ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Kasım 2024 16:14
Toplam Mesaj:
7 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ilayy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ilayy
SON 6 MESAJI
Akıntıya Karşı Yüzmeye Çalışıp Savruluyorlar
[QUOTE=Muhammedbedri]
Merhaba benimde moli tankım var kılıç moli ve lepistes bakıyorum molilerin yerde sabit durması savrulması hiç iyi değil balıklarınızın sağlığı kötüye gidiyor ilk fırsatta bir hava motoru ve pipo filtre alıyorsunuz yada sumplu pipo alıyorsunuz iç filtreyi içerden çıkartın bu hacimde suyu karıştırmaktan başka bir şey yapmayacak tavsiyem sumplı pipo bende kullanıyorum içerisine de zeloit seramik ve karbon koyun tamamdır filtre işi 2 adım o taşlar kesinlikle çıkması gerekiyor salınım yapıp balıkları zehirleyebilir aynı şey sahte bitkiler içinde geçerli trendyolda ahs marka 200 TL ye Hagen kum var ondan alın yıkayın onu koyun akvaryuma aldığınız zaman nasıl koyacağınızı anlatırım ve Çeşme suyunu kesinlikle olduğu gibi kullanmayın bir su düzenleyici kullanmalısınız aksi taktirde solungaçlarına zarar gelir balığın [/QUOTE]
Merhaba, çok teşekkür ederim. Taşları ve bitkileri çıkardım öncelikle. Suyu ilk başta balıkları koymadan 2 3 gün dinlendirmiştim aslında ama yarın hemen filtre ve su düzenleyiciyi hallediyorum.
İyi geceler dilerim.
[QUOTE=Muhammedbedri]
Merhaba benimde moli tankım var kılıç moli ve lepistes bakıyorum molilerin yerde sabit durması savrulması hiç iyi değil balıklarınızın sağlığı kötüye gidiyor ilk fırsatta bir hava motoru ve pipo filtre alıyorsunuz yada sumplu pipo alıyorsunuz iç filtreyi içerden çıkartın bu hacimde suyu karıştırmaktan başka bir şey yapmayacak tavsiyem sumplı pipo bende kullanıyorum içerisine de zeloit seramik ve karbon koyun tamamdır filtre işi 2 adım o taşlar kesinlikle çıkması gerekiyor salınım yapıp balıkları zehirleyebilir aynı şey sahte bitkiler içinde geçerli trendyolda ahs marka 200 TL ye Hagen kum var ondan alın yıkayın onu koyun akvaryuma aldığınız zaman nasıl koyacağınızı anlatırım ve Çeşme suyunu kesinlikle olduğu gibi kullanmayın bir su düzenleyici kullanmalısınız aksi taktirde solungaçlarına zarar gelir balığın [/QUOTE]
Merhaba, çok teşekkür ederim. Taşları ve bitkileri çıkardım öncelikle. Suyu ilk başta balıkları koymadan 2 3 gün dinlendirmiştim aslında ama yarın hemen filtre ve su düzenleyiciyi hallediyorum.
İyi geceler dilerim.
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhabalar,
Arkadaşlar gerekenleri zaten söylemiş, eğer dikkate almazsanız ölü balıkları akvaryumdan toplamaya ve balıklarım neden öldü diye başlık altında konu açmak üzeresiniz. Ertelemeden söylenenleri yaparsanız üzülmez ve çare arayışında olmazsınız. Keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]
Arkadaşlar gerekenleri zaten söyledi ve bende dikkate alacağımı söyledim. Balıklarım için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Teşekkürler.
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhabalar,
Arkadaşlar gerekenleri zaten söylemiş, eğer dikkate almazsanız ölü balıkları akvaryumdan toplamaya ve balıklarım neden öldü diye başlık altında konu açmak üzeresiniz. Ertelemeden söylenenleri yaparsanız üzülmez ve çare arayışında olmazsınız. Keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]
Arkadaşlar gerekenleri zaten söyledi ve bende dikkate alacağımı söyledim. Balıklarım için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Teşekkürler.
[QUOTE=Gökdeniz Kale]Hacminiz yetersiz.
Kırmızı balık plati, diğer üçü zebra danio gibi geldi. Boyalı taşları, yapay bitkileri çıkartın. Bu akvaryumda salyangoz beslenir sadece.
