ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
midnight
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
265
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ocak 2023 11:31
Toplam Mesaj:
284 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
omer BAYKAL
Doğum Tarihi:
02 Kasım 1989
İl:
Istanbul
Meslek:
civil engineer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ÖMER BAYKAL
www.no trade just hobby .com
civil engineer
SON 10 MESAJI
Aqua Reef 80 Yeni Kurulum
Yeni kurulumunuz hayirli olsun , keliteli bir kurulum olacagi belli simdiden , isik konusunda bakacaginiz turleri bilmemekle beraber ileriye donuk kucuk kalacaktir size , radion xr30 veya reef pro4 daha uygun olacaktir bence bu tanka, ps ise kesinlikle 150 serisini qlmalisiniz 110 canli yukuyle zayif kalacaktir.
Yeni kurulumunuz hayirli olsun , keliteli bir kurulum olacagi belli simdiden , isik konusunda bakacaginiz turleri bilmemekle beraber ileriye donuk kucuk kalacaktir size , radion xr30 veya reef pro4 daha uygun olacaktir bence bu tanka, ps ise kesinlikle 150 serisini qlmalisiniz 110 canli yukuyle zayif kalacaktir.
60*50*40h Hitech Bitkili Başlangıçı
Gnays kayalari keske koymasaydiniz ,kurulumda uyaran kimsede olmamis, suyunuzu sertlestirecektir bitkili akvaryumda bitkiler yumusak su isterler o taslar akvaryumda oldukca her zaman yuksek ph li bir suyunuz olacaktir buda bitkilerin gelisimini ve yosun olusumunu tetikleyecektir zamanla..
Gnays kayalari keske koymasaydiniz ,kurulumda uyaran kimsede olmamis, suyunuzu sertlestirecektir bitkili akvaryumda bitkiler yumusak su isterler o taslar akvaryumda oldukca her zaman yuksek ph li bir suyunuz olacaktir buda bitkilerin gelisimini ve yosun olusumunu tetikleyecektir zamanla..
Bitki Secimi Ve İlk Deneyim
Gelisim guzel gidiyor tankta , yati kokunun uzerinde mantar olusumu dogal bir durum aslinda mekanik olarak temizlerseniz kaybolacaktir zamanla , bide akvaryum boyutuna gore isiginiz biraz yetersiz gibi geldi bana ilerleyen surecte ayni ledden bir tane daha ekleyebilirsiniz bence bitkilerinizin formu daha guzel olacaktir ama acale etmeyin ilk kurulumda zayif isik yosun problemi riskiniz az olur.
Gelisim guzel gidiyor tankta , yati kokunun uzerinde mantar olusumu dogal bir durum aslinda mekanik olarak temizlerseniz kaybolacaktir zamanla , bide akvaryum boyutuna gore isiginiz biraz yetersiz gibi geldi bana ilerleyen surecte ayni ledden bir tane daha ekleyebilirsiniz bence bitkilerinizin formu daha guzel olacaktir ama acale etmeyin ilk kurulumda zayif isik yosun problemi riskiniz az olur.
Bitki Secimi Ve İlk Deneyim
Akvaryumunuz şık olmuş tebrik ederim, co2 gelmeden isik sureniz cok az olsun 4 saat gibi max , sump li sistemde co2 nin kacmamasini saglamak zor olacaktir biraz fazla gaz vermeniz gerekebilir , co2 indikator alip acik yesil gorene kadar gaz artisi yapin , ön orta arkaya ekdiginiz bitkilerin isimlerini yazarsaniz iyi olur ne oldugu anlasilmiyor fotodan .Bide kurulumu biraz acele etmeden yapsaydiniz daha iyi olurdu on cam kum yuksekliginiz biraz fazla olmus gibi yinede ilk kuruluma gore gayet iyi bir tank olmus tebrikler [:iyi:]
[EDIT]midnight,2021-02-19 16:08:53[/EDIT]
Akvaryumunuz şık olmuş tebrik ederim, co2 gelmeden isik sureniz cok az olsun 4 saat gibi max , sump li sistemde co2 nin kacmamasini saglamak zor olacaktir biraz fazla gaz vermeniz gerekebilir , co2 indikator alip acik yesil gorene kadar gaz artisi yapin , ön orta arkaya ekdiginiz bitkilerin isimlerini yazarsaniz iyi olur ne oldugu anlasilmiyor fotodan .Bide kurulumu biraz acele etmeden yapsaydiniz daha iyi olurdu on cam kum yuksekliginiz biraz fazla olmus gibi yinede ilk kuruluma gore gayet iyi bir tank olmus tebrikler [:iyi:]
[EDIT]midnight,2021-02-19 16:08:53[/EDIT]
Hightech Rotala Kingdom. Gün Işığı İçerir! :)
Evet her buyuk su degisiminde bakteri kulturuyle desteklenirse sorun olmayacaktir yaptiginiz islem , bende bir deneyimimi paylasayim;
Yillar once kurdugum yogun bitkili 80lt high tech bir tanktim vardi floresan ekleye ekleye 120w a kadar cikarmistim ogleden sonrada aksama kadar gunes isigi aliyordu tank ve sadece kayalarda yesil yosunum vardi , sonrasinda ekledigim lepistesler cogalarak 100 taneyi asti lakin ekosistem oyle oturmustuki bakteriler isini cok iyi yapiyordu ortamda amonyak sifirdi ekledigim gubreyi 2 gunde sifirliyodu bitkiler , haftada yuzde 30 su degisimi yapardim bazi haftalar unuttugum bile olurdu .
