ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sandman309
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 50 Dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [0.68 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
15 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şaban AKTOPRAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SANDMAN309 WALSTAD KARİDES LEPİSTES CÜCE VATOZ CORYDORAS

SON 10 MESAJI

İç Filtrem Çok Mu Şiddetli?
Merhabalar, iyi hobiler
Bende de aynı bunun gibi bir filtre vardı, değitirne kadar içinden çıkan şelale aparatını filtreyi suya batırıp suyun yüzeyine doğru çevirmiştim.
Pet shop değişim yaparsa askı ya da pipo filtre almanız ama pipo için sessiz hava motoru almanız lazım biraz gürültülü çalışıyorlar.
Dere Kumunda Kararmalar Oluyor
Siyanobakteri zannetmem yeşil oluyor fotosentezle besleniyor diye biliyorum siyano bakterileri
Otocinclus Hamile Mi?
Umarım öyledir, takipte kalacağım bakalım daha önce karşılaşanvar mı
Otocinclus Hamile Mi?
Teşekkür ederim.
Yurt dışında bir youtuber avrusunun videosunu paylaşmıştı ama çok uzun yaşamamıştı onun canlıları umarım güzel bir süpriz olur. Herkes akvaryumda yavru alamaz diyor ben de şaşırdım böyle karnı dolu gibbi görünce umarım hasta değildir.
Otocinclus Hamile Mi?
Cama yumurta bırakıyor 2 güne çıkıyor yazmışlar, ben de bu kadar biliyorum :)
Otocinclus Hamile Mi?
İyi hobiler herkese
Bu otocinclus hamile olabilir mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270437/021220250019201.jpg[/IMG]

Bu da diğeri, bunun karnı diğeri gibi şiş değil

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270437/021220250020141.jpg[/IMG]
Bitkili Akvaryum
[QUOTE=Prssy]

Şelale dendi aldım valla[/QUOTE]

Askı filtre ya da pipo isteyin, ama pipo için küçük olanlara hava motoru gerekiyor kensinden motorlu olanlar küçük akvaryumda çok yer kaplıyor en mantıklısı askı şelale filtre
50 Cm (34l) Tank Kurulumu: Hangi Balık & Ekipman?
İyi hobiler hocam.
Kendi akvaryumumdan örnek vereyim size. Taban olarak Walstad gibi hybrit kurulum yaptım (2 cm bahçe toprağı 5cm dere kumu). Sessiz olması için kendinden motorlu pipo filtre kullandım dolphin sfp 34( amabaya büyük bir filtre bunun yerine askı filtre akvaryu içinde yer kaplamaz). Co2 için mayalı sistem ( kola şişesi, serum seti sigara filtresi, hızlı yapıştırıcı ile şişe kapağına yapıştırığınızda tek parça olduğu için ekstra vana maliyeti de olmuyor kaçakta ama cekvalfte olmadığı için kontrol etmlisiniz). Aydınlarma olarak CT-2466 30cm ya da CT-2467 60cm kullandım. Bakteri döngüsü için 1.5 ay belki biraz daha fazla canlı eklemesi yapmadım salyangozlar hariç, salyangozları 1. ayın sonunda ekledim. 50w ısıtıcı kullanıyorum ama keşke 100w alsaydım dediğimoluyor çünkü 50 lt tank sürekli termostat devreye giriyor
Ekonomik bir kurulum ama çok yosun oluyor. Karidesler, vatozlar ve salyangozlar yetişmiyor haftada bir ön camı temizliyorum bilginiz olsun :)
Co2 eklemeden ışık sürenizi de 6 saati geçirmeden yaparsanız yosun olur ama çok fazla olur mu bilemem. Walstad deneyimi olan birine danışmak lazım.
Benim tankım Walstad değil taban malietini düşürmek için hybrit bir kurulum yaptım.

Işık Gerekmi
2-3 tane nerite salyangoz atarsın çok yosun olursa da süngerle temizlersin ama görsel olarak ışıklı daha iyi olur. Ct-2466 led armatür var hem ucuz hem low tech bitkileri büyütür hem de akvaryumun görsellik kazanır.
İyi hobiler.
Bitkili Akvaryum
Size de iç filtre satmışlar :) ben kurtuldum ondan Size de tavsiye ederim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.