ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mymustang
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2024 12:56
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hasan hsn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hasan hsn
SON 10 MESAJI
120x50x60 Kribensis Tank Kurulum-yeni Video Geldi
Kurlumunuz hayırlı olsun. Bir şey sormak istiyorum; arka fonu nasıl yaptınız?sump kısmına mı yapı ştırdınız? Ara bölme camlarını silikonla yapıştırırken sorun olmadı mı? Ben de deneme amaçlı küçük sumplu bir akvaryum yapmayı planlıyorum da fon kısmı aklıma takılıyordu.
Kurlumunuz hayırlı olsun. Bir şey sormak istiyorum; arka fonu nasıl yaptınız?sump kısmına mı yapı ştırdınız? Ara bölme camlarını silikonla yapıştırırken sorun olmadı mı? Ben de deneme amaçlı küçük sumplu bir akvaryum yapmayı planlıyorum da fon kısmı aklıma takılıyordu.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=bulentarda]
seyir zevkine diyecegim yok ama unutmayalımki bunlar birer canlı ve bakıma muhtaç çok fazla sorun problem olmadıgı sürece müdahele etmek hem onların saglıklarıyla oynamak olur hemde kendi saglıgınızla ne güzel yavruda almışsınız problem yok ozaman .[/QUOTE]
haklısınız ama insan taktımı takıyor. akışına bırakacam bide öyle deneyelim.[:iyi:]
[QUOTE=bulentarda]
seyir zevkine diyecegim yok ama unutmayalımki bunlar birer canlı ve bakıma muhtaç çok fazla sorun problem olmadıgı sürece müdahele etmek hem onların saglıklarıyla oynamak olur hemde kendi saglıgınızla ne güzel yavruda almışsınız problem yok ozaman .[/QUOTE]
haklısınız ama insan taktımı takıyor. akışına bırakacam bide öyle deneyelim.[:iyi:]
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=GaMeR]Ortada delirmelik bir şey yok. Lütfen biraz sabır gösterin, akvaryumunuzun oturmasını bekleyin.
İlk olarak, bir buçuk ay önce metilen mavisi kullandığınızı söylemişsiniz. Bu akvaryum suyunu ve içindekileri maviye boyar. Boyadığı yerleri temizlemek oldukça güç. Bunun arkasından %50lik su değişimleri ve Purigen kullanılmalı. Bir süre kullanılan purigen kahverengi renge bürününce, özel temizleme yöntemiyle temizleyip yeniden kullanmalısınız.
Hastalık yaşamadığınızı söylediniz. Neden metilen mavisi kullandınız? Metilen mavisi filtrelerdeki tüm bakteriyi öldürür. Bunların yeniden oturması da zaman alır. Bu yüzden bu tip ilaçlar ana tankta değil, daha ufak karantina tanklarında kullanılır. Hasta balık başka bir akvaryumda misafir edilerek tedavisi yapılır, ana akvaryumun bakteri sistemine zarar vermez.
Ayrıca iç filtrenizi neden sabah çalıştırıp, gece kapatıyorsunuz? Bu da bakteri ölümüne sebep olacaktır. Hiç çalıştırmayın ya da sürekli çalıştırın. Akıntı istiyorsanız, kafa moturu olarak süngersiz çalıştırın.
Filtrelerdeki biolojik döngüyü sağlayan bakteriler, oksijen ile beslenir. O yüzden hareketli su olması gerekir. Bakteriler ölünce, ölü bakteriler suda sis görünümü yaparlar. Ve akvaryumun büyüklüğüne göre kötü görünüm, koku, hatt balık ölümleri bile görülebilir.
Dış filtrenizin içindeki malzemeler nedir? Onları da bir söylerseniz daha yardımcı olabilirim ama şimdilik tavsiyem;
İç filtre ya hep ya hiç; dış filtre içine purigen, kahverengi olunca yenileme. Bakteriler tam oturana kadar yemlemeyi kararında tutma.