Yani bu ebatta yuzun uzerinde lepistes cok sagliklilardi ve yosun sorunum sifira yakindi, olusan bitkili ekosistem ve oturmus bir bakteri dongusu sayesinde, tek derdim budama yapmaktan gina gelmisti :)
Dediginize katiliyorum bitkili tankta tabular olusturmamak lazim, bu hobide kendi edindigin farkli tecrubeler butun makalelerden daha degerli benim gozumde , basarilarinizin devamini dilerim...
Evet her buyuk su degisiminde bakteri kulturuyle desteklenirse sorun olmayacaktir yaptiginiz islem , bende bir deneyimimi paylasayim;
Yillar once kurdugum yogun bitkili 80lt high tech bir tanktim vardi floresan ekleye ekleye 120w a kadar cikarmistim ogleden sonrada aksama kadar gunes isigi aliyordu tank ve sadece kayalarda yesil yosunum vardi , sonrasinda ekledigim lepistesler cogalarak 100 taneyi asti lakin ekosistem oyle oturmustuki bakteriler isini cok iyi yapiyordu ortamda amonyak sifirdi ekledigim gubreyi 2 gunde sifirliyodu bitkiler , haftada yuzde 30 su degisimi yapardim bazi haftalar unuttugum bile olurdu .
Yani bu ebatta yuzun uzerinde lepistes cok sagliklilardi ve yosun sorunum sifira yakindi, olusan bitkili ekosistem ve oturmus bir bakteri dongusu sayesinde, tek derdim budama yapmaktan gina gelmisti :)
Dediginize katiliyorum bitkili tankta tabular olusturmamak lazim, bu hobide kendi edindigin farkli tecrubeler butun makalelerden daha degerli benim gozumde , basarilarinizin devamini dilerim...
Hightech Rotala Kingdom. Gün Işığı İçerir! :)
Chihiros wrgb2 de 60cm de 130w veren isik yokki hocam siz ledin verdigini floresanlara mi tekabul 130w hesabi yapip bu degeri soyluyorsunuz, tam anlamadim acikcasi ben bu hesabi ?
Bide bu herhafta yuzde 90 su degisimi olayi yosunsuz bir akvaryum icin mantikli gozuksede amonyak nitrat dongusunde yararli bakterilerin cogalacagi bir dongu ekosistemi acisindan cok zararli oldugunu dusunuyorum yani her hafta yeni kurulan tank gibi bir sistem bence.
[EDIT]midnight,2021-02-13 11:16:17[/EDIT]
Chihiros wrgb2 de 60cm de 130w veren isik yokki hocam siz ledin verdigini floresanlara mi tekabul 130w hesabi yapip bu degeri soyluyorsunuz, tam anlamadim acikcasi ben bu hesabi ?
Bide bu herhafta yuzde 90 su degisimi olayi yosunsuz bir akvaryum icin mantikli gozuksede amonyak nitrat dongusunde yararli bakterilerin cogalacagi bir dongu ekosistemi acisindan cok zararli oldugunu dusunuyorum yani her hafta yeni kurulan tank gibi bir sistem bence.
