ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Balıkları yavruluğa hiç bir zaman almamalı.Akvaryumu bitkilendirip rahat bırakmalı,yediklerini yerler ,kalanlar yeter.Üremeye müdahile etmeyince akvaryum dengeye kavuşuyor.Hatta zamanla dip çekimi yapmaya bile gerek kalmıyor.Eskiden bir tek yavruyu kaybetsem üzülürdüm ama,şimdi öyle bir derdim yok doğuruyor ,her zaman bir kaç tanesi kurtuluyor.
Arkadaşlar ben bedensel engelliyim gelmek istiyorum fakat,bana uzak yerlerde buluşuyorsunuz maalesef,kapalı yol,şarampol civarında buluşursanız bende gelebilirim.Olursa bana ö.m den mesaj atın lütfen.teşekkürler.
Merhaba,arkadaşlar Antalya'da su ürünleri araştırma merkezi var oraya bir kaç kere gittim ama,resmen utandım tabir-i caizse un var,şeker var,yağ var ama bir türlü helva yapamamışlar.Havuzlar bakımsız,çeşitler çok az koskoca su ürünlerinde yemek için yalnızca alabalık üretiliyor.Böyle devlet kuruluşlarının öncü ve örnek olması gerekmez mi?Süs balıklarından yalnızca japon ve koi ,malavilerden ahli,yunus ve sarı prenses ,bronz çöpçü ve vatoz. Canlı doğuranlarda ise aykılıç,endler gibi son zamanlarda aranan balıklar hariç hemen hepsi var tetra,tanganyika türü balıkların ismi bile yok. Bizler evlerimizde bile çeşit arttırıp yeni türler üretmek için çalışırken bu merkezin her türlü olanağı olduğu halde neden çeşitlerini arttırmıyorlar.Niçin bir deniz akvaryumu kurmuyorlar.Merkez hava alanına yakın nakliyat sorunlarıda yok tek motorlu küçük bir uçaktamı alamazlar.Biliyormsunuz elinde olanak olupta daha iyisini istemeyen insanlar ve kuruluşlar beni çıldırtıyor.
İşallah başaracağım,ailem haziran sonunda tatile çıkacak ben şimdiden pazar araştırması yapmaya başladım.Gelince büyük bir süprizle karşılaşacaklar.Annem süprizden ne anlarsa,akvaryum balıklarını Akdeniz su ürünlerinden alacağım.Arkadaşlar geçen sene Akdeniz su ürünlerinden lepsites almıştım bütün yavruları değişik renkte oldu bu balıkların.Fakat biraz boyları küçük sanırım ki cinsleri öyle.
Merhaba buluşmalarınıza bende katılmak isterim ,ancak bedensel engelliyim şarampol civarında,kapalı yolda bir yerde buluşursanız bende gelebilirim.Fatih bey dükkanınız nerde acaba balıklarınızı görmek isterim.
Ya mantıkla ne ilgisi var bunun,anneme verdiğim her sözü tutarım ben zaten.Odamda geniş yer sıkıntımız yok,maddi durumumuz fena değil,şidiki akvaryumlarım ona hiç sorun çıkarmadı ki,yalnız elimde yeni bir balıkla geldiğimi görse yada akvaryum suyunu değiştirdiğimi hemen çileden çıkıyor.İnanırmısınız küresel ısınmadan bile bahsediyor.Hem ben onun gün arkadaşlarına karışıyormuyum değil mi?Akvaryumlarıma bakarken görse(ben dializ hastasıyım)ne anlıyorsun bunlardan kendini ne yoruyorsun diyor.Hasta olacağımı düşünüyor fakat dört sene var ki hiç hastaneye yatmadım.Ara sıra tansiyon sorunu felen oluyor ma ,kimde olmaz ki?Ben yapacağım kardeşlar o iki metrelik akvaryumu kuracağım hemde öyle güzel kuracağım ki kendide beğenecek ve vir şey demeyecek.
Benim annem asla benden yana olmaz.Daha doğrusu kimseden yana olmaz muhalif tabiatlıdır inatçıdır.
