ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vdtsngl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2025 11:46
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Vedat ŞENGUL
Doğum Tarihi:
24 Eylül 1986
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Vedat ŞENGUL
SON 10 MESAJI
Akvaryum Temizliği
Selmaün ayelküm ALLAH sabır versin.
Ben hafta da 1 kez boya kazıma aparatı var onunla yapıyorum nalburlarda mevcut ucuz birşey de camda ki yosun temizleme içini bıcağı biraz geniş olduğu için hızlı oluyor ve akvaryumun dibinden dışına doğru çekiyorum olan yosunu da akvaryumda uzaklaştırmış oluyorum hafta da 1 kez yaptığım vakit azalma gözledim 2 haftada 1 yapınca çoğalmaya doğru yol alıyor [:)]
Selmaün ayelküm ALLAH sabır versin.
Ben hafta da 1 kez boya kazıma aparatı var onunla yapıyorum nalburlarda mevcut ucuz birşey de camda ki yosun temizleme içini bıcağı biraz geniş olduğu için hızlı oluyor ve akvaryumun dibinden dışına doğru çekiyorum olan yosunu da akvaryumda uzaklaştırmış oluyorum hafta da 1 kez yaptığım vakit azalma gözledim 2 haftada 1 yapınca çoğalmaya doğru yol alıyor [:)]
Yeni Kribensislerim
Rica ederim ne demek gayemiz güzel insanlarla güzel hobiyi daha güzel hale getirmek inşallah yavruların gelir en kısa süre içerisinde 😉
Rica ederim ne demek gayemiz güzel insanlarla güzel hobiyi daha güzel hale getirmek inşallah yavruların gelir en kısa süre içerisinde 😉
Yeni Kribensislerim
Selamün aleyküm MAŞALLAH aklındaki ve gönlündeki tanka ulaşmış keyfini sürmektesin ALLAH daha iyi tanklar nasip etsin Bünyamin kardeş kirilerin pis bi huyu var yuvaları sağ Sol arka kısımdan acık istemezler acık alana bıraktıkları yumurtaları genellikle stres girip yerler 1 2 derken yumurtayı keserler yuvalarını çok sağlam yap yoksa sıkıntı çıkarırlar herşey gönlünce olsun Bayanın mübarek olsun 😊
Selamün aleyküm MAŞALLAH aklındaki ve gönlündeki tanka ulaşmış keyfini sürmektesin ALLAH daha iyi tanklar nasip etsin Bünyamin kardeş kirilerin pis bi huyu var yuvaları sağ Sol arka kısımdan acık istemezler acık alana bıraktıkları yumurtaları genellikle stres girip yerler 1 2 derken yumurtayı keserler yuvalarını çok sağlam yap yoksa sıkıntı çıkarırlar herşey gönlünce olsun Bayanın mübarek olsun 😊
Kumları Ayırmanın Yolu
Düşünce sadece aradaki milim farkı sebebiyle kum eleğinden geçirmek belki işe yarar ama Lav kırığı nın kücük taşlarıda hagen le karışır o baya zor iş gibi kolay gelsin 😊
Düşünce sadece aradaki milim farkı sebebiyle kum eleğinden geçirmek belki işe yarar ama Lav kırığı nın kücük taşlarıda hagen le karışır o baya zor iş gibi kolay gelsin 😊
Bitkili Akvaryuma Gecis
Rica ederim ne demek bende öyle başladım😀😀 ama dediğim gibi masraflarınızı yani taban kurulumunuzu ileride düşündüğünüz değişik lik anında tekrardan 2 masraf kapı açmayacak şekilde kurmanız geri kalan sorunlar ise okuyarak kazanılan bilgiyi zamanla deneyerek tecrübeye dökmek iyi hobiler dilerim
Rica ederim ne demek bende öyle başladım😀😀 ama dediğim gibi masraflarınızı yani taban kurulumunuzu ileride düşündüğünüz değişik lik anında tekrardan 2 masraf kapı açmayacak şekilde kurmanız geri kalan sorunlar ise okuyarak kazanılan bilgiyi zamanla deneyerek tecrübeye dökmek iyi hobiler dilerim
Bitkili Akvaryuma Gecis
Ben su düzeneyici kullanmadım ilk kurulda bakteri kültürü kullandım sıvı gübre evet bakacağınız bitkilere göre sıvı gübre kullanmanız lazım seçenekler neler derseniz Çok fazla seçenek var JBL sera Refflowers Vs Vs bir çok marka var bunun yanısıra forumda da dikkat ettiyseniz dıy sıvı gübreler var ben bu güné dek reeflowers sıvı gübre seti kullandım gayette memnunum ilk kurulum yaptığınız da sıvı gübre kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar ışık konusun geri gelirsek 39x6=234 w yapar bu sizin akvaryuma fazla bile kalıyor ister low tech yani düşük destekli kolay bitkilerin bakıldığı bitkili akvaryum isterseniz High tech yani yüksek destekli zor bitkilerin bakıldığı bir akvaryum kurabilirsiniz forumda kutulum öncesi için çok güzel bir makale var bulabilirsem kesinlikle okuyun derim
