ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
kaantzll
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 02:20
Toplam Mesaj:
230 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
kaan tozlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Halfmoon Betta
SON 10 MESAJI
Kardinal Tetra Ani Ölüm
[QUOTE=Cyber_Scout]
Suyunuz sert bir su kardinaller için.
İlk adaptasyonda hasar görenler ölecektir.
Gh ve kh değerleriniz yüksek.
Arıtma (membran çıkışından) su değişimi yaparak suyu yumuşatabilirsiniz..[/QUOTE]
testi yaptığım günün akşamına 15 lt kadar su değişimi yaptım bu gün bir test daha yapıp paylaşacağım.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Arıtma (membran çıkışından) su değişimi yaparak suyu yumuşatabilirsiniz..[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/140420260147501.jpg[/IMG]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Arıtma (membran çıkışından) su değişimi yaparak suyu yumuşatabilirsiniz..[/QUOTE]
testi yaptığım günün akşamına 15 lt kadar su değişimi yaptım bu gün bir test daha yapıp paylaşacağım.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Arıtma (membran çıkışından) su değişimi yaparak suyu yumuşatabilirsiniz..[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/140420260147501.jpg[/IMG]
Kardinal Tetra Ani Ölüm
[QUOTE=Cyber_Scout]En büyük problem aslında tek bir şey değil, birkaç faktörünün üst üste binmesi:
Balıkları uzun yol sonrası direkt tanka eklemeniz en kritik hata.
2.5–3 saatlik yolculukta poşet içindeki suyun pH’ı düşer, amonyak dengesi değişir.
Siz poşete tank suyu eklediğinde bu denge bir anda bozulur ve zehirli amonyak formu ortaya çıkar.
Bu da balıkların birkaç saat içinde ölmesine sebep olur.
Alıştırma sürecini çok kısa tutmuşsunuz.
Tetra gibi hassas türlerde damla damla, en az 45–60 dakika süren bir adaptasyon gerekir.
Sizin yaptığınız yöntem ani su değişimi etkisi yaratmış.
Aynı gün su değişimi yapmanız da ekstra stres oluşturmuş.
Zaten yol stresi yaşayan balıklar bir de yeni su parametresiyle karşılaştı.
Akvaryumun henüz 1 aylık olması da önemli.
Biyolojik denge tam oturmamış olabilir, özellikle tetra gibi narin türler bu dalgalanmaya dayanamaz.
Bitki dikimi ve kum ekleme gibi işlemleri balıkları ekledikten hemen sonra yapmanız da hatalı.
Bu işlemler suyu bulanıklaştırır, bakteri yükünü artırır ve balıklar için ekstra stres yaratır.
Yüzeyde hızlı nefes alma ve su üstünde kalma davranışı da büyük ihtimalle stres + amonyak etkisi + oksijen dengesizliğinin birleşimi.
Özetle: asıl sorun taşıma sonrası yanlış adaptasyon, üzerine eklenen su değişimi ve tank müdahaleleri.
Tek başına değil, hepsi birleşince kayıplar olmuş.
[/QUOTE]
Balıkları koymadan önce su değişimi yaptım. Poşetede suyu bi anda aktarmadım azar azar koydum. Teşekkür ederim bundan sonra daha dikkatli olacağım. Şuanda ne yapmam gerekli her gün bir tanesi ölüyor.
[QUOTE=Cyber_Scout]En büyük problem aslında tek bir şey değil, birkaç faktörünün üst üste binmesi:
2.5–3 saatlik yolculukta poşet içindeki suyun pH’ı düşer, amonyak dengesi değişir.
Siz poşete tank suyu eklediğinde bu denge bir anda bozulur ve zehirli amonyak formu ortaya çıkar.
Tetra gibi hassas türlerde damla damla, en az 45–60 dakika süren bir adaptasyon gerekir.
Biyolojik denge tam oturmamış olabilir, özellikle tetra gibi narin türler bu dalgalanmaya dayanamaz.
Bitki dikimi ve kum ekleme gibi işlemleri balıkları ekledikten hemen sonra yapmanız da hatalı.
Bu işlemler suyu bulanıklaştırır, bakteri yükünü artırır ve balıklar için ekstra stres yaratır.
