ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burak23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2023 19:45
Son Ziyaret:
03 Haziran 2024 17:27
Toplam Mesaj:
4 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Yıldırım

SON 3 MESAJI

Lepistes Yavrularım Yem Yemiyor
Dün doğan Lepistes yavrularına bugün hazır artemia verdim. Kurutulmus gibi olanlardan. Ama yememiş gibi görünüyorlar. Neden yemiyor olabilirler sizce. Ve ne yapmam lazım ?
Midyelerin Kabukları Neden Böyle
[EDIT]Burak23,2023-07-15 07:31:19[/EDIT]

[QUOTE=Eldurmaz]Bu durumun birkaç farklı sebebi olabilir. Bunlardan ilki bu canlıların kabuğu sudaki kalsiyumlu bileşenler vasıtasıyla oluşur. Kalsiyum oranı düşüp düşük pH'lı bir ortamda suyun sıcaklığı arttıkça kabuğu oluşturan kalsiyumlu bileşenler çözünür. Bir diğer sebep kimyasal değil fiziksel darbeler olabilir. Bu tarz midyelerin çoğu doğadan toplanıyor. Canlının transferi sırasında düşürülmüş, darbe almış ve buna bağlı kabukta kırık, çatlak gibi zedelenmeler meydana gelmiş olabilir. Süreç içince canlı bunu onarsa da bu şekilde iz kalabilir. Bir diğer sebep bu canlılar kendileri suyu pompalayıp süzebilse de bu enerji gerektirir. Bu yüzden çoğu zaman su akışının kendiliğinden elverişli olduğu yere doğru hareket ederler. Bu mide türü yapışma özelliği göstermese de uzun süre su akışının iyi olduğu bir noktada kaldıysa ister istemez bir tortulaşma sonucu bulunduğu alanda sabit kalmış olabilir. Bu alandan ayrıldıktan sonra da bu şekilde iz kalmış olabilir. Ancak bu tarz kabuk deformasyonları (sadece midyelerde değil pek çok salyangoz türünde de görülür) çoğunlukla ilk bahsettiğim düşük pH'tan kaynaklanır. İkinci sorunuza gelecek olursak eğer vampir yengeçler gibi küçük yengeçlerle bir arada tutacaksanız bu boyuttaki bir midyeye bir şey olmaz. Ancak bizim sularımızda yaşayan yengeçler de zaman zaman akvaryumcularda satılabiliyor. Bu şekilde satılan nehir ya da kaya yengeçleriyle bakacaksanız yengeç belli bir boya gelince afiyetle yiyecektir.[/QUOTE]. Yengeçler şuan 4-5 cm ler. Küçük, az su olan bı akvaryumda duruyorlar biraz daha büyüdükleri zaman daha büyük ve filtre takabileceğim bı akvaryuma geçireceğim. Midyenin bu şekilde olması suya ve özellikle yengeçlere zararı olmaz değil mi ?
Midyelerin Kabukları Neden Böyle
Kabuklarının üstünde değişik bişey. Var ayrıca neden böyle olmuş olabilir ? Yengeç akvaryumuna koymayı düşünüyorum. Bı sorun olusturur mu ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240228/140720231950031.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.