ÖZELLİKLER
![](/Forum/avatars/209490.jpg)
Kullanıcı Adı:
mcanergun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Eylül 2021 12:56
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Can Ergün
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1996
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa Can Ergün
SON 10 MESAJI
Büyük Akvaryuma Geçiş Tür Tavsiyesi
Merhabalar
Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 60 litrelik bana çok zevk veren bir bitkili karides-neon akvaryumum vardı. Şu an için ilk defa bir adet büyük hacimli akvaryumum olacak. Akvaryum yaklaşık 400 litre ve sumplı(yandan) bir akvaryum. Heyecanla bu hacimlere geçerken henüz tür konusunda kesin bir karara ulaşamadım. Aklıma gelen ilk tür Discus olmuştu. Daha sonra da Tanganyika türleri ilgimi çekti diyebilirim. Tür tavsiyelerinize açığım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Merhabalar
Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 60 litrelik bana çok zevk veren bir bitkili karides-neon akvaryumum vardı. Şu an için ilk defa bir adet büyük hacimli akvaryumum olacak. Akvaryum yaklaşık 400 litre ve sumplı(yandan) bir akvaryum. Heyecanla bu hacimlere geçerken henüz tür konusunda kesin bir karara ulaşamadım. Aklıma gelen ilk tür Discus olmuştu. Daha sonra da Tanganyika türleri ilgimi çekti diyebilirim. Tür tavsiyelerinize açığım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Ankarada 400 Litre Sumplı Akvaryum Yapım Fiyatı
[QUOTE=omerali06]
Kaliteli markaların ikinci ellerine bakmanızı tavsiye edebilirim. Yaptırma maliyetleri şu işsiz zamanda bile çok pahalı.[/QUOTE]
Forumda ve letgo gibi uygulamalarda araştırıyorum. Ancak insan yine de mümkünse kendi yaptırmak istiyor tabi bu da fiyatlara bağlı. Yorumunuz için teşekkürler.
[QUOTE=omerali06]
Kaliteli markaların ikinci ellerine bakmanızı tavsiye edebilirim. Yaptırma maliyetleri şu işsiz zamanda bile çok pahalı.[/QUOTE]
Forumda ve letgo gibi uygulamalarda araştırıyorum. Ancak insan yine de mümkünse kendi yaptırmak istiyor tabi bu da fiyatlara bağlı. Yorumunuz için teşekkürler.
Ankarada 400 Litre Sumplı Akvaryum Yapım Fiyatı
Merhaba herkese
Geçtiğimiz yıllarda ortaokuldan beri ilgi duyduğum akvaryum hobisine üniversitede bir öğrenci evine yerleşmem ile birlikte 60 litrelik bir bitkili karides akvaryumu ile geri dönmüştüm.Gerçekten inanılmaz keyifli bir kurulum olmuştu benim için. Şimdi ise kendi evime yerleşmenin heyecanı ile hacmi büyütüp daha iri türlere yönelmek istiyorum. Ankara ve çevresinde yaklaşık 400 litre olacak şekilde 120*60*60 ya da buna yakın boyutlarda yandan veya arkadan sumplı mobilyasız bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Ancak aklımda birkaç soru var;
Bunun için karşıma çıkacak mantıklı fiyat aralıkları nelerdir?
Bu tarz bir akvaryumu güvenilir ve iyi yapabilecek nerelere danışmalıyım?
Herkese teşekkürler iyi hobiler.
Merhaba herkese
Geçtiğimiz yıllarda ortaokuldan beri ilgi duyduğum akvaryum hobisine üniversitede bir öğrenci evine yerleşmem ile birlikte 60 litrelik bir bitkili karides akvaryumu ile geri dönmüştüm.Gerçekten inanılmaz keyifli bir kurulum olmuştu benim için. Şimdi ise kendi evime yerleşmenin heyecanı ile hacmi büyütüp daha iri türlere yönelmek istiyorum. Ankara ve çevresinde yaklaşık 400 litre olacak şekilde 120*60*60 ya da buna yakın boyutlarda yandan veya arkadan sumplı mobilyasız bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Ancak aklımda birkaç soru var;
Bunun için karşıma çıkacak mantıklı fiyat aralıkları nelerdir?
