ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2023 16:42
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Emir Han
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
q1X3
SON 10 MESAJI
Karides Akvaryumundaki Taban Bitkisi
[QUOTE=mustafailbeyli]Herhalde tohumdan çıkan taban bitkilerinden yapmışşınız hayır kötü etkilemez saklanma alanı oluştukça karidesler için daha iyi olur [/QUOTE]
Yanıtınız için teşekkürler. Peki tabanda filizlenmeyen tohumlar çürüdüğünde akvaryuma nasıl bir zararı olur ne yapmam gerekir.
Bu arada akvaryumun son durumu bu şekilde.[IMG]https://www.hizliresim.com/qy6x500[/IMG] [IMG]https://www.hizliresim.com/8x9gjli[/IMG] [IMG]https://www.hizliresim.com/bm8d158[/IMG]
[QUOTE=mustafailbeyli]Herhalde tohumdan çıkan taban bitkilerinden yapmışşınız hayır kötü etkilemez saklanma alanı oluştukça karidesler için daha iyi olur [/QUOTE]
Yanıtınız için teşekkürler. Peki tabanda filizlenmeyen tohumlar çürüdüğünde akvaryuma nasıl bir zararı olur ne yapmam gerekir.
Bu arada akvaryumun son durumu bu şekilde.[IMG]https://www.hizliresim.com/qy6x500[/IMG] [IMG]https://www.hizliresim.com/8x9gjli[/IMG] [IMG]https://www.hizliresim.com/bm8d158[/IMG]
Merhabalar 60 Litre
[EDIT]qlXe,2023-06-05 19:02:08[/EDIT]
[EDIT]qlXe,2023-06-05 19:02:08[/EDIT]
Karides Akvaryumundaki Taban Bitkisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239752/040620231017071.jpg[/IMG]
Bu cins teban bitkileri karideslerin yaşamını olumsuz etkiler mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239752/040620231017071.jpg[/IMG]
Bu cins teban bitkileri karideslerin yaşamını olumsuz etkiler mi?
Bitkileri Muhafaza Etme
Merhaba. Yeni bitkili bir akvaryumun kurulumuna başladım ve şuan sadece taban bitkisi olarak su yoncası ektim. Bu bitkinin köklerinin kuma tam olarak tutunması ve çimlenmesinin tamamlanması ortalama 15 günü buluyor, bu süreçte almış olduğum bitki ve moss'ları nasıl muhafaza ederim. Neden bitkileri bu süreçten sonra almadığımı sorucak olursanız, toplu alım yaptığım için fiyatı çok daha uyguna geldi.
Merhaba. Yeni bitkili bir akvaryumun kurulumuna başladım ve şuan sadece taban bitkisi olarak su yoncası ektim. Bu bitkinin köklerinin kuma tam olarak tutunması ve çimlenmesinin tamamlanması ortalama 15 günü buluyor, bu süreçte almış olduğum bitki ve moss'ları nasıl muhafaza ederim. Neden bitkileri bu süreçten sonra almadığımı sorucak olursanız, toplu alım yaptığım için fiyatı çok daha uyguna geldi.
Su Kaplumbagam Surekli Agzini Aciyor
Ağzını suda mı kuru alanda mı açıyor?
Ağzını suda mı kuru alanda mı açıyor?
Karides Akvaryumu
[QUOTE=merutay]Aşırı yemlemeyin. Düzenli az su değişimi yapın. Karidesler hassas hayvanlar. Akvaryumu kurduktan sonra canlı eklemeden önce seachem stability kullanmanızı öneririm.
https://www.atakanpetshop.com/seachem-stability-50-ml.html?search=stability[/QUOTE]
Çok teşekkür ediyorum.[:)]
[QUOTE=merutay]Aşırı yemlemeyin. Düzenli az su değişimi yapın. Karidesler hassas hayvanlar. Akvaryumu kurduktan sonra canlı eklemeden önce seachem stability kullanmanızı öneririm.
https://www.atakanpetshop.com/seachem-stability-50-ml.html?search=stability[/QUOTE]
Çok teşekkür ediyorum.[:)]
Karides Akvaryumu
[QUOTE=merutay]Neocaridina'ya uygun. Petri kabı edinmenizde fayda var.
[/QUOTE]
Dikkat etmem gereken birşey var mı.
