ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VeliG
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2017 12:33
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2017 00:08
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Veli GÖKCEK
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1981
Yaş:
43
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Veli GÖKCEK

SON 9 MESAJI

Lepistesim Doğurmuş
Yerinde olsam uçarak açık bir akvaryumcu bulur yavruluk alırdım. Hem anne hem yavruların sağlığı için. Şu an anneye ve ilerde de yavruların hem ısı hemde oksijen ihtiyacı olacak. Bana sorarsan hiç burada vakit kaybetme. 1 yavru bile kurtarsan candir. Çok acil yavruluk.
Balığı Öldürmeli Miyim?
[QUOTE=Tunc Berk]
Neden sadece asitten bahsettiniz? Demir, soydum, fosfor, potasyum A,C vitaminleride bulunmaktadır. İçinde ne bulunduğundan daha çok ne kadar bulunduğu önemlidir.
Karanfil yağındaki etken madde Eugenol( öjonol)'dür. Karanfil yağının asıl kullanım amacı ötanazi yapmak değildir. Asıl amacı anestezi olarak kullanılarak geçici süre uyutup cerrahi müdahalede bulunup tekrar uyandırmaktır. Fazlası balığı öldürür. Bu nedenle en acısız ötanazi anesteziyi iki periyot halinde fazla vermektir. Sandığınız gibi balığa acı vermez.
Balık su dışında uzun süre hayatta kalabilir bu vicdanlı bir yöntem olamaz.
Dilimizin ucuyla tuz bize çok kötü tat veriyor fakat insanlar kaşık kaşık akvaryumlarına döküyor, bu doğru bir mantık olmaz. Ötanaziyi bizzat uyguladım. Aşağıda ise Ufuk beyin başarılı bir cerrahi operasyonunu paylaşıyorum.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/oranda_wen_duzeltme_ameliyati_ve_anestezi__oranda_wen_trimming__k896704.asp[/URL]

[/QUOTE]

Operasyon harikaydı. Arkadaşın ellerine sağlık. 👏👏👏👏
Beta Baligi Baloncuk Cikartiyor?
Beta yavruları büyürse peki [:O] [:O][:O] [:O] [:O] akvaryum boydan boya kareleremi bölünüyor. Bir arada durmazlar herhalde 😊
Balığımı İyileştiremiyorum
[QUOTE=Panzehir]
5 yıldır 2. Akvaryum, ve 2 ay önce sıfırdan kaynak sularla dezenfekte etdim,sularda olan bir parazit bu başka yerde kesinlikle aramıyorum artık,dış parazit iç parazit hepsi şebekr suyunun içinde geliyor bi çekilde. [/QUOTE]

Ben direk şebeke suyundan gelen parazit sıkıntısı yaşamadım, belkide su değiştirirken bütün suyu güneşenerjisinden alıp 1 gün soğumasını bekleyip öyle akvaryumu doldurduğumdandır. Her nekadar kaynamasada parazitleri öldürecek kadar ısınıyordur. Geri kalan bütün eklemeleride yine aynı şekilde yapıyorum. Tabi bunu yaparken yine akvaryumun tamamen temizlenmesi şart.
Balığımı İyileştiremiyorum
O kadar çaba emek boşamı gitti şimdi. Ufak canlılar sıkıntılı. Nematodlar, parazitler bunlardan kurtulmak zor. Eğer sürekli kayıplar yaşıyorsan akvaryumu baştan aşağı bi elden geçir derim. Bağzıları istemeden de olsa ufak çocuklarımızı bile tehdit edebiliyor. Yerinde olsam akvaryumu tamamen boşaltır taş aksesuar akvaryum ne varsa sıcak sudan geçirirdim. Sonrada normal attığımdan biraz daha fazla tuz atıp yeniden dizerdim. Balıkların yemlerinede günde 1 öğün sarımsak suyu emdirirsin. Ama bitkileri bu süreçte ayırman lazım onları nasıl dezenfekte edersin bilmiyorum. Yoğun tuzlu suyada koyma. Allah kolayık versin.
Balıklarım Ölüyor:(okumadan Gecmeyin Lutfen:(
Son durum nedir acaba. Bir resim felan varmıdır :)
Balıklarım Ölüyor:(okumadan Gecmeyin Lutfen:(
İl değişikliği nedeniyle son 5 yıldır felan akvaryumum yok. Ama insandan sonra tanıdığım ilk canlı balıklardı. Tamam son gelişmeler güzel, daha görsele hitap eden ferah akvaryumlar yapılıyor. 2 hafta bir kez iç motor filtresini temizlikten saymazsak en kısa su değişimim 3 aydan önce olmadı hiç. Üzerinden su eksildikce tamamlayıp birazda tuz atıyorum sadece. Tek dikkat ettiğim şey suyu 1 gun dinlendirip dibini bosaltmiyordum.
Tuz banyosunda hiç balık seçmedim. Canlı doğuran grubundaki tüm balıklara yaptım sadece hassas gördüğüm balıkları biraz daha kısa tuttum. Tamamen kendi görüşüm ilaçlar suyun dengeye gelmesini geciktiriyor. Yeterli dengeye gelmemiş akvaryuma o an ısı değişikliğinden veya kovalamacardan zayıf düşmüş bi balık attiginizga direk hasta sonra salgın. Bakteri kültürünün tamamen yok olmaması için bitki kullandım önceleri. Yoğurt mayası hesabı. Sonradan nitrit nitrat oksijen felan derken bitkinin değerini öğrendim. Topa tutulmaya razıyım ben, elimdeki canlara iyi baktığım düşüncesindeyim. Hasta, düşük formlu, cılız balık çok nadirdi. Başkalarıda farklı yollarla aynı başarıya ulasabiliyorlarsa ne mutlu o canlara 😊
Balıklarım Ölüyor:(okumadan Gecmeyin Lutfen:(
Aksesuarları kaynatmak en mantıklısı inşallah kalan balıklarda sıkıntı olmaz. Ben hiç bir zaman ilaç kullanmadım. İç parazit görür görmez bütün balıklara sarımsaklı yem veriyorum. Dış parazitlerde sadece akvaryumun tuz oranını biraz artırıp gün gün çok az su değişimiyle yeniden dengelemeye çalışıyorum. Eğer tek bir balıkta ilerlemiş dış parazit görürsem ayrı bir kaba alıyorum günde 2 kez 5- 8 saniye arası yoğun tuz banyosu yapıyorum. 2-3 günde toparlıyor yeniden akvaryuma alıyorum. Ayırma işini akvaryuma yarısına kadar dolu bir kavanoz sallayarak ta yapabilirsiniz :) Bitki neredeyse şart, belli bir bakteri ve fotosentez dengesi kurduğunuzda balıklarsa çok sakin ve rahat oluyor. 2 çöpçü 1 vatozla aylarca temizlik yapmadan keyfini çıkarabilirsiniz. Benim iki ilacım var sarımsak ve tuz, gerisi gereksiz kimyasal. tabi mecbur kalınca yapacak bir şey yok ama başta güzel başlarsa gereksiz.
Balıklarım Ölüyor:(okumadan Gecmeyin Lutfen:(
Akvaryumun son hali nedir acaba. Bende geçmişte benzer bi durum yaşadım, az bi kayıpla atlattım ama balıklarım çok yıprandı. Düzenli yavrulayan balıklarım 3-4 ay korkak ve ürkek bi dönem geçirdiler. Sizde ne gibi gelişmeler var merak ettim açıkçası.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.