Lepsides balıkları dışarıdan geldiğinde yani yeni aldığımızda çoğu zaman bir hafta içnde ölüyor.Ama kendi yavrularınızı büyüttüğünüzde sorun kalmıyor.Şu anda iki ayrı dişiden aldığım elli kadar lepsitesim var müthiş dayanıklılar.4 aylık oldular.Birçoğu hamile ama ben şimdilik yeni yavru istemediğim için ayırmıyorum.Bolca bitkilenidirdim her doğumda bir kaç yavru kurtulup büyüyor yani akvaryumdaki balık sayısını hatta her şeyi oluruna bıraktım,sadece eksilen suyu ekliyorum.Ne zamandır iç flitreyi bile temizlemedim.Bitkiler deve gibi oldu,balıklarım sağlıklı nazar değğmesin bence akvaryumlarımızı çok kurcalıyoruz .Biraz oluruna bırakmak lazım.Lepsitesler akvaryumların taçsız kral ve kraliçeleridir.
Ama o kadar istiyorum ki odamın bir köşesini boydan boya akvaryum yapmak ,sonrada balıkları seyrederek uyumak.Annem komşularla konuşurken lafa gelince benim oğlum melek gibidir ne içkisi, ne sigarası vardır der.Ama akvaryuma izin vermez.Hayatım akvaryum benim çarşıya gitsem akvaryumcuları gezerim.İnternette bu siteden başka siteye bakmam.Para biriktirdiğimde mutlaka akvaryumla ilgili bir şeye harcarım.Her insanın bir tutkusu vardır benim tutkumda bu,anlaması lazım.Su değişimlerini yapabilirim.İyi bir akvaryum yaptırmak içim 1000ytl yi gözden çıkardım.Annem üstünde başında bir şey kalmadı bir magazaya git giyin diyor.Kendi eskiden bana giyecek alırdı şimdi almıyor.Derdi günü elimdeki parayı akvaryuma değilde başka şeylere harcamamı telkin etmek ,boş ver arkadaş ben bu işi yapacağım.Zaten önümüz yaz tatile gideriz ben bir bahane bulur evde kalırım sonra akvaryumu yaptırırım ve kurarım,kurulmuş akvaryumu camdan dışarı atcak değil ya.
Şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum elimde olan akvaryumların ikisini elden çıkarıp, yerine iki metr boyunda akvaryum yaptıracağım.Bu akvaryumu sinek teliyl ikiye yada üçe böleceğim .Böylce tek ısıtıcıyla ve tek dış flitryle idare deceğim.Akvaryumu alçak bir demir konsolun üzerine koyup pencerenin alt tarafına koyacağım.Böylece güneş ışığıyla aydınlatacağım ve güzel bitkiler yetiştireceğim.Ama birde ısı sorunu var.Güneşi direkten alırsa suyu ısıtabilir.Su ısındığında perdereleri çeksem blki bu sorunda hallolur.Zaten güneş direk pencereye vurmuyor,üzrinde balkon var.Yani serin oluyor.Bence en iyi çözüm bu ne dersiniz.
