ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bettamtailung
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
77
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2026 00:23
Toplam Mesaj:
273 [0.34 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan Akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tai Lung Kalipsu Strange

SON 10 MESAJI

Balığımın Gözü Koptu
[QUOTE=Cyber_Scout]Tuz; tatlısu da aktif olan mantar vb. Etmenleri etkisizleştirmek güçlerini zayıflatmak için suyu bu açıdan dezenfekte etmek için...

Cildi Havaya temas eden ile suya temas eden arasında farklar vardır..

GERÇİ YAZDIĞIMIZ HER BİR ŞEY "VETERİNERCİLİK" OYNAMA olarak algılandığı müddetçe gerçekten cevap vermekten imtina eder oldum.
..

Konu sahibinin sahip olduğu canlıya geçmiş olsun diyorum.....[/QUOTE]
Şuan durumu iyi gibi canlandı biraz
Balığımın Gözü Koptu
[QUOTE=Cyber_Scout]

10-15lt lik bir kaba ayırmanız daha uygun olur.
İmkanınız varsa hava taşı ve sünger filtre de ekleyin...
Belki kendini toparlayacak ve 30 YIL daha yaşayacak...
[/QUOTE]
Hava taşı var şuan

[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhaba bu balığın genetiğinde bu sorun var fiziksel olarak özürlü. Şişme ,düşme olabiliyor bundan ziyade fotoğraftan anlaşılan balık zaten sağlıksız görünüyor asıl olan niye sağlıksız onu anlayıp ona göre plan hazırlamak lazım. Japon için bakım koşulları belli su değerleri, akvaryum hacmi ,tank arkadaşları vs. Siz bunları araştırıp akvaryumu buna göre dizayn etmelisiniz. Tuz konusuna gelince balığın neredeyse 8 de 1 kopmuş ve yarasına tuz basıyorsunuz umarım acıyı hissetmiyordur balıklar. [/QUOTE]
Akvaryum 120 lt dış filtre var kum hagen kum bu balık yaklaşık 2 aydır bu akvaryumdaydı ve gayet sağlıklıydı

[QUOTE=Cyber_Scout]

10-15lt lik bir kaba ayırmanız daha uygun olur.
İmkanınız varsa hava taşı ve sünger filtre de ekleyin...
Belki kendini toparlayacak ve 30 YIL daha yaşayacak...
[/QUOTE]
10 litrelik küçük bir akvaryumum var ona koyabilirim ama iyileşirse tekrar akvaryuma alma düşüncem vardı akvaryumda black fmale dallar var onlara çarpmış olabilme ihtimalini düşünüyorum çıkartıcam onlarıda
Beta Balığı Kuyruk Erimesi Mi?
[QUOTE=Bbbbb33][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278809/230420261813081.jpg[/IMG]

Merhabalar balığımın kuyruğu 3 haftaya yakındır böyle incelmeler var kuyruk erimesi mi acaba?Su derecesi 25-28 derece arasında değişiyor pipo filtrem var çok fazla bir salınım oluşturduğunu sanmıyorum.Haftada 1-2 kez dondurularak kurutulmuş kan kurdu veriyorum ve onun dışında 2 ayrı yemim var bazen birini bazen diğerini veriyorum.iştahı yerinde gayet hareketli ama bu kuyruk görüntüsü canımı sıktı.[/QUOTE]
Su değişim sıklığını arttırabilirsiniz şuanlık 3 günde bir %20 kadar kuyruğu erimeye devam ederse ayrı bir kabta sera baktopur kullanmanızı tavsiye ederim
Balığımın Gözü Koptu
[QUOTE=Cyber_Scout]

Kaç litrelik kaba ayırdınız?
Litre başına;
1gr. İyotsuz kaya tuzu
Mikrop kapmaması içinde metilen vb. Elinizde hangi balık ilacı var ise üstündeki talimata göre kullanın.

Ancak ağır bir olay.. kurtulması zor olabilir...[/QUOTE]
yaklaşık 5 lt lik bir kaba ayırdım 3 damla metalin mavisi attım yaklaşık 4 gr da kaya tuzu attım
Balığımın Gözü Koptu
[QUOTE=Cyber_Scout]Canlı canlı yem olmak ve ölememek...[/QUOTE]
Ayırdım şuan ama orandalarmı saldırmış akvaryum içinde taş ve dallarda var onlara çarpmış olabilirmi balığı kurtalabilirmiyim
Balığımın Gözü Koptu
Teleskop japonumun gözü yerinden çıkmış kopmuş bilmiyorum sabah normaldi şuanda çok az hareket edior ne yapmam lazım akvaryumda vatozda var o mu saldırdı acaba
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/230420261640591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/230420261641011.jpg[/IMG]
Oranda Beyaz Benekmi?
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhaba, oranda türleri özelinde balığın wen kısmında zaman zaman ortaya çıkan bir durum. Niye,neden,ne sorularına cevap verememekle birlikte daha önceki yıllarda araştırmaların sonucu ulaştığım sonuç; wen oluşturan goldfishlerde meydana geldiği. Ben olsam ilaç vs kullanmazdım iyi hobiler dilerim geçmiş olsun. [/QUOTE]
Merhaba 1 balığın yüzgecindede çıkmış ama kafam karıştı iyice benim japon türü ilk kez bakıyorum
Oranda Beyaz Benekmi?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Akvaryumda uygulamanız biyolojik dengeyi bozar.
Karantina için tüm balıkları ayırmalısınız.
Büyük balıklar spotex 1 hafta uygulamalı.. karantina filtreli vb. Tam donanımlı olmalı. İmkanınız varsa sizin tercihiniz.[/QUOTE]
hangi yöntem daha etkili olur peki karantinayada alabilirim
Oranda Beyaz Benekmi?
[QUOTE=Cyber_Scout]
İnce deriye tutunması ve beslenmesi kolay olduğundan dikkat ederseniz pulsuz ve baş derisi gibi zayıf noktalarda.
Solungaçlara kadar yayılmasını beklerseniz balıklarınız oksijen yetersizliğinden ölür.[/QUOTE]
yarın temin edip yaptıracam ama sera baktopur veya spotexin faydası olamazmı spotex parazit için diye biliyorum ve suyun derecesi ne kadar olmalı [EDIT]Bettamtailung,2026-02-05 20:26:05[/EDIT]
Oranda Beyaz Benekmi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/050220262017111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/050220262017151.jpg[/IMG]
Güncelleme olarak diğer balığın gözünün altında ve yüzgecindede olduğunu farkettim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.