Bu tarz bir akvaryumu güvenilir ve iyi yapabilecek nerelere danışmalıyım?
Herkese teşekkürler iyi hobiler.
Karides Tür Kırılması
[QUOTE=burak125]
merhaba yaklaşık bir hafta önce yazdığım bu başlığa geri dönerek size bir soru sormak istiyorum . Bir petshoptan aldığım karides hamile çıktı ve petshoptaki akvaryumda bloodymary kırmızı ve turunucu rili ve kaplan olduğunu tahmin ettiğim minik 4 5 karides daha vardı . bendeki hamile çıkan bloodymary muhtemelen kırıldı . sizce bu karides benim akvaryumumda doğurunca çıkan karidesler neye benzeyecek ? [/QUOTE]
Merhaba
İlk nesil genelde birden fazla renk barındırıyor.Yani hem turunucu hem kırmızı bölgeleri olan karidesler çıkma şansı yüksek. Kaplan varyetelerinin geni biraz daha baskın oluyor renkli varyetelere göre onlara daha yakın olabilirler yavrular tabi eğer kırılma yaşandıysa.
[QUOTE=burak125]
merhaba yaklaşık bir hafta önce yazdığım bu başlığa geri dönerek size bir soru sormak istiyorum . Bir petshoptan aldığım karides hamile çıktı ve petshoptaki akvaryumda bloodymary kırmızı ve turunucu rili ve kaplan olduğunu tahmin ettiğim minik 4 5 karides daha vardı . bendeki hamile çıkan bloodymary muhtemelen kırıldı . sizce bu karides benim akvaryumumda doğurunca çıkan karidesler neye benzeyecek ? [/QUOTE]
Merhaba
İlk nesil genelde birden fazla renk barındırıyor.Yani hem turunucu hem kırmızı bölgeleri olan karidesler çıkma şansı yüksek. Kaplan varyetelerinin geni biraz daha baskın oluyor renkli varyetelere göre onlara daha yakın olabilirler yavrular tabi eğer kırılma yaşandıysa.
Karides Tür Kırılması
[QUOTE=sobetta]Kırma ya da melezleme yapmayın, canlı genleri ile oynayıp sağlıklarını yitirtirsiniz. Daha önce hiç denemedim ve nasıl olur bilemiyorum ama yapmamanız gerektiği kesin.[/QUOTE]
Yanlış anlaşılan bir konu var kırma ve melezleme yapmak canlı türüne zarar vermez. Genleri ile oynamak ise o kadar kolay bir olay değildir zaten. Kiraz karideslerin farklı renkleri mevcut ancak onların üretilmesi farklı renkli kedilerin çiftleşmesinden farklı bir durum değildir. Canlıların sağlıklarını yitirme konusu ise tam tersi şekilde olur. Farklı genler çaprazlanırsa canlının hangi geni baskın ise o ortaya çıkar. Hastalık şansı aksine düşer daha güçlü bireyler doğar.Bakınız akraba evliliği sonucu ortaya çıkan şanssız evlatlarımız. Ha ben bunu neden dedim farklı renklerde karideslerim üredikçe ortaya çıkan yeni nesiller göze eskisi kadar hitap etmedi kimi insanlara göre ancak daha sağlıklı farklı su şartlarına daha dayanıklı ve kimileri daha büyük olan canlılar ortaya çıktı. Yapay seçilim ve canlı ıslahları genetiğin koca bir bilim dalı. Bilip bilmeden gendir mutasyondur bu konularda konuşmayın.
