ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
epiş
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Mart 2018 08:39
Toplam Mesaj:
103 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
elif terem
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1978
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Elif Terem
SON 10 MESAJI
Bu balıkların türü nedir?
Aşağıya fotoğraflarını koyduğum iki balığın türünü öğrenebilir miyim?
Aşağıya fotoğraflarını koyduğum iki balığın türünü öğrenebilir miyim?
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryumda plankton palaması
Akvaryumundaki sorun sona erdi ilgilenen herkese çok teşekkür edrim
Akvaryumundaki sorun sona erdi ilgilenen herkese çok teşekkür edrim
Akvaryumda birkaç testi vardı, ilk problemleri yaşamaya başladığımda onları çıkardım. Yavru akvaryumu olduğu içinde kumda yok akvaryumda. Balıklarım da hiç bir tuhaflık yok, balıklar suda görülmezken bile neşe içinde yüzüyorlar. O yüzden şurada hata yaptım yada şu durum döngüyü bozdu da diyemiyorum.
Akvaryumda birkaç testi vardı, ilk problemleri yaşamaya başladığımda onları çıkardım. Yavru akvaryumu olduğu içinde kumda yok akvaryumda. Balıklarım da hiç bir tuhaflık yok, balıklar suda görülmezken bile neşe içinde yüzüyorlar. O yüzden şurada hata yaptım yada şu durum döngüyü bozdu da diyemiyorum.
Elimden geldiğince %100lük su değişimi yapmayı bende göze alamazdım ama koku ve balıkları akvaryumda görememek beni buna mecbur bıraktı. Bende bakteri aşılaması için 200lt aktif haldeki akvaryumumdan 10 lt su ekleyerek yaptım.
tekrar su değişimi yapmak zorunda kalırsam birde Nitrivec kullanmayı deneyeceğim. Öneriniz için teşekkürler.
Elimden geldiğince %100lük su değişimi yapmayı bende göze alamazdım ama koku ve balıkları akvaryumda görememek beni buna mecbur bıraktı. Bende bakteri aşılaması için 200lt aktif haldeki akvaryumumdan 10 lt su ekleyerek yaptım.
tekrar su değişimi yapmak zorunda kalırsam birde Nitrivec kullanmayı deneyeceğim. Öneriniz için teşekkürler.
Fotoğraf:Yok
Canlıdaki Belirtiler:Canlılarda hiç bir anormallik yok
Akvaryum Kapasitesi (litre):72 lt Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 21tane SPyavrus 12 Tane yunus yunus yavrusu 4 tane cüce vatoz yavrusu. Tüm balıkları 3 ilq 4 cm arasındalar
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Seranın Agl önleyici ilacından
Diğer Genel Bilgiler
Herkese sağlıklı balıklar öncelikle.
İki haftadır akvauyumcuma durumu anlatığımda bana "Plankton palaması" dediği bir durum yaşıyorum
Suyun rengi önce beyaz bulanık bir hal alıyor, sonra gittikçe balıklar görünmez hale gelip su koyu pis kokulu bir hal alıyor. Önce akvaryumcuya durumu anlattım ya UV Filtre almamı yada seranin agl önleyici ilacını almamı söyledi. Bende ilaci aldım. Kullandım ama hiç bir işe yaramadı.
%100lük su değişimleri yapmaya başladım.Su değişimini 1 haftada üçüncü kez yaptım. İlkinde sıkı bir filtre temizliği yapmadan ve azda olsa mevcut sudan bırakarak damacana suyu ile yaptım. İkinciyi damacana suyu ve 200ltlik akvaryumdan alınmış su ile ve yeni filtre ve sıkı bir akvaryum temizliği ile yaptım. Birinci 1 gün temiz kaldı, ikinci 3 gün temiz kaldı. Üçüncüyü dinlendirilmiş çeşme suyu ve 3 gün önce tuzla yıkanıp güneşte kurutulmuş filtre ve malzemeleri kullandım, tuzla akvaryumu yıkadım ve 200lt den aldığım 10lt su, seranin alg önleyici ilacını kullanarak yaptım. 3 gün yemleme yapmadım, dün akşam üzeri yeni aldığım yemle azda olsa yemleme yaptım ve bu gün bulanma yeniden başladı. Ve ben artık ne yapabileceğimi bilemiyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Balıklarım haftaya ev taşımadan sonra 200ltlik akvaryuma geçecekler ama bu durumu 72 lt de çözemezsem 200lt de hiç çözemem sanırım.
