ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Nisan 2026 15:44
Toplam Mesaj:
269 [0.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
101 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Güngör
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Lepistes, Karides, Nerite ve Cüce Vatoz
SON 10 MESAJI
Kayıt Kuşak Gerekli Mi?
[QUOTE=Ehtiyar]Hoca yok demiştik dimi[;)]. Forumun ansiklopedisinde akvaryum camı ile ilgili kalınlık vs ölçümlendirme var. 40 cm yüksekliğe kadar 6 mm yeterli yanlış hatırlamıyorsam, kayıt kuşak olmayacağı için esnemeyi azaltmak niyetiyle yazdım, yoksa 8 de olur.
Fiyatlandırma ilden ile hatta sokaktan sokağa değişiyor maalesef. 2000, 2500e iyi bir sonuç alacağınızı sanmıyorum, yaparım diyen düşük kalite cam kullanacaktır buda görüntüyü etkiliyor, karanlık gibi oluyor tank. Bide işçilik var tabii, akvaryum yapmaktan anlamayan usta camı bile uygun ölçüde kesemez değil yapıştırma.[/QUOTE]
Unutmuşum kusura bakmayın[:D]
4000 tl ye komşum kayıt kuşaklı 200 veya 300 litre akvaryum yaptırdı kaplumbağalar için. Şimdilik sorunu yok o yüzden 2 veya 2.5 bin diye düşünüyordum
[QUOTE=Ehtiyar]Hoca yok demiştik dimi[;)]. Forumun ansiklopedisinde akvaryum camı ile ilgili kalınlık vs ölçümlendirme var. 40 cm yüksekliğe kadar 6 mm yeterli yanlış hatırlamıyorsam, kayıt kuşak olmayacağı için esnemeyi azaltmak niyetiyle yazdım, yoksa 8 de olur.
Fiyatlandırma ilden ile hatta sokaktan sokağa değişiyor maalesef. 2000, 2500e iyi bir sonuç alacağınızı sanmıyorum, yaparım diyen düşük kalite cam kullanacaktır buda görüntüyü etkiliyor, karanlık gibi oluyor tank. Bide işçilik var tabii, akvaryum yapmaktan anlamayan usta camı bile uygun ölçüde kesemez değil yapıştırma.[/QUOTE]
Unutmuşum kusura bakmayın[:D]
4000 tl ye komşum kayıt kuşaklı 200 veya 300 litre akvaryum yaptırdı kaplumbağalar için. Şimdilik sorunu yok o yüzden 2 veya 2.5 bin diye düşünüyordum
Kayıt Kuşak Gerekli Mi?
[QUOTE=ugurbaran]Hocam güvenmiyorsan yaptırma gerek yok yarın bir gün başın ağrır [/QUOTE]
Güvenmiyorum derken kaman da yaşadığımdan dolayı işçiliği iyi midir pek bilmiyorum. En olmadı camcıya kestiririm. Duşakabin yaptırmıştım o usta silikonu güzel çekmişti ona birleştiririm. En olmadı kırıkkaleye gider orada yapıştırırım
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, olabiliyorsa 10 mm yaptır. Gerekmez ama alta koydurabilirsin kayıt, kuşak, içiniz rahat olur.
Benim tanka baktıysanız, 175 l ve yükseklik 49 kayıt vs yok[:P][/QUOTE]
Hocam benim o kadar pahalı bir şey yapacak bütçem yok. Yani max 2000 veya 2500tl. Yoksa zaten 10mm yaptırmayı bende istiyorum. Bir bilginiz varsa bu ölçülerde ne kadara mal olur 10mm ve 8mm?
[QUOTE=ugurbaran]Hocam güvenmiyorsan yaptırma gerek yok yarın bir gün başın ağrır [/QUOTE]
Güvenmiyorum derken kaman da yaşadığımdan dolayı işçiliği iyi midir pek bilmiyorum. En olmadı camcıya kestiririm. Duşakabin yaptırmıştım o usta silikonu güzel çekmişti ona birleştiririm. En olmadı kırıkkaleye gider orada yapıştırırım
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, olabiliyorsa 10 mm yaptır. Gerekmez ama alta koydurabilirsin kayıt, kuşak, içiniz rahat olur.
