ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alp3r
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
61 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
46 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Tuna VANLI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Amasya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper

SON 10 MESAJI

30x30x30 Betta Akvaryumu
[QUOTE=userhamit]750tl mükemmel bir fiyat. Akvaryumu nereden temin etmeliyim hiç bilgim yok, 57 litrelik armatürlü bir akvaryum buldum fiyatı 6500tl. Benimde betta akvaryumum var ancak büyütmek istiyorum.[/QUOTE]

Camcıdan yaptırmıştım ben ortalama bu fiyatlara yaparlar.
Şelale Filtrede Yosun Problemi
[QUOTE=Jotunheim] en güvenli yol hidrojen peroksit banyosudur. bir kaba bolca h2o2 döküp kalanı su ile tamamlayıp bu boruları içine bırakın. ne var ne yok tüm organizmayı öldürür. ondan sonra normal suda bir kaç kez yıkamanız yeterli. kalıntıları fırçalı tel ile yada bir diş fırçası ile temizlersiniz. hidrojen peroksit çözündüğünde yalnızca saf su ve oksijene dönüştüğü için zararlı bir kimyevi kalıntı bırakmaz. eğer elinizde h2o2 yok ise çamaşır suyuyla aynı işlemi yapın ancak çamaşır suyunun durulama süresi uzundur.[/QUOTE]

Çamaşır suyu saf çamaşır suyu mu olmalı. Birde durulamam yeterli mi? Beyaz sirkeyle 2 defa yıkadım ve kulak çöpüyle biraz temizleyebildim.
[QUOTE=ceyh]Filtre borularında alg birikmesi normal, bana göre tankın sağlıklı olduğunu gösterir, sıcak su altında çoğu akar gider.

Hidrojen sülfür zehirlenmesini anlamadım tam olarak, geçirgenliği çok düşük silis benzeri kumlarda belki ama forumda da böyle bir şikayete daha önce denk gelmedim. Ben lav kırığı üzeri aquaclay tercih ettim, evet zamanla karışıyorlar, evet hafif malzeme bitkiler zor tutunuyor, ama geçirgenliği yüksek faydalı bakteriler için uygun ortam diye düşünüyorum.

Karides tanklarında gübre çok önerilmiyor ama ben tabanda tetra tablet kullanıyorum zaman zaman, gözle görülür bir zarar farketmedim, ha, bitkilere çok faydası oluyor mu ondan da çok emin değilim açıkçası. Düzenli su değişimi bana göre en faydalı olanı, tabi bakımı kolay bitkiler tercih ederseniz.[/QUOTE]

Ama emiş borusunu koklayınca kötü bir koku geliyor hocam
[QUOTE=Fustun]
Neocaridina için uygun bir de bitki yoğunluğuna göre tabanına kapsül gübre eklersen bitkiler için faydalı olur nötr topraklarda besin olmadığı için bu gübreler kök ve bitki gelişimine yardımcı olacaktır tabi dozunu aşmadan yeterli miktarda kullanman gerekir.[/QUOTE]

Bazı kumlar gibi salyangozlara veya karideslere zararı olmaz demi?
[QUOTE=Fustun]Çok pahalı bir kum değilse, aklına takılacaksa, akvaryumu da bozmuşken yenisi ile değiştir. Ama güzelce yıkarsan bence sorun olmaz. Ben tabanda iri taneli lav kırığı üzerine de kum olarak kil bilyesi kullanıyorum hem bitki kökleri için hem de oksijen geçirgenliği ve faydalı bakterilerin tutunması açısından çok faydalı olduğu kanaatindeyim. [/QUOTE]

Aquamins California Black Sand 1.5mm Bitki Kumu sipariş ettim uygun mu karides ve bitki için?
[QUOTE=Fustun]Bence gerek yok sadece su ile güzel bir şekilde yıka imkanın varsa kumu genişçe ser kurusun. Filtre borusundakini da dert etme kahverengi alg bir zararı olmadığı gibi karideslerin onunla beslenir. Kokudan kastın çürük yumurta gibi bisey mi?[/QUOTE]

Tam anlayamadım kokuyu. Klor,sirke, kanalizasyon gibi kokuyor
[QUOTE=Fustun]Kulak Pamuğu ya da hava hortumun varsa ucuna minik bir sünger tutturarak temizleyebilirsin. Kesinlikle kimyasal kullanma. Tam bilmiyorum bu forumda çok tecrübeli insanlar var ama beyaz sirkenin bu işlerde kullanıldığını hiç duymadım.[/QUOTE]

İnternette yazıyordu beyaz sirke. Bir zararı olur mu?
Dophin h80 şelale filtrem var ve borusunun içinde kahverengi şeyler var ayrıca iğrenç kokuyor. Bunu nasıl temizlerim ve karideslere bir zarar verir mi? Birkaç gün önce galiba hidrojen sülfür zehirlenmesi meydana geldi akvaryumda. Kumu arkaya çok serdiğim için. Bu yüzden bozdum ve tüm malzemelerini beyaz sirkeyle temizleyip balkona attım ama hala bir nevi kokuyor. Ne yapabilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270531/280520261730511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270531/280520261730551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270531/280520261731011.jpg[/IMG]
Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım?
30x30x30 neocaridina akvaryumu kuracağım ama hangi kumu kullanacağımı bilemedim yardımcı olabilecek var mı acaba?
Akvaryumda Garip Canlı
[QUOTE=Pygocentrus94] Uzun kıl gibi olan nematod karideslere zararı yoktur diye biliyorum.Diğeri ise adi salyangoz yumurtalarına benziyor.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270531/260520260913141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270531/260520260913171.jpg[/IMG]
Peki bu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.