Son olarak da şunu da belirteyim, emin olun balıkların geldikleri sular cam gibi görünmez. Ama çok temiz su değerleri vardır. Temiz görünümünden ziyade, iyi değerler sağlamaya çalışın.[/QUOTE]
öncelikle ayrıntılı olarak cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
metilenden sonra yüksek oranda su değişimi yaptım arka arkaya tabi haftalık olarak %40 civarı değişim yaptım şuan %20 civarı yapıyorum haftalık. purigen vardı ikiye bölüp kullanmayı düşünmüştüm. sonra bu durum olunca diğer parçayı da ekledim bi nebze olsun düzelme var ama istediğim kadar değil. yeni purigeni koyunca fakettim ki ilk koyduğum kahve olmuş dediğiniz gibi ama çıkarmadım yanına ekledim temizleme yapmam gerekir mi ? nasıl yapabilirim bilginiz var mı?
hastalık şuan için yok 1,5ay önce balıklarda yüksek oranda sürtünme vardı (nette yaptığım araştırmalar dış parazit olabileceği için metilen kullandım) o yüzden tuz ve metilen mavisi kullandım büyük oranda sürtünmeler geçti ama ara ara yine sürtünen balıklar var artık o durumu takmıyorum. ana tankım da kulanmamın sebebi başka bir akvaryumum yoktu ve hemen hemen tüm balıklarda aynı problem olduğu için ana tankta kullandım. 1,5 ay gibi bir sürede bakteri oluşumu gerçekleşmez mi?
iç filtre ses yapıyor geceleri rahatsız edici oluyor açık bırakırsam hanım beni de akvaryumu da camdan atar:) iç fitreyi daha çok mekanik temizlik yapsın amacı ile kullanıyorum yanlış mı?
dış filtremde en alt sepette filtre ile gelen seramik halkalar üzerinde biyolojik sünger ikinci sepette Jbl Sintomec Filtre Malzemesi 450gr (buda linki http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/jbl-sintomec-filtre-malzemesi-450gr-255718442) üzerinde biyolojik sünger üçüncü sepette sünger ve elyaf en üstte sünger purigen ve elyaf kullanıyorum.
sizin gibi paragraf paragraf yazmaya çalıştım.zaman ayırdığınız cevapladığınız için teşekkürler.
[QUOTE=bulentarda]
verdiginiz yemin markası ve içerigi hakkında bilginiz varsa bi bakalım
proteyin agırlıklımı acaba ve kaç çeşit bunları bi yazın.
birde suyun rengi canlılara herhangi olumsuzluk yaratıyormu
yani hareketlerinde gözlemlediginiz herhangi belirgin bir degişiklik varmı yoksa şayet suyun rengi göz zevki dışında olumsuzluk yaratmaz
sıkıntı yapmaya deger bu durumda olmaya bilir [/QUOTE]
internet üzerinden satıcıya güvenerek karışım olarak aldım yemi şu şekildeymiş yem karışımı;
YEMLER:
TETRA PRO VEGETABLE 200 ML
TETRA DISCUS 200 ML
TETRA ALGAE MİNİ 50 ML
TETRA COLOUR MİNİ 50 ML
SERA GRANUGREEN 50 ML
SERA GRANU RED 50 ML
TETRA CİCLİD STİCKS 100 ML
balıklarda herhangi bir sorun yok gibi. hatta hafta sonu cikletlerden biri yavru verdi. birinin ağzı dolu şuan. benim sıkıntım seyir yoksa balıklar gayet sağlıklı gözüküyor.
[QUOTE=GaMeR]Ortada delirmelik bir şey yok. Lütfen biraz sabır gösterin, akvaryumunuzun oturmasını bekleyin.
İlk olarak, bir buçuk ay önce metilen mavisi kullandığınızı söylemişsiniz. Bu akvaryum suyunu ve içindekileri maviye boyar. Boyadığı yerleri temizlemek oldukça güç. Bunun arkasından %50lik su değişimleri ve Purigen kullanılmalı. Bir süre kullanılan purigen kahverengi renge bürününce, özel temizleme yöntemiyle temizleyip yeniden kullanmalısınız.
Hastalık yaşamadığınızı söylediniz. Neden metilen mavisi kullandınız? Metilen mavisi filtrelerdeki tüm bakteriyi öldürür. Bunların yeniden oturması da zaman alır. Bu yüzden bu tip ilaçlar ana tankta değil, daha ufak karantina tanklarında kullanılır. Hasta balık başka bir akvaryumda misafir edilerek tedavisi yapılır, ana akvaryumun bakteri sistemine zarar vermez.
Ayrıca iç filtrenizi neden sabah çalıştırıp, gece kapatıyorsunuz? Bu da bakteri ölümüne sebep olacaktır. Hiç çalıştırmayın ya da sürekli çalıştırın. Akıntı istiyorsanız, kafa moturu olarak süngersiz çalıştırın.
Filtrelerdeki biolojik döngüyü sağlayan bakteriler, oksijen ile beslenir. O yüzden hareketli su olması gerekir. Bakteriler ölünce, ölü bakteriler suda sis görünümü yaparlar. Ve akvaryumun büyüklüğüne göre kötü görünüm, koku, hatt balık ölümleri bile görülebilir.