Biran önce daha büyük bir akvaryuma geçin. [/QUOTE]
Kırmızı balığı bilemiyorum olabilir ama diğer sarıların zebra danio olması mümkün değil. Bombeli bir akvaryum ve söylediğiniz kadar salyangozluk değil. Teşekkürler yine de, yapay bitki ve taşlar için dedikleriniz içinse dikkate alacağım.[EDIT]İlayy,2024-10-23 22:09:12[/EDIT]
[QUOTE=Gökdeniz Kale]Hacminiz yetersiz.
Kırmızı balık plati, diğer üçü zebra danio gibi geldi. Boyalı taşları, yapay bitkileri çıkartın. Bu akvaryumda salyangoz beslenir sadece.
Biran önce daha büyük bir akvaryuma geçin. [/QUOTE]
Kırmızı balığı bilemiyorum olabilir ama diğer sarıların zebra danio olması mümkün değil. Bombeli bir akvaryum ve söylediğiniz kadar salyangozluk değil. Teşekkürler yine de, yapay bitki ve taşlar için dedikleriniz içinse dikkate alacağım.[EDIT]İlayy,2024-10-23 22:09:12[/EDIT]
[QUOTE=Mirza Adar ]Merhabalar. Beslediğim Balıklar arasında zamanımda bu davranışı gözlemledim. Kılıçkuyruklar ve kiraz barolarım çok sık yapıyordu.
Akıntı olduğu yere gidip kendileri bırakıyorlardı. Kılıçkuyruklar ise akıntıya karşı yüzüp, birden kendilerini salıyorlar. Bu hareketi tekrar tekrar yapıyor, oyun olduğunu düşünüyorum.
Eger balıkların yem yemesinde, ve günlük hareketlerinde herhangi bir problem yoksa bir sıkıntı yoktur
Siz yine de gözlemlemeye devam edin. Keyifli hobiler [:iyi:][:nazar:][/QUOTE]
Teşekkür ederim fakat bu görüntü beni pek mutlu etmiyor açıkçası. Normali buysa bilemiyorum tabiki ama dediğim gibi mutsuzlar gibi düşünüyorum. Aktif yüzmeleri yok ama yem yemelerinde sıkıntı yok, kabızlık vs de görmüyorum. Ama yoruluyorlar gibi düşünüp motoru kapattığımda bir köşeye toplanıp duruyorlar. Bu köşeler ya motorun etrafı ya da dibe inmek oluyor. Mutlu mutlu neden yüzmüyorlar, nerede eksik yapıyorum orasını bilemiyorum..
Teşekkür ederim, yorumlarınızı dikkate alıp öncelikle motoru değiştireceğim.
Hayırlı akşamlar diliyorum, keyifli hobiler🌸🌸
[QUOTE=Mirza Adar ]Merhabalar. Beslediğim Balıklar arasında zamanımda bu davranışı gözlemledim. Kılıçkuyruklar ve kiraz barolarım çok sık yapıyordu.
Akıntı olduğu yere gidip kendileri bırakıyorlardı. Kılıçkuyruklar ise akıntıya karşı yüzüp, birden kendilerini salıyorlar. Bu hareketi tekrar tekrar yapıyor, oyun olduğunu düşünüyorum.
Eger balıkların yem yemesinde, ve günlük hareketlerinde herhangi bir problem yoksa bir sıkıntı yoktur
Siz yine de gözlemlemeye devam edin. Keyifli hobiler [:iyi:][:nazar:][/QUOTE]
Teşekkür ederim fakat bu görüntü beni pek mutlu etmiyor açıkçası. Normali buysa bilemiyorum tabiki ama dediğim gibi mutsuzlar gibi düşünüyorum. Aktif yüzmeleri yok ama yem yemelerinde sıkıntı yok, kabızlık vs de görmüyorum. Ama yoruluyorlar gibi düşünüp motoru kapattığımda bir köşeye toplanıp duruyorlar. Bu köşeler ya motorun etrafı ya da dibe inmek oluyor. Mutlu mutlu neden yüzmüyorlar, nerede eksik yapıyorum orasını bilemiyorum..
Teşekkür ederim, yorumlarınızı dikkate alıp öncelikle motoru değiştireceğim.