Herkese şimdiden teşekkürler.
Fotoğraf:Yok
Canlıdaki Belirtiler:Canlılarda hiç bir anormallik yok
Akvaryum Kapasitesi (litre):72 lt Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 21tane SPyavrus 12 Tane yunus yunus yavrusu 4 tane cüce vatoz yavrusu. Tüm balıkları 3 ilq 4 cm arasındalar
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Seranın Agl önleyici ilacından
Diğer Genel Bilgiler
Herkese sağlıklı balıklar öncelikle.
İki haftadır akvauyumcuma durumu anlatığımda bana "Plankton palaması" dediği bir durum yaşıyorum
Suyun rengi önce beyaz bulanık bir hal alıyor, sonra gittikçe balıklar görünmez hale gelip su koyu pis kokulu bir hal alıyor. Önce akvaryumcuya durumu anlattım ya UV Filtre almamı yada seranin agl önleyici ilacını almamı söyledi. Bende ilaci aldım. Kullandım ama hiç bir işe yaramadı.
%100lük su değişimleri yapmaya başladım.Su değişimini 1 haftada üçüncü kez yaptım. İlkinde sıkı bir filtre temizliği yapmadan ve azda olsa mevcut sudan bırakarak damacana suyu ile yaptım. İkinciyi damacana suyu ve 200ltlik akvaryumdan alınmış su ile ve yeni filtre ve sıkı bir akvaryum temizliği ile yaptım. Birinci 1 gün temiz kaldı, ikinci 3 gün temiz kaldı. Üçüncüyü dinlendirilmiş çeşme suyu ve 3 gün önce tuzla yıkanıp güneşte kurutulmuş filtre ve malzemeleri kullandım, tuzla akvaryumu yıkadım ve 200lt den aldığım 10lt su, seranin alg önleyici ilacını kullanarak yaptım. 3 gün yemleme yapmadım, dün akşam üzeri yeni aldığım yemle azda olsa yemleme yaptım ve bu gün bulanma yeniden başladı. Ve ben artık ne yapabileceğimi bilemiyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Balıklarım haftaya ev taşımadan sonra 200ltlik akvaryuma geçecekler ama bu durumu 72 lt de çözemezsem 200lt de hiç çözemem sanırım.
Herkese şimdiden teşekkürler.
sarı prenseslerimde olusan siyah lekeler
Siyah lekeler için bir yorum yapamam ama kaşıntı için 100 lt ye bir çorba kaşığı tuz ve sık dip çekimi ile kurtulabilirsin
Siyah lekeler için bir yorum yapamam ama kaşıntı için 100 lt ye bir çorba kaşığı tuz ve sık dip çekimi ile kurtulabilirsin
Tuz daha öncede kullandığın için ayarlamayı kendin yaparak 100 lt ye 1 çorba kaşığı gelecek şekilde uygula.
Birde kesinlikle o mavi ilacı durup dururken kullanma çünkü akvaryumun oturan düzenini bozuyorsunuz o ilaç akvaryumda ki zararlı bakterilerle birlikte yararlı bakterileride öldürüyor. Ana tankınızda hiç bir kimyasal kullanmayın.
Sağlıklı balıklar...
Ne oluyor bu balıklara ?
Canlı doğuranlarda ölümden sadece akvaryumunuza müdahale etmekten vaz geçtiğinizde kurtulabilirsiniz. Çünkü çok hasas balıklar.
Canlı doğuranlarda ölümden sadece akvaryumunuza müdahale etmekten vaz geçtiğinizde kurtulabilirsiniz. Çünkü çok hasas balıklar.
Ben canlı doğuran beslemeyi bırakıp malaviye geçtiğimde elimde bulunan zar zor yaşattığın 10 civarı lepistes ve plati yavrum vardı.
Ama malavi tankından sonra onlarla sadece su değişmi ve yemleme dışında pek ilgim olmadı ve 3 ay daha bu şekilde bende kaldılar yavru olan balıklarım bile yavru verdi bir tane bile ölüm yaşamadım. Daha sonra onları hediye ettim.
Ben yaptım oldu demiyorum kesinlikle ama daha az müdahale et, yada tür değişikliğine git rahat et.
Akvaryumunun ölçüleri bi çok tür için uygun.
Sağlıklı balıklar..
Balık kenesi
Size macrakanta almanızı önerebilirim ama macrakantalar salyangoz yiyorlar belki keneleride yerler
Size macrakanta almanızı önerebilirim ama macrakantalar salyangoz yiyorlar belki keneleride yerler
Daha tecrübeli arkadaşlar macrakantanın işnize yarayıp yaramayacağını yazarlar sanırım.