Dış filtrenizin içindeki malzemeler nedir? Onları da bir söylerseniz daha yardımcı olabilirim ama şimdilik tavsiyem;
İç filtre ya hep ya hiç; dış filtre içine purigen, kahverengi olunca yenileme. Bakteriler tam oturana kadar yemlemeyi kararında tutma.
Son olarak da şunu da belirteyim, emin olun balıkların geldikleri sular cam gibi görünmez. Ama çok temiz su değerleri vardır. Temiz görünümünden ziyade, iyi değerler sağlamaya çalışın.[/QUOTE]
öncelikle ayrıntılı olarak cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
metilenden sonra yüksek oranda su değişimi yaptım arka arkaya tabi haftalık olarak %40 civarı değişim yaptım şuan %20 civarı yapıyorum haftalık. purigen vardı ikiye bölüp kullanmayı düşünmüştüm. sonra bu durum olunca diğer parçayı da ekledim bi nebze olsun düzelme var ama istediğim kadar değil. yeni purigeni koyunca fakettim ki ilk koyduğum kahve olmuş dediğiniz gibi ama çıkarmadım yanına ekledim temizleme yapmam gerekir mi ? nasıl yapabilirim bilginiz var mı?
hastalık şuan için yok 1,5ay önce balıklarda yüksek oranda sürtünme vardı (nette yaptığım araştırmalar dış parazit olabileceği için metilen kullandım) o yüzden tuz ve metilen mavisi kullandım büyük oranda sürtünmeler geçti ama ara ara yine sürtünen balıklar var artık o durumu takmıyorum. ana tankım da kulanmamın sebebi başka bir akvaryumum yoktu ve hemen hemen tüm balıklarda aynı problem olduğu için ana tankta kullandım. 1,5 ay gibi bir sürede bakteri oluşumu gerçekleşmez mi?
iç filtre ses yapıyor geceleri rahatsız edici oluyor açık bırakırsam hanım beni de akvaryumu da camdan atar:) iç fitreyi daha çok mekanik temizlik yapsın amacı ile kullanıyorum yanlış mı?
dış filtremde en alt sepette filtre ile gelen seramik halkalar üzerinde biyolojik sünger ikinci sepette Jbl Sintomec Filtre Malzemesi 450gr (buda linki http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/jbl-sintomec-filtre-malzemesi-450gr-255718442) üzerinde biyolojik sünger üçüncü sepette sünger ve elyaf en üstte sünger purigen ve elyaf kullanıyorum.
sizin gibi paragraf paragraf yazmaya çalıştım.zaman ayırdığınız cevapladığınız için teşekkürler.
[QUOTE=bulentarda]
verdiginiz yemin markası ve içerigi hakkında bilginiz varsa bi bakalım
proteyin agırlıklımı acaba ve kaç çeşit bunları bi yazın.
birde suyun rengi canlılara herhangi olumsuzluk yaratıyormu
yani hareketlerinde gözlemlediginiz herhangi belirgin bir degişiklik varmı yoksa şayet suyun rengi göz zevki dışında olumsuzluk yaratmaz
sıkıntı yapmaya deger bu durumda olmaya bilir [/QUOTE]
internet üzerinden satıcıya güvenerek karışım olarak aldım yemi şu şekildeymiş yem karışımı;
YEMLER:
TETRA PRO VEGETABLE 200 ML
TETRA DISCUS 200 ML
TETRA ALGAE MİNİ 50 ML
TETRA COLOUR MİNİ 50 ML
SERA GRANUGREEN 50 ML
SERA GRANU RED 50 ML
TETRA CİCLİD STİCKS 100 ML
balıklarda herhangi bir sorun yok gibi. hatta hafta sonu cikletlerden biri yavru verdi. birinin ağzı dolu şuan. benim sıkıntım seyir yoksa balıklar gayet sağlıklı gözüküyor.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=bulentarda]Yemlemeyi örnek göstermem deki sebep benimde başıma gelmiş olması tedbir olarak yem vermemek sorunun düzelmesine yardımcı olmaz
Yemlemeyi azaltıp cözum olarak belli ararıklarla su değiştirmek filtreleri temizlemek camları temizlemek mümkünse dip çekimi yapmak problemi çozer .
