ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TropheusTRe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
44 [0.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
38 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emr
Doğum Tarihi:
18 Temmuz 2006
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TReEmr

SON 10 MESAJI

Yan Sump Mu Dış Filtre Mi?
Tamamdır sizden ricam sump ile ilgili konuda yukarıda karıştıda bana ne dememi söylermisiniz tam olarak ona göre net konuşayım onla.
Maalesef kestirmiş camı 50 cm yükseklik olacak ama o sizin dediğiniz sump durumunu söyleyemedim kendine bırakaca diyede korkuyorum onu pazartesi günü söyleyeceğim adama onun dışında her şey normal.
Akvaryum
Pegasus köpek balığından bahsediyorsan daha rahat yaşaması için daha büyük akvaryum gerek eğer dersen 100x45x45 idealdir ama beta diyorsan ona hiç dış filtre gerekmiyor zaten o zaten 1 tane besleniyor sana direk yazıyorum beta için 60x40x40 bile ona fazla ama dilediğince dekor yapabilirsin üstüne bir tane fluval ac 50 al debiyi düşükte tutarsın 2.700 tl gidip sabonun bir tane sb-8806 modeli alıyorsun sessiz bir hava motoru gayet ideal bu akvaryum için iki tane ne olur olmaz hava taşı al bir tane küçük bir tane orta boy dev gibi değil orta boy 850TL idi hava motoru ve bu hava taşı ile beraber ısıtıcıya geliyoruz burda senin isteğine bağlı ben hem uzun vadede akvaryum aldığımdan hemde bir kere alıyorum kafam ağırmasın istediğimden Eheim Thermo Control E 200 alıyorsun lakin fiyatı 3200 tl Atakan petshoptan alabilirsin lakin eğer ben bu kadar vermeyeceğim diyorsan tetra 200 var oda 1900 lira lakin zamanında tetrada bazı bozulmalar ve sorunlar olduğundan ve ısı ayarını tam tuturmadığından haşladı balıkları o yüzden eheim hem daha kaliteli hemde kafan rahat birde ısı ayarı oldu mu kapatıyor kendini otomatik mis gibi hangisine bütçen yeterse lakin eheim tek geçerim ayrıca sakın bazı durumlar ve tazelik dışında açık yem asla almıyorsun yem olarak 1.tropical.2sera.3tetra dışında almanı tavsiye etmem kaliteli yem konusunda bunlar onun dışında akvaryum fiyatını istanbulda ben 1800 aldım 60x40x40 akvaryumu ben hesaplama göre yemi akvaryumu filtresi hava motoru balığı derken ısıtıcı hepsi dahil 9.550 geliyor hesap direk bu en iyi kurulumda tabii eğer orta segment istersen ona görede kombinasyon yaparım.
Akvaryum
Aklında hangi tür var ve akvaryum yaptıracakmışım yoksa alacakmısın hazır bir şekilde onu belirle çünkü alt tarafı 50 litre akvaryum kötü bir iç filtre ile 1500 lira ilk başta kolay bir türden başlayabilirsin ama dediğim gibi hangi tür bakacaksın eğer gözüme hoş gelen kafama göre alacağım dersem 125 litrelik basit bir akvaryumdan başlayabilirsin ölçü anlamındada 80x40x40 gibi bir akvaryumda bal gurami labio barb leopar vatoz karışımı bir tank kurabilirsin hem geniş hemde uzunluk anlamında seni tatmin eder basit bakımı vardır lakin uygun fiyatlı bir dış filtre ile mesela lifetech 835 olabilir iyi bir su dengesi için onun dışındada çift çıkışlı hava motoru eheim air 200 gayet sessiz ve kaliteli bir üründür bir tanede tetra 150w ısıtıcı bu kadarı profesyonel sıkıntısız bir akvaryum için yeterli olur yani 10k benim dediğim geçme ihtimali var ama önemli olan akvaryum filtre ve ısıtıcı diğer seçenekleri daha az fiyatlı alabilirsin ama önemli olan ilk girdiğin gibi çok büyük akvaryum veya çok büyük türleri şayet seversen hemen gir büyük akvaryum yaptır eğer zamanla sıkılırsan sevmezsen küçük bir akvaryum yani tatmin edecek kadar minimum 80-130 litre arası idealdir ben bir acemi olarak ve ilk büyük akvaryumumu bu hafta sipariş etmiş biri olarak yazıyorum suyu bekleteceksin tatlı su yetiştiremezsin dip çekimi yapman lazım bakteri kültürü alacaksın su düzenleyici alacaksın ayrıca 3 günde bir veya haftada bir dip çekimi ile su değişimi yapacaksın 4 tane damacana bul suyu doldur beklet 2 gün eğer beklemezsen su düzenleyiciyi at 1 gün beklet yani biraz detaylı oldu aklına takıldığın soru olursa bilgim kadar cevaplayacağım ve ayrıca sakın ama sakın ne akvaryumcuya ne üretimciye nede birine tanımadığın bilmediğin sürece asla güvenme kendine bilgini kendin edin araştır ve bir kaç insana danış ve ayrıca çok fazla konuşandan yani şöyle iyiyim böyle iyiyim yok benim balığım böyledir diyenden ve ayrıca bu hobiye en büyük kazık atanlardan biriside bilgisi olduğu halde bilgisini paylaşmayandan uzak dur dikkat et.
