ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquavatis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 50 dakika önce
Toplam Mesaj:
3 [1.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"Aquae et sanguinis misterium..." (Suyun ve kanın gizemi...) 🍂 Tank: 40L Nano Iwagumi Scape | Canlı: Neocaridina davidi "Bloody Mary" 🔮 "Suyu doğru okursan, içindeki yaşam sana geleceği fısıldar."

SON 3 MESAJI

Bu Amerikan Ciklet Türü Nedir
Ortadaki balık [B]Gökkuşağı Ciklet[/B]. Gözden kuyruğa uzanan yatay siyah çizgisiyle tipik. Normalde sarımsı gövdelidir ama ruh haline, strese veya ortama göre rengi ve deseni hızla değişebilir; stresliyken koyulaşabilir, çizgiler daha belirginleşir veya noktalara ayrılabilir. Akvaryumda genellikle 7-10 cm civarına kadar büyürler. Etraftaki küçükler de büyük ihtimalle aynı türün yavruları.
Hava Motoru Tavsiyesi
Selamlar, Yatak odasında hava motoru çalıştırma endişeni anlıyorum. Pipo filtre yanına ileride artemia düzeneği ekleme fikrin de oldukça mantıklı. [B]Tetra[/B], [B]Eheim[/B] veya [B]Sera[/B] gibi markaların giriş modelleri sessizlik açısından harika olsa da 800 TL bütçeyi biraz aşıyor. Ancak 800 TL altına odanda seni üzmeyecek ve artemia için de iş görecek F/P modeller var. Tabii sana yazdıklarımı internette kullanıcı yorumlarını okuyarak da değerlendirebilirsin. F/P Sessiz Hava Motoru Tavsiyeleri : [B]Sobo AR-10 [/B](~500 - 550 TL) : 3W, çift çıkışlı ve ayarlı. Kauçuk ayakları titreşimi iyi emer. Çift çıkışlı olması sayesinde hem pipo filtreyi hem artemia setini aynı anda çalıştırabilirsin. [B]Sobo SB-830A[/B] (~650 - 770 TL) : 5W, güçlü ve debi ayarlı. İzolasyonu iyi olduğu için mekanik sesi bastırır. Vanayla ikiye bölüp rahatça kullanırsın. [B]Resun AIR-1000 / AIR-2000[/B] (~500 - 550 TL) : Tek çıkışlı. Diyafram kalitesi iyi olduğu için mekanik uğultusu azdır. [B]Jingye YE-911 [/B](~400 - 450 TL) : 2W, bütçe dostu ve ufak akvaryumlar/tek pipo için oldukça sessizdir. [B]Küçük bir uyarı[/B] : Bu hava motorlarının stokları hızlı eridiği için bulmak biraz zahmetli olabiliyor. Hepsiburada, Trendyol gibi pazaryerleri genelde %30-40 daha fazla fiyata satmaya çalışıyor, dikkat etmek lazım.[K] Sesi Sıfıra İndirmek İçin 3 Püf Noktası : [/K]Motor sesinin %80'i koyduğun zemine yaptığı titreşimden gelir. Odada rahat uyumak için şunları yapmanı öneririm: Havada Asmak: Motoru masaya koymak yerine arkasındaki askıdan lastik veya ip ile havada asarsan ses %70 azalır. Sünger Koymak: Asma şansın yoksa altına kalın bir bulaşık süngeri veya strafor koyarak rezonansı kesebilirsin. Çekvalf Kullanmak: Motor su seviyesinin altındaysa mutlaka çekvalf tak; su geri kaçıp motoru zorlamasın ve ses yapmasın. Şimdiden keyifli hobiler!
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Tüm akvaryum sevdalılarına içten bir merhaba! Uzun zamandır forumu dışarıdan keyifle takip ediyordum, artık aranıza katılma vakti geldi. Sizlerin kıymetli deneyimlerinden ilham almak ve bu güzel hobiye ortak olmak harika. Zamanla ben de kendi kurulumumu ve yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Hepinize keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.