Siz balıklara ne kadar yem verirseniz verin yok demezler yerler ve sürekli dişkı üretip suyu kirletirler unutmayın.[/QUOTE]
Deneme amaçlı yem vermemiştim 2 gün boyunca ama çözüm olmayacağını bende tahmin ediyordum. Sizin tecrubenize gore yaklasik 30 cikletin olduğu akvrayuma ne kadar yem vermeliyim çay kasigini ölçek olarak kullanirsak. Benim verdigim yarim kasik etmez.
Haftalık %20 civari su değişimi ve dip cekimi yapıyorum.
[QUOTE=bulentarda]Yemlemeyi örnek göstermem deki sebep benimde başıma gelmiş olması tedbir olarak yem vermemek sorunun düzelmesine yardımcı olmaz
Yemlemeyi azaltıp cözum olarak belli ararıklarla su değiştirmek filtreleri temizlemek camları temizlemek mümkünse dip çekimi yapmak problemi çozer .
Siz balıklara ne kadar yem verirseniz verin yok demezler yerler ve sürekli dişkı üretip suyu kirletirler unutmayın.[/QUOTE]
Deneme amaçlı yem vermemiştim 2 gün boyunca ama çözüm olmayacağını bende tahmin ediyordum. Sizin tecrubenize gore yaklasik 30 cikletin olduğu akvrayuma ne kadar yem vermeliyim çay kasigini ölçek olarak kullanirsak. Benim verdigim yarim kasik etmez.
Haftalık %20 civari su değişimi ve dip cekimi yapıyorum.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=Ariv]Midyeler en ufak bir dokunuşta kendilerini hızlıca kapatırlar, kendilerine zarar verilmelerine müsade etmeyeceklerdir. Yani cikletleriniz ile beraber bakabilirsiniz.[/QUOTE]
teşekkürler...[:iyi:]
[QUOTE=Ariv]Midyeler en ufak bir dokunuşta kendilerini hızlıca kapatırlar, kendilerine zarar verilmelerine müsade etmeyeceklerdir. Yani cikletleriniz ile beraber bakabilirsiniz.[/QUOTE]
teşekkürler...[:iyi:]
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=bulentarda]Sorun büyük ihtimalle fazla yemlemeden kaynaklı olabilir
istediginiz kadar filtreleme yapın eger fazla yemleme yaparsanız su bu şekilde olur filtreleri bi yıkayın dedigimi anlarsınız
ve camları temizleyin sık bir yag tabakası ile karsılaşırsanız dediklerimi anlarsınız .[/QUOTE]
bu fazla yemleme sorununu bende düşündüm ve bir kaç kişi daha aynı sebepten olabilieceği söyledi. yemleme şeklim günde 2 yada 3 defa yem yere düşmeden balılar kapışarak 10 sn de yemi bitiriyor. tuz atar gibi az atıyorum hatta az yem verip balıkları aç mı bırakıyorum diye de düşünüyorum. yine de tam 48 saat yem vermedim balı[:'(]klara ama suda herhangi bir düzelme olmadı. sorun yemlemem de değil bence. yada bilmiyorum.[:'(]
[QUOTE=Ariv]10 adet asya tatlı su midyesi alın, 12 saatte su cam gibi olmazsa beni bulun[/QUOTE]
bulunduğum yer de 2 tane petshop var onlarda da yoktur. ama merkeze gittiğimde alacağım. cikletler sorun çıkarır mı. çünkü 15 cm lik iki vatozumu yediler. bildiğiniz gözlerini oymuşlar karnını boşaltmışlar.
[QUOTE=bulentarda]Sorun büyük ihtimalle fazla yemlemeden kaynaklı olabilir
istediginiz kadar filtreleme yapın eger fazla yemleme yaparsanız su bu şekilde olur filtreleri bi yıkayın dedigimi anlarsınız
ve camları temizleyin sık bir yag tabakası ile karsılaşırsanız dediklerimi anlarsınız .[/QUOTE]
bu fazla yemleme sorununu bende düşündüm ve bir kaç kişi daha aynı sebepten olabilieceği söyledi. yemleme şeklim günde 2 yada 3 defa yem yere düşmeden balılar kapışarak 10 sn de yemi bitiriyor. tuz atar gibi az atıyorum hatta az yem verip balıkları aç mı bırakıyorum diye de düşünüyorum. yine de tam 48 saat yem vermedim balı[:'(]klara ama suda herhangi bir düzelme olmadı. sorun yemlemem de değil bence. yada bilmiyorum.[:'(]
[QUOTE=Ariv]10 adet asya tatlı su midyesi alın, 12 saatte su cam gibi olmazsa beni bulun[/QUOTE]
bulunduğum yer de 2 tane petshop var onlarda da yoktur. ama merkeze gittiğimde alacağım. cikletler sorun çıkarır mı. çünkü 15 cm lik iki vatozumu yediler. bildiğiniz gözlerini oymuşlar karnını boşaltmışlar.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=barus]Bazı yemler var dip balıkları için. Onlardan kullanıyorum çöpçü ve vatozlar için. Eğer fazla verirsem su yeşilimsi oluyor bende. Canlı doğuranlara özel olan yemleri fazla verirsemde bulanıklaşıyor gibi oluyor. Sizde de böyle bir durum olmuş olabilir mi diye düşündüm. Su değişimi suyu hafif açıyor ama tam çözüm olmuyor. Bu durumlarda 24 saat yem vermiyorum, iç filtre çalıştığı sürece su berrak oluyor içme suyu kadar. Bende midye var, suyun berraklığı konusunda gerçekten çok faydasını gördüm.[/QUOTE]
Midyeyi deneyeyim ozaman. teşekkürler...