Ben su düzeneyici kullanmadım ilk kurulda bakteri kültürü kullandım sıvı gübre evet bakacağınız bitkilere göre sıvı gübre kullanmanız lazım seçenekler neler derseniz Çok fazla seçenek var JBL sera Refflowers Vs Vs bir çok marka var bunun yanısıra forumda da dikkat ettiyseniz dıy sıvı gübreler var ben bu güné dek reeflowers sıvı gübre seti kullandım gayette memnunum ilk kurulum yaptığınız da sıvı gübre kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar ışık konusun geri gelirsek 39x6=234 w yapar bu sizin akvaryuma fazla bile kalıyor ister low tech yani düşük destekli kolay bitkilerin bakıldığı bitkili akvaryum isterseniz High tech yani yüksek destekli zor bitkilerin bakıldığı bir akvaryum kurabilirsiniz forumda kutulum öncesi için çok güzel bir makale var bulabilirsem kesinlikle okuyun derim
Bitkili Akvaryuma Gecis
Öncelikle hayırlı olsun ilk sorunuz kum yeterli eğerki yapabilirseniz hagen in altına Lav kırığı serin araya bir sineklik sonra hagen serin çok faydasını görürsünüz 2 ci sorunuzun kesin cevabı akvaryum yüksekliğinide ilgilndiriyor bunu cevspalrsanız bir hesaplama metodu ile onuda çözeriz eğerki hiç masraf yapmadıysanız şimdilik alıştırmà amaçlı low thec düşüncenin ileride değişirse High tehc geçişi olacaksa masraflarınızı ona göre yapın 2 kere masrafà gerek yok filitre iz yeterli ekleme dediğiniz konuya gelirsek hava taşının üstünü kumla biraz fazla kaplayınca biraz sıçramasını engelemiştim ama tamamen kesilmeden en iyisi buhar camı 😊şimdiden hayırlı olması dileğiyle ile
Armatürünüz her halükarda fazla bile gelir sadece renk seçimleri önemli [:)]
Öncelikle hayırlı olsun ilk sorunuz kum yeterli eğerki yapabilirseniz hagen in altına Lav kırığı serin araya bir sineklik sonra hagen serin çok faydasını görürsünüz 2 ci sorunuzun kesin cevabı akvaryum yüksekliğinide ilgilndiriyor bunu cevspalrsanız bir hesaplama metodu ile onuda çözeriz eğerki hiç masraf yapmadıysanız şimdilik alıştırmà amaçlı low thec düşüncenin ileride değişirse High tehc geçişi olacaksa masraflarınızı ona göre yapın 2 kere masrafà gerek yok filitre iz yeterli ekleme dediğiniz konuya gelirsek hava taşının üstünü kumla biraz fazla kaplayınca biraz sıçramasını engelemiştim ama tamamen kesilmeden en iyisi buhar camı 😊şimdiden hayırlı olması dileğiyle ile
60x60x40 Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Yeterince beslediğim o türleri bitkiliye sardık bir kez teşekkür ederim öneriniz için 😊
Yeterince beslediğim o türleri bitkiliye sardık bir kez teşekkür ederim öneriniz için 😊
Yeni akvaryumda yükseklik 40 cm 😀 biliyorum ben bu bela ile şu An uğraşıyorum 125x40x60 şu anki akvaryumum ve bu yükseklikte elimden geldiğince bişiler yaptım ama dediğiniz gibi ya ona uygun ışık gücünüz olacak tada hiç elini sürmeyeceksin ben işi bilmeden bu akvaryuma kurulum yaptım 9 ay oldu şu ki halinden yine memnunum ama tam istediğimi yapamadım bakalım kısmet inşallah bu sefer başarılı olurum 😊😊
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182500/130720170010181.jpg[/IMG]
Yeni akvaryumda yükseklik 40 cm 😀 biliyorum ben bu bela ile şu An uğraşıyorum 125x40x60 şu anki akvaryumum ve bu yükseklikte elimden geldiğince bişiler yaptım ama dediğiniz gibi ya ona uygun ışık gücünüz olacak tada hiç elini sürmeyeceksin ben işi bilmeden bu akvaryuma kurulum yaptım 9 ay oldu şu ki halinden yine memnunum ama tam istediğimi yapamadım bakalım kısmet inşallah bu sefer başarılı olurum 😊😊
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182500/130720170010181.jpg[/IMG]