Benim tanka baktıysanız, 175 l ve yükseklik 49 kayıt vs yok[:P][/QUOTE]
Hocam benim o kadar pahalı bir şey yapacak bütçem yok. Yani max 2000 veya 2500tl. Yoksa zaten 10mm yaptırmayı bende istiyorum. Bir bilginiz varsa bu ölçülerde ne kadara mal olur 10mm ve 8mm?
Kayıt Kuşak Gerekli Mi?
[QUOTE=Jotunheim] bu ölçüde bir tank için gerek yok, kesinlikle gereksiz detaylar. ama işçilik her daim önemlidir en ufak tankta bile gerekli özen gösterilmediyse sızıntı vs. problem yaşayabilirsin ileride.[/QUOTE]
Emin misiniz gerekmediğinden? 100 litre üstü gerekli demişlerdi diye sordum. Yapıştırmaya kendim yapsam sorun olur mu
[QUOTE=Jotunheim] bu ölçüde bir tank için gerek yok, kesinlikle gereksiz detaylar. ama işçilik her daim önemlidir en ufak tankta bile gerekli özen gösterilmediyse sızıntı vs. problem yaşayabilirsin ileride.[/QUOTE]
Emin misiniz gerekmediğinden? 100 litre üstü gerekli demişlerdi diye sordum. Yapıştırmaya kendim yapsam sorun olur mu
Kayıt Kuşak Gerekli Mi?
70x40x40 8mm akvaryum yaptıracağım kısmetse. Yanlış hesaplamadıysam 112 litre. Yaptırmayı düşündüğüm yere açıkçası çok güvenmiyorum. Rodaj bile yapacak mı emin değilim ama camcı yani rodaj yapar herhalde. Neyse konuya dönelim. Bu litrede ve ölçüde kayıt kuşağa gerek var mı? Bu arada camcıya güvenmediğimden evde mi yapıştırayım yoksa o mu yapıştırsın karar veremedim. Bu soruyu da cevaplarsanız sevinirim
Keyifli hobiler
70x40x40 8mm akvaryum yaptıracağım kısmetse. Yanlış hesaplamadıysam 112 litre. Yaptırmayı düşündüğüm yere açıkçası çok güvenmiyorum. Rodaj bile yapacak mı emin değilim ama camcı yani rodaj yapar herhalde. Neyse konuya dönelim. Bu litrede ve ölçüde kayıt kuşağa gerek var mı? Bu arada camcıya güvenmediğimden evde mi yapıştırayım yoksa o mu yapıştırsın karar veremedim. Bu soruyu da cevaplarsanız sevinirim
Keyifli hobiler
60 Litre Apisto
[QUOTE=aquaticathearmi]Merhabalar ...
