ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mesuteroglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
40 dakika önce
Toplam Mesaj:
38 [0.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
37 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut Eroğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut Eroğlu

SON 10 MESAJI

İç Filtre Tavsiyesi Ve Sorularım
[QUOTE=K0L0Ni]

Su hazırlığınız doğru görünüyor o halde[:iyi:] Kullanım miktarını göz kararı değil, prospektüse göre yapın tabi.

Balık sayınız fazla, iyi bir filtrasyon (biyolojik filtre) sağlamalısınız. İç filtrelerin hazneleri küçük, içine çok kısıtlı biyolojik medya konulabiliyor, yetmeyecektir. Şelale koyacak alanınız da yoksa bir hava motoru ve pipo filtreyle destek oluşturabilirsiniz. Birkaç bitki koymanız da epey faydalı olur, hem oksijen hem filtre desteği sağlar. [/QUOTE]

Halihazırda bir hava motoru ve pipo filtrem var sobonun 1800l/h özellikli iç filtresi vardı onu değiştirdim 500/600lük bir şey bakıyorum şu anki iç filtre fazla güçlü geliyor ve akıntı yapıp balıkları yoruyor biyolojik filtrasyon kısmında pipo filtre sürekli çalıştığı için yardımcı oluyor mekanik filtrasyon konusunda desteğe ihtiyacım var sadece balık konusunda da tetralarım hepsini satmayı düşünüyorum
[QUOTE=K0L0Ni]

* Mekanik, biyolojik, kimyasal filtrasyon türleriyle ilgili okuma yapınız. Filtreye konan elyaf, substratlar, aktif karbon, purigen gibi malzemeleri öğrenmeye başlayın.

* Şelale filtre sizin litreniz için daha uygun olur. İç filtre suyu çok dalgalandırır ve şelale kadar verimli olmayabilir.

* Berraklaştırıcının bir zararı olmasa da onu kullanmak yerine bakteri kültürünü oturtmaya bakın, bakteri oturursa berrak olur zaten. Akvaryumda bakteri oluşumu hakkında biraz okuma yapın.

* Çeşmeden suyu akvaryuma koyup ardından düzenleyici kullanmayın; suyu önce bir kovada düzenleyin, ardından akvaryuma ekleyin.

* 65 litreye içinde vatoz ve çöpçüler de olan 20 balık fazla ve riskli bir popülasyon. Diğer balıklar neler?

* Birer tane mantar, enfeksiyon, parazit ilacı bulundurun. Zamansız hastalıklara karşı hazırlıklı olursunuz.[/QUOTE]

Suyu önce damacanaya koyup 3-4 damla düzenleyici ekleyip biraz beklettinten sonra su değişimi yapıyorum

Akvaryumdaki diğer balıklar canlı doğuranlar(kılıç lepistes ve molly) ve tetralar(black neon, kardinal neon ve transgenetik) bir tane de erkek beta (agresif değil)

Şelale filtreyi kapaklı akvaryum olduğu için kullanıma engel olacağını düşündüm.
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar

65 litre akvaryumum için filtrasyonu iyi suyu temizleyecek akıntı çok yapmayacak fiyat performans bi iç filtre öneriniz var mı bir sorum da şu iç filtrenin sünger kısmına elyaf gibi şeyler koyulduğunu gördüm bu konuda bilgilendirebilir misiniz. Diğer sorum da şu su berraklaştırıcı ilaçların herhangi bir zararı olur mu ya da akvaryumda kullanmam gereken bi ilaç var mı şimdilik sadece su değişimi sırasında su düzenleyici kullanıyorum. Akvaryum da vatoz ve çöpçülerle bielikte yaklaşık 20 adet balık var
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
Bunlar da benim betalar

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/266524/301020252028121.jpg[/IMG]
Dış Filtre Tavsiyesi
[QUOTE=Samnastrp]Bütçe?Dış filtre için özel bir sebebiniz var mı.Şelale yada pipoda olur.[/QUOTE]

Elimde sobo aq 2000f var fakat debisi çok yüksek olduğu için fazlasıyla akıntı yapıyor bi de akvaryumda ki kumu ve lepistes otlarını bile çekiyor o yüzden dış filtre almak istiyorum fiyat performans odaklı olursa güzel olur. Tek başına pipo filtre iş görür mü sizce
Dış Filtre Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba 65 litrelik akvaryumum için (genelde canlı doğuran var) dış filtre veya mini dış filtre önerisi olan var mı
Balıklar Su Üstünde Duruyor
[QUOTE=Cyber_Scout][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/190920252055211.jpg[/IMG]
Bu şekilde damla damla suyuya alıştırılması gerek balıkların..
[/QUOTE]

Bunu bilmiyordum şimdi öğrendim teşekkür ederim
Balıklar Su Üstünde Duruyor
[QUOTE=Cyber_Scout]
Zamanı ve yaptıklarınızı geri alma şansınız olmadığından yapacak bir şeyde yok..
Alışmaya çalışacak başaran ve başaramayanlar olacak.[/QUOTE]

Aldığım iki balıktan birini bugün kaybettim maalesef diğeri hala su üstünde duruyor bugün 3. gün
Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama?
[QUOTE=lepistes5994]

Suyun üzeri durması normal değil tabiki ama lepistes orta ve üst yüzey balığıdır açıkçası onuda unutmamak gerekir üstte yüzmesi ve üstte durması çokta garip değil bence[/QUOTE]

Demek istediğim orta kısma da hiç gitmiyorlar üst kısımda sabit duruyorlar sanki oksijen yokmuş gibi
Su Bulanıklığı
[QUOTE=Samnastrp]Şelale filtre genelde sesli diyorlar. Kullanmadığım için yorum yapamam. Akvaryumda gözükmeyeceği için daha güzel bir görüntü olur. eğer şelale filtre alırsanız neyi çıkartacaksınız ne kalacak.Filtre olarak.[/QUOTE]

İç filtreyi çıkarıp şelale filtre koymayı düşünüyorum pipo filtre yine kalsın biyolojik filtrasyon için diye düşündüm

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.