ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
imagineod
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2017 21:33
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
İbrahim Alpay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
İbrahim Alpay
SON 10 MESAJI
Bettam Hastamı Acaba?
Düzeldi arkadaşlar saolun.
Düzeldi arkadaşlar saolun.
Bettam Hastamı Acaba?
[QUOTE=Atabey]Renkli kum salınım yapıyor olabilir[/QUOTE]
Şimdiye kadar kum sorun çıkarmadı ama zarar veriyorsa kaldırayımmı?[EDIT]imagineod,2017-05-19 13:42:11[/EDIT]
[QUOTE=Atabey]Renkli kum salınım yapıyor olabilir[/QUOTE]
Şimdiye kadar kum sorun çıkarmadı ama zarar veriyorsa kaldırayımmı?[EDIT]imagineod,2017-05-19 13:42:11[/EDIT]
Bettam Hastamı Acaba?
[QUOTE=bravepunch]Betta yı alalı ne kadar oldu?[/QUOTE]
8 ay falan oldu
[QUOTE=özlemazuki]Fotograf koyarsanız daha iyi olur.[/QUOTE]
Koyarım birazdan ama koymama gerek yok diye düşündüm.Çünkü dediğim gibi hiçbir hastalık belirtisi yok.Ben çok balık besledim tecrübeli olduğumu söyleyebilirim.Hastalık belirtisi göremedim.Ama birazdan atarım foto editlerim
Ekledim şimdi
[QUOTE=bravepunch]Betta yı alalı ne kadar oldu?[/QUOTE]
8 ay falan oldu
Koyarım birazdan ama koymama gerek yok diye düşündüm.Çünkü dediğim gibi hiçbir hastalık belirtisi yok.Ben çok balık besledim tecrübeli olduğumu söyleyebilirim.Hastalık belirtisi göremedim.Ama birazdan atarım foto editlerim
Ekledim şimdi
Bettam Hastamı Acaba?
Şimdi biraz daha kötü tepki bile vermemeye başladı :/
Şimdi biraz daha kötü tepki bile vermemeye başladı :/
Bettam Hastamı Acaba?
Arkadaşlar bettalar normalde durgun hayvanlar biliyorum ama benimki şu aralar olduğu kadar durgun görmedim hiç.2 gündür sürekli suyun dibine çekilip yüzmüyor.Ama şaşırdığım nokta şu hayvanda hiçbir hastalık belirtisi yok.Yemini atınca yiyor,vücudunda renk değişikliği falan yok,kuyruğunda problem yok,akvaryumda problem yok,hayvanın herhangi bir yeri sakatlanmadı.Ama sürekli yorgun gibi davranıyor sadece ben yaklaşınca yüzmeye başlıyor.Anlamadım gitti neden acaba?
Edit :
Bu şekilde duruyor sürekli.Ben cama yaklaşınca falan yüzmeye başlıyor.Bu arada akvaryumda tek yaşıyor.
[url=http://resimyukle.xyz/resim/ybWP6][img]http://i.resimyukle.xyz/ybWP6.jpg[/img][/url][EDIT]imagineod,2017-05-19 01:54:53[/EDIT]
Arkadaşlar bettalar normalde durgun hayvanlar biliyorum ama benimki şu aralar olduğu kadar durgun görmedim hiç.2 gündür sürekli suyun dibine çekilip yüzmüyor.Ama şaşırdığım nokta şu hayvanda hiçbir hastalık belirtisi yok.Yemini atınca yiyor,vücudunda renk değişikliği falan yok,kuyruğunda problem yok,akvaryumda problem yok,hayvanın herhangi bir yeri sakatlanmadı.Ama sürekli yorgun gibi davranıyor sadece ben yaklaşınca yüzmeye başlıyor.Anlamadım gitti neden acaba?
Edit :
Bu şekilde duruyor sürekli.Ben cama yaklaşınca falan yüzmeye başlıyor.Bu arada akvaryumda tek yaşıyor.