Yeni kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun...Kurum yapacağınız listede bulunan kum '' Aquamins California Black Sand '' ise ph nızı düşürmeye etki etmeyecektir. Amacınız apisto üretmekse tankınızda ph düşürücü ve gh 'sı stabil tutan aktif toprak kullanmanızda fayda var. İlaveten RO cihazınızdan genelde nötr ( 7 ph) da çıkış alırsınız , aktif toprak bu suyun ph 'nı yavaşça düşürerek stabil hale getirecektir...Dediğim gibi amacınız apisto üretimi ise naçizane tavsiyem ; tek tür apisto ve bol bitkili bir tank oluşturmaktır... Tds ölçer de almanızda fayda var Ro suyuna mineral girerken mutlaka lazım olacaktır. Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Amacım üretim değil ancak biraz yavru almak daha istiyorum tabii ki[:D]
[QUOTE=Hobimus]Zaman zaman akvaryumcular ithalat listesi hazırlıyorlar böyle bir akvaryumcuya otocinclus u listeye ekletebilirsiniz olduğunda getirttiriyorlar. Ember tetralar diğer tetra türlerine göre sağlam balıklardır, dither konusunda akvaryumun orta üst seviyelerini kullanıp sürü hareketi de sergiledikleri için diğer tetra türlerine göre ve yukarda bahsedilen türleri bulamazsanız daha uygun seçenek olduğunu düşünüyorum. Hbl 601 i ben 96 litrede kullaniyorum, emiş ucuna sünger geçiriyorum yavru çekmemesi için, ayrıca debi ayarı var. Debi açıkken bir miktar akıntı yaratıyor abandaki detritusu çekmemesi için kisiyorum ama çok kisarsam da cırık cırık ses yapıyor. Üst kapak tam kapattigimda ses artıyor hafif yamuk kapatıyorum ve genelde sessizliğinden memnunum. Tek sorun elektrik gittiğinde içindeki suyu boşaltıyor, geçen elektrik gittikten sonra hava yapmış saatlerce takirtili çalışmış, ben motor gitmiştir dedim, su ekleyip çalıştırdım herhangi bir problem olmadı hâlâ sessiz görevini yapıyor. Ben de aynı ürünü kullandığım için bilgilendirmek istedim. Belki emiş ucuna check valf tarzı birşey ayarlanirsa bu sorunu çözülür, şimdilik elektrik çok sık kesilmediği için uğraşmıyorum. Onun dışında içindeki elyaf zeoliti söktüm seramik halka ve küp sünger koydum filtre malzemesi kapasite açısından alt modele göre daha iyi alanı var. Akvaryumda ayrica hava motoru calistirmiyorum 20 adet tetra oksijen problemi olmuyor[/QUOTE]
Akvaryum değişti hocam 60x40x40 96 litre olacak camcıya yaptıracağım. Son konumdan bakabilirsiniz. Ember tetra bulma ihtimalim düşük ama bulursam 8 veya 10lu alırım. Bulamazsam mecbur rasbora olacak. Bu litrede cüce vatoz yaşar mı kribensisle
Yeni kurulumunuz şimdiden hayırlı olsun...Kurum yapacağınız listede bulunan kum '' Aquamins California Black Sand '' ise ph nızı düşürmeye etki etmeyecektir. Amacınız apisto üretmekse tankınızda ph düşürücü ve gh 'sı stabil tutan aktif toprak kullanmanızda fayda var. İlaveten RO cihazınızdan genelde nötr ( 7 ph) da çıkış alırsınız , aktif toprak bu suyun ph 'nı yavaşça düşürerek stabil hale getirecektir...Dediğim gibi amacınız apisto üretimi ise naçizane tavsiyem ; tek tür apisto ve bol bitkili bir tank oluşturmaktır... Tds ölçer de almanızda fayda var Ro suyuna mineral girerken mutlaka lazım olacaktır. Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Dediğim kum stokta kalmamış. 1.5mm dere kumu alacağım şimdi