[EDIT]midnight,2021-02-13 11:16:17[/EDIT]
87x30x18 Shallow Tank
Cok guzel bir su bahcesi olmus elinize saglik.
Cok guzel bir su bahcesi olmus elinize saglik.
Ulan Aquascaping Nerede?
Parodi yeteneginiz guclu efenim devamini bekleriz :)
Parodi yeteneginiz guclu efenim devamini bekleriz :)
Dövize İnat Bitkili Cheapy Redbull
Final yaptiktan sonra bir sure bakimsiz kalan tankti daha sade bicimde degistirmeye karar verdim bazi bitkileri cikarip yeni bitkiler ekledim, bakalim bu sekliyle final yapinca yine bir paylasim yaparim .
[url=https://hizliresim.com/6qLN0L][img]https://i.hizliresim.com/6qLN0L.jpg[/img][/url]
Final yaptiktan sonra bir sure bakimsiz kalan tankti daha sade bicimde degistirmeye karar verdim bazi bitkileri cikarip yeni bitkiler ekledim, bakalim bu sekliyle final yapinca yine bir paylasim yaparim .
[url=https://hizliresim.com/6qLN0L][img]https://i.hizliresim.com/6qLN0L.jpg[/img][/url]
4 Akvaryum Tek Foto
Tebrikler guzel ve şık hobi kosesi olmus 👍
Tebrikler guzel ve şık hobi kosesi olmus 👍
SON MESAJLAR
- 180x60x60 Akvaryum Beytullah Ulaç Yapımı. yemrekozenn, 16:08
Şikayet Var! - 60p Dutch Style alocello, 16:05
Akvaryum Tanıtımı - Kılıç Kuyruk Cinsiyet İbrahiM SameT, 15:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Filtre Tercihi Konusunda SaidAlabas, 15:22
Filtre ve Sump Yapımı - Bu Fotoğraftaki Salyangozun Varyasyonu Nedir cokmutlu, 14:53
Omurgasızlar - Bazı Midas Cikletlerde Hipertrofik Dudaklar Orhan76, 13:15
Makaleler ve Tercümeler - Glass Catfish flanormimar, 10:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aydınlatma Konusunda Fikir Danışmak İstiyorum hakanmorcicek, 10:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kribensiz Cinsiyet Belirleme mustafa7042, 09:22
Yeni Üye Forumu - Bu Bitkinin İsmi Nedir Aguamentist, 07:44
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Ömer yılmaz, 05:21
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Sis Tallha, 03:22
Yeni Üye Forumu - Yardım Sump Girişi Izgara Sorunu TonyMcLegend, 22:34
Bitki Akvaryumları Genel - İnline Difüzör Hk. altum123, 22:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Corylerin Gelişimi BerkBey, 21:43
Kedi Balıkları Forumu - Isıtıcı Ne Alabilirim Jotunheim, 21:32
Yeni Üye Forumu - Reeflowers Bitki Kumu Fin World, 20:29
Taban ve Gübreleme - Tasarım ncmberk, 20:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Regülatör Tavsiye ( Yıldız / Mufan / Diamond ) Joec, 19:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dolphin Askı Filtre Kartuşu Hidro Dinamik, 17:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Amatörce Hidroponik Bitki Yetiştirme Ve Led Işık reprise, 15:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Isıtıcı Fiyatları Hidro Dinamik, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yine Bir Otomatik Yemleme Yapımı Ve Yine Ben cokmutlu, 14:54
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Deneyimlerim yyiImaz, 14:25
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumlarımdan Biraz Görsel Ve Sohbet :) Aguamentist, 13:52
Omurgasızlar - Yeni Nano Akvaryumum (co2 Soracağım) Phos, 13:37
Akvaryum Tanıtımı - Giza Platosu darkaura, 12:53
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Üretim Amano - Adist MuratOzdemir, 11:41
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkilerimdeki Deformasyonlar MertSoyumert, 11:22
Bitki Akvaryumları Genel - Yeniden Bitkili Tanka Dönüş senolerdivan, 09:19
Akvaryum Tanıtımı - Tekrar Hobiye Döndüm dincseref, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 19:36
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık - Yosunlu Doğal Akvaryum Kurulumu 🪸 AtaDemircii, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Hsrt, 16:58
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları sedatkaryurek, 15:38
Yeni Üye Forumu - 💐Akvaryum Ailesinin Anneler Günü Kutlu Olsun Hoppala, 14:15
Forum ve Site Hakkında - Bitkili Akvaryum İcin Filtre Malzemesi (tavsiye) XAli, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Soil replacka, 01:56
Taban ve Gübreleme - Yerli Aktif Soil İle Frankenstad Kurulum Denemesi TonyMcLegend, 00:34
Taban ve Gübreleme - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin ternapi, 23:18
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Canlı Bitkilerim utkues, 22:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Çiklet Akvaryumu İçin Dış Filtre Dizilimi Önerisi Ghuney, 20:56
