ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2023 05:50
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Kemal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kemal
SON 10 MESAJI
Akvaryum Dezenfektasyonu Nasıl Olmalı ?
Bir kaç hafta önce balıklarımın solungaç parazitine yakalandıgını geçte olsa farkettim ama bütün balıklarım öldü. Akvaryum ısıtıcı ve filtre 10 gündür kupkuru bir şekilde duruyor. 2 sorum var.
1. Kuru akvaryumda bakteri barınır mı ?
2. Akvaryum çok büyük degil o yuzden akvaryumu, filtre ve ısıtıcıyı yeşil sabunla ovarak yıkadıktan sonra tuzlu suda bekletsem akvaryumu da tuzla tekrar ovup bir gün içinde normal su ile bekletsem başka birşey yapmama gerek var mı ? Sünger için öneriniz var mı yoksa yeni bir sünger mi almalıyım ? Dış filtre yok iç filtre kullanıyorum.
Bir kaç hafta önce balıklarımın solungaç parazitine yakalandıgını geçte olsa farkettim ama bütün balıklarım öldü. Akvaryum ısıtıcı ve filtre 10 gündür kupkuru bir şekilde duruyor. 2 sorum var.
1. Kuru akvaryumda bakteri barınır mı ?
2. Akvaryum çok büyük degil o yuzden akvaryumu, filtre ve ısıtıcıyı yeşil sabunla ovarak yıkadıktan sonra tuzlu suda bekletsem akvaryumu da tuzla tekrar ovup bir gün içinde normal su ile bekletsem başka birşey yapmama gerek var mı ? Sünger için öneriniz var mı yoksa yeni bir sünger mi almalıyım ? Dış filtre yok iç filtre kullanıyorum.
Balıklarım Ölüyor Bakteri Çakışması Mı ?
GÜNCELLEME: Sag kalan 6 balıktan bugun biri daha öldü. dün tüm gece araştırdım bu dış parazit degil solungaç paraziti. Bütün belirtiler ona işaret ediyor. Aklıma hiç gelmemişti. 3 gündür metilen artı tuzlu su yapıyorum saglam olanlar bile hasta oluyor. Solungaç paraziti hakkında bilgisi olan kimse var mı ? tuz sirke ısı ve metilenin öldüremedigi bir paraziti ne öldürecek gerçekten merak ediyorum.
Bu ve diger akvaryum parazitleri kuru ortamda yaşabilir mi bilgisi olan var mı ?
GÜNCELLEME: Sag kalan 6 balıktan bugun biri daha öldü. dün tüm gece araştırdım bu dış parazit degil solungaç paraziti. Bütün belirtiler ona işaret ediyor. Aklıma hiç gelmemişti. 3 gündür metilen artı tuzlu su yapıyorum saglam olanlar bile hasta oluyor. Solungaç paraziti hakkında bilgisi olan kimse var mı ? tuz sirke ısı ve metilenin öldüremedigi bir paraziti ne öldürecek gerçekten merak ediyorum.
Bu ve diger akvaryum parazitleri kuru ortamda yaşabilir mi bilgisi olan var mı ?
[QUOTE=Erat07]
Balıkları eklerken aldığınız yerdeki suyla birlikte mi eklediniz? İstediğiniz kadar uzun süreli bir akvaryumunuz olsun mutlaka karantinaya almadan ve başka bir akvaryumdan su eklememek nekadar önemli birkez daha görüyoruz.