Hayırlı akşamlar diliyorum, keyifli hobiler🌸🌸
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242130281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242130281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242148251.jpg[/IMG]
Teşekkür ederim, şuan da görseller açılıyor mu bilemiyorum ama söylediklerinizi dikkate alacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242130281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242130281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242148251.jpg[/IMG]
Teşekkür ederim, şuan da görseller açılıyor mu bilemiyorum ama söylediklerinizi dikkate alacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242129011.jpg[/IMG]
Merhabalar,
Hobiye henüz çok yeni başladım. Yaklaşık 1 hafta oldu. Balıklarım Moly diye biliyorum. Sorum ise şu, hava motorunun karşısına geçip akıntıya karşı yüzmeye çalışıyorlar ve bir süre sonra yorulup savruluyorlar. Motorun dışarıdaki hortumunu sıkıştırıp havayı minimuma indirdim ama yaptıkları değişmiyor. Motoru kapatınca da dibe çöküp duruyorlar. Mutsuzlar gibi hissediyorum. Böyle neşeyle yüzmüyorlar hiç. 2dişi 2 erkekler. Konuyla alakalı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Bir de suya sadece 42L için 1 çay bardağına 1çay kaşığı kaya tuzu eritip döktüm. Isıtıcısı 25-26 derece arasında. Yapmam gereken, eklemem çıkarmam gereken konuları yazabilir misiniz? Değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251719/231020242129011.jpg[/IMG]
Merhabalar,
Hobiye henüz çok yeni başladım. Yaklaşık 1 hafta oldu. Balıklarım Moly diye biliyorum. Sorum ise şu, hava motorunun karşısına geçip akıntıya karşı yüzmeye çalışıyorlar ve bir süre sonra yorulup savruluyorlar. Motorun dışarıdaki hortumunu sıkıştırıp havayı minimuma indirdim ama yaptıkları değişmiyor. Motoru kapatınca da dibe çöküp duruyorlar. Mutsuzlar gibi hissediyorum. Böyle neşeyle yüzmüyorlar hiç. 2dişi 2 erkekler. Konuyla alakalı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Bir de suya sadece 42L için 1 çay bardağına 1çay kaşığı kaya tuzu eritip döktüm. Isıtıcısı 25-26 derece arasında. Yapmam gereken, eklemem çıkarmam gereken konuları yazabilir misiniz? Değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Temizliği Ve Berraklığı MasterChiefHakan, 14:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elektrikler Gitti Sonerkoza, 14:39
Yeni Üye Forumu - 45x45x45 Betta Akvaryumu YigitKuzey, 14:28
Yeni Üye Forumu - Karma Tür Tetra Akvaryumu Sorunları ahmettbakii, 14:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Red Terorr Akvaryumu YigitKuzey, 14:05
Yeni Üye Forumu - Oscar Balığım Bu Akvaryumda Daha Ne Kadar Büyür?* Japonseven, 13:16
Akvaryum Bilimi - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 12:58
Akvaryum Tanıtımı - Emreemin Güvenilir Midir mutlubaba, 12:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum İçinde Fanus: Hem Estetik Hem İşlevsel Orhan76, 12:22
Yeni Üye Forumu - 🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri Hoppala, 12:21
Filtreleme Seçenekleri - Lepisteste Hastalık Veya Yaralanma Xelpid, 12:17
Hastalıklar ve İlaçlar - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi emrbrcn, 12:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Karides Mesutoviç, 11:54
Omurgasızlar - Hasta Beta Balığı MasterChiefHakan, 11:37
Yeni Üye Forumu - Lepistes Kuyruğunda Delik Xelpid, 11:10
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Japonseven, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Türkiye, Samsun, Kürtün Çayı Biyotopu (bitmedi :d) Aguamentist, 10:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Orhan76, 10:32
Yeni Üye Forumu - Hobide Yeniyim MasterChiefHakan, 10:26
Yeni Üye Forumu - Yeni Dış Filtre Önerisi Orhan76, 10:18
Filtreleme Seçenekleri - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 10:14
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. onuribrahim, 09:30
Nadir Tür Gördüm - Büyümeyen Lepistes Yavrusu ++++, 07:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hangi Tür Bitki Ve Kök Kullanmalıyım Cyber_Scout, 02:35
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Taha Yanık, 02:26
Yeni Üye Forumu - Bu Beta Dışı Mi Erkek Mi Anlamadim Taha Yanık, 02:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Melek Balığı Agresiflik bendeniztayfun, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bunu Nasıl Çözerim bendeniztayfun, 00:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Görsel Olarak En Güzel Moss? Aguamentist, 00:28
Bitki Türleri ve Bakımı - Kumu Kaplayan Yosun MKayra, 00:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Power Led Yaptırmak İstiyorum Jotunheim, 00:11
Aydınlatma - Akvaryumda Yabancı Canlı hoddog, 00:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - Adi Salyamgozdan Arındırma 2wing, 22:13
Yeni Üye Forumu - Lepistes Üretimi İsmail_96965, 22:10
Yeni Üye Forumu - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde Hsrt, 21:55