Yüzeyde hızlı nefes alma ve su üstünde kalma davranışı da büyük ihtimalle stres + amonyak etkisi + oksijen dengesizliğinin birleşimi.
Özetle: asıl sorun taşıma sonrası yanlış adaptasyon, üzerine eklenen su değişimi ve tank müdahaleleri.
[/QUOTE]
Balıklardan sadece bir tanesi su üzerinde hızlı hızlı nefes alıyodu o da yukarda bahsettiğim gibi su marullarının üstünde mahsur kalan.
[/QUOTE]
Balıkları koymadan önce su değişimi yaptım. Poşetede suyu bi anda aktarmadım azar azar koydum. Teşekkür ederim bundan sonra daha dikkatli olacağım. Şuanda ne yapmam gerekli her gün bir tanesi ölüyor.
[/QUOTE]
Balıklardan sadece bir tanesi su üzerinde hızlı hızlı nefes alıyodu o da yukarda bahsettiğim gibi su marullarının üstünde mahsur kalan.
Kardinal Tetra Ani Ölüm
[QUOTE=Cyber_Scout]Balık türünde değil sorun.
Suyunuzun değerlerini ölçmek zorundasınız.
Suya alıştırma yönteminiz de hatalı.
Poşetteki suyun değerlerini ve eklediğiniz suyun değerlerini bilebiliyormusunuz?[/QUOTE]
suya alıştırma yöntemimin tam olarak neresi hatalı?
Poşetteki suyun değerlerini ve eklediğiniz suyun değerlerini bilebiliyormusunuz?[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/130420260044031.jpg[/IMG]
testi yaptım değerler bu şekilde anormal olan bi değer görünmüyo gibi ama birde siz bakın.
suya alıştırma yöntemimin tam olarak neresi hatalı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/130420260044031.jpg[/IMG]
testi yaptım değerler bu şekilde anormal olan bi değer görünmüyo gibi ama birde siz bakın.
Kardinal Tetra Ani Ölüm
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: yok
Akvaryum Kapasitesi (litre): 75lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 cory, 3 honey gouremi, 9 kardinal tetra
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25-26 derece
Filitrasyon: şelale filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Her hafta 10-15 lt kadar dip çekimi ile su değişimi, eklenilen çeşme suyuna düzenleyici ekleyip derece ile ölçüp eşitleyip koyuyorum. Tankın yaşı neredeyse bir aylık olacak tetralarımın üçünü kaybettim olduğum şehirde kardinal bulamadım başka bi şehirden kendim gidip aldım 2.5 3 saatlik yoldu, balıkları iki poşet şekilinde getirdim bi kolinin içinde sabitledim ve bagaja güneş almayacak şekilde koydum. Geldikten sonra 10lt kadar su değişimi yaptım bu sırada balıklar poşet ile su üstündeydiler 20 25 dakika sonra poşetlerinin içine su değilimi yaptığım tanktan biraz su ekledim 5 10 dakika sonra bi kovaya aldım birazcıkta tanktan su ile balıkları kepçe ile tanka koydum 9 uda bir aradaydılar ışığı kapatıp uzaklaştım alışmaları için yarım saat sonra kontrole geldiğimde bir tanesi ölmüştü normaldir bir ölüm diyip tanktan aldım aynı günün akşamına saydığımda hep bir eksik çıkıyordu dikkatli bakınca bir tanesi su marullarının üzerinde duruyodu hala suyla temas ediyordu ama sabit kalmıştı nasıl oldu anlamadım etrafındaki su marullarını çekip geri tankın içine gitmesini sağladım 5 10 dakika sonra suyun yüzeyinde hızlı hızlı nefes alıyordu ama hareket ediyordu hala bitkin değildi sabah baktığımda ölmüştü. Ertesi gün ışığı az da olsa açtım ve ilk yemi verdim sürü halinde yediler yemi bi saat sonra akvaryumdaki bitkileri yeniden diktim ve biraz kum ekledim arka tarafa eğimi yükseltmek için su durulduğunda bütün balıklar sakindi sabah kalktığımda bi balığın öldüğümü fark ettim yeni ölmüştü belliydi şuanda 6 balık kaldı sürü halinde hareket ediyorlar biraz sonra yine yem vereceğim ama bu ani kayıpların sebebi nedir anlayamadım. İlk defa tetra bakıyorum soğudum neredeyse.
