ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
qusik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2007 18:17
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2017 18:30
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Bolat
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1976
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*60*60 Boş
65*30*40 Boş
40*40*30 Boş :)

SON 10 MESAJI

Balıklarınızı nasıl yakalıyorsunuz?
    Poşet le yakalamak gayet pratik ,akvaryumda 5 dk.karartma daha pratik bunların dışında strafor vb. bir aparatla akvaryumu ikiye bölmekte gayet kolaylaştırıcı bir yöntemdir.
 
     Saygılar
.:: Buda Benden OLsun ::.
        Namık bey isabetli bir karar vermişsiniz akvaryum dizaynınız malavi türleri için daha uygun, bu arada bitkileriniz çok sağlıklı gözüküyor her akvaryumda bu renklere sahip bitkiler görmek nasip olmuyor malesef.
 
       Tür tavsiyesi kafanızı çok karıştıracaktır, o kadar fazla tür ve varyete varki içinden çıkabilene aşkolsun.Bence seçimden önce bol bol araştırma yapın malavinin birçok türü o güzel bitkileriniz mahvedebilir önce bu türleri eleyerek başlayın mesela.
 
   Saygılar.
Sığ Su
        Muzaffer bey, gerçekten verdiğiniz emeğe söylenecek övgü bulamıyorum .Japon kararınıza gelince birçoğumuz bu hobiye ilk başladığımızda veya çocukluğumuzda akvaryumlarda ilk gördüğümüz canlı japon balığı olduğu için besleme hevesimizin kırıldığından japon balığı beslemek sanki acemilik veya amatörlük olarak düşünüyoruz sanırım.Benim ilk edindiğim balıktır japon o yıllarda (en azından benim için ) japon balığından yavru alabilmek bir uç tu hatta bir mucizeydi diyebilirim hatta hala da içimde bir uhte dir açıkcası fakat bu gün bile bir japon balığı doğada nasıl bir ortamda yaşar bir araştırma yapmış değilim bunu da utanç duyarak  itiraf ediyorum.Bu anlamda profesyonel'ce hazırlanmış bir biyotop'ta ilk göz ağrılarımızdan olan bir canlıyı besleyerek içindeki amatör ruhu sürekli taze tutan bir hobici olmanızdan dolayı sizi birkez daha yürekten tebrik ediyorum.
 
 Saygılar.
 
( Düşündüklerimi yazıya dökmek benim için gerçekten zor bir iştir naçizane duygularımı ifade etmeye çalıştım umarım yanlış anlaşılmam.)
qusik2009-05-14 11:23:03
Radinant / Tropheus Linangu Y. Fotolar 24
    Furkan bey emeğinize sağlık güzel bir mbuna tankı olmuş fakat sump sistemi sanki yetersiz gibi birkaç bölme daha isteyecek gibi geliyor bana.
Malawi Mbuna Akvaryumum(yeni)
   Yusuf bey tebrik ederim genel anlamda herşey çok güzel fakat filtrasyon daki dizilim dikkatimi çekti ,  UV+Aktif Karbon+Zeolit  bu konuda biraz açıklama yapabilirmisiniz tercih sebebinizi.
 
   Saygılar.
Tropheuslarım
[QUOTE=postanem]Ben sertifikasını görmedim, bana o şekilde söylendi.
Ben balıkların anne-babasını red chimbaya benzettiğim için bu şekilde yorumda bulundum. Yavrulara bakarak bu kanıya varmadım.
Ayrıca tropheus konusunda sizler kadar tecrübeli değilim, internette gördüğüm fotolarla kıyaslayarak yorum yapıyorum.
İlginize teşekkür ederim.
Akvaryum ve dizayn konusunda da eleştirilerinizi öğrenmek isterim.
Sağlıcakla kalın.
[/QUOTE]
 
    Yaşar bey ben eleştirimi yukarda net bir şekilde tür belirten arkadaşlar için yapmıştım , bu konuda kim ne kadar tecrübeli olursa olsun tropheus yavruları için (duboisi hariç ) varyete belirtemez bu konuda ancak biraz boylanmaya başladığında tahmin yürütülebilir.
 
     Akvaryumunuzda ince taneli kum ve yuvarlak hatlı kayalar kullanarak yavrularada bol yüzme alanı bırakmanız naçizane tavsiyemdir, ama siz seyrinden zevk alıyorsanız balıklarınızda huzurlu görünüyorsa afacanları strese sokmaya gerek yok bildiğiniz üzere oturmuş ve fazla müdahale edilmeyen tanklarda balıkların büyüme hızında artış görülür.
 
     Saygılar.
Tropheuslarım
    Bu boydaki yavru bir tropheusa fotoğraflarla bu kadar net teşhis konulması çok enteresan :D ayrıca yaşar bey balıkların anne ve babalarının FO olduğunu söylemişsiniz, Fo olduklarında şüpheniz olmadığına göre sertifikayı görmüş olmalısınız ki sertifikada  balığın türü ve varyetesinin belirtilmiş olması gerekir.
 
    Saygılarımla.
Sığ Su
       Suyun içinde en dayanıklı olacak olan solventsiz epoksi yada yine solventsiz epoksi verniği ; bunların dışında önerebileceğim bir ürün maalesef bilmiyorum burada tek düşüncem sizin ve balıklarınızın sağlığı verdiğiniz linkte kullanan arkadaşla görüştü iseniz ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıysa söyleyecek birşeyim yok tabiki , yinede bu malzemenin uzun süreli olacağını sanmıyorum derken tecrübe etmişliğimde yok bunuda söylemeden geçmeyim önünüzü tıkamamak adına.
 
 
       Saygılar.
Sığ Su
     Muzaffer bey öncelikle yeni projenizden dolayı sizi tebrik ederim .
 
   Fakat epoksi boya kullanmanız şartmı çünkü uygula esnasında reaksiyona girer ve gözle görünmeyecek gaz salgılar ve tehlikeli boyutta zehirlenmelere neden olur illa ki kullanacaksanız çok kaliteli bir maske kullanın derim.Ayrıca su bazlı epoksinin ömrü su ile temas ettiğinde çok fazla olmayacaktır.
 
   Saygılar.
Frontosa tankı yeni resimler sayfa 4 te
[QUOTE=grkngcl]
 
 
Sağolasın Gürkan kardeşim.  Dün gece bir kaç resim denemesi daha
yaptım. Gündüz resimlerinden daha iyi çıktılar. Resimlerden dişi erkek oranı için tahminler yaparsanız sevinirim. [/QUOTE=grkngcl]
 
   Tebrik ederim güzel ve bakımlı bir tankınız var.
     Fotoğraflarda 7 dişi bir alfa birde beta erkeği çıkardım , ama fotoğraf herzaman yanıltıcıdır.
 
   Saygılar.
 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.