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerim Doğum Yapacak İsmail_96965, 20:57
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryumumu Kurmak İstiyorum İsmail_96965, 20:54
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 20:47
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Lepistes Yavruları Ilaydagoksel, 20:17
Yeni Üye Forumu - Sump Motoru Önerisi? koraykbl, 19:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Nymphaea Lotus Zenkeri Hakkında giyotyn, 18:45
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Akvaryumu Nasıl Yapılır Kurulur NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aerobik Ve Anaerobik Mikroorganizmalar bendeniztayfun, 16:19
Makaleler ve Tercümeler - Sıcaklık Beyaz Benek Yaparmı Talha60, 15:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Koibotanik.com GokturkEkinci, 13:25
Yeni Üye Forumu - Vatoz Üretim Hidro Dinamik, 13:16
Yeni Üye Forumu - Sobo Fh-1904 Yedek Parça İsmail_96965, 11:55
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Başladım Japon Balığı Bakıyorum Zuzu2446, 11:41
Yeni Üye Forumu - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum Emre karabas, 04:52
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Bozukken Ne Kadar Yaşarlar(moli Ve Lepistes Tataaa4325, 03:46
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:42
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:42
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:38
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:38
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:30
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:30
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:30
- Çeşitli Bitkiler buraktanatar 14:13
- Takaslık Bitkiler- İstanbul Geneli buraktanatar 14:13
- Mikrokurt buraktanatar 14:13
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:16
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:16
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 13:16
- Yavru Fiyatına Damızlık Cüce Vatoz tetikk 13:09
- Eheim Professionel 4+ egedin 13:00
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:00
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:56
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:14
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:14
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:14
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 12:13
- Pure Red Line Caridina Karides (prl) iamselim 11:30
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:16
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:16
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:16
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:16
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 11:14
- Ultra Clear Akvaryumlar Aydınlatma GreeNWooD 11:14
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 11:08
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 11:08
- Cardinal Neon Tetra metalhead 11:06
- Albino Green Cobra Endler - Çok Nadir Varyete! Aguamentist 10:58
- Sirke Kurdu Kültürü Aguamentist 10:58
- Albino Black Bar Endler - Nadir Varyete Aguamentist 10:58
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:57
- Hb White Lepistes omererbas 10:56
- Electric Blue Acara / Melek (beyaz) omererbas 10:56
- Sıfır Fluval Isıtıcı 300 Watt Ve Jbl Proflow 1100 tsp7 10:50
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 10:49
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:41
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:41
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:41
- İbaraki Akadama (karides) Toprağı ismailakay 10:36
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 10:35
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 10:35
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 10:16
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 10:16
- Malzeme propecia 10:15
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 10:15
- İsta 3in1 Co2 Difüzör Yedek Seramik osmandbnl 10:15
KULLANICILAR
- 134 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
MasterChiefHakan,
-RBG-,
eg3wie,
FatihSen,
Keyif,
osmandbnl,
mar76,
darkaura,
Beratklnc,
Yusmur,
Murat27,
fishlover7,
memetfaik,
ufukkisikk,
Öğretmen Ali,
ahmettbakii,
Sonerkoza,
ciways,
gelgel1900,
reano,
Orhan76,
Antler,
akvacy,
servet,
ismailuguz,
hayta1999,
ezzalisi,
serdarasci,
devko,
UEK,
reprise,
Akax,
muzunman,
GErgun,
Koksal Gurkan,
Mikail Erdoğan,
Vakg,
emreyz,
Faruk0609,
bendeniztayfun,
Smokie,
kopruluonur,
urzais,
aktugsedat,
Emre0661,
YigitKuzey,
emrepablo11,
emrbrcn,
erhansavan,
erdalakçay,
EKAR,
GüneyA,
metes,
Barış,
Caninenss,
TahaOrenboz,
Laetacara,
murat24050,
tolga,
Ciyus,
AtlasPoyraz,
Sunborn,
Mental Health_fimt,
Enisikizler,
emreemin,
Hidro Dinamik,
IgorVladimir,
AmatorLepistesci,
Sonbalikbukucu,
Fuat.52,
sıtkı,
Paraksi,
nakkas__45,
FurkanTezcan,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.