[url=http://resimyukle.xyz/resim/ybWP6][img]http://i.resimyukle.xyz/ybWP6.jpg[/img][/url][EDIT]imagineod,2017-05-19 01:54:53[/EDIT]
Betam Kör Olmuş Olabilir Mi?
[QUOTE=OzuKOC]
5 litrede ısıtıcı ve filtreniz yok sanırım ? suyun tamamını değiştirmeyin hiç bir zaman tamamiyle, ısıtıcı da olmadığı için her gün yüzde 15 gibi bir şey değiştirseniz daha mantıklı sanırım, bir de çeşme suyunü önceden bir kaba koyup iki gün dinlendirin o şekilde akvaryuma ekleyin. Bu dediklerim suyun çok az olması ısının sabit olmaması filtrelemenin olmaması ve dinlenmemiş su konulması tüm balıklar için stres ve hastalık kaynağıdır, balığınızın hastalığı nedir bilmiyorum ya da hasta mıdır bilmiyorum bunu fotoğraftan sonra daha net anlarız fakat bu sorunları bir an önce çözmeniz balığınızın sağlığını olumlu yönde etkileyecektir eminim. 5 litrelik akvaryum başlı başına sıkıntıdır bence biraz masraf edip balığınız için güzel bir otam oluşturabilirsiniz. Çok da büyük bir masraf değil tabi.. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşur bettanız. Saygılar[/QUOTE]
Umarım,yardım için saolun.
[QUOTE=OzuKOC]Akvaryum şartlarını söylerseniz daha çabuk sonuca ulaşırız, fanusta mı bakıyorsunuz akvaryumda mı kaç litre tek mi başka canlılar var mı su değişim sıklığı nedir hangi yemleri kullanıyorsunuz ısı kaç derece vs... değiştirdiğiniz su musluk mu yoksa içme suyu mu gibi bir çok etken etkileyebilir balığın durumunu, betta balıkları sürekli aç gibi davranan balıklar değillerdir günde 2 kez bile bazı bettacılar için fazla gelebilir. balığın net bir fotğrafı çok daha yardımcı olur sorunu çözmede..[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/xL5d][img]http://i.resimyukle.xyz/xL5d.jpg[/img][/url]
Dediğim gibi gözlerinin alt kısmı önceden maviydi su an gri olmus hastalıktanmıdır acaba?
[EDIT]imagineod,2017-01-30 23:53:08[/EDIT]
[QUOTE=OzuKOC]
5 litrede ısıtıcı ve filtreniz yok sanırım ? suyun tamamını değiştirmeyin hiç bir zaman tamamiyle, ısıtıcı da olmadığı için her gün yüzde 15 gibi bir şey değiştirseniz daha mantıklı sanırım, bir de çeşme suyunü önceden bir kaba koyup iki gün dinlendirin o şekilde akvaryuma ekleyin. Bu dediklerim suyun çok az olması ısının sabit olmaması filtrelemenin olmaması ve dinlenmemiş su konulması tüm balıklar için stres ve hastalık kaynağıdır, balığınızın hastalığı nedir bilmiyorum ya da hasta mıdır bilmiyorum bunu fotoğraftan sonra daha net anlarız fakat bu sorunları bir an önce çözmeniz balığınızın sağlığını olumlu yönde etkileyecektir eminim. 5 litrelik akvaryum başlı başına sıkıntıdır bence biraz masraf edip balığınız için güzel bir otam oluşturabilirsiniz. Çok da büyük bir masraf değil tabi.. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşur bettanız. Saygılar[/QUOTE]
Umarım,yardım için saolun.
[QUOTE=OzuKOC]Akvaryum şartlarını söylerseniz daha çabuk sonuca ulaşırız, fanusta mı bakıyorsunuz akvaryumda mı kaç litre tek mi başka canlılar var mı su değişim sıklığı nedir hangi yemleri kullanıyorsunuz ısı kaç derece vs... değiştirdiğiniz su musluk mu yoksa içme suyu mu gibi bir çok etken etkileyebilir balığın durumunu, betta balıkları sürekli aç gibi davranan balıklar değillerdir günde 2 kez bile bazı bettacılar için fazla gelebilir. balığın net bir fotğrafı çok daha yardımcı olur sorunu çözmede..[/QUOTE]
[url=http://resimyukle.xyz/resim/xL5d][img]http://i.resimyukle.xyz/xL5d.jpg[/img][/url]
Dediğim gibi gözlerinin alt kısmı önceden maviydi su an gri olmus hastalıktanmıdır acaba?
