ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
2wing
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 48 Dakika önce
Toplam Mesaj:
18 [6.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
2's wings
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2's wings

SON 10 MESAJI

Artemia Markası Önerisi
Sağlıklı hobiler. Hocam fiyat performan açısından önerdiğiniz artemialar varkı tecrübeli kullanıcılar aydınlatırsa sevinirim.
Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ?
[QUOTE=Smet200146] bende an itibari ile 4 günlük yavrularımı koydum bitkiler ve dekorlar sayesinde hem yiyemiyolaar hemde artık alıştılar yanlarından geçse bile yemiolar[/QUOTE]
Hocam 14 senenin ardından balıkların torunlarına birşey olmadıysa bi 10 11 nesil içinde bu soruna cözüm bulmustur arkadas heralde [:)))]
Beyaz Benek İçin En Etkili Çözüm ?
[QUOTE=Hoppala]Tank ve içindekine göre değişiklik gösterir. Genelde ana tankta tedavi edilir. Malahit yeşili ve formalin içeren herhangi bir ürünle ana tankta tedavi yapılabilir. Spotex, Costapur, Paraguard veya bakır içeren cupramine etkindir.[/QUOTE]
Tanktaki bakteri kültürünü bozmaz mı hocam
Balık Önerisi
Ah be ben o tankta ne papağan ciklit bakardım bende olsa[:D]
ama madem küçük balık istiyorsunuz
kiraz barb
kardinal tetra , neon tetra
L144 vatoz
salyangoz türleri
istersenis sadece killifish tankı
Yani hocam ben suanlik dedim ana tankta tedavu etmeyin bırakın hasta baliklari ana tankta tedavu etmeyi karantinaya alıp tankı ve tankın bütün malzemelerini sirkeli suyla yıkmanızı şiddetle öneririm akvaryum suunun bakteri kulturu oturana kadarda baliklari bekletin derim baska bir yerde en sagliklisi bu cunku[EDIT]2wing,2025-07-21 21:46:54[/EDIT]
Lepistes Yavruları
[QUOTE=Celil Gençtürk]4 litrede yavruların boylanması çok zor eğer imkanınız yoksa ben gider 1 milyoncudan en az 30 litrelik saklama kabı alırdım(150tl ye falan satıyolar) plastik kapta çok yavru boylandırdım bir sıkıntı olmaz ama içine filtre atın muhakkak bir de dibine hiçbir taş(özellikle renkli taş koymayın) hem litre daha da azalmaz hem de rahatdip çekimi yaparsınız lakin yeni tankınıza eski tanklardan aşılama ve yapmanız lazım biraz bakteri kültürü gelsin [/QUOTE]
Bende bu şekilde yapıyordum lepistesler varken bencede böyle yapın isterseniz 1 tane elma salyangozuda atın yosun sorununu çözee 30 litrelik kapta
Kan Kurdu Eriyip Tekrar Dondurulur Mu?
Hocam posetin ısısı oda sicakliginda veya ona yakınsa bence bosuna riske gerek yok kullanmayın derim tabi tekrar dondur mikrop ve bakteriler ölür diyenler olabilir bence denemeyin
Yani karantina tankı en şart hastalıklardan gibi hocam akvaryumda koloni kuruyor diye biliyorum bu hastalik
Kabuksuz Artemiayı Çıkarmayı Deneyen Var Mı?
Hocam hic birseye tamamen imkansiz diyemeyiz ama yarim yamalak lise biyoloji bilgimle bile ben size bu konuyu aciklayayim bu yumurtalar dollendikten sonra kurutuluyor yani soyle dusunun elinizde bir tohum var gibi dusunun ayni mantik aslinda findikta bir tohumdur kndan ornek vereyim findigin kabugu var ve findigin icinde görev yapan küçük enzimler oldugunu dusunelim kabuksuz artemia dedigimiz seyide soyle diyeyim bu findigin dis kabugunu kırıyorsunuz findiğın içindeki enzimlerin calismasinı saglayana kadar su ekliyorsunuz findigin icindeki enzimler calisiyor findik filiz vermeden bu findigi donduruyorsunuz gibi dusunebilirsiniz enzimlerin calismasi engelleniyor veya enzimler tamamen yok ediliyor e ne oldu elimizde içinde besin degeri bulunan ama suda filizlenmeyen bi findik tohumumuz kaldi mantik ayni aslinda kabuklu artemia ise icindeki enzimler oynanmadan kabugu sökülmeden direkt olarak satiliyor yani enzimi calisan bir findik tohumu sattiginizi dusunun umarim anlatabilmişimdir bu yöntem bu şekilde işliyor ama farklı teknikler gerekirse farkli bilesikler kullanilarak o kabuksuz artemia o hale getiriliyor kabuksuz artemia cikarma olayinida soyle anlatiyim iki suya koyup akvaryum suyuna hafif stabilize hale getirildimi icine koyuluyor kabuksuz artemia cikarma durumu gibi bisey yok ortada sağlıklı hobiler[:3]

Hatta ilave bir bilgi vereyim bazı akvaryum kanalları cıkmayan yumurtlaari camasir suyunda kabuklarini eritiyor ve veriyor bu sekilde kabuksuz artemia yapiliyor yani zaten camasir suyu gormus bir yumurta enzimleei bir daha calismaz ama protein ayni yag orani ayni icindeki sistem bu sekilde isliyor
Adi Salyamgozdan Arındırma
Hocam kovaya koydum sıg su bekledim ustunden ayikliya ayıklıya hic suphe kalmayana kadar ayirdım tabi %95 gitti ama olsun hemen ürüyorlar tavsiyeleriniz için teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.