ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ömer t
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
672
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
11 dakika önce
Toplam Mesaj:
410 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Güneşdogdu
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1984
İl:
Ankara
Meslek:
Özel sektör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Tarık

SON 10 MESAJI

Co2'siz Kızaran Veya Renkli Bitkiler? Bitki Öneri
Bir öneride bulunamıyorum bu bitkilerden hangisi co2 siz ve gübresiz kızarır sorusuna kendi akvaryumumdan resim ile örnek verdim, diğer bitkinin adı Myriophyllum Tuberculatum her ikiside co2 siz ve gübresiz yayılıyor ve boylaniyor 2 haftada bir budama yapıyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/171120242244251.jpg[/IMG][
Co2'siz Kızaran Veya Renkli Bitkiler? Bitki Öneri
[QUOTE=Ömer Kaan]

Bu bitkiler hakkında ne diyebilirsiniz?

Rotola rotundifolia pink
Rotala vietnam h'ra
Rotola green
Rotola makrandra mini
Rotola makrandra red
Rotola makrandra mini green
Rotola reddish
Rotola blood red
ludwigia repens rubin
ludwigia ovalis pink
ludwigia ovalis green
ludwigia inclinata ( ithal )
ludwigia Sp. Guniea
Ludwigia inclinata
Ludwigia inclinata BROWN
[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/171120242311321.jpg[/IMG]
Rotala vietnam h'ra
Co2 yok,gübreleme yok lav kırığı üstüne hagen kum..
Akvaryumumda Salyangoz?
[QUOTE=Gulsev]Peki sıkıntı yaratır mı sizce? Kendiliğinden oluşması garipmiş gerçekten teşekkürler 🙏🏻
[/QUOTE]
Hiçbir canlı kendiliğinden oluşmaz, yazılmış aslında aldığınız bitkilerden yumurta olarak veya bireysel gelebileceği..
Yavru bir minare salyangozu faydası çok zararı yok yumurta olarak bitkilerle taşınırlar, uygun şartlar sağlandığında yumurtadan çıkarlar..
1 adet salyangoz için helana yani katil salyangoz almanıza gerek yok..[EDIT]Ömer t,2024-12-18 22:31:01[/EDIT]
Yeni Kurulumda Parazit Sorunu
[QUOTE=Muhammedcay]
Ağa gereken cevabı vermişsin.[:D] ''Peki'' hadi Masai Mara'ya gidiyoruz o zaman [:lol:][/QUOTE]
Çok heveslendiysen uçak bileti benden, derelerde havuç,bezelye yemekten bıkmış timsahlar in hoşuna giderdin..
Bunlar Hangi Tür Tetra Ya Da Hasta Mı ?
[QUOTE=tgrlrgn]Arkadaşlar merhaba
Bu ikisi hangi Tetra ve hasta mı hediye geldi de yardımcı olur musunuz ?

İmza kısmında tetra yazıyor cinsi yazmıyor, neon ve kardinal karışık yazmışsın ilk sorundada bu ikisi hangi tetra yazmışsın..
Madem akvaryumda neon var bu ikisi hangi tetra yazmazdin, aynı balıkları tanirdin..
Tani olmadan tedavi ve sonuç olmaz kusura bakma..
Sonuca gelirsek neon tetra poşete koyuldugunda,gece ışığı açtığında renksizdir senin deyişiyle beyaz olurlar bu onların savunma mekanizmasidir, kendilerini avcı diğer büyük balıklardan böyle korurlar bu hastalık göstergesi değil zamanla renklerini alırlar, fakat senin asıl sorunun kardinal tetra ve neon tetralalrin farklı sürü balıkları olmaları ve en az 8-10 lu sürü halinde bakılmalı yoksa strese girip teker teker oleceklerdir..
Gözlemlerin doğrultusunda hasta olduklarını veya olmadıklarını anlayabilirsin, yeme gelmeleri, yem yemeleri önemli diğer zamanlarda saklanma eğilimleri varmi? Bunlar belirler ona göre yine yorumlanır,sonuçta resime bakılarak bir yara bere dış parazit görünmüyor..[:iyi:]
[QUOTE=tgrlrgn]
5 tane ayrıca benim var bunlar da akvaryum aldım aldığım kişi verdi. sağlıklı değillet ise ayıracağım bunları[/QUOTE]
5 tane sizdeki tetra nedir? Hangi cins?
Yeni Kurulumda Parazit Sorunu
[QUOTE=TuRKeR]