SON MESAJLAR
- Ph Düşürme Yöntemi Mekanik Mi Kimyasal Mı? giyotyn, 23:49
Bitki Akvaryumları Genel - Dereden Bulduğum Balığın Türü Nedir? Dexter85321, 23:42
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt Akvaryumda Ne Beslenebilir GhostKoi, 23:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 23:38
Bitki Akvaryumları Genel - 60*40*40 Hightech Bitkili Filtre Sistemi Kturan06, 23:35
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Dekor Önerisi Larvaklm, 23:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Kambur Larvaklm, 23:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( Handeli, 23:27
Yeni Üye Forumu - Lepistes Larvaklm, 23:26
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Solungaçta Beyaz Noktalar GhostKoi, 23:12
Sazansıgiller - LIFETECH 835 hakkında fikri olan varmı? Krkn, 23:05
Filtreleme Seçenekleri - Yengeç HayriBeta, 23:02
Yeni Üye Forumu - Tropheus İçin Aydınlatma Ve Dekor kaptan_01, 22:57
Tropheus - Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum Dexter85321, 22:54
Akvaryum Tanıtımı - Öğrenci Evimde Akvaryum kaptan_01, 22:39
Akvaryum Tanıtımı - Japon Usulü Fukushuu, 22:10
Akvaryum Tanıtımı - İstanbul Uygun Fiyatlı Akvaryumcu Hobilik, 21:42
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Safkan Velifera MertSoyumert, 20:44
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Küçük Karides Dunyasi Taha10, 20:28
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Betta İçin Hangi Kum? lebowskia, 20:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( aliefecilciler, 19:31
Labirentliler - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 19:26
Akvaryum Dünyasından Haberler - Mini? Ramshorn? Dexter85321, 19:21
Omurgasızlar - Mangrov Kökünü Keserken Testereye Gazyağı Sürmüş. MasterChief, 19:00
Yeni Üye Forumu - Birkili Akvaryum Taban Yapımı Hidro Dinamik, 18:36
Yeni Üye Forumu - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü BabySoul, 18:35
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kribensis Nigeria Red Ve Rainbow Üreme Göksel D, 18:27
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu Triple Red Bulamıyorum? Ferdi2327, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 17:56
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta BabySoul, 17:26
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 17:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Discus Uzmanlarına Soruyorum giyotyn, 17:08
Discus - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 17:00
Omurgasızlar - Yeşil Su Sorunu Samet03, 16:56
Yeni Üye Forumu - Balıklarımın Dışkısı Beyaz Renkte Şevki37, 16:47
Sazansıgiller - Tetra Akvaryum Isıtıcısı ciciolmesinlutfn, 16:41
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin İskorpit, 15:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Baligimda Hareketsizlik Canbudakkkk, 15:42
Güney Amerikan Cichlidleri - Sump Su Giriş Mazgalı akandemir1, 15:31
Filtreleme Seçenekleri - Karma Tropikal Akvaryum V 2.0 kdrackgz, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Bakteri Kültürü Ekleme Ahmetc, 14:06
Yeni Üye Forumu - Albino Endler Dedesi Oldum :) Ehtiyar, 13:38
Nadir Tür Gördüm - Astronot Balığım Yan Yatıyor bendeniztayfun, 13:31
Yeni Üye Forumu - Su İçinde Bambu Ehtiyar, 13:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklardaki Yeme Duyarsızlık Ve Hareketsizlik Şevki37, 12:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu bendeniztayfun, 12:29
Bitki Akvaryumları Genel - Adi Salyangoz Yavru Balıkları Yer Mi ? Hasan usta, 12:19
Canlı Doğuranlar - Su Kaplumbağama Yuva Arıyorum Hobilik, 12:15
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Akvaryum Dizayn Hobilik, 12:03
Yeni Üye Forumu - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo Taha Yanık, 12:00
Labirentliler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 23:14
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 23:00
- Christmas Moss Furkann 23:00
- Akvaryum Ve Çeşitli Malzemeler ataberk28 22:53
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 22:02
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 22:02
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 22:02
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 21:39
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 21:18
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 21:16
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 21:16
- Tetra 300w Isıtıcı, Eheim 600 Lt/s Kafa Motoru Vs. diaslayt 21:13
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 21:13
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 20:57
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 20:57
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 20:57
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 20:07
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 20:07
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 18:55
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 18:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:37
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:37
- Neolamprologus Buescheri Kamakonde Bayulker 18:17
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 18:11
- Speciosus Ve Caudopunctatus erdo_bg 17:37
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 16:45
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 16:45
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:29
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:29
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:29
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:29
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:29
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 16:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 16:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 16:18
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 16:18
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon Lepistes yamansengonca 15:48
- 3d Baskı Malzemeleri. krmbzkurt 14:54
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 14:41
- Bio Sünger Brdk64 14:20
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 14:20
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 14:15
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 14:15
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 14:15
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 14:15
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 14:15
- Afrika Cichlidleri devito 13:56
- 40 Kg Ben Silis Kum HayatımızBalık 13:29
- Sump Motoru& Dalga Motoru& Kumlar HayatımızBalık 13:29
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 13:20
KULLANICILAR
- 136 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.