Filtreleme Seçenekleri - 160x60x60 Akvaryumum Ehtiyar, 18:06
Akvaryum Tanıtımı - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 ArifhbsAquatics, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Bu Nerite Salyangozu Cinsi Nedir ? TonyMcLegend, 15:17
Omurgasızlar - Bahçede Cennet balıkları TonyMcLegend, 14:45
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryum Aydınlatma Önerisi TonyMcLegend, 14:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Larvaların Türü Nedir? ogurcay, 13:37
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hobiye Tekrar Dönüş ADAMEHSER, 11:16
Yeni Üye Forumu - Power Led - Son Geldiğim Nokta . seiryuhare, 10:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 16:11
- Dolaplı Akvaryum Ercankurt 16:11
- Kırmızı Yapraklı Amazon Ramses06 16:03
- 60 60 50h Ultra Clear 45° Kesim 7.800tl mendos06 15:59
- Agassizi Blue Flame Ve Borelli Opal yamansengonca 15:42
- Süper Red Tül Kuyruk 3-4 Cm achiiles_622 15:06
- 2 Katlı Set Ahşap Set achiiles_622 15:06
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 14:41
- Bakımı Kolay Bitkiler,balıklar Metinmert Yiğit 14:37
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 14:31
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 14:31
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 14:31
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 14:30
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 14:30
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 14:30
- Cryptocoryne Türleri corail79 14:27
- Tayvan Bee M510 13:51
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 13:51
- Canlıdoğuran, Zebra Ciklit, Fern Anubias Bolbitis CNDRAqua 13:46
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 13:36
- Neocaridina Karides, Salyangoz, Özel Tür Lepistes yasiiinyldrm 13:28
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:09
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:09
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:09
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:09
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 13:08
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 13:08
- Moss Teli CevdetSERBEST 13:08
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 13:01
- Apistogramma Kakadu Takas SedatC 12:56
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 12:54
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:49
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 12:33
- Electirik Blue Acara Damızlık kazbek1 12:20
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 12:15
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 12:15
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 12:15
- Hb.white Lepistes jaloreef 12:07
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:05
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 11:51
- Son Ürünler Samoo 11:41
- 30*30*30h Akvaryum Samoo 11:41
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:34
- Melek, Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 11:34
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 11:34
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 11:30
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 11:27
- Astronot Black Ve Koiler Piranhabull06 11:09
- Yaş Artemia Piranhabull06 11:09
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 11:09
KULLANICILAR
- 134 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
yeekim,
Feanor,
Hoppala,
Joec,
yemrekozenn,
Deniz3737,
Eminsalih,
furkanbs,
-RBG-,
hobici00,
cokmutlu,
EKAR,
omer18,
reprise,
XAli,
neo1907,
emirhtanteo,
Ramses06,
Orhan76,
sina cen,
eackgzz,
mendos06,
Tinazor,
darkaura,
riderfish,
vedat79,
alocello,
rexxter,
emrepablo11,
hamzaHRT,
umutgunduz,
Ali Altın,
nejalt,
FurkanYnk,
mutama,
andiugur,
forthehordex,
hasancn,
seiryuhare,
egedin,
BASARSURMEGOZ,
SaidAlabas,
kopruluonur,
altuntasseref,
bysmokin,
scorpion26,
BarisC,
anilhelen,
Tatar10,
akvaristsaglam,
Sunborn,
Akvarist Batuhan,
djally,
Samed_ylmz,
oguzhanns,
cihadtengirsen,
kocum03,
ternapi,
Fatihkaya55,
CevdetSERBEST,
SerkanAkın,
BerkBey,
sakal34,
Sinan.,
Fazıl,
sakpolat,
ciways,
123akvarist123,
Eldurmaz,
vel1d,
Amatör balıkçı,
enginhayta,
888starzbet_utmn,
yamansengonca,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.