Asıl risk, o balıkların bağışıklık sistemlerini endüstriyel ürünlerle , pamuk ipliği gibi zayıflatmak değil midir. Parmağını suya soksan hasta olup ölüyor balıklar. Sonra otur düşün nerde hata yaptım. Ve maalesef aynı kimyasal bombardımanı şu an insanlar üzerinde de uyguluyorlar. Mono sodyum glutamat ana besin maddemiz oldu. Doğadan uzaklaştıktıkça zombiye dönüşüyoruz.[/QUOTE]
Şimdi seni alsak Masai Mara'ya yerli halkın yaşadığı köye koysak onların yediği ni yesen onların suyunu içsen,yattıkları yerde yatsan, onlar kadar güneş te kalsan en fazla 1 aya ishal,sıtma ve enfeksiyon hastalıkları sonucu ölürsün..
Halbuki doğal yaşam hersey organik endüstriyel birsey yok degilmi?
Akvaryum,habitat,biyotop bunlar boşa yapılmıyor sevgili dostum..
Senin vücudun, savunma mekanizman, cildin ,sindirim sistemin, hastalıklara karşı vücudun un üretmiş olduğu antikor yeterli değil bünye buna göre hazirlanmamiş..
Anne babadan aldığımız genler bu mikrop ve enfekteleri tanımıyor ve savunacak bir mekanizması yok değil mi?
İşte tam burda savunduğun olay devreye giriyor Güneydoğu Kolombiya, doğu Peru ve batı Brezilya'nın karasu ile aksularında bulunan balığı akvaryuma koyup örnek Çorum daki gölden akarsudan aldığın toprak,kum,çakıl akvaryum a koyarsan tam balıkta Masai Mara'ya koyulan yurdum insanı gibi olur, o sudaki mikroorganizmalar,sucul canlılar,asalaklar bunlarla savaşacak bir metabolizması yok parazit barındıran solucan i sindiremez.
Ozaman mecbur bu balıkları endüstriyel yemlerle besleyecegiz ki çok ciddi firmalar proteini,karbonhidrat senden benden daha iyi ayarlıyor lar ayriyeten parazit barındırmayan su piresi,artemia gibi canli yemlerde verebilirsin..
Tabi gölden alacağın çakıl,kum,su,bitki vb. Bir sucul biyotop kurup oradaki sazan,gümüş balığı,levrek gibi balıklar ile akvaryum kurabilirsin..
Konunun heyecan ile takipçisi olurum..[:iyi:]
Merhaba neon tetra balıklar pek sağlıklı göründüğü söylenemez, sürü balıkları dır 2-3 adet beslenmez hediye gelsede...
Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=nurtensultan]Neriteleri ekledim [3)]
Yaklaşık bir ay sonra canlı eklemek istiyorum. Aklımda cüce gurami çifti ve neon Tetra grubu var. Cüce gurami kronik rahatsızlıkları varmış galiba çabuk ölüyormuş. Benim de kafam karıştı. Walstad yönteminde en uygun hangi balıklar bakılabilir tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240573/041220242303381.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba yöntemi ve ebatları görünce aklıma ilk gelen balık parlayan gurami oldu,gercekten çok güzel canlılar ayriyeten alışılmışın dışında 1 grup minik tetrada ekleyebilirsiniz..
Gün ışığı tetra,bulutdağı tetra(en dayanıklı tetradır),limon tetra bulamazsanız ember tetra da bayağı güzel yakisacaktir.
Bu arada son hali ve görsel çok hoşuma gitti elinize sağlık keyifli hobiler...
Barbun Ve Tekir Balığı Akvaryumu ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/041220242301321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/041220242301361.jpg[/IMG]
Merhaba bende bu balığı tuttuğumda neden bu balıkla bir tuzlu su akvaryumu kurmayayım demiştim, fethiye'de bu balığa gün balığı diyorlar salyangoz içine bayılıyor..
Yeme ve balığa para vermeyeceğin bir biyotop hoş gelsede diğer ürünleri beni vazgeçirmişti..
(Suya iadesi yapılmıştır)
[EDIT]Ömer t,2024-12-04 23:15:16[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.