[QUOTE=sobetta]Kırma ya da melezleme yapmayın, canlı genleri ile oynayıp sağlıklarını yitirtirsiniz. Daha önce hiç denemedim ve nasıl olur bilemiyorum ama yapmamanız gerektiği kesin.[/QUOTE]
Yanlış anlaşılan bir konu var kırma ve melezleme yapmak canlı türüne zarar vermez. Genleri ile oynamak ise o kadar kolay bir olay değildir zaten. Kiraz karideslerin farklı renkleri mevcut ancak onların üretilmesi farklı renkli kedilerin çiftleşmesinden farklı bir durum değildir. Canlıların sağlıklarını yitirme konusu ise tam tersi şekilde olur. Farklı genler çaprazlanırsa canlının hangi geni baskın ise o ortaya çıkar. Hastalık şansı aksine düşer daha güçlü bireyler doğar.Bakınız akraba evliliği sonucu ortaya çıkan şanssız evlatlarımız. Ha ben bunu neden dedim farklı renklerde karideslerim üredikçe ortaya çıkan yeni nesiller göze eskisi kadar hitap etmedi kimi insanlara göre ancak daha sağlıklı farklı su şartlarına daha dayanıklı ve kimileri daha büyük olan canlılar ortaya çıktı. Yapay seçilim ve canlı ıslahları genetiğin koca bir bilim dalı. Bilip bilmeden gendir mutasyondur bu konularda konuşmayın.
Karides Tür Kırılması
İlk nesillerde renkleri karışık gövdenin birazı mavi birazı kırmızı karidesler. İleri nesiller tiger varyeteleri ve en son saydama sarıya yakın karidesler ortaya çıkıyor.
İlk nesillerde renkleri karışık gövdenin birazı mavi birazı kırmızı karidesler. İleri nesiller tiger varyeteleri ve en son saydama sarıya yakın karidesler ortaya çıkıyor.
Akvaryum Limiti
En büyük Neonum 2 cm boyunda.
https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
"Sıkça sorulan bir soru olan akvaryumuma kaç balık koyabilirim sorusuna genel bir yanıtım olacak. 5cm'i geçmeyen balıklar için 1 cm 1 lt kuralı geçerlidir. Aslında en doğru değeri balıkların boyuna değil toplam ağırlığına bakarak buluruz. Bunu hesaplarken de balığın boyuyla beraber enini ve yüksekliğini de hesaplamak gerekir. Bunu balığın geometrisini kullanarak hesaplayan bir sistem sitemizin hesaplamalar kısmında mevcut. Ancak 5 cm civarındaki balıklar için kabaca 1cm/lt hesabı doğrudur. Örneğin 100cmx30cmx40cm bir akvaryumunuz var. ve 5 cm lik balık almak istiyorsunuz"
En büyük Neonum 2 cm boyunda.
https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
"Sıkça sorulan bir soru olan akvaryumuma kaç balık koyabilirim sorusuna genel bir yanıtım olacak. 5cm'i geçmeyen balıklar için 1 cm 1 lt kuralı geçerlidir. Aslında en doğru değeri balıkların boyuna değil toplam ağırlığına bakarak buluruz. Bunu hesaplarken de balığın boyuyla beraber enini ve yüksekliğini de hesaplamak gerekir. Bunu balığın geometrisini kullanarak hesaplayan bir sistem sitemizin hesaplamalar kısmında mevcut. Ancak 5 cm civarındaki balıklar için kabaca 1cm/lt hesabı doğrudur. Örneğin 100cmx30cmx40cm bir akvaryumunuz var. ve 5 cm lik balık almak istiyorsunuz"
Akvaryum Limiti
[QUOTE=deatless22]
Nitrat bir balık atığı değil doğru, fazla balığın kendisi direk nitrat artmasına sebeptir.
Balık sayısı hakkında doğrular yazılmış fakat siz zaten buradakileri dinlemeyip kafanıza göre bunlar bu akvaryumda yaşıyor diyorsunuz. Ben neon tetraları alırken, satan kişi 10 neonu 3 litre plastik kapta bakıyordu. [;)]
Balık başına 1 litre diye birşey yok. Hacim balıktan balığa göre değişir. Bu değerler zaten forumda bulunmakta, lütfen kafamıza göre değerler sunmayalım bilmeyen arkadaşlara.