Şu anki akvaryumda fondovivo ve dere kumu kullandım... Benim fikrimde sizin dediğiniz yönde şu anlık bakalım daha nasil tavsiyeler gelicek çok teşekkür ederim yorumunuz için [:)]
Şu anki akvaryumda fondovivo ve dere kumu kullandım... Benim fikrimde sizin dediğiniz yönde şu anlık bakalım daha nasil tavsiyeler gelicek çok teşekkür ederim yorumunuz için [:)]
SON MESAJLAR
- Mücevher Cikletlerim Hangi Cins abdurrahim ceviz, 00:43
Yeni Üye Forumu - 64 Litre İlk Akvaryumum AmatorCichlidci, 23:18
Akvaryum Tanıtımı - Emiş/çıkış Aparatı Önerisi yorgunsair, 23:08
Yeni Üye Forumu - Pacu Piranha Enfeksiyonu , gmzey, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tata, 22:42
Bitki Türleri ve Bakımı - Öpücük Ağızlı Bolivian Ramler sametyildiz, 22:13
Güney Amerikan Cichlidleri - Kum Tercihi Bozajuniors, 22:02
Akvaryum Tanıtımı - 40x40 Düşük Tekn. Bitkili Akvaryum Kurulum AmatorCichlidci, 20:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? mrah, 20:02
Taban ve Gübreleme - Dışfiltre Süngerim Çöp Mü Oldu? asliaral, 19:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - 17 Litre Bitkili Akvaryum Serdariekrem, 18:46
Bitki Akvaryumları Genel - Filtre Sistemi Aguamentist, 16:59
Filtre ve Sump Yapımı - Molly Ve Platy Balık İçin Tavsiye BirkanKaya, 16:59
Diğer Tatlı Su Canlıları - Yeni Resif Akvaryumu Ve Canlı Ekleme Önerileri forester64, 16:58
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Bitkili Akvaryum Kök Salınım Sorunu Cyber_Scout, 16:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Cinsiyet MasterChief, 16:04
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Dış Filtreye Sıkışmış H.e.k, 15:50
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 14:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Plati Akvaryumum karavanaemre, 13:38
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Co2 Tüp Kapasite ,temini Ve Antalya Da Dolumu Hak. ArGeX, 13:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Su Test Kiti Tanıtım MuratOzdemir, 12:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Orhan76, 12:05
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Taşlardaki Kahverengi Yosun Yok Etme Aguamentist, 09:24
Yosun - Yosun Problemi Aguamentist, 09:23
Akvaryum Tanıtımı - Power Led Armatür Aguamentist, 09:15
Aydınlatma - 40 Litrede Bu Akvaryumda Beta Ve Karides Yaşar Mı Kuro, 08:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Akvaryumum 30x30x30 Dumbbell, 02:03
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi cetinc, 01:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ByCess, 00:29
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumum fishhyy, 23:32
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? vedo4488, 23:18
Canlı Doğuranlar - Yeni Kurulmuş Akvaryum Yosun Sorunu hollymoli, 22:59
Yeni Üye Forumu - Cinsiyeti Ne ? Cyber_Scout, 22:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kelebek Vatozum Çok Hareketsiz Cyber_Scout, 22:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafalı Yunus Ve Sarı Prenses koraykbl, 21:10
Yeni Üye Forumu - Frontoza Cinsiyet Ayrimi Bilgi Verirmisiniz Polat 58 Mpimblu, 20:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Mor Şeyler Oluşuyor Cyber_Scout, 18:24
Akvaryum Bilimi - Akvaryum Dizaynını Değiştirme Samnastrp, 17:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 16:06
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - 30x30x35 Nano Low Tech karabagorhan, 14:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 14:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Köşesi H.polat, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Kuyruk Erimesi Mi Var Samnastrp, 12:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek nexxxt, 10:44