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: yok
Akvaryum Kapasitesi (litre): 75lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 cory, 3 honey gouremi, 9 kardinal tetra
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25-26 derece
Filitrasyon: şelale filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmadı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Her hafta 10-15 lt kadar dip çekimi ile su değişimi, eklenilen çeşme suyuna düzenleyici ekleyip derece ile ölçüp eşitleyip koyuyorum. Tankın yaşı neredeyse bir aylık olacak tetralarımın üçünü kaybettim olduğum şehirde kardinal bulamadım başka bi şehirden kendim gidip aldım 2.5 3 saatlik yoldu, balıkları iki poşet şekilinde getirdim bi kolinin içinde sabitledim ve bagaja güneş almayacak şekilde koydum. Geldikten sonra 10lt kadar su değişimi yaptım bu sırada balıklar poşet ile su üstündeydiler 20 25 dakika sonra poşetlerinin içine su değilimi yaptığım tanktan biraz su ekledim 5 10 dakika sonra bi kovaya aldım birazcıkta tanktan su ile balıkları kepçe ile tanka koydum 9 uda bir aradaydılar ışığı kapatıp uzaklaştım alışmaları için yarım saat sonra kontrole geldiğimde bir tanesi ölmüştü normaldir bir ölüm diyip tanktan aldım aynı günün akşamına saydığımda hep bir eksik çıkıyordu dikkatli bakınca bir tanesi su marullarının üzerinde duruyodu hala suyla temas ediyordu ama sabit kalmıştı nasıl oldu anlamadım etrafındaki su marullarını çekip geri tankın içine gitmesini sağladım 5 10 dakika sonra suyun yüzeyinde hızlı hızlı nefes alıyordu ama hareket ediyordu hala bitkin değildi sabah baktığımda ölmüştü. Ertesi gün ışığı az da olsa açtım ve ilk yemi verdim sürü halinde yediler yemi bi saat sonra akvaryumdaki bitkileri yeniden diktim ve biraz kum ekledim arka tarafa eğimi yükseltmek için su durulduğunda bütün balıklar sakindi sabah kalktığımda bi balığın öldüğümü fark ettim yeni ölmüştü belliydi şuanda 6 balık kaldı sürü halinde hareket ediyorlar biraz sonra yine yem vereceğim ama bu ani kayıpların sebebi nedir anlayamadım. İlk defa tetra bakıyorum soğudum neredeyse.
Kardinal Tetra
[QUOTE=Cyber_Scout]Forumun "hastalık şablonu "nu kullanıp tüm bilgileri doldurmalısınız.[/QUOTE] tabi
[QUOTE=Cyber_Scout]Forumun "hastalık şablonu "nu kullanıp tüm bilgileri doldurmalısınız.[/QUOTE] tabi
Kardinal Tetra
Merhabalar, 75lt akvaryumum neredeyse bir aylık oldu ilk günlerde başka akvaryumdan filtre suyu ekledim su oturmuş gibi duruyodu bikaç hafta sonra önce coryleri attım hiçbir sorun olmadan yaşadılar geçen haftada gouramileri attım onlarda da bi sorun yok iki gün öncede kardinal tetraları attım 9 adet olduğum şehirde bulamadım başka bi şehirden alıp geldim 2.5 3 saatlik bi yoldu balıkları iki ayrı poşete koydum fazla su ile poşetleride bi kutunun içine koyup güneş almicak şekilde bagaja koydum aşılayıp suya koyduğumda grup halindelerdi ışığı kapatıp yalnız bıraktım yarım saat sonra bi tanesini suyun dibinde cansız buldum, bikaç saat sonra bir daha baktım sayı eksik çıkıyodu nerde nerde derken su marullarının üstüne takılmış halde buldum oraya nasıl çıktı nasıl mahsur kaldı hiç anlamadım ışık açık olmadığı için pe bi zarar görmedi diye düşündüm geri suya koydum suyun üstünde hızlı hızlı nefes alıyodu strestendir diye düşündüm ama hareket ediyodu sabah kontrol ettiğimde ölmüştü aynı günün akşamı balıklara ilk yemi verdim sürü halinde yemi yediler akşam yatmadan kontrol ettim hepsi sürü halindeydi sabah kalktığımda bi tanesi yeni ölmüştü bu ölümlerin sebebi nedir anlayamadım diğer balıkların hepsi sağlımlı fiziksel bi hastalıklarıda yok. Akşam yem verdikten sonra tank içinde ufak düzenleme yaptım bitkileri düzenledim biraz kum ekledim acaba ondan dolayı mı stres olmuş olabilir?