6'ı neon için[B] en az[/B] 40 litre, 12 neon için [B]en az [/B]80 litre su gereklidir.
https://www.akvaryum.com/paracheirodon_innesi_(neon_tetra)_tatlisur_10_475.asp[/QUOTE]
Balıklarımı alırken sizden çok daha bilgili olduğuna emin olduğum bir abimle konuştum. Hacim filtrasyon hatta ışık ve bitki konularını bile düşündük sadece neonların sağlığı için. Akvaryumumda nitrat düşük seviyede ve balıkların varlığı ile artıp azalma yapmadı hep kontrol altında bu yüzden neyden bahsettiğinizi anlamadım. Balıklar nitrat seviyesini etkiler ama benim durumumun ve akvaryumumda oluşan yosunların bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yosunlar oluşmadan önce de nitrat bu seviyedeydi. Böyle konularda bile sert tepkiler vermeden önce kendinizi sorgulayın lütfen bu sitede hesap açınca uzman akvarist olunmuyor.
[QUOTE=deatless22]
Nitrat bir balık atığı değil doğru, fazla balığın kendisi direk nitrat artmasına sebeptir.
Balık sayısı hakkında doğrular yazılmış fakat siz zaten buradakileri dinlemeyip kafanıza göre bunlar bu akvaryumda yaşıyor diyorsunuz. Ben neon tetraları alırken, satan kişi 10 neonu 3 litre plastik kapta bakıyordu. [;)]
Balık başına 1 litre diye birşey yok. Hacim balıktan balığa göre değişir. Bu değerler zaten forumda bulunmakta, lütfen kafamıza göre değerler sunmayalım bilmeyen arkadaşlara.
6'ı neon için[B] en az[/B] 40 litre, 12 neon için [B]en az [/B]80 litre su gereklidir.
https://www.akvaryum.com/paracheirodon_innesi_(neon_tetra)_tatlisur_10_475.asp[/QUOTE]
Balıklarımı alırken sizden çok daha bilgili olduğuna emin olduğum bir abimle konuştum. Hacim filtrasyon hatta ışık ve bitki konularını bile düşündük sadece neonların sağlığı için. Akvaryumumda nitrat düşük seviyede ve balıkların varlığı ile artıp azalma yapmadı hep kontrol altında bu yüzden neyden bahsettiğinizi anlamadım. Balıklar nitrat seviyesini etkiler ama benim durumumun ve akvaryumumda oluşan yosunların bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yosunlar oluşmadan önce de nitrat bu seviyedeydi. Böyle konularda bile sert tepkiler vermeden önce kendinizi sorgulayın lütfen bu sitede hesap açınca uzman akvarist olunmuyor.
Akvaryum Limiti
[QUOTE=deatless22]12 neon için 50 litre çok az. Üzerine daha fazla balık almanız ortamı bozar.
Yosun için de ya ışık çok fazla yada balık atıkları fazla o yüzden yosun oluşuyor. (Balık atığı sadece nitrat değildir)
Tavsiyem balık sayısını azaltın sorun çözülür[/QUOTE]
Akvaryumun aydınlatmasını 13 watt led armatür ile yapıyorum günde 8 saati geçmiyor. Balıklar bir süredir var. Büyümelerinde ve hareketlerinde bir sıkıntı gözlemlemedim henüz keyiflerinin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca nitrat bir balık atığı değildir. Balıklar boşaltım atıklarını amonyak şeklinde solungaçlarıyla kendilerinden uzaklaştırırlar.
[QUOTE=deatless22]12 neon için 50 litre çok az. Üzerine daha fazla balık almanız ortamı bozar.
Yosun için de ya ışık çok fazla yada balık atıkları fazla o yüzden yosun oluşuyor. (Balık atığı sadece nitrat değildir)
Tavsiyem balık sayısını azaltın sorun çözülür[/QUOTE]
Akvaryumun aydınlatmasını 13 watt led armatür ile yapıyorum günde 8 saati geçmiyor. Balıklar bir süredir var. Büyümelerinde ve hareketlerinde bir sıkıntı gözlemlemedim henüz keyiflerinin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca nitrat bir balık atığı değildir. Balıklar boşaltım atıklarını amonyak şeklinde solungaçlarıyla kendilerinden uzaklaştırırlar.
Akvaryum Limiti
[QUOTE=muratdeg]Canlıdoğuranların karideslere zarar verme ihtimali var.[/QUOTE]
Öyle bir ihtimal varsa sanırım dış filtre emiş aparatımı surface skimmer versiyonları ile değiştirmem daha mantıklı teşekkürler.