[QUOTE=Hobimus]Zaman zaman akvaryumcular ithalat listesi hazırlıyorlar böyle bir akvaryumcuya otocinclus u listeye ekletebilirsiniz olduğunda getirttiriyorlar. Ember tetralar diğer tetra türlerine göre sağlam balıklardır, dither konusunda akvaryumun orta üst seviyelerini kullanıp sürü hareketi de sergiledikleri için diğer tetra türlerine göre ve yukarda bahsedilen türleri bulamazsanız daha uygun seçenek olduğunu düşünüyorum. Hbl 601 i ben 96 litrede kullaniyorum, emiş ucuna sünger geçiriyorum yavru çekmemesi için, ayrıca debi ayarı var. Debi açıkken bir miktar akıntı yaratıyor abandaki detritusu çekmemesi için kisiyorum ama çok kisarsam da cırık cırık ses yapıyor. Üst kapak tam kapattigimda ses artıyor hafif yamuk kapatıyorum ve genelde sessizliğinden memnunum. Tek sorun elektrik gittiğinde içindeki suyu boşaltıyor, geçen elektrik gittikten sonra hava yapmış saatlerce takirtili çalışmış, ben motor gitmiştir dedim, su ekleyip çalıştırdım herhangi bir problem olmadı hâlâ sessiz görevini yapıyor. Ben de aynı ürünü kullandığım için bilgilendirmek istedim. Belki emiş ucuna check valf tarzı birşey ayarlanirsa bu sorunu çözülür, şimdilik elektrik çok sık kesilmediği için uğraşmıyorum. Onun dışında içindeki elyaf zeoliti söktüm seramik halka ve küp sünger koydum filtre malzemesi kapasite açısından alt modele göre daha iyi alanı var. Akvaryumda ayrica hava motoru calistirmiyorum 20 adet tetra oksijen problemi olmuyor[/QUOTE]
Hocam ben filtre malzemesi olarak seramik halka, kendi süngeri ve Sera crystal clear (2 tane) düşünüyordum sıkıntı olur mu? Dizilimi nasıl yapmalıyım?
Amacım üretim değil ancak biraz yavru almak daha istiyorum tabii ki[:D]
Akvaryum değişti hocam 60x40x40 96 litre olacak camcıya yaptıracağım. Son konumdan bakabilirsiniz. Ember tetra bulma ihtimalim düşük ama bulursam 8 veya 10lu alırım. Bulamazsam mecbur rasbora olacak. Bu litrede cüce vatoz yaşar mı kribensisle
Dediğim kum stokta kalmamış. 1.5mm dere kumu alacağım şimdi
Hocam ben filtre malzemesi olarak seramik halka, kendi süngeri ve Sera crystal clear (2 tane) düşünüyordum sıkıntı olur mu? Dizilimi nasıl yapmalıyım?
60x40x40 Akvaryum Camı Fiyatı
60x40x40 akvaryum yaptıracağım kısmetse. 96 litre yani. Birkaç sorum var 1:Kayıt kuşak gerekir mi?
2:rodaj+kayıt kuşak 8mm kaç tl ye mal olur
3:(kayıt kuşak gerekli değilse) rodajlı 8mm kaç tl olur
4:6mm mi 8mm mi(8 düşünüyorum)
Sorularım bu kadardı iyi hobiler
60x40x40 akvaryum yaptıracağım kısmetse. 96 litre yani. Birkaç sorum var 1:Kayıt kuşak gerekir mi?
2:rodaj+kayıt kuşak 8mm kaç tl ye mal olur
3:(kayıt kuşak gerekli değilse) rodajlı 8mm kaç tl olur
4:6mm mi 8mm mi(8 düşünüyorum)
Sorularım bu kadardı iyi hobiler
60 Litre Apisto
[QUOTE=IsmailTskn]Öncelikle 60 litre yeterli Bir hacim. Bir çift kakadu (double red güzel olur) yanına 10-12 adet ember tetra (ufak boyut), otocinclus ve salyangoz güzel olacaktır. Akvaryumda saklanma alanları olmalı, bitkili olmalı. Çiftleşme zamanı ve sonrası dişi kakadu agresifleşiyor, erkeğe kaçacak ve saklanacak alanlar lazım.[/QUOTE]
Kakadu bulamayabilirim. O yüzden kribensis istiyorum. Bitkiler şu şekilde
Elodea
Zeytin
Java fern
Çınar
Ludwigia repens rubin
Subulata
Anubias broad leaf
Cryptocoryne wendtii Brown
Christmas moss
Cabomba
Rotala Rotundifolia
Salvinia natans
1 kütük marimo moss sarılı
1lav kayası marimo moss sarılı
Ember tetra bildiğim kadarıyla hassas. Ben hem sürülük özelliği iyi olacak hem de dayanıklı olacak bir balık istiyorum. Otocinclus yaşadığım yerde bulmak çölde su aramak gibi. Bu yüzden cüce vatoz istiyordum. Salyangoz bulurum. Saklanma olarak vatoz küplerinden 2 tane alıp birini frodo stone ile gizleyeceğim. Diğerinin üstüne christmas moss saracağım. Şuan böyle düşünüyorum. Filtre hbl 601. Çok gelirse 301 de alabilirim.