Düşündüğüm problemler;
-Balıkları ve muhtemelen suyu da kendi akvaryumunuza ekledikten sonra kötü bir koku oluşmuş bakteri dengesi bozulmuş
-Baliklar su yüzeyinde bir tür oksijen yetersizliği yada hastalığa bağlı yine havalandırmayla ilgili bir sorun
- Ölümler yeni ekledigini balıklardan sonra oluşmuş muhtemelen taşıyıcı balıklardı strese bağlı olarak hastalık basgosterdi ve yayıldı
-Kanlı dış parazite benziyor evet ama benim daha önce deneyimlemedigim bir problem o yüzden daha tecrübeli arkadaşlarında görmesinde fayda var
Ben olsaydım acilen şu adımları takip ederdim sorun görülen balıkları ayırın eğer tamamı ise tamamına bir tedavi uygulayın omnipur birden fazla enfeksiyon durumunda daha çok dış parazitlerde işe yarıyor
Costapur daha çok mantari
Bactopur ise birçok iç dış parazitte işe yarıyor en geniş spectrum omnipur gibi görünsede bence bactopur kullanmak daha mantıklı ama dediğim gibi kesinlikle daha tecrübeli arkadaşlar görmeli (mantari bir duruma benzemiyor iç veya dış parazit olabilitesi yüksek)
Bu aşamada havalandırmayı iki katına çıkarın
Yeni bir tank oluşturun ve seachem stability ile bakteri kültürü oluşmasını sağlayın hiçbir eski ekipmanı dezenfekte etmeden kullanmayın
Gelişmeleri yazıp güncel tutarsanız fikri olan bir arkadaş yardım edecektir geçmiş olsun
Düzeltme bu arada yemlemeyi ya tamamen kesin ya bactopur tablete başlayın yada çok az miktarda verin zaten bozulmuş suyu daha fazla yormayın ama balıklar yem yemiyor sanırım daha fazla yorgun düşmelerine de neden olacak kadar aç bırakmayın elinizdeki en kaliteli yemden biraz olacak şekilde yapmak mantıklı olabilir
[/QUOTE]
Aldıgım yerde ki akvaryum suyunu kendi akvaryumuma tabiki de eklemedim hocam. Tek yaptıgım hata balıkları metilen ve tuzlu suda bekletmemek oldu. Aldıgım yerdeki hayvanlar saglıklı diye böyle bi yanılgıya düştüm. Daha önce akvaryumuma hiç balık eklemedigim için de bişey olacagını sanmıyordum ama çok acı bi deneyim yaşamış oldum.
Burada kimse öneri vermeyince ben de youtube da ki kanlı dış parazit videosunu izleyerek o şekilde bir tedaviye başladım. 20 litre karantina akvaryumuna 20 damla metilen ve 2 yemek kaşıgı tuz ve 1 adet flagy antibiyotik tableti eritip ekledim. 20 balıgımdan 10 tanesi hayatta kaldı hepsini bu akvaryuma aldım. bu 10 balıktan 4 tanesinde hastalık belirtileri vardı digerleri yem yiyordu ve sıkıtı yoktu. Karantina akvaryumuna aldıktan sonra bu hastalıklı olanlardan 1 tanesi 1 saat sonra iki tanesi de bu sabah öldü. Şu an tek bir tane hastalık belirtisi gösteren balık var o da muhtemelen ölecek. suyun en üstünde dimdik durup nefes almaya çalışıyor şu an. Sag kalanlar en küçük boyda ki balıklar. Şunu biliyorum ki küçük boy balıklar büyüklerden daha dirençli oluyorlar. Çünkü asla küçük boy kaybetmedim. Bulaş bile oldugunu düşünmüyorum. Ama yine de onlara 2 gün daha metilen, tuz, ve flagy tedavisi uygulayacagım ve akvaryumumu dezenfekte edip yeni yavrular alıp sıfır bir kurulum yapacagım.
------
Şu an ögrenmek istedigim bir kaç şey var. Umarım bu konuda yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar vardır.
1. Öncelikle bu dış parazit ya da nası bi bakteri ya da virüsse bütün akvaryum malzemelerini güneş altına koysam ya da oda sıcaklıgında 1-2 hafta kurutsam içinde ki tüm parazitler ölür mü illa sirkeli su yada tuzlu su ile 33 derece de 2 3 gun bekletmem gerek mi tum malzemeleri ? Akvaryum parazit ya da mantar ya da her ne virüsleriyse bunlar susuz ortamda yaşayabilen canlılar mıdır ?
2. Akvaryum ve malzemelerini sabunlu su ile yıkasam yine de sirkeli ve tuzlu suda bekletmem gerekir mi ? filtre sungerini de sabunlu su da yıkasam temizlik ve dezenfeksiyon saglanır mı ?
3. Bunlar dışında önerileriniz ya da bu şekilde olmaz şu şekilde yap dediginiz şeyler var mıdır ?
Tüm arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
[QUOTE=Erat07]
Balıkları eklerken aldığınız yerdeki suyla birlikte mi eklediniz? İstediğiniz kadar uzun süreli bir akvaryumunuz olsun mutlaka karantinaya almadan ve başka bir akvaryumdan su eklememek nekadar önemli birkez daha görüyoruz.