[QUOTE=sezokara]Akvaryumun kurulduğu günden beri varsa bence bunun 2 sebebi olabilir. Akvaryuma kumu kayarken iyi yıkanmaması yada suda oluşan bakteriler.
1- Kum iyi yıkanmazsa : Kumdaki çok ince taneler suda hareketlilik olduğu sürece uçuşurlar tane boyutu çok küçük olduğu için çökme çok zor olur bunun en güzel yolu iç filtreye de elyaf koyup çalıştırmaktır. ( Sumplı akvaryumlarda sumpta çökme yapar yaklaşık 1 ay'ı bulur.
2- Bakteriler ve kimyasallar : Bakteriler ve kimyasallara karbon kullanarak çözüm üretebilirsin. Benim tavsiyem tatlı su midyesi kullanman olur. [/QUOTE]
1-kumdan olduğunu düşünmüyorum. çünkü ilk koyduğum zamanda çok iyi yıkadğımı düşünüyorum. suyu ilk doldurduğumda bile bu tarz bi sis bulutu yoktu sonra zaman içinde oldu. bir kere hafta sonu yoktum sadece o zaman berrak bi su oluşmuştu oda 1 hafta içinde tekrar aynı bulandı.
2-karbonuda 2 hafta sonra çıkarttığımızda yine aynı sorun oluşmaz mı? 1-1,5 ay önce metilen kullanmıştım. hala bakteri oluşumuna engel olabilir mi sizce?
[QUOTE=AtakanArslan]Bende filtremi akvaryum suyuyla temizledim ve normal şartlarda cam gibi olan suyum birkaç sat icinde sis bombasi atılmışa döndü.Berbat bir gaz kokusu gibi bir koku oluştu.Akvaryum suyunun neredeyse %40 kadarını au degisimi yaptım.Ertesi sabah da %30 kadar degisim yaptım.Simdi bir sorun yok kokuda gitti.Petshopçu Filtreyi 2 ay temizleme dedi.Lifetech filtrem var Akvaryumum 180 litre sarı prensesle icemam bakıyorum.[/QUOTE]
filtreniz kaç literlik acaba saat/litre oranı nedir? birde ses sorunu var mı?
[QUOTE=barus]Bazı yemler var dip balıkları için. Onlardan kullanıyorum çöpçü ve vatozlar için. Eğer fazla verirsem su yeşilimsi oluyor bende. Canlı doğuranlara özel olan yemleri fazla verirsemde bulanıklaşıyor gibi oluyor. Sizde de böyle bir durum olmuş olabilir mi diye düşündüm. Su değişimi suyu hafif açıyor ama tam çözüm olmuyor. Bu durumlarda 24 saat yem vermiyorum, iç filtre çalıştığı sürece su berrak oluyor içme suyu kadar. Bende midye var, suyun berraklığı konusunda gerçekten çok faydasını gördüm.[/QUOTE]
Midyeyi deneyeyim ozaman. teşekkürler...
[QUOTE=sezokara]Akvaryumun kurulduğu günden beri varsa bence bunun 2 sebebi olabilir. Akvaryuma kumu kayarken iyi yıkanmaması yada suda oluşan bakteriler.
1- Kum iyi yıkanmazsa : Kumdaki çok ince taneler suda hareketlilik olduğu sürece uçuşurlar tane boyutu çok küçük olduğu için çökme çok zor olur bunun en güzel yolu iç filtreye de elyaf koyup çalıştırmaktır. ( Sumplı akvaryumlarda sumpta çökme yapar yaklaşık 1 ay'ı bulur.
