ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rüzgar.57
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Ekim 2024 12:35
Toplam Mesaj:
16 [0.57 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rüzgar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rüzgar

SON 10 MESAJI

Lepistes Yavruluğa Koyum Zamanı
[QUOTE=1Balikci ]Yavruluk anne balıklar için stres kaynağı, doğada yavruluk diye bir şey yok.[/QUOTE]

O zaman simdi yavruluğu kaldıriyorum bitki sayım yeterli mi tam bilmiyorum ama doğal akışına mı bırakıyım o zaman
[QUOTE=GhostKoi]

"Yavruluğa koyma zamanı " diye bir şey yok. Bol bitkili akvaryumda balığın serbest doğum yapması tercih edilir. Yavruluğun sakıncaları saymakla bitmez.[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251024/081020242059101.jpg[/IMG]

Benim akvaryumumda çok bitki yok gibi bu hobiye yeni basladim yavruluguda ilk defa kullanıyorum cok bilgi sahibi degilim ne onerirsiniz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251024/081020241953281.jpg[/IMG]

Merhaba 6 tane dişi lepistesim de hamile bana bu 2 lepistes sanki yakın zamanda yavrulayacak gibi geldi de yavruluğa erkenden mi koydum yoksa doğru zaman da emin olamadım balıklar erken koyulduğunda balıklar strese giriyormuşta
Akvaryumum Hakkında Tavsiye Ve Bitki Tavsiyesi
[QUOTE=TulparLanda]
Bence tanıdık akvaryuma 2 erkeği ver yada sat yada aldığın yere iade et yoksa dişileri çok yorarlar ve strese girerler.[/QUOTE]
Tamamdır hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler
[QUOTE=TulparLanda]
Akvaryum 50 litreyse çok canlı yüklemiş olursun bence bi de yavru verdiklerini düşünsene.

Bi de önerim bitkileri alınca deniz kabuklarını çıkartmam olacak suyu sertleştirir deniz kabukları.[/QUOTE]

Hocam çok yavru olursa tanıdığım petshop a vermeyi düşünüyodum bakamam diye
şimdi erkek dişileri çok kovalıyorda dişilerin ölmesinden biraz tedirginim ölmesin diye 2 tane daha alsam iyi mi olur yoksa böyle kalsınlar mı
yarın yavruluk da alıcam
[QUOTE=TulparLanda]Hocam erkek sayısı biraz fazla gibi dişileri hırpalayabilirler. Bitki olarak da;
-Tikli kuyruğu
-Lepistes otu
-Java moss
-Saz
-Ceratophyllum demersum(türkçesini bilmiyorum)
-Staurogyne repens( Bunun da türkçesini bilmiyorum)
Önerebilirim ilanlarda var bu bitkilerin hepsi ve genel olarak her petshopta bulabilirsin.
Bakımları en kolay bitkileri seçtim.
İyi akşamlar[/QUOTE][QUOTE=TulparLanda]Hocam erkek sayısı biraz fazla gibi dişileri hırpalayabilirler. Bitki olarak da;
-Tikli kuyruğu
-Lepistes otu
-Java moss
-Saz
-Ceratophyllum demersum(türkçesini bilmiyorum)
-Staurogyne repens( Bunun da türkçesini bilmiyorum)
Önerebilirim ilanlarda var bu bitkilerin hepsi ve genel olarak her petshopta bulabilirsin.
Bakımları en kolay bitkileri seçtim.
İyi akşamlar[/QUOTE]

Hocam 2 tane dişi alsam yeter mi 1 erkek 3 dişi mantığıyla bide akvaryumum 50 lt
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251024/051020242223571.jpg[/IMG]

Merhaba yeni lepistes akvaryumu kurdumda verebileceğiniz tavsiye var mı bide bitki alıcam ama öneri bitkileriniz var mı göze hoş gelicek
(-6 dişi 4 erkek var. Dişilerin 5 tanesi veya tamamı hamile
- pipo filtre aldım )
İç Filtre
Me[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251024/051020241353361.jpg[/IMG]

Merhaba bende şelale filtre varda 50 55 lt akvaryumda kullanıyorum ama sanki çok fazla dalgalanma yapıyor akvaryum da lepistes molly ve karides beslemeyi düşünüyorum

bu model

https://www.trendyol.com/sunsun/hj-752-akvaryum-ic-filtre-600-l-s-10w-p-34867663?gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:fmcg_y:fmcg_z:petshop_t:dsa_type:product_petshop_productsup_gl_s_&adjust_t=r7x8wfn_bz3o6ag&adjust_campaign=x:fmcg_y:fmcg_z:petshop_t:dsa_type:product_petshop_productsup_gl_s_&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhJ6Ju4j3iAMVVTsGAB3eXgDuEAAYASAAEgIy2_D_BwE&gclsrc=aw.ds [EDIT]Rüzgar.57,2024-10-05 13:56:06[/EDIT]
Karides
[QUOTE=xellence07]
ben ne filtre kullanıyorum nede ısıtıcı onemli olan bitki bence şelale filtre hiç kullanmadım diyer akvaryumlarımdada fakat iç ile dış filtreden bilgim var şoyle karideste şiddetle tavsiye edilen pipo filtreddir hem sungerdeki bakterv.b şeylerden karidesler yararlanıyor hemde 0 olum riski olduğundan pipo tavsiye ederim
bitki olarak ben eloda su mercimeği az kaldı ama uremiyolar :) oluyolardı baktım sayıları ciddi azaldı ışık vererek cozdum birde ismini bilmediğim bitki bulunmakta
akvaryumun goruntusunu ve diyer videolardan onceki goruntulerini gorebilirsiniz
https://youtu.be/TEl0ei0RxmQ
[/QUOTE]

Teşekkür ederim bende akvaryumu baştan kuruyorum karides elma salyangozu lepistes beslemeyi düsünuyorum şelale filtre takılıda karides alırsam yavruları belki çekebilirde anaç boydakileri çeker mi bir sıkıntı olur mu diye arada kaldım da
Karides
[QUOTE=xellence07]
ben moly ile besledim hemde kucuk akvaryumda bile yemedi yani moly yemez anac boylardakini fakat blody mery turu karidesimin butun yavrularını yedi aradan 1 ay gibi bir azman gecti ve dun yumurtalarını gordum 2. kuluckasında cok şkr 5lt civarı bir akvaryumda 5 adet buyuk 7 kucuk karides satın aldım 2 adette ramshorn ve yavruları bulunmakta sağlıklı yaşıyolar akvaryumda balık bulundurma yavrularını affetmezler uremesini işstemezsen sorun olmaz zaten gonulrahatlıyla 5-6 adet alabilirsin ben 1blody 1 kiraz 1 siyah rilli 1 jelly 4 neon ateş karides besliyorum sanada her renkten almanı yada tek cinsten gitmeni tavsiye ederim ANAC BOYDA OLMALI DİYER RENKTEKİ KARİDESLERİN BOYU KUCUKTU DİYE YEDİLER KALANLAR ANAC BOYDA[:iyi:][/QUOTE][QUOTE=xellence07]
Anaç boyda beslersem şelale filtre kullanıyorum bir sıkıntı olur mu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.