Yan Sump Yapımı ( çalışır halde foto 2.sayfada)
Murat bey Olcay size mutlaka yardımcı olacaktır ama forumun hastalıklar bölümünü takip ederseniz Olcay beyin bu ara biraz can sıkıntısı yaşadığını göreceksizniz, en kısa zamanda sizinde sorunuza cevap verecektir.
Murat bey Olcay size mutlaka yardımcı olacaktır ama forumun hastalıklar bölümünü takip ederseniz Olcay beyin bu ara biraz can sıkıntısı yaşadığını göreceksizniz, en kısa zamanda sizinde sorunuza cevap verecektir.
Yan Sump Yapımı ( çalışır halde foto 2.sayfada)
[QUOTE=mutuhu] [QUOTE=epiş]
[/QUOTE]
Öncelikle ellerinize sağlık,en azından yeni akvaryum kuracaklar ya da filtrelerinden memnun olmayanlar için çok güzel bir kılavuz...
Benim yalnızca iki sorum olacak...
1) Alıntı yaptığım resimde; ortada kalan ve "tabana" yapışık olan kısa cam parçasının görevi nedir?
2) Sumpun tabanının akvaryumun yarısına gelecek şekilde kurmamızda bir sakınca var mıdır? Örn; akvaryumumuz 50cm yüksekliğinde ve sump sistemimiz 25 cm yüksekliğinde? bunun filtrasyona bir etkisi olur mu?
3) Sormuşken hazır 3 ü de sorayım da içimde kalmasın Akvaryumdan gelen suyun sumpa "kırılarak dökülmesi" ne demek:) Sanırım suyun cam yüzeyinden ayrılmadan dökülmeMEsini sağlamaya "suyu kırmak" diyorsunuz... Bunun da mantığı nedir?
Şimdiden ÇOK teşekkürler... Saygılar...
[/QUOTE]
epiş 2009-02-09 23:47:49
[QUOTE=mutuhu] [QUOTE=epiş]
Öncelikle ellerinize sağlık,en azından yeni akvaryum kuracaklar ya da filtrelerinden memnun olmayanlar için çok güzel bir kılavuz...
Benim yalnızca iki sorum olacak...
1) Alıntı yaptığım resimde; ortada kalan ve "tabana" yapışık olan kısa cam parçasının görevi nedir?
2) Sumpun tabanının akvaryumun yarısına gelecek şekilde kurmamızda bir sakınca var mıdır? Örn; akvaryumumuz 50cm yüksekliğinde ve sump sistemimiz 25 cm yüksekliğinde? bunun filtrasyona bir etkisi olur mu?
3) Sormuşken hazır 3 ü de sorayım da içimde kalmasın Akvaryumdan gelen suyun sumpa "kırılarak dökülmesi" ne demek:) Sanırım suyun cam yüzeyinden ayrılmadan dökülmeMEsini sağlamaya "suyu kırmak" diyorsunuz... Bunun da mantığı nedir?
Şimdiden ÇOK teşekkürler... Saygılar...
[/QUOTE]
Teşekkürler paylaşımım birilerine yol gösterirse ne mutlu bana
Olacay bey bu ara biraz yoğun o hala yazamadığı için dilim döndükçe bilgilerim yettiğince 1. ve 3. sorunuza cevap vereyim
C 1 : Sumpta gördüğünüz uzun cam tabana yapışık değil tabanda 1 cm civarında daha yüksekte kısa cam ise tabana yapıştırılmış
Kısa camın orada bulunmasının iki amacı var 1.si sumpun dolu olan bölümünden herhangi bir cismin diğer tarafa geçip motora zarar vermesini engellemek ve sizin 3. sonuzda sorduğunuz suyun kırılmasını sağlamak.
2. sorun hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamayacağım.
C 3 : Suyun kırılması suyun dökülerek, biyerde dolanıp, çarparak moneküler yapısında parçalanma sağlaraya daha fazla oksijen barındırmasını sağlamak anlamına gelir.
Tabi bunlar benim bilgilerim eğer bir yanlışım varsa ustad arkadaşlar gerekli düzetmeyi yapacaklardır.
Sump bir ayı aşkındır kullanmaktayım; akvaryumda su var mı yok mu belli değil su inanılmaz derecede berraklaştı
Balıklarım çok mutlu
izlerken ben çok mutluyum
Ama iki dez avantajı
Birincisi iç motora oranla çok sesli; sürekli su akışı sesi biraz rahatsız ediyor.