Düşündüğüm problemler;
-Balıkları ve muhtemelen suyu da kendi akvaryumunuza ekledikten sonra kötü bir koku oluşmuş bakteri dengesi bozulmuş
-Baliklar su yüzeyinde bir tür oksijen yetersizliği yada hastalığa bağlı yine havalandırmayla ilgili bir sorun
- Ölümler yeni ekledigini balıklardan sonra oluşmuş muhtemelen taşıyıcı balıklardı strese bağlı olarak hastalık basgosterdi ve yayıldı
-Kanlı dış parazite benziyor evet ama benim daha önce deneyimlemedigim bir problem o yüzden daha tecrübeli arkadaşlarında görmesinde fayda var
Ben olsaydım acilen şu adımları takip ederdim sorun görülen balıkları ayırın eğer tamamı ise tamamına bir tedavi uygulayın omnipur birden fazla enfeksiyon durumunda daha çok dış parazitlerde işe yarıyor
Costapur daha çok mantari
Bactopur ise birçok iç dış parazitte işe yarıyor en geniş spectrum omnipur gibi görünsede bence bactopur kullanmak daha mantıklı ama dediğim gibi kesinlikle daha tecrübeli arkadaşlar görmeli (mantari bir duruma benzemiyor iç veya dış parazit olabilitesi yüksek)
Bu aşamada havalandırmayı iki katına çıkarın
Yeni bir tank oluşturun ve seachem stability ile bakteri kültürü oluşmasını sağlayın hiçbir eski ekipmanı dezenfekte etmeden kullanmayın
Gelişmeleri yazıp güncel tutarsanız fikri olan bir arkadaş yardım edecektir geçmiş olsun
Düzeltme bu arada yemlemeyi ya tamamen kesin ya bactopur tablete başlayın yada çok az miktarda verin zaten bozulmuş suyu daha fazla yormayın ama balıklar yem yemiyor sanırım daha fazla yorgun düşmelerine de neden olacak kadar aç bırakmayın elinizdeki en kaliteli yemden biraz olacak şekilde yapmak mantıklı olabilir
[/QUOTE]
Aldıgım yerde ki akvaryum suyunu kendi akvaryumuma tabiki de eklemedim hocam. Tek yaptıgım hata balıkları metilen ve tuzlu suda bekletmemek oldu. Aldıgım yerdeki hayvanlar saglıklı diye böyle bi yanılgıya düştüm. Daha önce akvaryumuma hiç balık eklemedigim için de bişey olacagını sanmıyordum ama çok acı bi deneyim yaşamış oldum.
Burada kimse öneri vermeyince ben de youtube da ki kanlı dış parazit videosunu izleyerek o şekilde bir tedaviye başladım. 20 litre karantina akvaryumuna 20 damla metilen ve 2 yemek kaşıgı tuz ve 1 adet flagy antibiyotik tableti eritip ekledim. 20 balıgımdan 10 tanesi hayatta kaldı hepsini bu akvaryuma aldım. bu 10 balıktan 4 tanesinde hastalık belirtileri vardı digerleri yem yiyordu ve sıkıtı yoktu. Karantina akvaryumuna aldıktan sonra bu hastalıklı olanlardan 1 tanesi 1 saat sonra iki tanesi de bu sabah öldü. Şu an tek bir tane hastalık belirtisi gösteren balık var o da muhtemelen ölecek. suyun en üstünde dimdik durup nefes almaya çalışıyor şu an. Sag kalanlar en küçük boyda ki balıklar. Şunu biliyorum ki küçük boy balıklar büyüklerden daha dirençli oluyorlar. Çünkü asla küçük boy kaybetmedim. Bulaş bile oldugunu düşünmüyorum. Ama yine de onlara 2 gün daha metilen, tuz, ve flagy tedavisi uygulayacagım ve akvaryumumu dezenfekte edip yeni yavrular alıp sıfır bir kurulum yapacagım.
------
Şu an ögrenmek istedigim bir kaç şey var. Umarım bu konuda yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar vardır.
1. Öncelikle bu dış parazit ya da nası bi bakteri ya da virüsse bütün akvaryum malzemelerini güneş altına koysam ya da oda sıcaklıgında 1-2 hafta kurutsam içinde ki tüm parazitler ölür mü illa sirkeli su yada tuzlu su ile 33 derece de 2 3 gun bekletmem gerek mi tum malzemeleri ? Akvaryum parazit ya da mantar ya da her ne virüsleriyse bunlar susuz ortamda yaşayabilen canlılar mıdır ?
2. Akvaryum ve malzemelerini sabunlu su ile yıkasam yine de sirkeli ve tuzlu suda bekletmem gerekir mi ? filtre sungerini de sabunlu su da yıkasam temizlik ve dezenfeksiyon saglanır mı ?
