ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafa7135
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Haziran 2025 22:03
Toplam Mesaj:
146 [2.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
95 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Güngör
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Güngör

SON 10 MESAJI

Ucuz Armatür Önerisi
[QUOTE=tsp7]
Tabiki arastirin ama hazir arastirilmisi var ben cok arastirdim eger cok profesyonel bi bitkili akvaryum yapmiyacaksaniz en uygunu bu digerleri cok pagali.[/QUOTE]
Peki 50 cm akvaryuma 40 cm armatür mü almalıyım ve lamba dükkanı güvenilir mi son olarak kargo fiyatı nedir
Ucuz Armatür Önerisi
[QUOTE=tsp7]
Bence guzel duruyor ben begendim kumandasi filan yok ama cokda onemli degil bemce.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/86447/020620251116251.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bende beğendim 100 adet 6500k beyaz ışık yeterli bence ve farklı renkleri olması da cazip etti. Bunu alacağım galiba ama yine de araştırmam devam edecek[:D]
Ucuz Armatür Önerisi
[QUOTE=fishhyy]
50 cm boylusunu 50 litre tanka ben de kullandım, performansına çöp desem fazla mı ileri gitmiş olurum bilemiyorum. Power led yaptırın bence hem kat kat kaliteli hem de fiyatı normal oluyor. 750 yi aşar mı biraz aşabilir.[/QUOTE]
Nereye yaptırabilirim ve 1000 tl civarı mı olur
Ucuz Armatür Önerisi
[QUOTE=AmatorBetaci]
Modül led+ trafo ile güzel bir sydınlatma yapabilirsiniz, ben güzel bir verim alıyorum ama tankınızın derinliği yüksek bu ölçüde normalde powerled tercih ederdim.[/QUOTE]
Peki öneriniz nedir
Ucuz Armatür Önerisi
Evet beklediğim akvaryumu yarın ankaradan alacağım:) 50x50x50 120lt. Çoğu bitki yem ve karideslerimi atakanpetshoptan alacağım orionledi gördüm 600 tl gibi bir fiyata. Sizce iyi midir? Eğer iyiyse alacağım bitkiler şöyle: Java moss Java fern elodea tilkikuyruğu limon Marimo top Marimo çubuğa sarılı Christmas moss. Eğer iyi değilse bana öneri yapabilir misiniz maksimum 750 tl ye çıkabilirim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256954/010620252324391.jpg[/IMG]
Bu Akvaryuma Hbl701 Yeter Mi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Kusura bakmayın anca görebildim. Şelale filtreleri modifiye etmek biraz zahmetli ve problem yaratabiliyor. Yanlış yerden taşma veya debiyi aşırı düşürme gibi sorunlara yol açabilir. Filtreyle gelen süngerlerin yanına bir miktar seramik halka yerleştirerek kullanıyorum. Aktif karbon bitkili akvaryumda önerilmediği için kasetleri ilk bir kaç hafta kullanıp çıkardım. Mekanik filtrasyon ihtiyacı duyulursa en üste (suyun akvaryuma döküleceği yere) çok ince bir katman elyaf konulabilir. Elyafı kirlendikçe atıp yeni parça koyabilirsiniz. Züccaciyeciler metreyle çok uyguna satıyor. 1-2 sene evvel 2 metrekaresini 120 liraya aldım. [:)))]
İlk görsel bayağı eski, dış filtre bakteri tutana kadar bir süre birlikte çalıştırdım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/031020242214081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/031020242227471.jpg[/IMG][/QUOTE][QUOTE=Hidro Dinamik]
Kusura bakmayın anca görebildim. Şelale filtreleri modifiye etmek biraz zahmetli ve problem yaratabiliyor. Yanlış yerden taşma veya debiyi aşırı düşürme gibi sorunlara yol açabilir. Filtreyle gelen süngerlerin yanına bir miktar seramik halka yerleştirerek kullanıyorum. Aktif karbon bitkili akvaryumda önerilmediği için kasetleri ilk bir kaç hafta kullanıp çıkardım. Mekanik filtrasyon ihtiyacı duyulursa en üste (suyun akvaryuma döküleceği yere) çok ince bir katman elyaf konulabilir. Elyafı kirlendikçe atıp yeni parça koyabilirsiniz. Züccaciyeciler metreyle çok uyguna satıyor. 1-2 sene evvel 2 metrekaresini 120 liraya aldım. [:)))]
İlk görsel bayağı eski, dış filtre bakteri tutana kadar bir süre birlikte çalıştırdım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/031020242214081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/031020242227471.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sağolun bende 50x50x50 akvaryum buldum buhar camlı. Kısmetse bu hafta tanıdığım ankaradan getirecek. Onun için 5 kök Java fern 5 kök elodea 5 kök tilki kuyruğu Java moss lav kayasına sarılı marimo saksıda limon 6 veya 7 yaprak anubias koyacağım kum dere kumu ortaya silis kumla yol çekeceğim ve yolun bir kısmına vatozlar için mağara yapacağım. 2 adet de vatoz küpü ilerde Java mosslar tabanı kaplayınca karideste atacağım Galiba mavi melek olur. Ancak mağara için kafamda kaya türü bulamadım sizce hangi kayayı almalıyım. Ayrıca suyu ters osmos mu dinlendirilmiş çeşme suyu mu kullanmalıyım?[EDIT]Mustafa7135,2025-05-30 22:09:42[/EDIT]
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Siz bilirsiniz, hayırlısı olsun. [:)][/QUOTE]
Hocam acil cevap verirseniz. Hbl701 için nasıl bir dizilim yapmalıyım. Alındığı gibi kullanılmalı mı yoksa bir şey eklemek ya da çıkarmak gerekir mi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Üretmek istemediğiniz için sorun değil herhalde. Su değişimi yapılması sadece yeni doğan vatozları etkiler geri kalanı etkilemez. [/QUOTE]
Akvaryumu eylülde kuracağım ben daha büyük (100litreden fazla) akvaryum için bekleyeceğim
[QUOTE=Hidro Dinamik]
2. Tanka alırken sadece doğdukları tankın suyundan almak gerekir. Denemedim ama yeni su ilavesi yapılmadığı sürece sorun olmayacaktır.[/QUOTE][QUOTE=Hidro Dinamik]
2. Tanka alırken sadece doğdukları tankın suyundan almak gerekir. Denemedim ama yeni su ilavesi yapılmadığı sürece sorun olmayacaktır.[/QUOTE]
Yalnız param sadece bir akvaryum filtre ve ısıtıcısına yetiyor
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Ozaman daha iyi. Su değişimi yapıldığı sürece yavru vatozlardan kurtulan pek olmaz zaten. Veya vatozları birer tane bölüştürürsünüz. [:)][/QUOTE]yavru vatozları sonra diğer tanka alsam?
Yalnız param sadece 1 akvaryumun filtre ve ısıtıcısına yetiyor[EDIT]Mustafa7135,2025-05-30 16:58:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.