Su bakımında vs
[QUOTE=merutay]Neocaridina'ya uygun. Petri kabı edinmenizde fayda var.
[/QUOTE]
Dikkat etmem gereken birşey var mı.
Su bakımında vs
Balıklarım Ölmeye Başladı
[QUOTE=replikim]
kılıç son dönemde akıntı ya kafa atar gibi sürekli üzerine yüzüyordu halbuki akvaryumun diğer köşesi sakin durgun ama o inadına üzerine gidiyordu. Bunun sebebini bilmiyorum. Pipo filtre alsam direk iç filreme takılabiliyor mu su çıkışının olduğu yere? Birde sence akvaryum tuzu ve Reeflowers Stresscure 85 Ml ürününü stres giderici diyorlar bir işe yara mı? Birde En kısa sürede balıkları böleceğim başka bir akvaryum alıp. Ama şuan durumum yok o yüzden bu süre zarfında geçici olarak alternatif bulmaya çalışıyorum :( [/QUOTE]
Balık akıntıya doğru içgüdüsel olarak yüzer bu durum bazen doğal bir davranış olsada bazen hasta olduğuna işarettir, balıkta fiziksel bir değişiklik yada iç parazit yoksa sıkıntı yok fakat sürekli akıntıya yüzüyorsa bu balığın yorulmasına, strese girmesine hatta ilerleyen günlerde ölümüne sebep olabilir. İç filtreye pipo filtre takamassınız çünkü pipo filtrenin çalişma prensibi biraz daha farklıdır, pipo filtre kullanıcaksanız ekstra olarak bir adet hava motoru da almanız gerekicek. ReeFlower StressCure denilen ilacın asıl görevi canlıların akvaryuma daha hızlı adapte olmalarını sağlamadıdır ayrıca su değişimi sonrasında strese giren balıkların daha kolay bir şekilde stresini atmasına da yardımcı olur. Fakat sizin baliklarinizin strese girme etkeni belli o yüzden boşuna para vermemenizi öneririm. Sizin yerinizde olsam balıklarımı güvenebileceğim bir petshopa yada bir arkadaşıma geçici olarak veririm. Ekstra olarak şunu da ekliyim, akvaryumunuzda yapay bitki ne biliyim boyalı taş gibi kimyasal olan "sözde" dekor olarak kullanılan balık katili ürünler varsa acilen tanktan çıkarmanızı öneriyorum. Bunlar akvaryuma salınım yapar biyolojik dengeyi olumsuz etkiler.[EDIT]qlXe,2023-05-22 11:13:10[/EDIT]
[QUOTE=replikim]
kılıç son dönemde akıntı ya kafa atar gibi sürekli üzerine yüzüyordu halbuki akvaryumun diğer köşesi sakin durgun ama o inadına üzerine gidiyordu. Bunun sebebini bilmiyorum. Pipo filtre alsam direk iç filreme takılabiliyor mu su çıkışının olduğu yere? Birde sence akvaryum tuzu ve Reeflowers Stresscure 85 Ml ürününü stres giderici diyorlar bir işe yara mı? Birde En kısa sürede balıkları böleceğim başka bir akvaryum alıp. Ama şuan durumum yok o yüzden bu süre zarfında geçici olarak alternatif bulmaya çalışıyorum :( [/QUOTE]
Balık akıntıya doğru içgüdüsel olarak yüzer bu durum bazen doğal bir davranış olsada bazen hasta olduğuna işarettir, balıkta fiziksel bir değişiklik yada iç parazit yoksa sıkıntı yok fakat sürekli akıntıya yüzüyorsa bu balığın yorulmasına, strese girmesine hatta ilerleyen günlerde ölümüne sebep olabilir. İç filtreye pipo filtre takamassınız çünkü pipo filtrenin çalişma prensibi biraz daha farklıdır, pipo filtre kullanıcaksanız ekstra olarak bir adet