ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vetgürkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2015 16:50
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürkan ERGÜN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

Siyahlık ve yüzgeç erimesi
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Arka kuyruk ucunda başlayan siyahlıklar daha sonra öndeki pektoral yüzgeçlerde bu şekilde perde erimesi gibi bi tablo çıktı ortaya. Hem siyahlaştı hem de ışın tarzındaki yüzgeçlerin arasındaki ilk perde eridi sağ yüzgeçte. Ya da yapıştırarak yüzüyor bilmiyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):30

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 japon 2 çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): su sıcaklığı 24-25-26 derece

Filitrasyon: Şelale tipi iç filtre 240L/saat

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yakın zamanda 2 çöpçü 2 japon aldım akvaryuma ama ondan önce başlamıştı bu siyahlık. yaklaşık ondan önceki 3 gün öncesinde de bi beta almıştım. diğer ilk iki japonumdan diğerinde bi sıkıntı yok.

Fotoğraf eklemek istedim çokça ama en net olanı buydu. İnşallah anlattığım kadarıyla bi sonuç çıkarabiliriz yardımlarınızı bekliyorum şimdiden ilginize teşekkürler

Beta ve Japon
Biraz daha çıkıp dolaşmaya başladı ama hala japonlar on kovalıyor. Bir de turuncu renkli yüzgeçlerdaha uzun hoş duran japonumun arka yüzgecin uçlarında siyahlıklar var yer yer nokta tarzında ama yuvarlak değil. Dediğim gibi tam uçta küçük siyahlıklar 5 6 tane. Hastalık mıdır yoksa ısırık falan mı ? Daha önce görmedim de bi de betadan şüpheleniyorum ya ilk aklıma gelen ısırma oldu. Isırık değilse hastalık bölümüne fotoğraflarla koyayım. Gerçi fotoda belli olmıcak kadar küçükler. Dün yoktu ondan eminim.
Beta ve Japon
Başka da akvaryum yok ki bi fanus var napıcam bilmiyorum

Beta ve Japon
Arkadaşlar 2 japonumun yanına 1 beta koydum. Tam beta yem yerken gelip kuyruğuna saldırıp korkutarak kaçırıyorlar. Beta dekorun arkasından çıkamıyor. Alışırlar mı yoksa başka bişey mi yapmam lazım.
Contra-Ichthyo
Cevap için çok teşekkür ederim :) Dün akvaryumcuya gittim söyledim bakteri kültürü diye başka şey vermişsin dedim. Aaa öyle mi olmuş ne vermiştim abi ben sana dedi gösterdim. Evet abi yanlış olmuş dedi. Ondan önce de tekrar kandırılmamak için diğer akvaryumcuları dolaşıp bakteri kültürü nedir neye benzer hangi markalar var araştırdım. Göster bakalım senin bakteri kültürünü dedim. Baktı baktı bulamadı. E ne diye adam kazıklıyosun elinde yokmuş bile dedim falan filan konu uzadı. Sonuç olarak paramı geri aldım o paraya bi 5 lira ekleyip seranın bi bakteri kültürü var onu aldım. En küçüğü dediler 50 ml lik. prospectüste 25 lt ye 10 ml diyordu bende 30 lt akvaryum diye 12 ml kattım. Fazla abartmak istemedim bu sefer bilmeden etmeden. Suyun rengi başta bi bulandı sonra toparladı yine. Bugün de pul yem almaya gideceğim. İç filtre dediğiniz gibi büyükmüş 800 L yazıyormuş. Onu da değiştireyim diye düşündüm. Önce bi deneyeyim diye camın arkasına doğru çevirdim sorun büyük oranda çözüldü. Bir de motoru dışarda kalmayacak şekilde olabildiğince en üste taşıdım ki akışı bozmasın diye. Şimdilik sorun olmadı öylece koydum ve ortalığı eskisi gibi karıştırmıyor :) İçindeki ilaçlı suyu boşalttım mecburen. Bi yandan bakteri üretmeye çalışırken diğer yandan öldürmeyeyim diye. O arada kumların da temizlendiğini gördüm o sorun da sizin dediğiniz gibi çok büyümedi. Şimdi garibanlar fanusun içinde su üstüne çıkıp oksijen almaya çalışıyorlar sürekli. Bi sorum daha var benim. Attığınız linki okudum da. Bakteri kültürü katmak bakteri oluşum sürecini kısaltır demişsiniz ama o 1 haftadan ne kadar kısaltabileceğimizi belirtmemişsiniz. Yani bakteri kültürü katsam da katmasam da 1 hafta bekleyecek miyim ? Zaten şimdilik 4-5 cm boyunda iki japon dışında balığım yok. 24 saat yeterli olur mu ? Bir de bu gece filtreyi çalıştırıp uyudum. Alışmayacak gibi bişey değil sanırım o sorunu da çözdüm :) Tekrardan çok teşekkür ederim. Bizim derste öğrendiğimiz şeylerin slaytlarının kağıda dökülmüş hali bir de normal text halinde Akvaryumla ilgili temel bilgiler veren iki notum var. Hocamızın dediğine göre notlar zaten akvaristlerle konuşularak oluşturulmuş. Belki de siz daha fazla şey biliyorsunuz ama isterseniz paylaşabilirim onları da taratıp veya fotoğraf çekip.
Contra-Ichthyo
Bu hobiye dün bir fanus içinde hediye gelen iki japon balığıyla süratle adım atmış oldum. Öncelikle belirtmek istediğim fazlasıyla sorum var kimi dekorasyon bölümüne kimi tür bölümüne yazılması gerekiyor. Başlık açmadan önce her kategorinin başlık açmadan okuyun kısımlarını okudum. Forumda arama yaparak cevap bulmaya çalıştım fakat tatmin edici cevaplar bulamadım. Konuların yetersiz olduğundan ziyade aradığımın ne olduğunu bilmediğimden kaynaklandığını düşünüyorum. Çeşitli sorularım varken konuyu buraya açma sebebim ise bugün aldığım 50x20x30 cm lik 30 lt akvaryumumum içine bakteri kültürü olduğunu düşünerek akvaryumcunun tavsiyesiyle 20 damla kattığım ilaç. Belki de ilaç değildir amacım doğru bilgiyi bulmak.