Merhabalar, 75lt akvaryumum neredeyse bir aylık oldu ilk günlerde başka akvaryumdan filtre suyu ekledim su oturmuş gibi duruyodu bikaç hafta sonra önce coryleri attım hiçbir sorun olmadan yaşadılar geçen haftada gouramileri attım onlarda da bi sorun yok iki gün öncede kardinal tetraları attım 9 adet olduğum şehirde bulamadım başka bi şehirden alıp geldim 2.5 3 saatlik bi yoldu balıkları iki ayrı poşete koydum fazla su ile poşetleride bi kutunun içine koyup güneş almicak şekilde bagaja koydum aşılayıp suya koyduğumda grup halindelerdi ışığı kapatıp yalnız bıraktım yarım saat sonra bi tanesini suyun dibinde cansız buldum, bikaç saat sonra bir daha baktım sayı eksik çıkıyodu nerde nerde derken su marullarının üstüne takılmış halde buldum oraya nasıl çıktı nasıl mahsur kaldı hiç anlamadım ışık açık olmadığı için pe bi zarar görmedi diye düşündüm geri suya koydum suyun üstünde hızlı hızlı nefes alıyodu strestendir diye düşündüm ama hareket ediyodu sabah kontrol ettiğimde ölmüştü aynı günün akşamı balıklara ilk yemi verdim sürü halinde yemi yediler akşam yatmadan kontrol ettim hepsi sürü halindeydi sabah kalktığımda bi tanesi yeni ölmüştü bu ölümlerin sebebi nedir anlayamadım diğer balıkların hepsi sağlımlı fiziksel bi hastalıklarıda yok. Akşam yem verdikten sonra tank içinde ufak düzenleme yaptım bitkileri düzenledim biraz kum ekledim acaba ondan dolayı mı stres olmuş olabilir?
Tank Düzeni
[QUOTE=Kazaritachi]Gayet güzel gözüküyor [:D] bence hiç ellemeyin bitkileri budayıp tekrar ekebilirsin.
[K]Düzeltme[/K]
İlk görseldeki yüzü kaya olan adam dekoru yapay mı [:?] bendede bu tarz bişi var akvaryum kayasından yapılma bence kullanabilirsiniz sizinde öyleyse [:)][/QUOTE]
evet dekor yapay ama akvaryuma özel üretilmiş salınım yapmadı doğallığı bozduğu için çıkardım.
[QUOTE=Bozajuniors]Bitkileri budayınca sol köşeden başlayıp öne doğru dikebilir oradaki popülasyonu artırabilirsiniz. Budamı işinide kısadan uzun doğru yaparsanız uzun vadede güzel bir görüntü çıkar diye düşünüyorum. [/QUOTE]
arka fonu siyah renkle değiştirebilirim ama hala göze hitap etmeyen bi sorun var kumu temizleyeceğim bide uzun bitkileride budayıp diğlerine yine dikeceğim.
[QUOTE=Kazaritachi]Gayet güzel gözüküyor [:D] bence hiç ellemeyin bitkileri budayıp tekrar ekebilirsin.
[K]Düzeltme[/K]
İlk görseldeki yüzü kaya olan adam dekoru yapay mı [:?] bendede bu tarz bişi var akvaryum kayasından yapılma bence kullanabilirsiniz sizinde öyleyse [:)][/QUOTE]
evet dekor yapay ama akvaryuma özel üretilmiş salınım yapmadı doğallığı bozduğu için çıkardım.
[QUOTE=Bozajuniors]Bitkileri budayınca sol köşeden başlayıp öne doğru dikebilir oradaki popülasyonu artırabilirsiniz. Budamı işinide kısadan uzun doğru yaparsanız uzun vadede güzel bir görüntü çıkar diye düşünüyorum. [/QUOTE]
arka fonu siyah renkle değiştirebilirim ama hala göze hitap etmeyen bi sorun var kumu temizleyeceğim bide uzun bitkileride budayıp diğlerine yine dikeceğim.