3. Bunlar dışında önerileriniz ya da bu şekilde olmaz şu şekilde yap dediginiz şeyler var mıdır ?
Tüm arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
[QUOTE=ÇaĞRı]
Hiç bir bilgim yok o konuda, yanlış yönlendirmiyim.
Bilen arkadaşlar yorum yapmalı.[/QUOTE]
Sizden başka kimse yardımcı olmadı hocam 2 gündür o yüzden sizi etiketliyorum. Kırmızı benekler de şu şekilde mesela
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434581.jpg[/IMG]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Hiç bir bilgim yok o konuda, yanlış yönlendirmiyim.
Bilen arkadaşlar yorum yapmalı.[/QUOTE]
Sizden başka kimse yardımcı olmadı hocam 2 gündür o yüzden sizi etiketliyorum. Kırmızı benekler de şu şekilde mesela
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/201096/080520231434581.jpg[/IMG]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Dış parazitte başka bilgim yoktur. Tecrübeli arkadaşlar yorum yapmalı ilerisi için.
Umarım en kısa sürede atlatırsınız geçmiş olsun. [/QUOTE]
Sanırım kanlı dış parazit hocam. Ölü Balıkların gövdesinde kırmızı kırmızı benekler de oluşmaya başladı. Bunun tedavisi için ne önerirsiniz.[EDIT]rhino,2023-05-08 11:10:29[/EDIT]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Dış parazitte başka bilgim yoktur. Tecrübeli arkadaşlar yorum yapmalı ilerisi için.
Umarım en kısa sürede atlatırsınız geçmiş olsun. [/QUOTE]
Sanırım kanlı dış parazit hocam. Ölü Balıkların gövdesinde kırmızı kırmızı benekler de oluşmaya başladı. Bunun tedavisi için ne önerirsiniz.[EDIT]rhino,2023-05-08 11:10:29[/EDIT]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Bakteri çakışmasında parazit olur. Buda sürtünme ve nefes alış veriş ile görülür. Yada akvaryuma parazit girdiğinde aynı belirtiler görünür. Burdan yola çıkmışlığımdır.
O zaman yapacak tek şey kalmıştır geriye sıfırdan kurulum. [/QUOTE]
Tedavisi yok mu diyosunuz ?
Bu arada bişey daha farkettim bazı balıklar yılan gibi kıvrıla kıvrıla yuzuyor. Bu da yeni bi detay.
Bir şey daha dikkatimi çekti videosunu da ekliyorum. Balıklar kıvrıla kıvrıla yılan gibi yüzüyorlar. Bunu neden yapıyor olabilirler ?
[VID]https://youtu.be/O5e5JrttaFI[/VID][EDIT]rhino,2023-05-08 02:37:09[/EDIT]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Bakteri çakışmasında parazit olur. Buda sürtünme ve nefes alış veriş ile görülür. Yada akvaryuma parazit girdiğinde aynı belirtiler görünür. Burdan yola çıkmışlığımdır.
O zaman yapacak tek şey kalmıştır geriye sıfırdan kurulum. [/QUOTE]
Tedavisi yok mu diyosunuz ?
Bu arada bişey daha farkettim bazı balıklar yılan gibi kıvrıla kıvrıla yuzuyor. Bu da yeni bi detay.
Bir şey daha dikkatimi çekti videosunu da ekliyorum. Balıklar kıvrıla kıvrıla yılan gibi yüzüyorlar. Bunu neden yapıyor olabilirler ?
[VID]https://youtu.be/O5e5JrttaFI[/VID][EDIT]rhino,2023-05-08 02:37:09[/EDIT]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Olabilir, fakat permasol iç parazitte kullanılıyor kullandımda, ama dış parazitte kullanılıyormu bilmiyorum.
Balıklarınızda daha doğrusu akvaryumda dış parazit var. Dış parazitin çözümü tuz banyosudur. 50 litreye 1 çorba kaşığı iyotsuz tuzdur. [/QUOTE]
hocam sadece surtunmekten yola mı çıktınız dış parazit derken ? ben daha önce de dış parazit yaşamıştım ama bu tarz agız harekteleri ve suyun üstüne cıkma yapmıyorlardı. sadece surtunuyorlardı. surtunme bi çok hastalıga delalet. parazit çakışmasında boyle belirtler oluyor mu agız harektelre vb gibi ?
Bu arada dun akvrayuma tuz ve sirke de koymuştum ama yine ölümler yaşadım.