2- Bakteriler ve kimyasallar : Bakteriler ve kimyasallara karbon kullanarak çözüm üretebilirsin. Benim tavsiyem tatlı su midyesi kullanman olur. [/QUOTE]
1-kumdan olduğunu düşünmüyorum. çünkü ilk koyduğum zamanda çok iyi yıkadğımı düşünüyorum. suyu ilk doldurduğumda bile bu tarz bi sis bulutu yoktu sonra zaman içinde oldu. bir kere hafta sonu yoktum sadece o zaman berrak bi su oluşmuştu oda 1 hafta içinde tekrar aynı bulandı.
2-karbonuda 2 hafta sonra çıkarttığımızda yine aynı sorun oluşmaz mı? 1-1,5 ay önce metilen kullanmıştım. hala bakteri oluşumuna engel olabilir mi sizce?
[QUOTE=AtakanArslan]Bende filtremi akvaryum suyuyla temizledim ve normal şartlarda cam gibi olan suyum birkaç sat icinde sis bombasi atılmışa döndü.Berbat bir gaz kokusu gibi bir koku oluştu.Akvaryum suyunun neredeyse %40 kadarını au degisimi yaptım.Ertesi sabah da %30 kadar degisim yaptım.Simdi bir sorun yok kokuda gitti.Petshopçu Filtreyi 2 ay temizleme dedi.Lifetech filtrem var Akvaryumum 180 litre sarı prensesle icemam bakıyorum.[/QUOTE]
filtreniz kaç literlik acaba saat/litre oranı nedir? birde ses sorunu var mı?
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=trsnyldrm]Gayet güzel. Sıkıntı yok gibi. Kum veya taşlar salınım yapıyor olabilir. [:iyi:][/QUOTE]
Bundan 1 buçuk ay gibi oncesinde metilen mavisi kullandım taşların bir kısmı maviye boyandı. Şimdi o salinim yapıyor olabilir mi
[QUOTE=Va_sil]Filtreniz litrelerinize gore , bence yetersiz......[:)][/QUOTE]
Öyle deme kardeş yaw bide filtremi alalım[:/][:/]
[QUOTE=trsnyldrm]Gayet güzel. Sıkıntı yok gibi. Kum veya taşlar salınım yapıyor olabilir. [:iyi:][/QUOTE]
Bundan 1 buçuk ay gibi oncesinde metilen mavisi kullandım taşların bir kısmı maviye boyandı. Şimdi o salinim yapıyor olabilir mi
[QUOTE=Va_sil]Filtreniz litrelerinize gore , bence yetersiz......[:)][/QUOTE]
Öyle deme kardeş yaw bide filtremi alalım[:/][:/]
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=absoluteeee]
purigen halen elimde var bir süre kullanmıştım, ondan da memnun kalmıştım ancak ben yinede tropical carbon'u şiddetle tavsiye ederim..[/QUOTE]
Olmaz ise denerim teşekkürler...
[QUOTE=murat_kurt]Dış filtreyi veya iç filtreyi arada kapatıyor musunuz?? Balıkları yemlerken ?? [/QUOTE]
Dış filtreyi hiç kapatmiyorum ama iç filtreyi geceleri sesten dolayı kapatıyorum. Sorun olur mu sizce
[QUOTE=absoluteeee]
purigen halen elimde var bir süre kullanmıştım, ondan da memnun kalmıştım ancak ben yinede tropical carbon'u şiddetle tavsiye ederim..[/QUOTE]
Olmaz ise denerim teşekkürler...