Tank Düzeni
Merhabalar, daha öncede tank kurdum ama bu sefer dekor kısmını oturtamıyorum sürekli bi tuhaflık var akvaryumda görselleri göndereceğim tavsiyelerinizi bekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/050420261712031.jpg[/IMG]
ilk başlarda böyleydi yapay dekorları kardeşim istemişti gönlü olsun diye birazcık kaldı yeni kaya alınca onları çıkardım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/050420261713441.jpg[/IMG]
şuanki hali bu şekilde yeni tasarım değiştirip birkileri yeniden ektiğim için su bulanıktı ama hala bi tuhaflık var anlamadım gitti.
Akvaryuma gübre vermeyi kestim aşırı derecede büymüştü bitkiler bikaç hafta vermeyeceğim benim tahminimce water spring birkisi çok uzadığı için görüntüyü bozuyor.
Merhabalar, daha öncede tank kurdum ama bu sefer dekor kısmını oturtamıyorum sürekli bi tuhaflık var akvaryumda görselleri göndereceğim tavsiyelerinizi bekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/050420261712031.jpg[/IMG]
ilk başlarda böyleydi yapay dekorları kardeşim istemişti gönlü olsun diye birazcık kaldı yeni kaya alınca onları çıkardım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/050420261713441.jpg[/IMG]
şuanki hali bu şekilde yeni tasarım değiştirip birkileri yeniden ektiğim için su bulanıktı ama hala bi tuhaflık var anlamadım gitti.
Akvaryuma gübre vermeyi kestim aşırı derecede büymüştü bitkiler bikaç hafta vermeyeceğim benim tahminimce water spring birkisi çok uzadığı için görüntüyü bozuyor.
75 Litre Tür Tavsiyesi
[QUOTE=Cyber_Scout]
Ceratopteris Thalictroidesi saksıdan çıkartıp orta en arkaya kuma ekmeniz daha iyi olur.
Akvaryum su terazisi dengede değil.
Şerit şeklinde led aydınlatma yada en az iki adet tam tepeden aşağı şekilde bakan şu anki aydınlatmadan eklemeniz doğru olur.
Işık var evet ama bitkilerin bu ışık enerjisinden faydalanması zor .
T5 led bar tezgah altı armatür ekonomik ve pratik bir çözümdür. [/QUOTE]
Akvaryum kumuna ekleme yapabilirim diye saksıdan çıkartmadım çıkartın diyorsanız çıkarıp öyle ekerim. Evet tankın olduğu zemin çok yamuk standın ayaklarıyla anca ayarlayabildim yoksa aşırı derecede sallantı vardı onu çözmeye çalışacağım. Görseldeki aydınlatmadan bir tanede sağ köşeye koydum yakın bi zamanda güçlü bir ışık alacağım. Teşekkürler.
[QUOTE=ugurbaran]Hocam bu hacimlerde ember tetra galaxy rasbora aşırı keyifli oluyor şiddetle tavsiye ederim[/QUOTE]
olduğum yerde galaxy rosbora bulabilirsem tercih edeceğim. Kayaların üstünede moss düşünüyorum.
Akvaryumu gönyeye aldım çok ufak bir yamukluk kaldı dikkat edilmediği sürece anlaşılmıyor, Ceratopteris Thalictroidesi saksıdan çıkartıp iki parça şekildi arkalara ektim filtreyi arkaya ortalı bi şekilde koydum köklerden birisi ısıtıcıyı diğeride filtrenin hortumunu gizlyecek şekildi diktim arka sol köşede biraz boşluk var oraya bambu düşünüyorum birde kardeşim süngerbobun evini görmüş onu koyalım mı dedi kıramadım çok görünmeyecek bi köşeye onu koyacağım, bir tane siyah elma salyangozu bi tanede cinsini bilmediğim ufak bi salyangoz var bitkilerden gelmiş olmalı adi salyangoza benzemiyo büyüyünce anlicam cinsini artık, birkaç gün sonra 5 6 adet cüce çöpçü mü eklesem diyorum acaba çok mu aceleci davranmış olurum?
48 wat ışık fazla mı gelir iyi midir?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Ceratopteris Thalictroidesi saksıdan çıkartıp orta en arkaya kuma ekmeniz daha iyi olur.
Akvaryum su terazisi dengede değil.
