ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
voodoo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2008 03:44
Son Ziyaret:
20 Haziran 2009 16:42
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Şahin
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1986
Yaş:
38
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

70*30*40h
50*25*30h

SON 10 MESAJI

4mm lik cam sizce yeterli olurmu
 Kayıt ve kuşakları eksiksiz atarsan kurtarır. Daha da güvenli olmasını istiyorsan suyu biraz az doldurursun olur biter. bol şanslar.
Sump yapımı...
 Emre kardeşim sump yaklaşık 2 haftadır canavar gibi çalışıyor ve son 2 gündür sürekli elektrik kesilip tekrar geliyor. Hiçbir sorunu yok ve memnunum. istediğiniz takdirde video ekleyebilirim.
Akvaryum ve Kapak yapımı (15 resim)
Yorumlar için teşekkürler. Geç cevap için özür. Bu aralar nete giremiyordum. Pvc kaplama yapmayı düşünüyordum pvc için sıcak gerekli. ısıda straforu deforme eder diye düşündüm vazgeçtim o yüzden böyle bir kaplamaya mecbur kaldım. teklif çok güzel geldi aslında olabilir. fakat maliyeti nedir yağmur oluğunun onu bilmiyorum uygun olursa neden olmasın. balık seçimi konusunda da arkadaşın söylediklerine tamamen katılıyorum bende üzülüyordum kaç zamandır. o yüzden galiba yeni balık alacağım ve yunuslarımada galiba yeni akvaryum yapacağım. teşekkürler herkese tekrar voodoo2008-12-26 02:05:18
Akvaryum ve Kapak yapımı (15 resim)
Sadece tabanda kullandım. Biraz acemiliğime denk geldi diyebiliriz.
Sump yapımı...
 Emre arkadaşım sorun giderildi. Nasıl giderildiğinide açıklayayım akvaryumdan gelen suyu, akvaryumun su seviyesinden yüksek bir konumda bir hortumun içine boşalacak şekilde ayarladım. yani elektrik kesildiğinde su akvaryum seviyesinden yukarıda olduğu için akmayıp duracak. Fakat buradaki önemli nokta sumpa giden hortumun akvaryumdan gelen hortumdan daha kalın olması gerekiyor yani sumpa giden hortum suyu sadece oluk oluşturup sumpa gönderme görevini üstleniyor. Desteği için Nihat arkadaşıma teşekkürler. İyi günler Yakında fotoğraflarını koyacağım.
Sump yapımı...
 Arkadaşım kafamdaki bilgiler ışığında sana bilgi vermeye çalışacağım bu konuda bende araştırma yapmadım.
 Öncelikle Karbon doğada bol bulunan bir ametaldir. Hem doğal yani direk Karbon adıyla da bulanabilir hemde türevleri olan kömür, grafit, elmas vs.. gibi şekillerde de bulunabilir. yani kısaca kömür karbonun bir allotrpudur. Ben kimyacı değilim, fizikçiyim ama açıklamamı istersen bunun ne demek olduğunu açıklayabilirim. Asıl konu olan kömür karbon yerin kullanılabilirmi? sorusuna gelelim. Karbonun filtrasyondaki amacı, suda ki sert elementlerin İndirgenmesiyle (bu da istenildiği taktirde açıklanacaktır) suyun balıklar için daha kullanışlı bir hale getirilmesi. kömürde bu işi gayet başarılı bir şekilde yapabilir (tankın hacmi göz önünde bulundurularak). Fakat her kömür aynı oranda indirgenme yapmaz yani bir linyit kömürü %50 oranında karbona sahip ise Antrasit %95 oranında karbona sahiptir indirgenmeyide yapan karbon olduğuna göre, tabii ki antrasit (jeolojik sıralamada en eski olan kömür türü) daha iyi indirgenme yapacaktır.
 Daha da kısa bir şekilde PAHALI OLAN KÖMÜR (genel anlamda. Yani aynı kömür türünün pahalı olanından bahsetmiyorum) daha iyi indirgenme yapar.
 Yazının tamamı bana (Emrah ŞAHİN) Aittir.Okuduğunuz için Teşekkürler.
Sump yapımı...
 Hepinize cevaplardan dolayı teşekkürler. nihat kardeş bende dediğiniz gibi düşünüyordum yani geniş çaplı borular kullanmayı. Ancak daha farklı bi sistem geliştirebilirmiyim diye düşündüğümden dolayı bu taşma problemi taa bugüne kadar geldi, halada düşünüyorum. İnşallah ben düşünürken elektrikler kesilmez :D
 
 Faruk kardeş. Denge konusunda hiçbir problemim yok resimleri yeni ekledim fakat daha 3 gün öncesinde denendi ve test edildi. Öyle olmasa eklemezdim resimleri. Aslında haklısınız 2 motor kullanıldığında debiyi dengelemek zordur fakat imkansız değildir. dikkat ettiysen suyun ilk geldiği yerde bir vana var, işte bu işi o yapıyor.
 