[QUOTE=muratdeg]Canlıdoğuranların karideslere zarar verme ihtimali var.[/QUOTE]
Öyle bir ihtimal varsa sanırım dış filtre emiş aparatımı surface skimmer versiyonları ile değiştirmem daha mantıklı teşekkürler.
SON MESAJLAR
- Kurulu Akvaryumda Bitki Yeri Değiştirme simscashion, 13:56
Bitki Akvaryumları Genel - Blue Alien Betta Bettacifaho, 13:47
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryum Mobilyası İsmail_194606946, 13:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ada Soil Powder Benozgurum35, 13:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tropikal Esinti. KaanE, 13:41
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurulumundaki Hatalar bendeniztayfun, 13:39
Yeni Üye Forumu - Dış Filtresiz Olur Mu ahmetfiratozkaya, 13:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Siyah Kumda Demir İçeriği Hakkında Cendla, 12:58
Taban ve Gübreleme - Bitkiler Neden Böyle? Erdogannp, 12:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Kavağı Ağacı MamiAdana01, 12:45
Yeni Üye Forumu - Tankım İçin Eleştiri Ve Öneri Canahsha, 12:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Merhaba Strafor Suda Kalkıyor Ne Yapmam Lazım _? Orhan76, 12:05
Arka Fon Yapımı - 200 Lt İçin Dış Filtre Önerisi oyundakiadam, 11:40
Filtreleme Seçenekleri - Astronot Bakımı valarmorghulis12, 11:30
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 11:03
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Filtresinin Balkonda Olması Hk. mutlubaba, 10:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Nasıl Kireç CemÖzcan_, 08:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karideslere Sebze Meyve Aguamentist, 08:10
Omurgasızlar - Öneri Tavsiye Ve Tecrübelerinizi Bekliyorum Aguamentist, 08:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum Tavsiye Aguamentist, 07:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hangi Bitkinin Bakımı Kolay Ve Akvaryuma Uygun Aguamentist, 07:43
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkiler Neden Yüzeye Değilde Ön Cama Doğru Uzar ? Aguamentist, 07:42
Bitki Türleri ve Bakımı - Japon Balığı Yamuk Duruyor Hoppala, 03:11
Yeni Üye Forumu - Dinlenen Suda Sorun ahmetfiratozkaya, 02:45
Yeni Üye Forumu - Malawi Ciklet Önerisi Cem_01, 02:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Çikletim Neden Çiftlesmiyor? Cem_01, 01:59
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta Ve Japon Birlikte Yaşar Mı ? ahmetfiratozkaya, 01:55
Yeni Üye Forumu - Büyük Japon Balığı Küçük Olanları Yer Mi? ahmetfiratozkaya, 01:49
Yeni Üye Forumu - Axolotl Akvaryumu Carnivoreyum, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Başlangıç İçin Monte Carloyu Nasıl Almalıyım 1Balikci, 00:58
Bitki Türleri ve Bakımı - 30 Litre Akvaryum 14 Transgetik Tetra Taha Yanık, 00:36
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerim Ölüyor doubleT, 00:30
Canlı Doğuranlar - Kribensis Gozu oguzozt, 23:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Balıkları Küçük Akvaryumda Beslersek Ne Olur Taha Yanık, 23:24
Yeni Üye Forumu - İç Parazit Uğur59, 22:50
Tanganyika Cichlidleri - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi YoKuSa, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Nana Ve Anubias Nana Petite Arasında Fark AmatorBetaci, 22:24
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin deeps, 21:41
Yeni Üye Forumu - Lepistesimde Kuyruk Erimesi Mi Var Dervishm, 21:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kılıç Kuyruk Yavruları Kurtarma Operasyonu :) Muhammedcay, 21:33
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumla Hobiye Geri Dönüş Muhammedcay, 21:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 15-20 Litre Akvaryuma Salyangoz Önerisi NightWist, 20:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Tavsiyesi? Bursaon6, 19:54
Yeni Üye Forumu - Betta İçin Tavsiye dotamurat6, 18:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küçük Bir Akvaryumum Var Ne Besleyebilirim? BeyzPl, 18:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumumda Salyangoz Çıktı BeyzPl, 18:54
Labirentliler - Apistogramma Cacatuoides Tankı Canahsha, 18:44