Canlı Doğuranlar - Walstad Akvaryum Tanıtımı cdsjgvcsgcs, 10:35
Akvaryum Tanıtımı - Redtail Catfish RelaxrUD, 04:09
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımda Kuyruğunda Kırmızılık WOLCADY, 02:36
Labirentliler - 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 02:01
Akvaryum Dünyasından Haberler - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Plati+lepistes Ve Karides Uyumu Meldaq, 00:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:41
- Cüce Vatoz mertank 00:13
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 00:07
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 00:07
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 23:34
- Uyguna A Kalite Bitki Macgyver 23:09
- Dış Filtre Ve Malzemeler Toplu Satılık vedat79 22:15
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:02
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 22:02
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:30
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:30
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:15
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:15
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 20:47
- 100x45x45 Akvaryum,dolap,kum Ve Tüm Malzemeler BywenzeL 20:47
- L 201 - 333 Erkekler muyat 20:24
- Malawi Erkekleri AlisBaba 19:27
- Yellow Tuxedo AlisBaba 19:27
- Tam Damızlık Tapajos Çift Antepli 19:22
- Sajika Ailesi Antepli 19:22
- Lösev E Bağış Karşılığı Akvaryum 120*60*50 H mutlubaba 19:06
- Harlequin Rasbora Satılık docere 18:57
- İndirim!!! Cryptocoryne Wendti Green Satılık docere 18:57
- Süper Red Vatoz Çifti Kemalk41 18:41
- Papilio Tembwe Ve Leptosoma Kitumba Yavruları Kemalk41 18:41
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 17:06
- Akvaryum 30*30 metsi 17:06
- Hb White Lepistes omererbas 16:56
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 16:56
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 16:55
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 16:08
- 130x60x50h Emas Sumplu Akvaryum Ve Set ThunderstrucK 16:02
- 80x60 Sehba Dolap Arıyorum ThunderstrucK 16:02
- Cüce Vatoz Takaslı Kardinal,lepistes,gal. Rasbora Mateach 15:42
- Boynuzlu Cüce Vatoz Tam Damızlık Erkek Mateach 15:42
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 15:42
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 15:08
- Cristmass Moss JDEAN 14:41
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 14:34
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 14:34
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 13:48
- Kaçmaz Fiyata 3 Adet Oranda Büyük Boy osmang 13:48
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 13:48
- Yem Tablet BUCALILAR 13:37
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:37
- Turuncu Sakura fth0507 13:23
- 4 Adet Kribensis fth0507 13:23
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 12:52
- Anubias Nana turkiSHrimp 12:52
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 12:52
KULLANICILAR
- 121 Online Kullanıcı, 66 Üye
Online Kullanıcılar
brkfrt,
EKAR,
Tata,
Koksal Gurkan,
Erenguven,
rhn35,
philopator,
urzais,
Alpay232,
nightybird,
buraktanatar,
Furkann,
Sütçü,
-doctore-,
DamdakiCocuk,
R0h1rr1m,
UlasGulle35,
MiSoSiKiaN,
Dumbbell,
TugayÇınar,
ulutasatilla,
GhostKoi,
livadi,
BaldGuy,
KartalŞafak,
şansal,
recep3410,
K0L0Ni,
vedo4488,
Gld5,
servet,
gmz05,
Nitrotoluen,
MBurakA,
stalker,
Balikcidede,
Umut_1923,
sfcscannow,
Azizdurdenn,
sefailgaz,
Ramazan Güleç,
MehmetcanK,
BarisD,
mustafahancer,
Hasandeniz,
ZET,
Rafayel,
Formicasmind,
Karatepe8,
Samoo,
GOLDFISH,
Amati340,
brk1992,
Tuby,
mrrking,
Cyber_Scout,
Neslihan55,
gmzey,
BilalM.,
Scape,
ccrawenn,
User0607,
ardaagnaday,
AC-72,
asliaral,
erdalakçay,
Vlademirol,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.