Tekrar teşekkürler. İyi günler.
Sump yapımı...
 Merhaba arkadaşlar. Söz verdiğim gibi Dış sumpımı bitirdim resimleri ekledim sizlerle paylaşmak için bu konuyu oluşturdum. Öncelikle deneyimli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum çünkü Birçok şeyi onlardan ve sadece bu siteden araştırarak öğrendim. Umarım bende az da olsa bi fayda sağlarım sizlere. Teşekkürler.
 
 
 
 
İlk kaba olarak iskeleti oluşturdum...
 
 
 
 
Sonra malzemeleri koyacağım bölmeleri oluşturdum...
 
 
Sonra malzemeleri yerleştirdim. Sol baştan bölmelerede
1. Elyaf altında biyolojik siyah sünger.
2. Biyobal (bioball) ve altında sarı sünger.
3. Kömür (Aktif Karbon) altında mercan kırığı.
4. Elyaf ve tekrar sarı sünger onlarında altında kafa motoru.
 
 
 
1. bölme.. elyaf mekanik filtrasyonu sağlıyor. Altındaki siyah geniş gözenekli siyah süngerde biyolojik filtrasyonun ilk başladığı yer. Burası faydalı ve suda yaşayan bakterilerin yaşayacağı kısım.
 
 
2. bölme.. Yine faydalı bakterilerin yaşayacağı biyobal kısmı ve altındaki sarı sünger bu bakterilerden kaçan olursa tutmak için. Bu kısımın altında Lav kırığı veya Seramik parçalar düşünüyorum. Fakat henüz burada mevcut değil.
 
 
3. bölme.. burada üst kısımda yüzenler kömür (mangal kömürü). Sudaki Ağır metalleri engelemesi için eklenilmiştir.
 
 
3. bölme.. Yine kömür ile aynı bölmede bulunan mercan kırığı. Chiqlid türü balık beslediğim için suyun sertliğinin artmasını istiyordum ve buraya mercan kırığı ekledim. Farklı balık türleri için farklı malzemeler kullanılabilir.
 
 
4. bölme.. burada yine ne olur ne olmaz diye ve mekanik filtrellemeye yardımcı olmak için eklediğim sık gözenekli elyaf ve altında sarı sünger bulunuyor.
 
 
4. bölme.. Buda suyu yukarıya pompalayacak olan kafa motorum. Mercan kırıkları bu taraftaymış gibi görünmüş. Fakat değil.
 
 
Bu da akvaryumdan suyu aşağıya pompalayan kafa motorum. 
 
 
Sumptan gelen su. Azda olsa köpürme yapıyor. Kahkaha
 
 Bu benim ilk sumpım. Ben bu sumpta iki kafa motoru kullanmayı uygun gördüm. Fakat siz düşünüyorsanız eğer yapmayı tek kafa motoruylada aynı işi yapan bir sistem kurabilirsiniz.
 
 İkinci bir eksim bu sistemde su taşmasını önleyecek herhengi birşey yapmadım hala, fakat iki gün içinde bir overflow box yapmayı düşünüyorum.
 
 Eleştiriye ve yoruma Açıktır. Lütfen vaktiniz varsa kısa da olsa birşeyler yazmadan geçmeyiniz.
 
 Herekese Teşekkürler ve bol yavrulu günler.
 
Akvaryum ve Kapak yapımı (15 resim)
  Tekrar teşekkürler herkese. Fatmagül arkadaşım floresanın duyu ön kısımdan açılıo. yani bozulma gibi bir sorunla karşılaşırsam eğer. Sadece floresanı çıkarıp duyu açmam 20 sn falan sürer heralde. Aklınıza takılan başka birşey olursa cevap vermeye hazırım tekrar.
 
 Alüminyumu düşünüceğim  ;)
 
 Aynı şekilde üstteki cevap aslında sizin sorunuzuda cevaplıyor, Yüksel arkadaşım duy olduğu için herhengi bir ısınma yapmıyor. Çünkü strafora floresan direk temas etmiyor. Havanında o kadar ısıyı taşıyabileceğini zannetmiyorum, engin fizik bilgilerime dayanarak. Aklınıza takılan soru kısmı sizin içinde geçerli ve konuyu yeni gören arkadaşlar içinde. Bol yavrulur günler herkese :D
Akvaryum ve Kapak yapımı (15 resim)
  İlgilenen arkadaşlara teşekkürler. umarım bir nebze insanların kafasındaki karışıklık giderilmiş, çok ufakta olsa birşeyler verebilmişimdir.
  bir kaç saat sonra bu sistemde kullanmak üzere overflow bir sump yapımına girişeceğim onunda resimlerini eklemeyi düşünüyorum.
  İyi günler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.