[QUOTE=IsmailTskn]Öncelikle 60 litre yeterli Bir hacim. Bir çift kakadu (double red güzel olur) yanına 10-12 adet ember tetra (ufak boyut), otocinclus ve salyangoz güzel olacaktır. Akvaryumda saklanma alanları olmalı, bitkili olmalı. Çiftleşme zamanı ve sonrası dişi kakadu agresifleşiyor, erkeğe kaçacak ve saklanacak alanlar lazım.[/QUOTE]
Kakadu bulamayabilirim. O yüzden kribensis istiyorum. Bitkiler şu şekilde
Elodea
Zeytin
Java fern
Çınar
Ludwigia repens rubin
Subulata
Anubias broad leaf
Christmas moss
Cabomba
Rotala Rotundifolia
Salvinia natans
1 kütük marimo moss sarılı
1lav kayası marimo moss sarılı
Ember tetra bildiğim kadarıyla hassas. Ben hem sürülük özelliği iyi olacak hem de dayanıklı olacak bir balık istiyorum. Otocinclus yaşadığım yerde bulmak çölde su aramak gibi. Bu yüzden cüce vatoz istiyordum. Salyangoz bulurum. Saklanma olarak vatoz küplerinden 2 tane alıp birini frodo stone ile gizleyeceğim. Diğerinin üstüne christmas moss saracağım. Şuan böyle düşünüyorum. Filtre hbl 601. Çok gelirse 301 de alabilirim.
Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=koraykbl]
Yükseklik 80 mi?
Eminmisiniz çünki 80cm yükseklikte bir akvaryumda balık bakmak çok mantıklı değil. Bu litrede büyük balık bakılmaz ama özel tür lepistes bakabilirsiniz. Akvaryum 75lt bu litrede bakılacak büyük balık 2 adet japon olabilir. Oscar veya diğer monster türler için uygun değil. Eğer 100lt yapabilirseniz cüce channa öneririm fakat bu akvaryum uygun değil. Desiğim gibi lepistes daha güzel görüntü verecektir.[/QUOTE]
Hocam galiba uzunluk 80, yükseklik 35, genişlik 27. Çünkü 80cm uzunluk apayrı bir seviye
[QUOTE=koraykbl]
Yükseklik 80 mi?
Eminmisiniz çünki 80cm yükseklikte bir akvaryumda balık bakmak çok mantıklı değil. Bu litrede büyük balık bakılmaz ama özel tür lepistes bakabilirsiniz. Akvaryum 75lt bu litrede bakılacak büyük balık 2 adet japon olabilir. Oscar veya diğer monster türler için uygun değil. Eğer 100lt yapabilirseniz cüce channa öneririm fakat bu akvaryum uygun değil. Desiğim gibi lepistes daha güzel görüntü verecektir.[/QUOTE]
Hocam galiba uzunluk 80, yükseklik 35, genişlik 27. Çünkü 80cm uzunluk apayrı bir seviye
Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=merttercn]Yeni 2. el bir akvaryum satın aldım. Boyutları uzunluk 80 yükseklik 35 genişlik 27. Bu akvaryuma nasıl bir tasarım yapabilirim. 1 Beta balığım var 16 litrelik akvaryumda besliyordum buna geçiricem ama akvaryumun uzunluğu fazlasıyla yeterli görünüyor bende yanına balık eklemek istiyorum kaç tane hangi tür balık ekleyebilirim ?[/QUOTE]
Akvaryumunuz 85 litre. Burada çok daha zevkli türler beslenebilir. Betta 16 litrede kalsın buraya ayrı bir akvaryum kurun bence. Çok güzel bir gurami, canlıdoğuran, cüce ciklet veya japon akvaryumu olabilir. Araştırıp zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz
