önerirsiniz ?
SON MESAJLAR
- Akvaryum Hobisinde Kadınlara Olan Bakış Açısı. thenyx, 00:29
Şikayet Var! - Akvaryumcu Kocaeli800, 23:52
Yeni Üye Forumu - Yeni Petshopcular Balıklara Daha Kalitesiz Bakıyor Rıdvan459, 23:46
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Akvaryumda Hangi Filtreyi Alabilirim Rıdvan459, 23:42
Filtreleme Seçenekleri - Bitkili Yeni Kurulum Ehtiyar, 23:07
Bitki Akvaryumları Genel - İlk Başlangıç.. hvostr, 21:33
Yeni Üye Forumu - Yeni Bir Bitkili Akvaryum '' Aquaterapist '' MCY4, 21:24
Akvaryum Tanıtımı - Before - After MCY4, 20:59
Akvaryum Tanıtımı - 40 Küp Hightech Tanıtım Joec, 20:33
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Önerisi Leskova, 20:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 19:27
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Nedir Bu Beyaz Mikro Kurtlar? ( Nematod Sorunu ve Çözümü ) Keyif, 12:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Monster Akvaryumu C.t.y, 12:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yakışıklıdan Pozlar :) Ozmoziz, 12:02
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Bu Mülteciyi Ne Yapacağımı Bilemedim SaRCoPhiLiuS, 11:05
Sazansıgiller - Filtre Değişimi Sonrası Lepisteslerde Kayıp lepistesciii, 00:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ters Dönerek Yüzen Ryukin ~Emre, 23:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - 90.35.40 Akvaryumum Patladı ~Emre, 23:19
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 75 Litre Yosun Yiyici Önerisi yemrekozenn, 23:17
Yosun - Yeni Tank Kurulumu Hakkında Bilgi srcndgn, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balıkları Akvaryum Dibinde Taşların Üzerinde hipehlivan, 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Hakkında Bilgi srcndgn, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum hvostr, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Rummy Nose Tetra Akvaryumu Ozmoziz, 21:46
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 De Discus Bakılırmı hvostr, 21:29
Yeni Üye Forumu - 50x50x50 Akvaryumda Discus Olurmu hvostr, 21:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hareketsiz Akvaryum Dibinde Bekleyen Halfmoon Bett hvostr, 21:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Yine Yeniden Flower Horn MehmetGok, 20:28
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Karides Akvaryumu Ve Co2 blackkened, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Safkan Velifera MertSoyumert, 19:23
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Lepisteslerin Karnındaki Renk Değişimi Joyusca, 13:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Dıy Co2 Kapaklarına Harika Çözüm yhackup, 12:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Balıkları Cinsiyeti Fin World, 07:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hobiye Dönüş, 80x40x30. 14ykv, 05:36
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Akvaryumda Kayıt Kuşak Gereklimi Neyapma ahmetfiratozkaya, 23:04
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? syerli, 21:22
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcı Tavsiye Sfenks111, 21:14
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - İlk Büyük Akvaryum ziyasenkaya, 20:39
Yeni Üye Forumu - Azot Döngüsündeki Aksilik Nasıl Çözülebilir? Rıdvan459, 19:37
Yeni Üye Forumu - İç Parazit LepistesAvcısı, 19:31
Canlı Doğuranlar - Beta İçin Bitkili Akvaryum Öneri Sfenks111, 18:05
Yeni Üye Forumu - 45l Boraras Brigittae Akvaryumu hvostr, 18:00
Akvaryum Tanıtımı - Utangaç Balık Problemi Jolakotturinn, 16:00
Yeni Üye Forumu - Bu Akıntı Fazla Mı? pianoƒish, 14:52
Filtreleme Seçenekleri - 120 Lt De Kaç Tane Ramirez blackkened, 13:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Moly Doğum Stresmi Yapıyor Yoksa Vakti Varmi Erd4an, 03:23
Yeni Üye Forumu - Özel İmzalar Nasıl Yapılır hvostr, 22:43
Forum ve Site Hakkında - Forum İçin Görselli İmza Yapımı hvostr, 22:28
Forum ve Site Hakkında
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Toplu Malzemeler Isıtıcı Hava Motoru Eheim Ekipman Serhat.Kaymak 00:53
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 00:28
- Albino Ful Red Erkekleri Ssecurity06 00:25
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 00:21
- Fil Kulak Lepistes Adet 50 Tl Kaya ankara 23:35
- Akvaryum Ve Malzeme Ne Ararsanız Mevcut Kaya ankara 23:35
- Balık Akv Malzeme Yem Vs Kaya ankara 23:35
- Akvaryum Balık Malzeme Kaya ankara 23:35
- Akvaryum Ve Dolap 1mt Aqua malawi 23:15
- Full Gold Full Red Lepistes Mustafa Uzlu 22:58
- Creaqua Krom Pipe Ve A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 22:58
- Su Ustu Bitkisi Frogbit ALTEMUR 22:41
- Temiz Nano Akvaryumlar muratyarici 22:39
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:21
- Akvaryum 30*30 metsi 22:21
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:47
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:47
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 21:47
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:46
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 20:12
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 20:12
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 20:12
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 20:12
- Springtail Kültürü (sıçrarkuyruk) Amati340 20:12
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:05
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 20:05
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:01
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:01
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 19:55
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 18:30
- Caridina Karides Türleri kaansener03 17:48
- 30x30x30 Küp Akvaryum Co2 Malzeme Mehari 17:28
- 60x40x25 Ada Tipi Full Set Akvaryum. Hobiye Son Mehari 17:28
- Sunsun Jp 014 F Sıfır İç Filtre Gursoyhasan 16:30
- Atman F201sifir İc Filtre Gursoyhasan 16:30
- Sarı Prensesler +mavi Prensesler Balestra 16:13
- Akvaryum (içindekiler Dahil) Acemi balıkcı28 16:12
- Metal Cımbız - Metal Maşa - 30 Cm MasterChiefHakan 15:41
- Sağlıklı Damızlık Yunus Balıkları Mustafae0671 15:34
- Apistogramma Trifasciata rhn35 15:30
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:23
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:23
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:23
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:23
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:57
- Makrakanta, Oscar Koksal Gurkan 14:57
- Akvaryum İç Filtreler Ssecurity06 14:35
- Akvaryum İç Filtreler Ssecurity06 14:35
KULLANICILAR
- 65 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
MetinSerttas,
wilivil,
thenyx,
alierol,
WnrAquascaping,
Sütçü,
Dkdklse,
-RBG-,
SalvadorDalli,
burock14,
osmandbnl,
MiSoSiKiaN,
hoppala,
Cervantes,
kursatufukcoskun,
AmanBeOnur,
derela,
SinanBulut,
Leonthe pro,
seastars,
efkango,
Ehtiyar,
Leskova,
Kaya ankara,
Serhat.Kaymak,
Ozmoziz,
Ssecurity06,
fkmetu,
Serkanjb,
Rüzgar eser,
IgorVladimir,
Furkanrs,
nakkas__45,
bayerische_M52,
GhostKoi,
KeremPEHLIVAN,
hakanmorcicek,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.