ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lepistesvebetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 57 Dakika önce
Toplam Mesaj:
74 [5.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
60 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Sağlık Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var Mı?
Klinikteyim hasta geldi geç cevap yazdım kusura bakmayın hocam
Ben daha önce kullandım lepistes üretmeye heveslendiğim zaman mahallemdeki bir milyoncudan almıştım 25×25×25 ölçülerinde tesadüfen uğradığım zaman görmüştüm
Şeffaflığı akvaryum gibi değildi daha puslu şekilde kesinlikle plastik değil bu arada yanlış anlaşılmasın o zamanlat 45tl falandı internete bende girdim baktım kare şeklinde olanlara benziyor boyut olarak aynı değildir kırılganlığı hakkında doğru bilgi veremem suyu doldurup 6ay hiç yerinden oynatmadım çatlamadı etmedi o zaman boyunca
Dediğim gibi internet yerine denk gelirse bit pazarı birmilyonvu vb yerlerde hala uyguna satılıyordur
Ciddi misin hocam
Pleksi kap diye aratabilirsin googleda fakat ben siz biliyorsunuz diye düşünüyordum hala öyle düşünüyom açıkcası
İnternetten almak pahalıdır bit pazarı vesaire gibi yerlerde çok uyguna satılıyor
[QUOTE=Cyber_Scout]
Bahsettiğiniz 'kap' görselini netten görebilirmiyim?
Kaç lt.?[/QUOTE]

Hocam pleksi kabın ne olduğunu tabiki biliyorsunuz neyi sordunuz şuan anlamadım?
[QUOTE=LionelMehmet10]
Hocam akvaryum 25 litre gecen 600 e aldım gayet makul bence 15 litresi de 300 falandı [/QUOTE]
Hocam 300 500tlye haftayı kapayan öğrenciler tanıyorum o yüzden konuyy açan arkadaş kendi bütçesine göre karar versin
Benim pleksi kap ve fanus önerme amacım 150 200tlye birmilyoncu bit pazarı gibi yerlerden alma imkanı olabilir diye

[QUOTE=Edrow]Hediye konusunda da etik ikilemlere girersek mantıklı bir yere varamayız hocam. O hediyeyi almayı düşünecek kadar olaydan uzak insanların eline bırakmış olacaktık balığı. Bu daha kötü bence.[/QUOTE]
Görüşler farklı olabilir saygı duyuyorum
[QUOTE=LionelMehmet10]

Ha 10 15 lt fanus ha 10 15 lt akvaryum bence akvaryum cok cok daha sağlıklı hocam[/QUOTE]
Ben akvaryum bütçesi için öyle söyledim reis [:D]

Tabiki akvaryum daha sağlıklı ama benim dediklerimin 2 3 katı oluyor
Benim size yurt odasında çözüm önerim eğer akvaryuma ayıracak bütçeniz yoksa büyük 10 15lt fanuslar oluyor veya pleksi kaplar onları alıp zemine az bişi dere kumu vb eklemeniz en azından 1 su üstü bitkisi 1 adette basit anubias java fern eledoa gibi basit bitkiler almanız.
Bitki sayımız az olduğu için filtre almanız lazım ucuzundan şelale filtre alın (yurt odasında hava motoru ve pipo filtre sesi hiç çekilmez)
şuan odaların sıcaklığı nasıl bilmiyorum ama 23 25arası ise ısıtıcı almasanızda olur ama bütçenizi ayarlayabilirseniz ısıtıcı alabilirsiz.

Hediye konusunu anladım ben bu sorumluluğa giremem diyip reddedebilirdiniz ama önünüze minik bir arkadaş çıktı onu yaşatmak sizin ellerinizde iyi forumlar [EDIT]lepistesvebetta,2025-12-15 19:50:24[/EDIT]
Ben önce imkanı yaratıp sonra sorumluluğu alıp bu hobiye başlanma taraftarıyım sonuçta balıklarda kedi köpek gibi bir can. Petshoplar işin ticaret kısmı klasik minik esnaf yalanları yurt hayatını bende yaşadım yurt arkadaşlarıya kendimize zor bakıyorduk [:D]
Albimarginata Ve Vaillanti
[:nazar:][:nazar:]
Şöyle bırakalım pulları kadar ömürleri olsun
Önerilerinizle Birlikte Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=lepistesvebetta]Su testleri sonrası
1 adet nerite ekledim sorun olmazsa nerite sayısını 2ye çıkaracağım ve birkaç adet farklı salyangoz türü eklemeyi düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270895/121220252101171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270895/121220252101261.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu 2 türü düşünüyorum neon tetra 12adet pigme corydorasın sayısını tam olarak belirlemedim ama 8-10 olabilir.
Elimde 6 adet damızlık iri boy mavi rilli karides var onları bu akvaryuma eklemeyi düşünüyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270895/131220251242211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270895/131220251242301.jpg[/IMG]

Yarın için planlarım:
Kızılağaç kozalağı eklemesi
Mavi rilli karides eklemesi
Şelale filtre çıkarılması

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270895/141220252052241.jpg[/IMG]

Karides eklemesi yapıldı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270895/151220251923561.jpg[/IMG]
Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
[QUOTE=fishhyy]
Göndermesin zaten. Yazıyı tam okursanız anlarsınız. Eğer dolandırıcılık yapmaya çalışıyorsa bunu teklif edin. Kabul ederse bulduğunuz satıcıyı kaybetmemiş olursunuz. Çünkü satici öyle bir noktaya getirmiş ki durumu; artık alıcının güveni kırılmış.
Mesela dün başıma gelen şey: satıcı aradığım nadide bir türün kendisinde olduğunu söyledi, elindeki canlinin bizzat fotoğrafini istedim googledan bulup bana attı. Üst yuzgecinin güzel olup olmadigini anlamam lazim erkek baligin fotografini istiyorum dedim. Yine googledan atti. Ben de internetten ekran goruntusu aldim burada da ayni balik var diyince kem küm etti. Upuzun bir yazı yazdim guvenim kirildi fakat satici bulamadigimdan tek şansım oydu, dedim ki siz benim guvenimi kirdiniz bu yuzden bu alisverise ancak ürünü teslim aldiktan sonra parayi gondererek devam edebilirim dedim, dolandirici olduğundan hayir diyip engelledi. Bakın ben böyle durumlardan bahsediyorum gelmiş üretici abiler ben saticiyim benim haklarim nolcak diyor. Şu an konumuz senin güvencen degil ki dolandiriliyordum neredeyse ne anlatiyorsuna döndü olay özetle bu.

Evet kesinlikle referansı olan saticilarla alisveris yapip temizce halledilmeli. Fakat aradığınız tür nadir bir tür ve türkiyede satıcısı yoksa, 1 2 yabanci forumdan bulabildiyseniz iş bu kadar kolay olmayabiliyor maalesef[/QUOTE]

Evet o konuda haklısınız benim şuan Türkiyede bulamadığım tür yok lepistes ve bettadan başka tür beslemediğim için öyle bir durum hakkında bilgim yok.[EDIT]Hoppala,2025-12-13 18:31:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.