[QUOTE=murat_kurt]Dış filtreyi veya iç filtreyi arada kapatıyor musunuz?? Balıkları yemlerken ?? [/QUOTE]
Dış filtreyi hiç kapatmiyorum ama iç filtreyi geceleri sesten dolayı kapatıyorum. Sorun olur mu sizce
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=nightmareo]Seachem Purıgen marka ürünü kullanın sizin sorununuz çözülecektir. [/QUOTE]
Kullandım 3 5 gün iyidi ama sonra yine aynı
[QUOTE=JapoJupo]Büyük ihtimalle yemlerden kaynaklanıyordur.Aşırı yemleme yapıyorsanız yenmeyen yemler suda çözülüp minip partiküller halinde suda yüzer bu da bulanıklığa sebep olur.Aslında iyi bir filtrasyon bunu çözer ama yine de aşırı yemlemeden kaçının.Ve kaliteli yemler kullanın JBL,Tropical,Ocean Nutrition, Dainichi gibi iyi markaları tercih edin.Sorun bence aşırı yemleme.[/QUOTE]
Yemleme yaparken ne yüzen nede yere düşen yem olmuyor ama baliklar sanki sonra cikariyor gibi geliyor
[QUOTE=nightmareo]Seachem Purıgen marka ürünü kullanın sizin sorununuz çözülecektir. [/QUOTE]
Kullandım 3 5 gün iyidi ama sonra yine aynı
[QUOTE=JapoJupo]Büyük ihtimalle yemlerden kaynaklanıyordur.Aşırı yemleme yapıyorsanız yenmeyen yemler suda çözülüp minip partiküller halinde suda yüzer bu da bulanıklığa sebep olur.Aslında iyi bir filtrasyon bunu çözer ama yine de aşırı yemlemeden kaçının.Ve kaliteli yemler kullanın JBL,Tropical,Ocean Nutrition, Dainichi gibi iyi markaları tercih edin.Sorun bence aşırı yemleme.[/QUOTE]
Yemleme yaparken ne yüzen nede yere düşen yem olmuyor ama baliklar sanki sonra cikariyor gibi geliyor
SON MESAJLAR
- İyi Yıkanmayan Dere Kumunun Bir Zararı Olur Mu? NightWist, 03:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Axolotl Bakımı İçin Destek NightWist, 02:46
Yeni Üye Forumu - Akvaryumumdaki Bulanıklık İnatla Geçmiyor. AliHan, 02:37
Yeni Üye Forumu - Co2 Mayalı Sistem Kurulum NightWist, 02:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistes Moli Plati Cüce Beraber Üretilirmi NightWist, 02:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Suyun Üstünde Yatıyo NightWist, 02:26
Yeni Üye Forumu - Green Terror Mustafaakalan, 02:19
Yeni Üye Forumu - Koibotanik.com ardaipeks, 01:52
Yeni Üye Forumu - Lepistes Haftalık Diyet Listesi GorkemKisaoglu, 01:43
Canlı Doğuranlar - Karma Lepistes fiXer, 01:03
Yeni Üye Forumu - Hobiye Dönüş, Oranda İle? fiXer, 00:44
Sazansıgiller - Yeni Japon Balıkları GhostKoi, 00:34
Yeni Üye Forumu - Aynı Akvaryumda Birden Fazla Erkek Betta Besleme GhostKoi, 00:24
Akvaryum Dünyasından Haberler - Balıkları Ne Zaman Eklemem Gerekiyor? Nickim10Harf, 00:21
Yeni Üye Forumu - Bir Kavanoz Aquaponik Denemesi GhostKoi, 00:03
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Lepistes Akvaryumu İçin Bir Takım Soruları dnklozan, 00:00
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Kumu Tercihi bendeniztayfun, 23:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yapraklarda Yosun MrtGn, 23:18
Bitki Akvaryumları Genel - Amonyak Problemi Ehtiyar, 22:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 120 Lt Akvaryuma İç Filtre koraykbl, 22:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Hastalandı musabfyudyt, 22:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı pollemik, 22:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kuyruk Erimesi Ve Hobiye Yeni Başlangıç musabfyudyt, 22:22
Yeni Üye Forumu - Balığım Siyahlaştı ₩€€₩, 22:11
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Karnında Siyah Leke ₩€€₩, 22:08
Yeni Üye Forumu - Kribensis Cinsiyet Ayrımı Mderhan, 21:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 40x30x20h Betta Akvaryumu M.Murat Yavuz, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya Ozanergun, 21:42
Canlı Doğuranlar - Pengasus 40 Litre Akvaryumda Yaşarmı İnci Kefali, 21:33
Yeni Üye Forumu - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz yasarcelikk17, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Beta Ozanergun, 19:31
Yeni Üye Forumu - 40 Cm Küp Dutch Style Bitkili Akvaryum ogurcay, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - 100l Resif Kurulumu Exel Eklendi. vel1d, 16:59
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - 150 Lt Resif Tankı Kurulumu vel1d, 16:58
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Karides Yemliği İnci Kefali, 16:25
Malzemeler ve Yemler Forumu - D201 Sistem Hakkında osman120, 16:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Askı Filtrem Bozuldu Berkay45, 14:51
Filtreleme Seçenekleri - Filtre Önerisi İnci Kefali, 14:44
