ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Betta_King
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Ekim 2026 15:08
Toplam Mesaj:
96 [1.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
93 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayşegül Erdoğan Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

30 lt Beta 12 lt Beta

SON 10 MESAJI

Hareketsiz Akvaryum Dibinde Bekleyen Halfmoon Bett
[QUOTE=hipehlivan]Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: hareketsiz akvaryum dibi kalma, kısıtlı hareket
Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 çöpçü 15-18 arası dişi betta
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26-28 derece
Filitrasyon: pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: aquatan
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): yeni su değişimi , aquatan eklenmiş su[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/291819/031020260114391.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bence canlı yoğunluğu fazla gibi o tanka ben olsam en fazla 3-4 tane dişi betta koyardım 15-18 fazla bence
120 Lt De Kaç Tane Ramirez
2 çift ramirezi olabilir daha fazlasını önermem.
60x30x40 Akvaryum Kuruyorum.
[QUOTE=Bahtsiz11]

önerdiğiniz bir aktif kum var mı siyah taban düşünüyorum.
co2siz taban saracak bir bitki mevcut mudur onu da bir sorayım. [/QUOTE]
Kendim aktif kum kullanmadığım için hangisini daha iyi diye söylüyemiyorum ancak bilindik ve kaliteli olan ADA, Tropica, JBL gibi markaları kullanın.
60 litre ideal bir ölçü. Bol bitkili olduğu ve asidik su seven balıklar olduğu için taban malzemesi olarak aktif toprak kullanmanız mantıklı olacaktır. Ancak kullandığınızdan sonra 7 gün olana kadar her gün %40-50 su değişimi yapmanız lazım. Bununla uğraşmak istemezseniz bazalt kum kullanabilirsiniz.
Akvaryumun ölçüleri ne kadar olacak
60 Litre Bitkili Akvaryuma Balık Onerisi
[QUOTE=Hasan467]

Önerileriniz balıklar için teşekkür ederim hepsine bakacağım şimdi. Melek neden uymaz acaba çok derinlik olmamasından dolayı mı[:?]

Önerileriniz için teşekkur ederim hemen bakacağım internetten[/QUOTE]
Nedeni çok 60 litre çok az normalde bir çift melek için 120-150 litreler önerilir. Ayrıca dediğiniz gibi tankın yüksekliği 50'den üzeri olmalıdır. Tetra türleri, cüce amerikan türleri, barb türlerini düşünebilirsiniz.
2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu
[QUOTE=hvostr]Arkadaşlar selamlar tekrardan şöyle diyim moli almak yerine ciklet aldım iceman 3 tane beyaz prenses 3 tane demasoni 3 tane hepsi de küçük boyda bunun üstüne kurulumu atacağım.[:D][/QUOTE]
O hacimde demasonilerin sıkıntı yapacağını düşünüyorum diğerlerinden daha agresif balıklar iyi bir tercih olmamış. Demasoniler çıksa iş idare eder seviyesine gelir yani biraz büyüdüklerinde 200 litrelere geçmeniz lazım. İsterseniz tankı 300-400 litrelere büyütüp beraber beslemeye devam edin.
Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum
[QUOTE=Tata][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/280920261815271.jpg[/IMG]
buhar camını yaptırdım, ama önemli bir detayı atladım. su marulu buhar camından dolayı çürümez mi? ne yapmalıyım? çarşamba günü boynuzlu yada normal nerite salyangoz alacağım hangisini almalıyım? kaç tane?[/QUOTE]
Çürüyeceğini düşünmüyorum.
60 Litre Bitkili Akvaryuma Balık Onerisi
Melek balığı uygun değil maalesef. Ramirezi, kakadu, bolivian ram, borelli gibi cüce amerikan türlerini düşünebilirsiniz. Wild betta çeşitleri de olabilir. [EDIT]Betta_King,2026-09-28 17:50:58[/EDIT]
2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu
Olur. Su değişimini haftalık %15-20 ya da iki haftada bir %20-30 su yapabilirsiniz. Bitkili olması daha iyi olur. Isı 22-28 arasında pH ise 7.2-8.1 arasında olsun. Balıkları haftada 3 kere ana yem haftada 2 kere bitkisel yem haftada 1 kere proteinli ya da canlı/donmuş yem haftada 1 kere haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelye verin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.