Şerit şeklinde led aydınlatma yada en az iki adet tam tepeden aşağı şekilde bakan şu anki aydınlatmadan eklemeniz doğru olur.
Işık var evet ama bitkilerin bu ışık enerjisinden faydalanması zor .
T5 led bar tezgah altı armatür ekonomik ve pratik bir çözümdür. [/QUOTE]
Akvaryum kumuna ekleme yapabilirim diye saksıdan çıkartmadım çıkartın diyorsanız çıkarıp öyle ekerim. Evet tankın olduğu zemin çok yamuk standın ayaklarıyla anca ayarlayabildim yoksa aşırı derecede sallantı vardı onu çözmeye çalışacağım. Görseldeki aydınlatmadan bir tanede sağ köşeye koydum yakın bi zamanda güçlü bir ışık alacağım. Teşekkürler.
[QUOTE=ugurbaran]Hocam bu hacimlerde ember tetra galaxy rasbora aşırı keyifli oluyor şiddetle tavsiye ederim[/QUOTE]
olduğum yerde galaxy rosbora bulabilirsem tercih edeceğim. Kayaların üstünede moss düşünüyorum.
Akvaryumu gönyeye aldım çok ufak bir yamukluk kaldı dikkat edilmediği sürece anlaşılmıyor, Ceratopteris Thalictroidesi saksıdan çıkartıp iki parça şekildi arkalara ektim filtreyi arkaya ortalı bi şekilde koydum köklerden birisi ısıtıcıyı diğeride filtrenin hortumunu gizlyecek şekildi diktim arka sol köşede biraz boşluk var oraya bambu düşünüyorum birde kardeşim süngerbobun evini görmüş onu koyalım mı dedi kıramadım çok görünmeyecek bi köşeye onu koyacağım, bir tane siyah elma salyangozu bi tanede cinsini bilmediğim ufak bi salyangoz var bitkilerden gelmiş olmalı adi salyangoza benzemiyo büyüyünce anlicam cinsini artık, birkaç gün sonra 5 6 adet cüce çöpçü mü eklesem diyorum acaba çok mu aceleci davranmış olurum?
48 wat ışık fazla mı gelir iyi midir?
75 Litre Tür Tavsiyesi
[QUOTE=JuqLax]
ben rasbora harley quinn besliyorum balıklar keyifli olursa sürü izlemesi aşırı keyifli oluyor tavsiye ederim [/QUOTE]
aklımda olan bi tür tank oturdukça yavaş yavaş alacağım ilk önce çift honey gourami sonrasında rasboralar
[QUOTE=kaantzll]Merhabalar, 75 litrelik tankımın kurulumunu yaptım şelale filtre kullanıyorum, çeşme suyu kullandım ve su düzenleyici katkı kullandım bikaç gün sonra bitkileri ve dekorları yerleştireceğim sonraki haftalarda ise balıkları ekleyeceğim. 1 dişi 1 erkek honey gourami, 5 6 adet çöpçü, 8 10 adet tetra cinsi düşünüyorum ama tetralardan pek emin değilim önerebileceğiniz başka cinsler var mıdır. Bitki önerilerinide bekliyorum şimdiden teşekkür ederim herkese.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/150320260430301.jpg[/IMG][/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/160320260102481.jpg[/IMG]
3 çeşit bitki alabildim diğerleri çok cansız görünüyordu şuanki ışık ve gübresiz yaşatamayacağımı düşündüm, water siprite ı şelale filtrenin aktığı yere doğru koydum hem suyun hızını keser hemde ısıtıcıyı ve filtrenin hortumunu saklar diye düşündüm ama tahmin ettiğimden daha fazla etkilendi acaba ileriye doğru çürüme yapabilir mi yerini değiştirmeli miyim? Şuanlık boş durmasındansa üç parça kaya alıp ufak bi mağara yaptım daha sonra dağ şeklinde dekor kullanmayı düşünüyorum, düşündüğüm büyüklükte alırsam akvaryumda çok hacim daraltır o yüzden akvaryum için özel üretim buldum salınım yapmayan onu koyacağım.