[QUOTE=merttercn]Yeni 2. el bir akvaryum satın aldım. Boyutları uzunluk 80 yükseklik 35 genişlik 27. Bu akvaryuma nasıl bir tasarım yapabilirim. 1 Beta balığım var 16 litrelik akvaryumda besliyordum buna geçiricem ama akvaryumun uzunluğu fazlasıyla yeterli görünüyor bende yanına balık eklemek istiyorum kaç tane hangi tür balık ekleyebilirim ?[/QUOTE]
Akvaryumunuz 85 litre. Burada çok daha zevkli türler beslenebilir. Betta 16 litrede kalsın buraya ayrı bir akvaryum kurun bence. Çok güzel bir gurami, canlıdoğuran, cüce ciklet veya japon akvaryumu olabilir. Araştırıp zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz
60 Litre Apisto
[QUOTE=AtlasPoyraz]Dither aslında ana balıkların saklanmaması için tetikleyici :) fakat yumurta ve yavru durumunda stres kaynağına dönüşüyor :)
Apistolar genel olarak tabanı sahiplenen balıklar yani vatozla çok sık karşılaşırlar bu da iki taraf için de stres :) otocinclus nispeten küçük ve pek ortalıkta gözükmez. İkisi de şart değil.
Osmos u internetten satın alabilirsiniz 120-150 arası tds, 5-6 ph sağlayan ürünler mevcut.
Varyeteleri araştırın hoşunuza gideni bulun gönderim yapan birçok arkadaş var mutlaka yardımcı olacaklardır.
Ondan evvel tankı iyi hazırlayın.
Kökler yapraklar vs güney amerika tanklarını bol bol inceleyin.
Şimdiden kolay gelsin [/QUOTE]
Hocam aquamins 10kg siyah california kumu kullanacağım. Frodo stone da alacağım 3kg kadar bitkiler şu şekilde
Elodea
Zeytin
Java fern
Çınar
Ludwigia repens rubin
Subulata
Anubias broad leaf
Christmas moss
Cabomba
Rotala Rotundifolia
Salvinia natans
İsmini bilmediğim ufak (8cm) kütüğe sarılı marimo moss
Lav kayasına sarılı marimo moss
Tele sarılı christmas moss
Yem olarak:
Tetra pro algae, tropical welsi gran, tropical vitality color, sera vipagran ve Sera discus granulat kullanacağım (25 gr kabuksuz artemia da alacağım ayrıca)
Kök bulamadım. Bulursam mangrow kökü alacağım.
İlanlara baktım ancak bulamadım kribensis. Sizin bir ilan gösterme şansınız var mı acaba? Filtre hbl601 debi düşük olacak. 2 adet de küp düşünüyorum
[QUOTE=AtlasPoyraz]Dither aslında ana balıkların saklanmaması için tetikleyici :) fakat yumurta ve yavru durumunda stres kaynağına dönüşüyor :)
Apistolar genel olarak tabanı sahiplenen balıklar yani vatozla çok sık karşılaşırlar bu da iki taraf için de stres :) otocinclus nispeten küçük ve pek ortalıkta gözükmez. İkisi de şart değil.
Osmos u internetten satın alabilirsiniz 120-150 arası tds, 5-6 ph sağlayan ürünler mevcut.
Varyeteleri araştırın hoşunuza gideni bulun gönderim yapan birçok arkadaş var mutlaka yardımcı olacaklardır.
Ondan evvel tankı iyi hazırlayın.
Kökler yapraklar vs güney amerika tanklarını bol bol inceleyin.