[EDIT]imagineod,2017-01-30 23:53:08[/EDIT]
Akvaryum en kücük boy 5 litre falan sanırım.Suyu haftada 1 kere değiştiriyorum musluk suyuyla.Yemin markasını bilmiyorum kırmızı çok kucük ondan 3 tane atıyorum.Fotoğraf şimdi atamam sonra editleyebilirim ama
Akvaryum en kücük boy 5 litre falan sanırım.Suyu haftada 1 kere değiştiriyorum musluk suyuyla.Yemin markasını bilmiyorum kırmızı çok kucük ondan 3 tane atıyorum.Fotoğraf şimdi atamam sonra editleyebilirim ama
[QUOTE=ProVaryum]Olabilir eğer akvaryumda kaya varsa çarpıp etkilenmiş olabilir eğer yoksa bir hastalıktır.......[/QUOTE]
Kaya yok hocam akvaryum çok küçük zaten.1-2 tane deniz kabuğu var o kadar
[QUOTE=ProVaryum]Olabilir eğer akvaryumda kaya varsa çarpıp etkilenmiş olabilir eğer yoksa bir hastalıktır.......[/QUOTE]
Kaya yok hocam akvaryum çok küçük zaten.1-2 tane deniz kabuğu var o kadar
Arkadaşlar betam yem attığımda az önce yemedi.Normalde küçük yemden 3 tane yerdi su an yemiyor.Daha doğrusu yiyemiyor.Yanlış yerlere atlayıp yemeye çalışıyor ve yedi sanıp ağzını havaya kaldırıyor.Dersinin altı da grileşmiş sanki çamura düşmüş gibi.Sizce balığım hastamı? Önceden elime tepki verirdi su an vermiyor.Kör olabilme ihtimali varmı?
Edit : Fotoğrafı yeni ekleyebildim.Kafasının alt kısmı gri oldu.Hareketleri garipleşti.Hastalıgı nedir acaba?
[url=http://resimyukle.xyz/resim/xL5d][img]http://i.resimyukle.xyz/xL5d.jpg[/img][/url][EDIT]imagineod,2017-01-30 23:54:19[/EDIT]
Arkadaşlar betam yem attığımda az önce yemedi.Normalde küçük yemden 3 tane yerdi su an yemiyor.Daha doğrusu yiyemiyor.Yanlış yerlere atlayıp yemeye çalışıyor ve yedi sanıp ağzını havaya kaldırıyor.Dersinin altı da grileşmiş sanki çamura düşmüş gibi.Sizce balığım hastamı? Önceden elime tepki verirdi su an vermiyor.Kör olabilme ihtimali varmı?
Edit : Fotoğrafı yeni ekleyebildim.Kafasının alt kısmı gri oldu.Hareketleri garipleşti.Hastalıgı nedir acaba?
[url=http://resimyukle.xyz/resim/xL5d][img]http://i.resimyukle.xyz/xL5d.jpg[/img][/url][EDIT]imagineod,2017-01-30 23:54:19[/EDIT]
Yeni Filtre Aldım Sizce Nasıl?
Filtrenin ismi : SeaStar HX003
kullanımı bu şekilde :
[url=http://hizliresim.com/3vRoLr][img]http://i.hizliresim.com/3vRoLr.jpg[/img][/url]
Sesi çok az sadece ufak bir sırıltı var.Önceden köpük çıkaran ic filtrelerden kullanıyordum.O biraz sıkıntılıydı son zamanlarda köpük falan gelmiyordu değistim bende.25 tl ye aldım umarım kazık yememişimdir. [:)]
Sizce bu filtre nasıl?