hava motoru da almanız gerekicek. ReeFlower StressCure denilen ilacın asıl görevi canlıların akvaryuma daha hızlı adapte olmalarını sağlamadıdır ayrıca su değişimi sonrasında strese giren balıkların daha kolay bir şekilde stresini atmasına da yardımcı olur. Fakat sizin baliklarinizin strese girme etkeni belli o yüzden boşuna para vermemenizi öneririm. Sizin yerinizde olsam balıklarımı güvenebileceğim bir petshopa yada bir arkadaşıma geçici olarak veririm. Ekstra olarak şunu da ekliyim, akvaryumunuzda yapay bitki ne biliyim boyalı taş gibi kimyasal olan "sözde" dekor olarak kullanılan balık katili ürünler varsa acilen tanktan çıkarmanızı öneriyorum. Bunlar akvaryuma salınım yapar biyolojik dengeyi olumsuz etkiler.[EDIT]qlXe,2023-05-22 11:13:10[/EDIT]
[QUOTE=replikim]
Yanıtınız için teşekkür ederim. 1 adet kılıçkuyruk erkek ve son camgöz dişi de yüzme zorluğu çekiyor. Yukarı çıkmaya çalışıyorlar ama kendilerini bir anda uçurumdan atar gibi boşluğa bırakıp dibe çöküyorlar. Ve çok hızlı nefes alıp veriyorlar. Ama havadan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Dış derisinde renkte solma renk kaybında yok her ikisinde. Sarımsaklı yem falan da veriyorum. Bundan sonrası için ne yapabilirim?[/QUOTE]
Yukarı çıkıp aniden dibe inmeleri tamamen stres belirtisidir. Tekrar söylüyorum 20 ltlik tankta o kadar balık zaten bakılmamalı fakat son çare olarak akıntıyı azaltmak amacıyla şelale yada pipo filtre kullanabilirsiniz.
[QUOTE=replikim]
Yanıtınız için teşekkür ederim. 1 adet kılıçkuyruk erkek ve son camgöz dişi de yüzme zorluğu çekiyor. Yukarı çıkmaya çalışıyorlar ama kendilerini bir anda uçurumdan atar gibi boşluğa bırakıp dibe çöküyorlar. Ve çok hızlı nefes alıp veriyorlar. Ama havadan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Dış derisinde renkte solma renk kaybında yok her ikisinde. Sarımsaklı yem falan da veriyorum. Bundan sonrası için ne yapabilirim?[/QUOTE]
Yukarı çıkıp aniden dibe inmeleri tamamen stres belirtisidir. Tekrar söylüyorum 20 ltlik tankta o kadar balık zaten bakılmamalı fakat son çare olarak akıntıyı azaltmak amacıyla şelale yada pipo filtre kullanabilirsiniz.
Ben, balıklarınızın 20 Lt akvaryuma çok fazla gelmiş olan iç filtrenizden dolayı, strese bağlı bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Ayriyetten 20Lt bir akvaryumunuz varsa 1 adet beta veya 1-2 adet japon bakabilirsiniz belki bu bile onlara az gelebilir. Benim size önerim, kayıpsız bir şekilde o kadar balığı bir arada bakmak istiyorsanız en az 200 lt'lik bir akvaryuma geçiş sağlamanız.
Ben, balıklarınızın 20 Lt akvaryuma çok fazla gelmiş olan iç filtrenizden dolayı, strese bağlı bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Ayriyetten 20Lt bir akvaryumunuz varsa 1 adet beta veya 1-2 adet japon bakabilirsiniz belki bu bile onlara az gelebilir. Benim size önerim, kayıpsız bir şekilde o kadar balığı bir arada bakmak istiyorsanız en az 200 lt'lik bir akvaryuma geçiş sağlamanız.
