ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Akvarist1923
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
38
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
13 dakika önce
Toplam Mesaj:
41 [0.66 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
40 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kamil Özkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kamil Özkan

SON 10 MESAJI

Lepistes Beyaz Şeffaf Dışkı
Yeme saldırmıyorsa iç parazit ama ben bu cinsi hiç tecrübe etmedim. Benimkiler iplik gibi yapıyordu, jel gibi değil ama iç parazit olduğu kesin.
Arkadaşlar Hangi Tür ?
Zebra danio tank gibidir ama akvaryumun üstünü kapayın, atlarlar.
Japon da yine çok dayanıklı ve 2 tane koyabilirsiniz.
Lepistes Beyaz Şeffaf Dışkı
Karnı içeri çökük değil gibi. Nadir de olsa bazen yapabilirler ama yine de ayırma imkanınız varsa ayırın yoksa gözlemleyin.
Axolotl Akvaryumu
Axolotllar 25 cm büyürler. O akvaryum çok kısa bir süre yeter. En az 100 litrelik bir akvaryuma en kısa zamanda transfer etmeniz gerekir. Ayrıca o akvaryumda eğer azot döngüsünü oturtmadıysanız oturana kadar 2 günde bir %30 su değişimi yapmanız gerekir yoksa amonyak patlaması olur Hacim çok küçük.
Crystal Karides İçin Öneri Ve Sorular
Tahmin ettiğim gibi bakır büyük ihtimalle bağlanmış haldeydi ama siz 2-3 gün daha yine de bekleyin. Adileri beslemezseniz neredeyse hiç üremezler. Beslemeyin ve söylediğim gibi 2-3 gün sonra toplayın.
Bence Cuprisorb yerine 1 adet ramshorn salyangozu atın. Günümüzde çoğu gübrede bakır bağlanmış halde bulunuyor. Benim kullandığım kapsül gübrede de bakır vardı. Akvaryumda topraktan kalkıp dağılmasına rağmen hiçbir omurgasıza
bir şey olmamıştı. Bir ramshorn eğer normal bir şekilde akvaryumda gezerse ve yüzeye nadiren çıkarsa sorun yok ama hep yüzey kısmında kalırsa bakır zararlı düzeyde demektir ama bence hiçbir şey olmaz
60x40x40 Bitkili Akvaryum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270831/190120261337221.jpg[/IMG]
Akvaryum budama sonrası böyle gözüküyor. Bence çok daha iyi olmuş. Kribensisler biraz yumuşadı gibi ama hala tam anlaşamıyorlar.
Crystal karides caridina bir karidestir yani aktif toprak, ozmos su, gh plus kullanmak zorundasınız. TDS metresiz kesinlikle olmaz. En önemli parametredir ph'dan sonra ve caridinada takip etmek sadece önemli değil zorunluluktur çünkü bunlar sadece çok özel su değerlerinde yaşayabilirler. Çeşme suyu olmaz. Aktif toprak ph'ı düzenler gh plus ile de TDS'yi uygun düzeye çıkarırsınız ayrıca normal karideslerde 2 hafta olurdu ancak caridinalar çok hassas olduğu için bence 1 ay bekleyin.Ozmos su derken saf suyu kastediyorum. Normal çeşme suyu çok sert bu yüzden caridinalar için uygun değil. Gh'ın 4-6 arası olması lazım ve aktif toprak da ph'ı 5.5-6 aralığına çeker ve bu sabit kalmak zorundadır. Bunu bir tek aktif toprak yapar.
60x40x40 Bitkili Akvaryum
[QUOTE=Orhan76]

Bitki ve canlı yoğunluğu nispeten yüksek olan bir tank (her ne kadar hacim yeterli gibi görünüyor olsa da). Bu tarz tanklar genelde budama da yapılmayınca oldukça doğal görünüyor güzel bir görsel veriyor. Bu nedenle çalışmanız hoşuma gitti. Canlılar nispeten biraz yoğun olunca NPK üçlüsünden yalnızca potasyum ve fosfor bazlı gübreler de tercih etmeniz yerinde olmuş. 5 aylık bir akvaryum nispeten oturmuş bir akvaryumdur. Ama siz yine de CO2 sistemi de kullandığınızdan akvaryumda oksijenasyon (havalandırma) işini dikkate alın. Naçizane fikrim bu tankta dikkat edilecek iki husustan biri iyi bir oksijenasyon (özellikle geceleri aydınlatma kapandıktan sonra) ikincisi de lepistes ve salyangoz popülasyonlarını kontrol altında tutabilmektir. Son olarak söyleyeceğim ekipman ve tasarımıyla güzel bir tank olmuş, elinize sağlık. Keyifli, huzurlu hobiler dilerim.[/QUOTE] Teşekkürler yorumunuz için. Her gece mayalı sistemi çıkarıp her sabah geri takıyorum. Filtrenin debisi düştüğü zaman genellikle haftada bir ufak çaplı bir temizlik yapıyorum. Salyangozlar için de yakın zamanda katil salyangoz almayı düşünüyorum. Bir de genel olarak sorum olacak. Dişi kribensis erkeğe karşı çok agresif erkeği sürekli kovalıyor. Baya hırpalıyor. Erkek saklanıyor genelde. Ne yapmalıyım?[EDIT]Akvarist1923,2026-01-16 17:39:41[/EDIT]
Betam Stressiz Ama Yem Yemiyor
Yeni eklediyseniz çok büyük ihtimalle alışmadığı için öyle birkaç güne geçer ayrıca köpük onun değil. Köpüğü filtre yapmış. Bettaların köpüğü farklı olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.