ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omercanyasar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2022 21:23
Son Ziyaret:
04 Ekim 2022 10:55
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Can YAŞAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Can YAŞAR

SON 3 MESAJI

Yeni Başlayan İçin Taban Bitkisi
[QUOTE=hestiya]

Sitrik asitin zor bişeyi yok bi şişede karbonat birinde limon tuzu çok zor bi yapımı yok size tavsiyem diy co2 setleri satılıyor sitrik asit için onlardan alıp öyle kurulum yapmanız çok daha sağlıklı olur ışık konusundaysa bahsettiğiniz ışık çubuk gibi tek şeritli ledse çok etki etmez diye düşünüyorum bütçeniz çok değilse ikinci el güzel bi ışık sistemi alabilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim bilgileriniz için mutlaka araştıracağım. Ayrıca yapabileceğim tek taban bitkisi subulata mı başka yayılmaz mı acaba? Bu bitkilerin yayılması kendi kendine mi oluyor yoksa budayıp biz mı yayıyoruz akvaryum tabanına?
Yeni Başlayan İçin Taban Bitkisi
[EDIT]omercanyasar,2022-03-24 20:00:38[/EDIT]

[QUOTE=hestiya]Belki subulata olabilir ama aklınızdaki görüntüyü alır mısınız bilemem fakat kullandığınız kum nedir? zeminde gübre var mı? Sıvı gübre takviyesi yapacak mısınız? Ve bana kalırsa mayalı yerine sitrik asitli sistemi tercih edin mayalı sistem patlayıp tüm içindeki mayayı akvaryuma verebiliyor. Işığınızın da güçlü olmasını tavsiye ederim.[/QUOTE]

Zemin lav kırığı üzerinde siyah hagen kum kullanıyorum. Sıvı gübrem yok fakat kumun içine gömmek için katı gübre almıştım. Aynı ışıktan bir tane daha almayı düşünüyorum sanırım bu biraz da olsa güçlendirir ışığımı. Sitrik asitli sistem sanırım daha kapsamlı nasıl yapacağım konusunda pek fikrim yok ama araştırırım mutlaka onu da. Mayalı sisteme göre daha güvenliyse.
Yeni Başlayan İçin Taban Bitkisi
Öncelikle merhabalar değerli forum üyeleri, herkese iyi akşamlar.
Yeni kurduğum bir akvaryum var yaklaşık iki gündür su döngüsü devam etmekte. Akvaryum ölçüleri 100x40x40 yandan sump sistemli kumu taşı sumpu derken yaklaşık olarak tahmini 100 litre civarı su almakta. Bu akvaryum için ben mayalı sistem co2 yapmayı düşünüyorum, çok iyi olmamakla beraber Full Spectrum bir LED ışığım var. Fakat çözüme kavuşturamadığım bir kaç sorum var.

1: Taban bitkisi kullandığımız zaman zemine kendi kendine mi yayılım yapıyor zamanla, yoksa biz budama yaparak mı yayıyoruz?

2: Taban bitkisi için zemini yemyeşil yapacak mayalı sistem co2 ve çok güçlü olmayan yukarda belirttiğim ışığım ile yetiştirebileceğim uzun boylu olmayan, karideslerin, balıkların, yavruların aralarda takıldığı bitkileri bana önerebilir misiniz özellikleri ile birlikte rica etsem?

Ben araştırma yapıyorum sürekli bakıyorum ama bir türlü karar veremedim hangi tarafa elimi atsam vazgeçeceğim bir taraf çıkıyor. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür eder işlerinin güçlerinin rast gitmesini temenni ederim. İyi akşamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.