Şimdiden kolay gelsin [/QUOTE]
Hocam aquamins 10kg siyah california kumu kullanacağım. Frodo stone da alacağım 3kg kadar bitkiler şu şekilde
Elodea
Zeytin
Java fern
Çınar
Ludwigia repens rubin
Subulata
Anubias broad leaf
Christmas moss
Cabomba
Rotala Rotundifolia
Salvinia natans
İsmini bilmediğim ufak (8cm) kütüğe sarılı marimo moss
Lav kayasına sarılı marimo moss
Tele sarılı christmas moss
Yem olarak:
Tetra pro algae, tropical welsi gran, tropical vitality color, sera vipagran ve Sera discus granulat kullanacağım (25 gr kabuksuz artemia da alacağım ayrıca)
Kök bulamadım. Bulursam mangrow kökü alacağım.
İlanlara baktım ancak bulamadım kribensis. Sizin bir ilan gösterme şansınız var mı acaba? Filtre hbl601 debi düşük olacak. 2 adet de küp düşünüyorum
SON MESAJLAR
- Bu Bitkileri Nereye Ekeceğim? aquaticathearmi, 10:27
Yeni Üye Forumu - Bu Co2 Set İşimi Görür Mü? Aguamentist, 10:16
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Elodea Büyümüyor, Neden? MertSoyumert, 09:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Cikletlerin Ölüyor ogurcay, 08:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oase Marka Dış Filtre Hakkında Srknatmn, 01:32
Filtreleme Seçenekleri - Sobo Komple Akvaryum akvaristsaglam, 00:45
Yeni Üye Forumu - Lepsites akvaristsaglam, 00:39
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Kayaları Hakkında Bilgi AliEmre, 00:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme Cyber_Scout, 23:19
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları HarunYILDIRIM, 22:54
Sazansıgiller - Akvaryum Kayası Cyber_Scout, 22:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Diminutus Ve Karides Neocaridina Cyber_Scout, 22:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 21:56
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl? pianoƒish, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatürk 2200h Kullanan Var Mı? altum123, 21:31
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepisteslerimde İç Parazit Var. zigzavar, 21:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Akvaryumu Alışverişim NightWist, 21:05
Yeni Üye Forumu - Severumun Hasta Mı? ugurbaran, 19:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 18:41
Akvaryum Tanıtımı - Hdyra Problemi Cyber_Scout, 17:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sunsun 603b Debi Ayarı Varmı ? Cyber_Scout, 17:04
Yeni Üye Forumu - Beta Yumurta Toplamış Mı? Cyber_Scout, 17:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 30x30x30 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 17:02
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum aquaticathearmi, 16:21
Yeni Üye Forumu - Difüzörlü Hamburg Filtre Pygocentrus94, 15:56
Filtre ve Sump Yapımı - Yeni Bir Kurulum yhackup, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Slikonda Buğu Kabarcık aquaticathearmi, 12:23
Yeni Üye Forumu - Sump Dizilimi Nasıl Olmalı ilhannnn01, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Beta Kuyruk Erimesi Başlangıcı portre, 11:19
Labirentliler - Tropheus Işıklandırma Tavsiye Lazımmm dimbeleth, 08:43
Aydınlatma - Karides Üretim Tankında Filtre Tercihi Erkay0, 00:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:44
Akvaryum Tanıtımı - Ankara Uygun Fiyatlı Akvaryum Yapan Yer CNDRAqua, 22:22
Ankaralı Akvaristler - Pipom Garip Bir Ses Çıkarıyor tayfunyabaci, 22:01
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Canlı Balık Yermi Doğannn, 20:57
Yeni Üye Forumu - Karides Tankı Gübre Seçimi Efe ulu, 19:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Akvaryumu İçin Seçtiğim Malzemeler Doğru Mu? Aguamentist, 18:52
Bitki Akvaryumları Genel - Koi Havuzu GhostKoi, 17:46
Sazansıgiller - Pipo Filtre Betta Köpüğünü Bozar Mı? yhackup, 17:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tateurndina Ocellicauda (tavuskuşu Gobi) Cyber_Scout, 15:55
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Besleme Tavsiyesi Orhan76, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beylikdüzü Akvaryum Satan Yerler Cyber_Scout, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemek Masam - Ada 45p & 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 14:15