[QUOTE=ÇaĞRı]
Olabilir, fakat permasol iç parazitte kullanılıyor kullandımda, ama dış parazitte kullanılıyormu bilmiyorum.
Balıklarınızda daha doğrusu akvaryumda dış parazit var. Dış parazitin çözümü tuz banyosudur. 50 litreye 1 çorba kaşığı iyotsuz tuzdur. [/QUOTE]
hocam sadece surtunmekten yola mı çıktınız dış parazit derken ? ben daha önce de dış parazit yaşamıştım ama bu tarz agız harekteleri ve suyun üstüne cıkma yapmıyorlardı. sadece surtunuyorlardı. surtunme bi çok hastalıga delalet. parazit çakışmasında boyle belirtler oluyor mu agız harektelre vb gibi ?
Bu arada dun akvrayuma tuz ve sirke de koymuştum ama yine ölümler yaşadım.
Bakteri Çakışması Lepistes
edit: yanlış konuya yazmışım. mesajım silinebilir.[EDIT]rhino,2023-05-07 18:45:08[/EDIT]
edit: yanlış konuya yazmışım. mesajım silinebilir.[EDIT]rhino,2023-05-07 18:45:08[/EDIT]
[QUOTE=ÇaĞRı]
Resim atarmısınız akvaryumun ?[/QUOTE]
Şu an evde degilim o yuzden atamadım. Ögrenmek istediginiz şeyleri hızlıca soylebilirim ama.
Bu arada bakteri çakışmasına permasol un iyi geldigini araştırdım fakat hiçbir eczane de yok. Bunun muadilleri var mıdır kullanan arkadaşlar önerebilr mi ?
Bir şey dikkatimi çekti hasta olmayan balıklar sürtünüyor deli gibi bi kaç gün sonra da bu şekle giriyor.Bu sürtünme de parazit çakışması ile alakalı olabilr mi ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Resim atarmısınız akvaryumun ?[/QUOTE]
Şu an evde degilim o yuzden atamadım. Ögrenmek istediginiz şeyleri hızlıca soylebilirim ama.
Bu arada bakteri çakışmasına permasol un iyi geldigini araştırdım fakat hiçbir eczane de yok. Bunun muadilleri var mıdır kullanan arkadaşlar önerebilr mi ?
Bir şey dikkatimi çekti hasta olmayan balıklar sürtünüyor deli gibi bi kaç gün sonra da bu şekle giriyor.Bu sürtünme de parazit çakışması ile alakalı olabilr mi ?
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhaba, azalttığınız akvaryumun suyunu tamamladınızmı ? Çeşmeden direk mi koydunuz ? Birde tam resim atarmısınız akvaryumun ?[/QUOTE]
evet tamamlamıştım. klorsuz dinlenmiş su ekledim her zaman.
[QUOTE=ÇaĞRı]
Merhaba, azalttığınız akvaryumun suyunu tamamladınızmı ? Çeşmeden direk mi koydunuz ? Birde tam resim atarmısınız akvaryumun ?[/QUOTE]
evet tamamlamıştım. klorsuz dinlenmiş su ekledim her zaman.
SON MESAJLAR
- Beta Tank Arkadaşı Carnivoreyum, 19:14
Yeni Üye Forumu - 30cm Küp Akvaryum Bitki Kumu Öneri? Lepistes.., 19:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Çiftleştirme Taha Yanık, 19:00
Labirentliler - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Taha Yanık, 18:59
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Hidro Dinamik, 17:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var Hidro Dinamik, 17:28
Yosun - Su Üzeri Hareketi-walstad grendel1984, 17:24
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum İçin Balık Ve Dekorasyon Tavsiyesi kaancevik, 17:08
Yeni Üye Forumu - Tropheus Duboisi Akv (5. Sf Güncel foto bol video) Mehmet. Uzun, 17:02
Tropheus Tanıtımı - Şelale Filtre Berkayv, 16:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Tahmini Ne Zaman Doğurur? eymene, 16:55
Canlı Doğuranlar - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? bendeniztayfun, 16:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Trans Genetik Tetra Ve Lepistes Hidro Dinamik, 16:41
Yeni Üye Forumu - Albino Endler Aguamentist, 16:40
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Nerite Salyangozu monster07, 16:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 15:48
Hastalıklar ve İlaçlar - 35*35*35 Bitkili Tank Tür Tavsiyesi Taha Yanık, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumunu Geliştirmek… Aguamentist, 15:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi SaRCoPhiLiuS, 15:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Başlangıç Laterthanbefore, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Moliwe Kribensis Laterthanbefore, 15:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 8mm Mi 6 Mmi samuraibeta, 15:06
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Laterthanbefore, 15:02
Bitki Türleri ve Bakımı - Oranda Japon Balığımda Solungaç Problemi bendeniztayfun, 14:47
Yeni Üye Forumu - 50x30x30 Lowtech Yeniden FISHERMAN01, 14:05
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) egurbuz, 13:28
Bitki Akvaryumları Genel - Vücut formasyonu bozuk lepistes.. Victus, 13:13
Canlı Doğuranlar - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi Orhan76, 12:44