[QUOTE=JuqLax]
ben rasbora harley quinn besliyorum balıklar keyifli olursa sürü izlemesi aşırı keyifli oluyor tavsiye ederim [/QUOTE]
aklımda olan bi tür tank oturdukça yavaş yavaş alacağım ilk önce çift honey gourami sonrasında rasboralar
[QUOTE=kaantzll]Merhabalar, 75 litrelik tankımın kurulumunu yaptım şelale filtre kullanıyorum, çeşme suyu kullandım ve su düzenleyici katkı kullandım bikaç gün sonra bitkileri ve dekorları yerleştireceğim sonraki haftalarda ise balıkları ekleyeceğim. 1 dişi 1 erkek honey gourami, 5 6 adet çöpçü, 8 10 adet tetra cinsi düşünüyorum ama tetralardan pek emin değilim önerebileceğiniz başka cinsler var mıdır. Bitki önerilerinide bekliyorum şimdiden teşekkür ederim herkese.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/150320260430301.jpg[/IMG][/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237859/160320260102481.jpg[/IMG]
3 çeşit bitki alabildim diğerleri çok cansız görünüyordu şuanki ışık ve gübresiz yaşatamayacağımı düşündüm, water siprite ı şelale filtrenin aktığı yere doğru koydum hem suyun hızını keser hemde ısıtıcıyı ve filtrenin hortumunu saklar diye düşündüm ama tahmin ettiğimden daha fazla etkilendi acaba ileriye doğru çürüme yapabilir mi yerini değiştirmeli miyim? Şuanlık boş durmasındansa üç parça kaya alıp ufak bi mağara yaptım daha sonra dağ şeklinde dekor kullanmayı düşünüyorum, düşündüğüm büyüklükte alırsam akvaryumda çok hacim daraltır o yüzden akvaryum için özel üretim buldum salınım yapmayan onu koyacağım.
SON MESAJLAR
- Bu Bitkileri Nereye Ekeceğim? aquaticathearmi, 10:27
Yeni Üye Forumu - Bu Co2 Set İşimi Görür Mü? Aguamentist, 10:16
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Elodea Büyümüyor, Neden? MertSoyumert, 09:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Cikletlerin Ölüyor ogurcay, 08:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oase Marka Dış Filtre Hakkında Srknatmn, 01:32
Filtreleme Seçenekleri - Sobo Komple Akvaryum akvaristsaglam, 00:45
Yeni Üye Forumu - Lepsites akvaristsaglam, 00:39
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Kayaları Hakkında Bilgi AliEmre, 00:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme Cyber_Scout, 23:19
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları HarunYILDIRIM, 22:54
Sazansıgiller - Akvaryum Kayası Cyber_Scout, 22:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Diminutus Ve Karides Neocaridina Cyber_Scout, 22:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 21:56
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl? pianoƒish, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatürk 2200h Kullanan Var Mı? altum123, 21:31
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepisteslerimde İç Parazit Var. zigzavar, 21:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Akvaryumu Alışverişim NightWist, 21:05
Yeni Üye Forumu - Severumun Hasta Mı? ugurbaran, 19:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 18:41
Akvaryum Tanıtımı - Hdyra Problemi Cyber_Scout, 17:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sunsun 603b Debi Ayarı Varmı ? Cyber_Scout, 17:04
Yeni Üye Forumu - Beta Yumurta Toplamış Mı? Cyber_Scout, 17:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 30x30x30 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 17:02
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum aquaticathearmi, 16:21
Yeni Üye Forumu - Difüzörlü Hamburg Filtre Pygocentrus94, 15:56
Filtre ve Sump Yapımı - Yeni Bir Kurulum yhackup, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Slikonda Buğu Kabarcık aquaticathearmi, 12:23
Yeni Üye Forumu - Sump Dizilimi Nasıl Olmalı ilhannnn01, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Beta Kuyruk Erimesi Başlangıcı portre, 11:19
Labirentliler - Tropheus Işıklandırma Tavsiye Lazımmm dimbeleth, 08:43
Aydınlatma - Karides Üretim Tankında Filtre Tercihi Erkay0, 00:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:44
Akvaryum Tanıtımı - Ankara Uygun Fiyatlı Akvaryum Yapan Yer CNDRAqua, 22:22
Ankaralı Akvaristler - Pipom Garip Bir Ses Çıkarıyor tayfunyabaci, 22:01
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Canlı Balık Yermi Doğannn, 20:57
Yeni Üye Forumu - Karides Tankı Gübre Seçimi Efe ulu, 19:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Akvaryumu İçin Seçtiğim Malzemeler Doğru Mu? Aguamentist, 18:52
Bitki Akvaryumları Genel - Koi Havuzu GhostKoi, 17:46
Sazansıgiller - Pipo Filtre Betta Köpüğünü Bozar Mı? yhackup, 17:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tateurndina Ocellicauda (tavuskuşu Gobi) Cyber_Scout, 15:55