Frontoza İçin 150x70x50 İyi Midir?
Ben normalde tropheus ile frontoza besleme konusunda gidip geliyorum lakin 55 cm yükseklik yaptırayım mı yaptırmayayım mı diye takıntı geldi bana kafaya taktım o yüzden bana yardım olun ideal mi ona göre yaptırdığım insana söyleyeceğim camlar kesilmeden bence ideal gayet yerinde bir akvaryum lakin yinede bilemiyorum yardımcı olup içime su serperseniz çok mutlu olurum.
Birde bir şey diyeceğim nedense yükseklik 50 ya benim yaptırdığımda 55 yapayım mı diye bir aklıma takıldı nedense sizce gerek var mı yoksa gereksiz mi bence ideal 50 yani her balık için yere kum koysan dekor yapsan bile yeterli değil mi çok kafama takılıyor ayrıca 20cm sump fazla mı ona göre belirticeğim.[EDIT]TropheusTRe,2026-01-31 01:31:48[/EDIT]
Söyledim her şeyi kayıt kuşaklı Nirvana akvaryum Mustafa gençe yaptırıyorum adam profesyonel yapıyor ben 20cm yaptıracağım sumpı söylemedim ölçüyü ama yarın söyleyeceğim ideal değil mi 20cm?
Reis yeni akvaryum yaptırıyorum bunu iptal ettirdim 170x70x50 oldu ölçü yandan sumplı yine ama 12 mm yaptırdım ne olur ne olmaz diye nasıl sence?
İstanbulda İyi Usta Ve İyi Fiyatta Akvaryum Yapan
İstanbuldayım başka yerden yaptıramam ama ön ultra clear 180x70x50 ama yan sumpla 160 düşüyor lakin şimdi 190x70x50 daha yaptıracağım lakin kime yaptırayım iyi usta var mı olan diyor yok benim işçilik iyi yok o usta çıkma kullanır yok o yok bu yok yani işini iyi yapan yok mu yoksa bulamıyorum anlamadım o yüzden birisi birini öner’se yaptıracağım.
Aldığım yerde cama cam olduğundan bu tahta iskeletler varya bazı üretimhanelerde onun gibi bir şeyin üstüne koyacağım ama adamlar iki katlısını 6500 satıyorlar nasıl alayım mı yoksa gereksiz mi ama alacağım gibi başka seçenek yok birde şeffaf silikon çekecekler bende öyle istedim bakalım ne olacak ayrıca neye dikkat etmemi yazarsan koloni Reiz bakarım ona abi alt sump yaptırayım bende düşündüm ama boru döşemesi be patlama yada su yükselme durumunda sıkıntı yaşarım diye korktuğumdan yan sump en ideali olduğunu düşündüğümden şimdi 190x70x50 akvaryum yaptıracağım gibi onda düşünüyorum ama yüksek ihtimal yapamam çünkü güvenemiyorum o yüzden birde iyi bir kafa motoru önerirmisiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.