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 30x20x20 akvaristsaglam, 13:55
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerimde Deformasyon Var SaviaSora, 13:50
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Düzenim İyi Mi Ve Hangi Toprak Kullanılma Sosis1, 13:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Demasonı-sp Arka Fon Sorunsalı MasterChiefHakan, 10:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200 Litre İçin Nasıl Bir Dış Filtre Almalıyım? Ghuney, 09:39
Filtreleme Seçenekleri - Calvus İçin Akvaryumum Yeterlimi SaRCoPhiLiuS, 09:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Balığındaki Yüzgeç Eksilmesi Cyber_Scout, 01:18
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Micro. Kiriza Yavru - Chaitika F1 - Kantalamba F0 Hiko 09:32
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 09:26
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:20
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:20
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:20
- L144 Longfin scorpion26 09:20
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:14
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 09:14
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 09:14
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-30/03/26 osmandbnl 09:11
- Jbl Dış Filtre, Eheim Isıtıcı Ve Aksesuarlar Serhat.Kaymak 09:07
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 08:56
- Moscow Dark Blue Lepistes Her Boy Satılık emre12ozkan 08:17
- Rotala Blood Red - Hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 08:17
- Eheim Loop Pro 6000 Pond Filtresi Aguamentist 07:42
- Sobo Sf 350 F Motor - Yedek Parça Aguamentist 07:42
- Nannacara Anomala Çift Aguamentist 07:42
- Duplicareus Corydoras Aguamentist 07:42
- Aqua Master Aydınlatma 40 Cm poyraz43 07:30
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:16
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 07:08
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:47
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:47
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:47
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:47
- Çok Özel Balıklar, Bitki, Yumurta.. Cyber_Scout 01:37
- Mdf Akvaryum Dolabı Ve Aquael 100 Watt Isıtıcı akinsinan 00:23
- Elma Salyangozu ibas34 00:20
- Julidochromis Transcriptus 5 Adet kadirik 00:09
- Venüstüs - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Firefish Malawi market 23:51
- Nadir Tür Albino Auratus Malawi market 23:51
- Apistogramma Kakadu SedatC 22:51
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 22:22
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 22:22
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 21:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:34
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:34
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 21:32
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 21:32
- Mini Akavryum Seti vedat79 21:27
- Boyu Hava Motoru vedat79 21:27
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 21:12
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 21:12
- 120 Cm 8 Sıralı Led Aydınlatma Birtek 21:12
- Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 21:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 21:00
- Moss Teli CevdetSERBEST 21:00
- F0 Micro.kiriza Yavrusu Leptosama Kitumba Senbacanaklar 20:55
- High-tech Bitki Çeşitleri BuRAK 20:28
KULLANICILAR
- 85 Online Kullanıcı, 46 Üye
Online Kullanıcılar
Tortuga7,
mutama,
efeturkyilmaz,
aranjman,
ozhantektas,
darkaura,
mendos06,
MertSoyumert,
EKAR,
fikret43,
aquaticathearmi,
ciways,
kolca_rvEa,
Doruk,
batuhan.ylmz,
sina cen,
aslanaslan,
yasiiinyldrm,
seiryuhare,
ahmet7632,
sakpolat,
bysmokin,
demir,
osmandbnl,
Orhan76,
Ümit666,
MiSoSiKiaN,
scorpion26,
Aguamentist,
pitsem,
MuratOzdemir,
kolca_vsmn,
rasporasrc,
sertacsut,
Şahinöztürk,
NightWist,
yeekim,
GhostKoi,
amatör.akvarist,
SEMIH01,
karahantolga,
altuntasseref,
nikon_,
alicankinay,
Delraich,
exCaLiSTa,
ayaser,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.