ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cikletisttttttt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Temmuz 2025 19:55
Toplam Mesaj:
3 [1.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ciklet sever
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ciklet sever

SON 3 MESAJI

75 Litre Ciklet Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

Aşağıda 75 litrelik karma (community) tanklarda bakılabilecek cikletlerle ilgili önceden hazırladığım bir çeviri makaleyi bulabilirsiniz,

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bir_grup_%E2%80%98topluluk_community%E2%80%99_tank_cikleti_k1005326.asp[/URL][/QUOTE]

Yazınızı çok beğendim tam da aradığım gibi şimdi de rainbow ve apistolar arasında kaldım birde size de sorayım bu hacimde cüce channa olur mu akvaryum 62x40x30 boyunda şimdiden cevabınız için teşekkürler.[:)]
75 Litre Ciklet Önerisi
[QUOTE=koraykbl]75 litrede bakabileceğiniz ciklet sayısı hem kısıtlı hemde yok denecek kadar az. Hatta yok. Çünki cikletler sürü balıkları ve dediğiniz gibi bir akvaryumda en fazla 1 adet ciklet bakabilirsiniz. Buda o cikletin strese girmesini ve ölmesine neden olur. Büyük boy cikletler ve kafan yapan cikletler ise yunus cikletlerdir. Yunuslar ise 1 erkek 4 dişi olarak bakılırsa en doğru bakım yöntemi olur. Ayrıca çift cinsiyetlidirler. Bu balıklar içinde yani büyük yunus ciklet ve 1e4d için en az 180-200lt ve en ideal 300lt bir akvaryum gerekir. Ama eğer litreniz için zevkli ve zeki balık arıyorsanız size tetra gurupları, özel tür lepistesler, bitkili bir karides akvaryumu veya bir karma canlı doğuran akvaryumu kurulabilir. Seçim sizin fakst dediğim gibi bu litre cikletler için uygum değil. Ayrıca formumuza hoşgeldiniz. İyi hobiler dilerim.🫡[/QUOTE]
Hoşbuldum ama forum ansiklopedisinde çift olarak bakılan bir sürü ciklet var şimdi kafam karıştı ve cevabınız için teşekkürler.
[QUOTE=İsmail_96965]

Neolamprologus similis
Zebra
Sajika
Apistogramma

Belki bu türleri zorlasan beslersin ama illaki bakmak ıstıyosan similis ve sajikayı tercih et veya canlı doğuran akvaryumu kurabilirsin[/QUOTE]
Tavsiyeleriniz için sağolun balıkları iyice araştıracağım.[:)]
Ayrıca bu hacimde cüce channa beslenebilir mi?
Sadece merak ettimde.[EDIT]Cikletisttttttt,2025-07-28 13:21:13[/EDIT]
75 Litre Ciklet Önerisi
Merhabalar 75 litre akvaryumun için bana ciklet önerebilirmisiniz?
Ciklet türü zevkli, zeki olsun ve olabildiğince "büyük" boylu olsun artık bu hacimde ne kadar büyük boylu olursa artık. Ayrıca flowerhorn gibi kafasında çıkıntı olan garip balıklar olursa da çok güzel olur.
Ayrıca forumunuzda misafir olarak geziniyordum çok sevdim sitenizi.
[:)][:)][:)][EDIT]Cikletisttttttt,2025-07-28 00:16:30[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.