Edit : Balıklar bu filtreyi taktıgımdan beri yuzeye cıkıp duruyo acaba filtreylemi alakalı? Hic kumla falan oynamıyorlar[EDIT]imagineod,2016-11-21 20:12:32[/EDIT]
Filtrenin ismi : SeaStar HX003
kullanımı bu şekilde :
[url=http://hizliresim.com/3vRoLr][img]http://i.hizliresim.com/3vRoLr.jpg[/img][/url]
Sesi çok az sadece ufak bir sırıltı var.Önceden köpük çıkaran ic filtrelerden kullanıyordum.O biraz sıkıntılıydı son zamanlarda köpük falan gelmiyordu değistim bende.25 tl ye aldım umarım kazık yememişimdir. [:)]
Sizce bu filtre nasıl?
Edit : Balıklar bu filtreyi taktıgımdan beri yuzeye cıkıp duruyo acaba filtreylemi alakalı? Hic kumla falan oynamıyorlar[EDIT]imagineod,2016-11-21 20:12:32[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Gönderime Bakmanızı Rica Ediyorum, Önemli TonyMcLegend, 13:18
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Led Armatür Yapımı TonyMcLegend, 13:15
Makaleler ve Tercümeler - Tepe Filtre Akıntı Yapıyor mozcelik, 13:06
Yeni Üye Forumu - Karma Kedibalığı Akvaryumumdan Bir Parça BerkBey, 11:43
Kedi Balıkları Forumu - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 10:18
Labirentliler Tanıtımı - Yeni Tankım Nasıl Olmuş? AquaVistaHobby, 05:28
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) BurakBozkurt10, 02:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Kardinal&ember Tetralar Ve Salyangoz Uyumu Tony_Soprano, 01:52
Omurgasızlar - Beta Balığı Kuyruk Erimesi Cyber_Scout, 01:43
Yeni Üye Forumu - Motor Balıkları İtiyor Cyber_Scout, 01:38
Yeni Üye Forumu - Lepistes Türü Nedir Cyber_Scout, 01:17
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Hamile Mi nanxique, 01:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cardina Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 01:03
Yeni Üye Forumu - Pengasus Yemi Ve Yaşarmı Cyber_Scout, 01:02
Yeni Üye Forumu - Transgenetic Tetra Cyber_Scout, 01:00
Yeni Üye Forumu - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? Cyber_Scout, 00:28
Yeni Üye Forumu - Filtre Ve Isıtıcı İçin Ups Cihazı Hk. Powerful TheDS, 23:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ø10x20 Silindir Kavanoz Akvaryumlar burayadali, 23:24
Akvaryum Tanıtımı - Ne Tavsiye Edersiniz? Hidro Dinamik, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balılarımı Nereye Verebilirim ahmetfiratozkaya, 18:40
Yeni Üye Forumu - 40x40 Küp Low-tech Kurulumu - Kum Ve Filtre Dizili fma3280, 12:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Gurami Cinsiyet Ayrımı Huseyinkprl, 12:40
Yeni Üye Forumu - Bu Salyangozun Türü Nedir? Cyber_Scout, 04:17
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dıy Uv Filtre Yapımı GhostKoi, 02:07
Filtre ve Sump Yapımı - Led Armatür Yapımı TonyMcLegend, 01:34
Makaleler ve Tercümeler - Chihiros B - En Detaylı İnceleme! Aguamentist, 21:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 21:49
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides User1881, 20:22
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerde Genel Bozulma CoryCory, 17:18
Bitki Türleri ve Bakımı - Demosoni Ciklet Balığı enes.donmez, 17:12
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum enes.donmez, 17:04
Yeni Üye Forumu - Mavi-yeşil Alg Ve Saç Yosunu Sorunu egedin, 16:09
Yosun - Yeni Bir Kurulum yhackup, 14:31
Akvaryum Tanıtımı - Karides Filtre Aguamentist, 11:28
Yeni Üye Forumu - Katil Salyangoz Ve Karides MasterChiefHakan, 09:50
Omurgasızlar - Dış Parazit Seachem Paraguard Kullanımı seiryuhare, 09:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carloların Üstündekiler Ne Yosunu Tayyareci, 09:10
Yosun - Ülkemizde olmayan ve olmasını arzuladığımız türler replacka, 23:22
Bitki Akvaryumları Genel - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin BerkBey, 23:14
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeniden Bitkili Tanka Dönüş Ömer yılmaz, 19:14
Akvaryum Tanıtımı - Sineklik İle Moss Dağı Yaptım :) Before After Ömer yılmaz, 18:39
Akvaryum Tanıtımı - Trakya Bölgesinde Akvaryum İçin Ultra Clear Cam berat76, 17:06