Akvaryum Tanıtımı - Sarı Ateş Neon Kararma ? (fotoğraflı) orcrist, 18:33
Omurgasızlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin barbaros55, 18:21
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 120.50.47h Full Set Akvaryum erhan2204 13:39
- Karışık Tetra Türleri erhan2204 13:39
- Eheim 200watt Isıtıcı erhan2204 13:39
- Sunsun Jp 014 F İç Filtre Gursoyhasan 13:33
- Atman F 201 Sıfır Gursoyhasan 13:33
- L144 Düz Kuyruk Vatoz, Sarı Ateş Karides Vb. yasiiinyldrm 13:13
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:45
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:45
- Creaqua Akvaryum Ve Diğer Malzemeler s3lck 12:37
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:28
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 12:28
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 12:24
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:24
- Toplam Fiyatta %20 İndirim Kampanyalı Bitkiler🌼🌺 hasancn 11:34
- Toplu Su Üstü Bitkisi hasancn 11:34
- Tropica Soil Powder hasancn 11:34
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 11:26
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:25
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:25
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 11:10
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 11:10
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 11:10
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 11:10
- Thailand İthalatı Lepistes (guppy) En Özel Türler Tenebris 11:07
- Eheim Professionel 4+ egedin 10:38
- Yeşil Tetrazzon Hepsi 180 Yldz06 10:25
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:22
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:22
- 1 Aylık Sarı Prenses Ve Beyaz Prenses Yavruları tetikk 10:19
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 10:12
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 10:11
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 10:05
- Damizlik Corydoras Gold Laser Köroglu.88 10:05
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 10:05
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 10:02
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 10:02
- Beta SmallCandyThing 10:02
- Red Tuxedo Lepistes Ve Erkek Cüce Vatoz 8 Cm FarukGorgun 10:01
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 10:01
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:51
- Ramshorn, Physa Ve Karides Cessas 09:50
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:43
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:43
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:43
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:43
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 09:43
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:43
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 09:43
- Neolamprologus Similis scorpion26 09:43
- Black Dragon Lepistes & Japon Pirinç Balığı Medaka scorpion26 09:43
KULLANICILAR
- 171 Online Kullanıcı, 94 Üye
Online Kullanıcılar
ciways,
ozmet,
Aguamentist,
aktivist06,
Ogvrcn,
HAYRULLAH,
MehmetSerkan,
Canahsha,
gorkypasa,
FrkMbuna,
berkant77,
sıtkı,
vamos,
Tortuga4,
saydemir,
Ramal,
Orhan76,
egemenozbeyli,
Engin41,
mirat,
hasancobanoğlu,
Gastropoda,
tayyaar,
Jeveux,
Quersian,
oyundakiadam,
nightwalker2121,
burock14,
tezcanh,
MiSoSiKiaN,
İlksen Şahin,
Sogan,
karahan032,
Bvarisli,
Mahir06,
twinsoul,
XNevermore,
KANARYACI,
TayfunSylkn,
Umt61,
turkiSHrimp,
Mikail Erdoğan,
şansal,
buraktanatar,
Muhammedcay,
Quaan,
ahmetmehdiguzel,
TuRKeR,
Avoure,
yigiterylmz08,
Hidro Dinamik,
52MaviGolge,
DeVLeT,
iamselim,
balcı,
Mali89,
Okan_Er06,
BalıkciHasan,
Mami1907,
Erdogannp,
Theguardian,
blenny,
Sazrsjy,
Vlademirol,
Serkan0101,
Eserb,
Sdsalih,
MamiAdana01,
CevdetSERBEST,
DenizUlucutsoy,
ozkan.06,
nurtensultan,
AJAN,
Umitb,
Oscar oscar,
muhammed1903,
Miller,
idiopatik,
reano,
Slanq,
eeds,
Ahmett455,
Ehtiyar,
nikon_,
BoranPara,
uruzgar,
s3lck,
Buraksamet,
Kaan Demirci,
MCY4,
hokia386,
Dorduncuadam,
nurbay,
Kenanturkmen,
Sazrxdl,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.