Yeni Üye Forumu - Fanusda Bitkili Karides Tankı İnci Kefali, 14:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt vel1d, 14:21
Deniz Akvaryumları Genel - Betta Ve Küçük Balıklar Orhan76, 12:08
Yeni Üye Forumu - Clow Killifish Yumurta Neothauma, 11:41
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Kafasındaki Beyaz Sivilce Patlamaları -Ma-, 10:16
Sazansıgiller - Cüce Vatozlarımım Karnı İçe Çöküyor MasterChief, 09:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Yosun Yiyici Balığın Tam Adı Nedir? MasterChief, 09:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt İçin Filtre Seçenekleri Orhan76, 08:56
Filtreleme Seçenekleri - Balığımda Kuyruk Erimesimi Var Orhan76, 08:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı TuRKeR, 06:43
Yeni Üye Forumu - Oase Biomaster Thermo 250 İnceleme Weys01, 03:11
Filtreleme Seçenekleri - Su Değişiminde Isıtıcı Eminsalih, 00:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) - Canlı Yem Amati340 01:53
- Su Piresi Kültürü (daphnia Magna) + Yeşil Su Amati340 01:53
- Özel Ribbon Kan Blue Black Lepistes Ve Rasbora serkul2007 01:48
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 01:17
- Katil Salyangoz jezey 01:17
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 01:17
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 01:17
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 01:17
- Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 00:45
- Gold Severumlar Damızlık Altı HayatımızBalık 00:45
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 00:45
- Exzel Karbon 500 Ml 100 Tl Potasyum 500 Ml 100 MŞEN 00:32
- Riccia Moss MŞEN 00:32
- Yeşil Su Kültürü MŞEN 00:32
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:14
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:14
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:14
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:14
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:14
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 00:04
- Channa Stewartii rseven 00:03
- 100-300 W Isıtıcı rseven 00:03
- Sumplı Üçlü Set Akvaryum 150x50x50 rseven 00:03
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 00:01
- Leptosoma Mutant Kitumba Erkekler koyu 23:41
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 23:22
- Transgenetik Tetra (takas) demg 23:03
- Altifrons Albino Heckelii Güney Amerika Türleri Serhat.Kaymak 22:50
- 2.67 Tüp Furcifer 22:42
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:42
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 22:36
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 21:51
- Sera Precision Termometre vseckn 21:31
- Inline Co2 Difüzör (12/16mm) Kronoss 21:28
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:18
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:18
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 20:56
- Hayalinizdeki Dekor, Aparatlar Ve Daha Fazlası... EUREKA 20:47
- Havasız Artemia Çıkarma Kabı EUREKA 20:47
- Cüce Vatoz mertank 20:47
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 20:41
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 20:41
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 20:41
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 20:34
- Kribensis İlani haydarkal 18:52
- Nilüfer ternapi 18:00
- Su Piresi Kültürü ternapi 18:00
- Tam Damızlık Neon Koloni Doğasa 17:35
- Çeşitli Akvaryum Malzemelri Doğasa 17:35
- Red Chest Endler Doğasa 17:35
KULLANICILAR
- 156 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
omer03,
Mstizm,
erkanmazici,
mertozgun,
Nickim10Harf,
Ali Altın,
YigitAlpCicek,
Azizdurdenn,
TuRKeR,
Alu333,
zekigonlum,
ityo39,
bora881,
neomeo,
sercaninceler,
HüseyinUysal,
AmatorBetaci,
egecinar,
yemrekozenn,
Fatihkaya55,
Goldfish2000,
MosfeT,
hasancn,
BaytarBey,
lojistisyen,
GhostKoi,
Hidro Dinamik,
akkusakvaryum,
ismivil,
Tranb,
Sinan14,
MiSoSiKiaN,
krib,
haydarkal,
MŞEN,
Ehtiyar,
mmemati,
Metinmert Yiğit,
sedaterdem,
İhsan25,
Furcifer,
prisonbreak,
bendeniztayfun,
ErsinOğuz,
hasan_tr_01,
aupqua,
aziz.sirin,
platinium,
twinsoul,
ermanerkan,
demg,
oktay42,
asliaral,
AlphaBetta,
Eminator,
HoLdeX,
koruyucu3443,
Ugur79,
Hulusi Şubatlı,
MCY4,
Memo45,
mitii,
HayatımızBalık,
serdar131977,
ArifhbsAquatics,
İnci Kefali,
Leskova,
Atesufuk,
Salih06,
CevdetSERBEST,
CoryCory,
Amati340,
Tortuga4,
Asillentli,
GokturkEkinci,
Baris124,
Gercek67,
pollemik,
burak_06,
Jariorsjp,
Tekin35,
AtlasPoyraz,
M.Murat Yavuz,
Bgoodies,
yasarcelikk17,
Piwpiw,
Artizz38,
MrtGn,
NightWist,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.