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Besleme Tavsiyesi Orhan76, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beylikdüzü Akvaryum Satan Yerler Cyber_Scout, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemek Masam - Ada 45p & 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 14:15
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 30x20x20 akvaristsaglam, 13:55
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerimde Deformasyon Var SaviaSora, 13:50
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Düzenim İyi Mi Ve Hangi Toprak Kullanılma Sosis1, 13:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Demasonı-sp Arka Fon Sorunsalı MasterChiefHakan, 10:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200 Litre İçin Nasıl Bir Dış Filtre Almalıyım? Ghuney, 09:39
Filtreleme Seçenekleri - Calvus İçin Akvaryumum Yeterlimi SaRCoPhiLiuS, 09:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Balığındaki Yüzgeç Eksilmesi Cyber_Scout, 01:18
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Micro. Kiriza Yavru - Chaitika F1 - Kantalamba F0 Hiko 09:32
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 09:26
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:20
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:20
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:20
- L144 Longfin scorpion26 09:20
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:14
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 09:14
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 09:14
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-30/03/26 osmandbnl 09:11
- Jbl Dış Filtre, Eheim Isıtıcı Ve Aksesuarlar Serhat.Kaymak 09:07
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 08:56
- Moscow Dark Blue Lepistes Her Boy Satılık emre12ozkan 08:17
- Rotala Blood Red - Hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 08:17
- Eheim Loop Pro 6000 Pond Filtresi Aguamentist 07:42
- Sobo Sf 350 F Motor - Yedek Parça Aguamentist 07:42
- Nannacara Anomala Çift Aguamentist 07:42
- Duplicareus Corydoras Aguamentist 07:42
- Aqua Master Aydınlatma 40 Cm poyraz43 07:30
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:16
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 07:08
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:47
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:47
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:47
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:47
- Çok Özel Balıklar, Bitki, Yumurta.. Cyber_Scout 01:37
- Mdf Akvaryum Dolabı Ve Aquael 100 Watt Isıtıcı akinsinan 00:23
- Elma Salyangozu ibas34 00:20
- Julidochromis Transcriptus 5 Adet kadirik 00:09
- Venüstüs - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Firefish Malawi market 23:51
- Nadir Tür Albino Auratus Malawi market 23:51
- Apistogramma Kakadu SedatC 22:51
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 22:22
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 22:22
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 21:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:34
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:34
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 21:32
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 21:32
- Mini Akavryum Seti vedat79 21:27
- Boyu Hava Motoru vedat79 21:27
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 21:12
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 21:12
- 120 Cm 8 Sıralı Led Aydınlatma Birtek 21:12
- Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 21:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 21:00
- Moss Teli CevdetSERBEST 21:00
- F0 Micro.kiriza Yavrusu Leptosama Kitumba Senbacanaklar 20:55
- High-tech Bitki Çeşitleri BuRAK 20:28
KULLANICILAR
- 85 Online Kullanıcı, 46 Üye
Online Kullanıcılar
Tortuga7,
mutama,
efeturkyilmaz,
aranjman,
ozhantektas,
darkaura,
mendos06,
MertSoyumert,
EKAR,
fikret43,
aquaticathearmi,
ciways,
kolca_rvEa,
Doruk,
batuhan.ylmz,
sina cen,
aslanaslan,
yasiiinyldrm,
seiryuhare,
ahmet7632,
sakpolat,
bysmokin,
demir,
osmandbnl,
Orhan76,
Ümit666,
MiSoSiKiaN,
scorpion26,
Aguamentist,
pitsem,
MuratOzdemir,
kolca_vsmn,
rasporasrc,
sertacsut,
Şahinöztürk,
NightWist,
yeekim,
GhostKoi,
amatör.akvarist,
SEMIH01,
karahantolga,
altuntasseref,
nikon_,
alicankinay,
Delraich,
exCaLiSTa,
ayaser,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.