Yeni Üye Forumu - Sürekli Su Değişimi ahmetfiratozkaya, 15:25
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Regülatör Tavsiye ( Yıldız / Mufan / Diamond ) Joec, 14:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 14:19
Yeni Üye Forumu - Betta Kuyrukta Şişlik Hk. İnci Kefali, 14:17
Yeni Üye Forumu - Giza Platosu darkaura, 13:41
Akvaryum Tanıtımı - 20 Litre Betta Akvaryumum Orhan76, 11:43
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 11:40
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Tankta Yosun Problemi yhackup, 10:06
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 13:27
- Hava Motoru Filtre Malzemeleri Ve Led Aydınlatma ozan_1903 13:27
- L010a Ve Siyah Cüce Vatoz Erkekleri ozan_1903 13:27
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 13:06
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 12:51
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 12:29
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 12:29
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 12:29
- Akvaryum Ve Malzemeler zekigonlum 11:44
- Electirik Blue Acara Damızlık kazbek1 11:29
- Agassizi Blue Flame Ve Borelli Opal yamansengonca 10:59
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 10:59
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 10:26
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 10:19
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:43
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 09:43
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:43
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 09:34
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 09:28
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:28
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 09:28
- Nadir Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 09:24
- Satılık Eheim Kafa Motoru BarışSavaş 09:24
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 05:47
- Hemichromis Exsul Turkana... Hediye Erkekler onuribrahim 03:07
- Sessiliflora Ve Amazon Frogbit Nanoaqua 01:21
- Medaka Yavrusu, Yumurtası, Su Piresi ternapi 01:05
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 00:58
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:58
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 00:48
- Yeni Sarım Flame Moss 6x6 SinanBulut 00:48
- Ankara İçi Gambusya Arıyorum Nadirmbuna 00:36
- Çok Özel Balıklar, Bitki, Yumurta.. Cyber_Scout 00:31
- Betta Albimarginata, Rubra Cyber_Scout 00:31
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 22:48
- Akvaryum Aydınlatma dark blue 22:23
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 21:58
- Xxl Damızlık Starbei Çöpçü Ve Anubias,fern hakanycl 21:58
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:13
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:11
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:11
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 20:36
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 17:51
- C. Vatoz, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 17:49
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 17:49
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:27
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 17:27
- A++ Kalitedeki Saksı Bitkilerimiz Sizlerle AQUAGREEN 17:27
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 15:57
- Ista 3in1 Co2 Difüzör iSMaiL_1074 15:57
KULLANICILAR
- 82 Online Kullanıcı, 45 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
TonyMcLegend,
pianoƒish,
yeekim,
DABARAKATO,
osmandbnl,
1907,
Frkn,
urzais,
artgy,
mitii,
sedatkaryurek,
-RBG-,
peace41,
Aquarist101,
Hidro Dinamik,
altuntasseref,
flanormimar,
SuperSport,
omerali06,
merutay,
Thunderbird,
nanxique,
melbet_yykn,
Hoper,
Jotunheim,
aupqua,
Ukocak,
caglard,
hobici00,
fisheri,
şansal,
ternapi,
Alperentngnyk,
Samoo,
Bataron,
Kemalk41,
Sufisu,
Tatar10,
eminugur,
wasd2018,
Manguday,
ozan_1903,
Akif sarıca,
Hiko,
recmero,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.