İkincisi dib çekimini iç motor kullanırkenden hada dikkatli yapmamam gerekiyor. Yani 2 dip çekiminden birinde taşları falan kaldırıp altında biriken tortuları iyice temizlemek gerekiyor.
Onun dışında her şeyden çok memnunum maliyeti en ucuz bir dış motorun yarı fiyatı
Akvaryumunu yeni yaptıracak olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim özellikle iç sump mükemmel olacaktır
Herkese sağlıklı balıklar..
SON MESAJLAR
- Balığımın Dışkısı giyotyn, 18:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var Efeggh, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 18:36
Labirentliler - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 18:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Canlı Önerisi CrownBetta, 18:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 17:57
Bitki Akvaryumları Genel - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Ramirezi CrownBetta, 17:44
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Acele Edin Ölümler Başladı BabySoul, 16:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı MasterChief, 16:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eloeda Vs Filtre Haku, 16:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre sefamolsun, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 11:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Omerclk, 21:08
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kturan06, 21:03
Yeni Üye Forumu - Lepistesle Hep Yukarıda Yüzüyor Nedeni Nedir? XAli, 20:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Hobilenyum, 19:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Buhar Kapağı Fikri? Hidro Dinamik, 19:53
Akvaryum ve Kapak Yapımı - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 19:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - Meraklı Komşular Kara Karga, 19:05
Discus Tanıtımları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:29
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 18:22
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 18:20
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:18
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 18:08
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 17:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 17:52
- Ücretsiz & Takas Minare, Ramsh Salyangozu Arıyorum Batuhan Tosun 17:41
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:06
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:06
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 16:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:55
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:33
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 16:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 16:33
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 16:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 16:32
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 16:11
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 16:07
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 5 Adet Frontoza ferhattt 16:05
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:02
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 16:00
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 16:00
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:48
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 15:32
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 15:32
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:32
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 15:24
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 15:24
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 15:04
- Hazır Kurulu Tank Vasfi 15:04
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 15:00
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 15:00
- Satılık 80 Cm İthal Jınlong Re5830 Akvaryum Ankara Kibele 14:51
- Dere Kumu Lazim Ankara Kibele 14:51
- Adetli Termostatlı Isıtıcılar, Mini İç Filtreler, Kibele 14:51
- 4 Cm Neolamprologus Leleupi DenizUlucutsoy 14:24
- Cyprichromis Sp. 'leptosoma Kitumba 2 Cm Yavru DenizUlucutsoy 14:24
- Altolamprologus Compressiceps Kagunga DenizUlucutsoy 14:24
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 14:13
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 14:13
- Co2 Regülatör Set egedin 13:55
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
Utku_kerem,
MiSoSiKiaN,
bercop,
kimyager16,
İsmail YILDIRIM,
Ehtiyar,
sinor,
MustafaŞ,
Başak u,
kopruluonur,
cagrisw,
Koksal Gurkan,
srnozcn,
CrownBetta,
Kaya0606,
MertSoyumert,
yns325,
ktoG,
kn0w,
mk2murat,
ahmetteke,
Muhammedbedri,
Güntaç aytaç,
Bettasevdalisi,
Ruzgar001,
VuralSemih,
osmandbnl,
Batuhan Tosun,
berkay10,
darkaura,
yavuzsezgin,
ZET,
cnylcn,
efkango,
Brdk64,
AmatorAkvryumcu,
İlksen Şahin,
İskorpit,
arapaima,
Budmo,
mitii,
wallece,
mercedesclk,
Leskova,
sefo,
iwagumi,
Miller,
mewtwo,
Serdariekrem,
Sputnik,
twinsoul,
oguzhanns,
otlubaliklisu,
sakpolat,
Bırak beni,
demian,
BilalA,
SveH,
Scottjem,
JosephGlymn,
Mirza Adar,
mehmetsah1n,
burakbalkanli,
akvaryumodam,
Ch1988,
R. Ünal,
memos,
Cucevatozcu,
Yunus cikletcii,
smttsc,
metsi,
DenizUlucutsoy,
laryscrl,
Öğretmen Ali,
34hakanay,
TugayÇınar,
paxal,
tuncer1461,
aliverovic,
Hidro Dinamik,
mimar55,
sefamolsun,
baranerd,
ShowaSanshoku,
MCY4,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.