SON MESAJLAR
- Hamile Kılıçkuyruk ? CihanEfruz, 02:16
Yeni Üye Forumu - Mavi Karides Ve Rili Mavi Karides UEK, 01:24
Omurgasızlar - Caridina Akvaryumu UEK, 01:17
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 01:14
Akvaryum Tanıtımı - Kılıçkuyruk Hamile Freya, 01:11
Yeni Üye Forumu - Crystalpro - Flora Multi Micro Elements User4848, 01:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Camında Çizik User4848, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120 Litre Akvaryum Tür Önerisi Taha Yanık, 00:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Hastalığına Teşhis Koyamıyorum Taha Yanık, 00:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Lt. Bitkili Akvaryuma Işıklandırma Tavsiyesi Kolibali93, 00:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 00:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Arkadaşlar 600 Lt Lik Akvaryumun Su Sızdırıyor Balikhobimiz, 00:12
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Hava Kompresörü Tavsiyesi GhostKoi, 00:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Yavru Saklanma Alanı Nickim10Harf, 00:02
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumda Betta Beslemek İstiyorum. fishhyy, 23:40
Yeni Üye Forumu - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt fishhyy, 23:35
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması CoryCory, 23:32
Taban ve Gübreleme - Killifish Serüvenim Rafayel, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitki Işığı Hk. yemrekozenn, 23:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tül Vatoz Akvaryumu Hakkında Hidro Dinamik, 22:16
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum Canahsha, 21:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 21:20
Akvaryum Tanıtımı - Uzun Aradan Sonra Bitkili Akvaryum AHLİ59, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 20:20
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hangi Tür Canlılar Koymalıyım? Taha Yanık, 19:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 3 Dişili Betta Akvaryumu Taha Yanık, 19:45
Labirentliler - Medaka Japanese Rice Fish Oryzias Latipes Ege medeka, 19:12
Yeni Üye Forumu - Medaka Japanese Rice Fish Üretimi Ege medeka, 19:10
Yeni Üye Forumu - Moss Ağaç Kaya Özyurt, 19:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Medaka Japanese Rice Fish Pirinç Balığı Ege medeka, 19:07
Yeni Üye Forumu - My Tank AquaBurak, 18:54
Akvaryum Tanıtımı - Medeka Balığı Kargosu Hakkında GhostKoi, 17:19
Yeni Üye Forumu - Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus merutay, 17:03
Akvaryum Tanıtımı - 200x50x50 Tatlısu Akvaryumum bendeniztayfun, 17:02
Akvaryum Tanıtımı - Karnı İçe Göçmüş Cikletler Ouuz, 15:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? bendeniztayfun, 15:11
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - T. Tetra Cinsiyet Ayrımı Ve Üretimi EMİR G., 14:31
Amerikan Tetraları - Balığımın Kuyruğu Normal Mi? Yami, 14:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balık Akvaryum Fikirleri fishhyy, 13:55
Yeni Üye Forumu - Eş Tutan Cikletler Hakkında IV.Baldwin, 13:24
Yeni Üye Forumu - Denizatı Bakımı Ve Tuzlu Su Başlangıç fishhyy, 13:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Garip Yosun Sorunu AquaBurak, 11:57
Yosun - Sizce Pistialarım İçin Yeterli Bir Aydınlatmamı ? CoryCory, 11:24
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Ege medeka, 11:21
Yeni Üye Forumu - Albino Cüce Vatoz abkaak, 10:42
Kedi Balıkları Tanıtımı - Mosslar Üzerindeki Yapıştırıcı Lekeleri bendeniztayfun, 10:41
Bitki Akvaryumları Genel - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 01:57
Akvaryum Dünyasından Haberler - Dış Filtre Cam Emiş Basış Borusu umitopall, 01:31
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 01:26
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel ForumLover, 00:52
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 04:10
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 01:10
- German Ramirazi cnzgr 00:55
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:34
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:34
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:34
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:34
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:34
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 00:24
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:19
- Hb White Lepistes gorkemortakci 00:17
- Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 00:07
- Yavru Tül Vatoz Arıyorum. MehmetAkif 00:04
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 23:49
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 23:46
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 23:28
- 130-55-70 Yandan Sumplı Mobilyalı Akvaryum achiiles_622 22:14
- Cyprichromis Microlepidotus Kiriza F1 achiiles_622 22:14
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:08
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:08
- Akvaryumlar ( 1 Adet 100cms, 2 Adet 30 Cm İthal) ngokkaya 21:50
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:31
- Apistogramma Kakadu Yavru Alınmıştır. Gurit 20:12
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 19:44
- Eheim Professionel 4+ egedin 19:10
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 18:55
- Hb.white Big Dorsal jaloreef 17:02
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 17:02
- Katil Snail jaloreef 17:02
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:18
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 15:54
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 15:54
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 15:54
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 15:54
- Balıklar Komple Satılık metsi 15:29
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 15:04
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 15:04
- Ateş Sarı Neocaridina Karides FerhatBal 14:57
- Super Red Cüce Vatoz Yavrular Tuby 14:36
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 14:36
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 14:18
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:18
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 14:14
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 14:14
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 14:14
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:14
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 13:54
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 13:54
- Ücretsiz 6 7 Aylık Bricardi emrahdm 13:46
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 13:02
KULLANICILAR
- 21 Online Kullanıcı, 12 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.