ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bettamtailung
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
64
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Saat 50 Dakika önce
Toplam Mesaj:
219 [0.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
56 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan Akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tai Lung Kalipsu Strange

SON 10 MESAJI

Dophin H80 İçine Ne Koymalıyım
[QUOTE=KaanE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/211020241349171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/211020241349161.jpg[/IMG]

Kaba pislik için sünger yoksa, sadece seramik ve elyaf varsa hangisinin önce konulacağı tartışılır. Avantaj ve dezavantajları var. Ama çokta önemli değil yani.[/QUOTE]
sünger kendi kutusundan çıkanmı
[QUOTE=Orhan76]

Doğrudur, emiş yapılan su önce elyafla temas edecek daha sonra biyolojik filtrasyon için seramiklere [:iyi:][/QUOTE]
Teşekkür ederim iyi hobiler
[QUOTE=bendeniztayfun]H80 alın. Elyaf ve seramik almanız yeterli . İyi hobiler[/QUOTE]
merhaba suyun ilk girdiği yere elyafı sonra seramikleri koydum doğrumudur acaba
20x20x20 Betta ?
Bir arkadaşım betta hediye etti ama şuan boşta 20x20x20 akvaryumum var küçük olduğunu biliyorum ama şuan yeni akvaryum alabilecek gücüm yok en erken 3-4 ay sonra alabilirim beta 3-4 ay boyunca 3 günde bir su değişimi ile idare edebilirmi
30c New Betta Scape
[QUOTE=joko29]Ölçüler:30x30x30
Canlı Türleri: Betta
Bitki Türleri:Anubias Türleri , Bucephalandra türleri, Java fern mini
Tankın Yaşı: 1 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: D. H100 Chihiros CII RGB
Tasarım ve Dekorasyon: wood and stone, bej kum[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237807/080120251141261.jpg[/IMG][/QUOTE]
çok güzel ve şık olmuş catappa ve kızıl ağaç kozalağı eklerseniz tanıdan yenmez bence keyifli hobiler
Merhaba 15 lt akvaryumum için Dophin h80 almayı düşünüyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080120251247401.jpg[/IMG]
Bunun içine hangi malzemeleri koymalıyım veya bu çokmu küçük gelir[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080120251248461.jpg[/IMG] eğer uygunsa bunuda alabilirim sizce hangisini almalıyım ve içine neler koymalıyım şimdiden teşekkürler
Anubiasın Üstündeki Yosunlar
[QUOTE=WnrAquascaping]
Çok bekletmemeniz lazım, dediğim gibi bir de sonrasında temiz suda bekletin ki salınımını suya yapsın öyle tankınıza ekleyin, ama sizdeki yosunlar sadece pamukla ovalayarak da geçer gibi duruyor önce pamukla deneyin bence[/QUOTE]
teşekkürler iyi hobiler
[QUOTE=WnrAquascaping]

Bitki köklerini boş bir kaba alıp sadece yaprakların üstünü bir pamuğu çamaşır suyuna batırıp silerseniz hafif bastırarak kökten kazırsınız, sonrasında biraz temiz suda bekletin ama direk suya koymayın anubiasları, çamaşır suyu yerine oksijenli su da aynı görevi görür.[/QUOTE]
bitkiye zararı olmazmı acaba
[QUOTE=BeyzPl]Arada bir kapatılan filtre ile hiç çalışmayan filtre arasında pek de fark olmuyor.

Bahsettiğiniz filtre kullanılabilir, evet. Önceliğiniz sessizlik ise kendinden motorlu pipo filtre en iyisidir ama. Gerçi akvaryum küçük, epey yer kaplar o. [/QUOTE]
en iyisi dophin h80 ozaman tavsiyeleriniz için teşekkürler ama bi sorum daha olcaktı filtrenin içine koymak için ne alıyim keyifli hobiler dilerim
[QUOTE=BeyzPl]Anubias geniş yapraklı olduğundan dolayı bu tarz yosunlara çok yatkın. Elle temizleyerek çözüm üretebilirsiniz.

Uygun bir filtre edinin. Balık için lazım. Şu an yaşadığınız gibi, durgun sudan kaynaklı sorunları da engellemiş olursunuz. [/QUOTE]
Pipo filtre var elimde şuan ama görüntüsü rahatsız ediyor bide akvaryum uyuduğum odada sesi rahatsız ediyor sanarım sabah çalıştırıp akşam çalıştırmamak kötü bişeymiş dophin h80 alsam yeterli olurmu akvaryum 15 lt
iyi hobiler dilerim

[QUOTE=bendeniztayfun]Merhaba Tankınızda yeterli ve zamanında su değişimi ve filtrasyon olmadığını görüyorum. özellikle biyofiltrasyon seviyesini arttırmanız gerekir.

Fazladan bitki eklememize gerek yok. Aydınlatmayı azaltın yemi azaltın Bitkinin yapraklarını sirkeli su ile silin tankınızın ciddi mekanik temizliğe ihtiyacı var. bunları uygularrsanız sorun çözülcektir.

Oluşan yosunlaşma diatom yeni tanklarda ve eksik filtrasyonlu organik atık çok olan tanklarda gözükür. Araştırabiliriz.

İyi hobiler dilerim[/QUOTE]
Abi haftada bir dip çekimi ile yaklaşık %30 su değişimi yapıyorum yosun için nerite aldım oda çok dışkılıyor iyi hobiler dilerim abi

[EDIT]Bettamtailung,2025-01-07 17:54:24[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.