ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KeremDemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
25 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem Demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Diyarbakir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

12 litrelik ufak karides tankı 15 karides karışık tür

SON 10 MESAJI

Staurogyne Repens Low Tech İçin Uygun Mu
[QUOTE=fishhyy]
hocam ben sizi anlıyorum umutlusunuz ama ben tecrübe ettim masrafa girdim siz girmeyin diye söylüyorum zemine en ucuz yöntem walstaddır. bitkileri bekliyorsunuz elinizde 1cm kalınlığında dekor kumla. gelince ekemeyeceksiniz parmak kadar yerde bitki mi durur ? bitkilere 500den aşağı vermemişsinizdir 5 kilo dere kumu 150 tl. 2 litre torf 50 tl. bitki akvaryum almaya para var kuma yok ben onu anlamadım. ışık da bulup bulamayacağınız belli değil, benden günah gitti.[/QUOTE]

Hocam benim sıkıntı para değil siparişi versem araya bayram girecek gelmesi çok uzun sürecek kumun kalınlığıda 2 3 cm civarı sadece ön tarafa biraz ince yaptım onu bitkiler gelince tam ayarlarım ayrıca kumum silis kum değil kuvars kummuş bu halde siz ne düşünüyorsunuz kuvars kum ile bitki olur mu ışık konusundada bu hafta içi akvaryuma özel bi ışık olmasada 15 20 watt civarı bir ışık bulup ekleyecem
[QUOTE=fishhyy]
hocam 1. si o kadar su mercimeği almanıza gerek yoktu çok hızlı çoğalıyor
2.si keşke ışığı ve tabanı hallettikten sonra alsaydınız bitkileri. walstadı kurmadıysanız bir an önce başlayın anca su değişimi vesaire oturur[/QUOTE]

Hocam su mercimeği en az o miktarda satılıyordu zaten çok pahalı değildi taban konusunda yapabileceğim pek birşey yok malesef şuan tankta şelale filtre aktif çalışıyor ama zaten karidesler ilk geldiğinde 12 litrelik oturmuş tankıma ekleyip 2 3 gün diğer akvaryumun oturmasını beklerim

[QUOTE=UEK]Oturmuş bir tankta tutar ama silis kumda olmaz. Silis zaten bitki ekimi için uygun bir kum değil. Kendim low-tech akvaryumda dere kumu ile baktım ancak bitkide gelişim olmuyor ve renkleri görseldekiler gibi canlı olmuyor maalesef yalnızca hayatta kalıyor denebilir. Repens yerine bir benzeri subulata tavsiye ederim her tür akvaryumda yeterli ışık ile tutup çoğalır. Ancak dediğim gibi silis bitki ekimine uygun değil 4-5mm dere kumu ya da bazalt tavsiye ederim. Şelale kullanacaksanız ucuna karşdesleri çekmemesi için elyaf ya da kadın çorabı takmayı unutmayın.[/QUOTE][QUOTE=UEK]Oturmuş bir tankta tutar ama silis kumda olmaz. Silis zaten bitki ekimi için uygun bir kum değil. Kendim low-tech akvaryumda dere kumu ile baktım ancak bitkide gelişim olmuyor ve renkleri görseldekiler gibi canlı olmuyor maalesef yalnızca hayatta kalıyor denebilir. Repens yerine bir benzeri subulata tavsiye ederim her tür akvaryumda yeterli ışık ile tutup çoğalır. Ancak dediğim gibi silis bitki ekimine uygun değil 4-5mm dere kumu ya da bazalt tavsiye ederim. Şelale kullanacaksanız ucuna karşdesleri çekmemesi için elyaf ya da kadın çorabı takmayı unutmayın.[/QUOTE]

Repens yerine 2 cryptocoryne ve moss aldım silis kumda deneyeceğim artık başka kum alma imkanım yok malesef

[QUOTE=CoryCory]Tecrübeli biri bakabilir ama size tavsiye etmem. silis kum zor bir kum özellikle ince taneli olanı bayağı zorlar sizi. [/QUOTE]

2 tane cryptocoryne türü ile deneme yanılma yoluyla bi şekilde yaparım anca şuan uygun kum veya aktif toprak alma imkanım yok malesef

Ufak bir düzeltme daha yapayım sanırım kum silis kum değil kuvars kummuş tam emin değilim ama internetten baktığım kadarıyla kuvars kum
görselinide ekledim [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240795/310520251723181.jpg[/IMG]
Az önce akvaryumy alıp kumunu iyice yıkayıp filtreyi taktım 30 literelik 50x30x20lik bir akvaryum aldım tabana silis kum koydum ve filtre olarak dophin H80 185L/Saatlik şelale filtre taktım bitki konusunda hâlâ kararsızım akvaryum düşündüğümden yüksek olduğu için belki arka plana yüksek bitkilerde koyarım ısıtıcıya bu dönemde ihtiyacım yok ama yaz sonuna doğru onuda hallederim ışık konusundada öneriniz için teşekkürler önce bi forumda bakarım bulamazsam 2. El sitelerine yönelirim şimdi sadece beklemek kalıyor 1 2 hafta kadar akvaryum oturur sonrasında karidesleri yeni akvaryuma alırım eski 12 litrelik akvaryumlada napsam onuda düşünmeye başlamam gerekiyor