Filtreleme Seçenekleri - Balığım Dışkılamıyor MasterChief, 12:43
Yeni Üye Forumu - 2. Guraba Aquatıcs Ödüllü Fotoğraf Yarışması -RBG-, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14) Nuri3434, 12:15
Kedi Balıkları Forumu - Vatozum Beyazlasiyor Niye bendeniztayfun, 12:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Ehtiyar, 11:35
Yeni Üye Forumu - Tetrazon Karides Uyumu ? SaRCoPhiLiuS, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Vatoz İle Karides ArifhbsAquatics, 10:10
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıklarımda Beyaz Lekeler Samoo11, 09:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Basit Yeşil Su Yapımı Rafayel, 07:48
Akvaryum Bilimi - Bettam Hastalandı berkaiozcan, 05:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 19:28
- Leptosoma Kitumba Firefighter 19:28
- Albino Nigripinnis Firefighter 19:28
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 19:25
- Akvaryum Malzemeleri ArifhbsAquatics 18:54
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 18:38
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:00
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 17:49
- Nakliye Dahil Özel Tasarım Akvaryum swordfishhhh 17:49
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 17:41
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 17:31
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 17:11
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 17:11
- 🍁🌼🍁🌺100 Adet Farklı Tür Bitki 🍁🌼🍁🌺 hasancn 16:35
- Lav Kırığı Kum 12 13 Kg ootkn 16:21
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 16:21
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 16:06
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 16:06
- Frontosa Küpü Emirk 15:57
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 15:57
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 15:14
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 14:56
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 14:56
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 14:52
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:38
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 14:38
- Santa Maria Endler Mika_35 14:35
- Mangrov Tohumu/fidesi heydu 14:16
- Otocinclus Arıyorum heydu 14:16
- Komple Set heydu 14:16
- Epey Miktarda Moss brkenginol 13:47
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 13:46
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 13:46
- 5 Farklı Renkte Transgenetik Tetra fisherman1907 13:46
- 2 Adet Pterophyllum scalare Melek Balığı fisherman1907 13:46
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 13:46
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 13:46
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 13:44
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 13:44
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 13:40
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 13:40
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 13:40
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 13:40
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 13:39
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:39
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 13:39
- Nano Led Armatür BywenzeL 13:24
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 13:09
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 13:09
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:09
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
tuzlanıl,
berkeyazer,
Gastropoda,
egurbuz,
kopruluonur,
smkarabag,
AtlasPoyraz,
Yiğit solak,
nyoomasgof,
isssmailak,
burak1996,
recepbal,
nirvana,
Mderhan,
ozanyayla,
GkhaNLioN,
AmatorAkvryumcu,
Ankaragucu,
MustafaŞ,
MasterChief,
draff10,
Keremeker,
sirhill,
Ardaaa..,
osmandbnl,
mert01589,
hashüs,
wallece,
lebowskia,
abemk,
EmreSude,
armaganb,
Hobilik,
R0h1rr1m,
Burakt122,
kadir_7,
MiSoSiKiaN,
Akax,
vahitender,
cagrisw,
Başak u,
sedaterdem,
Şahinöztürk,
Tolga1tunc,
şansal,
recklesstr,
COBRA,
egehamit,
UrasArt,
ilkermilo,
MertSoyumert,
Ö. Faruk,
Göksel D,
Uğurcand,
stopsound,
grendel1984,
HOPPALA,
Emirhans28,
mimar55,
Maverickse,
Ehtiyar,
Rafayel,
yamansengonca,
Soulfly5,
Hidro Dinamik,
Kerem08,
selmankahya,
TheCoffin,
Best Fish,
ozan_1903,
Zekkk,
Tulpar99,
ArifhbsAquatics,
diaslayt,
vlkncm,
Kimsesiz,
akomania,
Osmanosman06,
bendeniztayfun,
MCY4,
cilbay06,
-doctore-,
Kaan874,
Mika_35,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.