[QUOTE=fishhyy]
walstad uygulayacaksanız aceleye getirmeden neyi nasıl ne zaman yapıyorlarsa o şekilde yapmanızı tavsiye ederim. toprakta hava kalması, erken canlı ekleme durumunda salınımdan zehirlenme, yanlış orantılı toprak- dere kumu seviyesi sonucu toprağın yüzeye çıkması, zamanında su değişimi vesaire bu detaylara dikkat edin. filtre eklemek istiyorsanız da ekleyebilirsiniz zaten. ısıtıcı da ekleyebilirsiniz. bitki olarak nazlı bitkiler olmadıkça gayet de güzel tutuyor bu arada. ama dediğim gibi ışık önemli. forumda elden çıkarmak isteyen var mı bir araştırın uyguna bulursunuz belki. walstad kurulum adıyla youtubeda çok güzel örnekler var mutlaka bakın gelişmeleri de bekliyoruz [:3][/QUOTE]

Ufak bir güncelleme yapayım dün bitki olarak
30x30 su mercimeği
5x5 tele sarılı Christmas moss
Cryptocoryne Wendtii Indonesia
Cryptocoryne Parva olacak şekilde 4 bitki siparişi verdim Cryptocorynelar cup in vitro şeklinde ayrıca 20 tanede carbon rili karides aldım şimdi gelmesini bekliyorum güzel bir düzen yapmaya çalışacağım.
Cevabınız için teşekkürler dediğiniz gibi 12 litrelik akvaryumu kullansaydım maliyetim çok az olurdu ama şu şartlarda 45 litreye aktif toprak almam çok zor lav kırığı bile bulabileceğimdende şüpheliyim ayrıca akvaryumu bugün veya yarın alacağım için internetten isteme şansım yok ışık konusunu bir şekilde halledebilirim walstad düşünebilirdim ama elimde şelale filtre olduğu için onu kullanmayi düşünüyorum şuan tek şüphem aktif toprak olmadan bitkiyi tutturabilir miyim co2 konusundada mayalı değilde sitrik asit ve karbonatla yapılanı denemeyi düşünüyorum eğer aktif toprak ve lav kırığı konusunu halledebilirsem güzel bir akvaryum kurmayı planlıyorum
Herkese merhaba 2 hafta önce 12 litrelik ufak bir karides akvaryumu kurmuştum bu hafta ise yeni 45 litre civari bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum bunun içinde bitki bakıyordum özellikle Staurogyne Repens hoşuma gitti ama birkaç sorum var akvaryuma özel bir ışık almak yerine led bir ışık işimi görür mü uygun watt değerine göre alabilirim. Co2 olmadan yaşayabilir mi ayrıca tabana aktif toprak vb. Pahalı taban malzemeleri alabilecek bütçem yok silis kum üzerinde yaşayabilir mi eğer önerdiğiniz karideslere uygun başka bir bitki varsa önerilere açığım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Axolotlım Hasta
Bu sabah uyandığımda axolotlım su yüzeyinde hareketsizdi öldü sandım fakat birşeyle ittirincr biraz hareket etti ve geri yüzeye çıktı neden olabilir lütfen yardım edin
Axolotl Hastalık
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: axoltolım suyun yüzeyinde duruyor sabah ölü sandım ama ittirince biraz yüzüp tekrar yüzeye çıktı
Akvaryum Kapasitesi (litre): 35
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 20 derece
Filitrasyon: pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 2 3 haftadır değişiklik yapmıyorum
Axolotlım Hasta Mı
[QUOTE=easyac]Genetikte etjili olmakla birlikte axolotların oksijen oranı yüksek ve soğuk sularda çoğunlukla solungaçları küçülür. Kanımca korkulacak bir durum yok.[/QUOTE]

Tamamdır çok teşekkürler yabancı kaynaklardanda baya bi araştırdım aynı şeyi söylüyorlardi ama emin olmak için sormak istedim. Yardımınız için teşekkürler.
Axolotlım Hasta Mı
[QUOTE=Ali Selim Kadan]Eğer resim verirsen daha doğru bir tavsiye verebilirim[/QUOTE]

Malesef fotoğraf ekleyemiyorum bir sorun var ama daha detaylı açıklamam gerekirse görünüşteki tek problem solungaçlardaki püskül benzeri şeyden yok ve solungaçları gerçekten aşırı küçük neredeyse yok
Axolotlım Hasta Mı
Herkese merhaba geçen sene kasım ayında bir axolotl aldım gayet sağlıklı şekilde yaşıyordu fakat bu günlerde solungaçlarının küçüldüğünü farkettim zaten geldiği zaman solungaçları küçüktü sanırım genetik ama çok daha küçüldü ve hareketsizleşti yem yemesinde herhangi bir sorun yok dip yem ile besliyorum gayet seviyor akvaryumda bir pipo ve akıntı yapmayacak şekilde iç filtre var ne sorunu olabilir ne yapabilirim axoltlıma birşey olmasından korkuyorum akvaryum ortalama 18 derece

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.