Veteriner hekim adayı olarak geçen yarıyılda akvaryum balık hastalıkları ve yetiştiriciliği dersi aldım ve gerek eskiden beri gelen bir istekle gerekse hocamızın hevesli anlatışıyla bu hobiyle ilgilenmeye karar verdim ve ufaktan kenara para ayırmaya başladım. Ufaktan derken gerçekten ufak bi miktardan bahsediyorum. Dün beni şaşırtan bu hediyeyle artık başlamamın zamanının geldiğini anladım. Derste öğrendiğimiz temel şeylerden biri balıkların yaşaması için gerekli olan minimum koşullardan ziyade hem izlerken bizim zevk alacağımız hem de içindeki canlıların refahının yüksek olacağı koşulların sağlanmasının önemiydi. Hediyenin mutluluğunu bi kenara bıraktığımda ilk yapmam gereken işin bu japonları derhal bir akvaryum ortamına aktarmam olduğunu düşündüm. Bugün ilk fırsatta vakit kaybetmeden gidip yukarıda bahsettiğim boyutlarda bir akvaryum aldım. Daha sonra ona da değineceğim bu akvaryuma göre çok güçlü olduğunu düşündüğüm bir iç filtre, bir ısıtıcı kilitli poşetlerle verilen tabanı kaplamaya yetecek kadar akvaryumcunun dediği kadarıyla "doğal kum", bakteri kültürü bir de kendi isteğimle ( çok da seçenek gösterilmeden ) pembeli morlu diyebileceğim bir renkte ince uzun bi lamba aldım.

Güya araştırarak gittim ve gerekli biyolojik ortamın sağlanmasını hızlandırmak için bakteri kültürü alacaktım. Neyse akvaryumcunun dediklerini söyleyeyim ben öncelikle. Eve gidip kumu güzelce yıka dibine ser. Filtreyi cama yapıştır arkasına da ısıtıcıyı yapıştır. içine suyu kapağın geldiği sınıra kadar ( üstten 2 cm kalacak şekilde) doldur. ( Konu başlığında ismi yazan) Bu ilacı aç 20 damla damlat. her su değişiminde de 10 damla damlatırsın. Tekrar tekrar bakteri kültürü değil mi diye sorduğumda hep kendinden emin bi tavırla evet dedi.

1) Eve geldim kimyasal madde içermeyen temiz bir bezle akvaryumun her yerini sildim. Kumları yıkadım ( Diğer bir soru da burdan gelecek). dibe koydum. Filtreyi taktım. Isıtıcıyı taktım. Suyu ekledim. İsmi konu başlığında yazan açtığımda mavi olduğunu farkettğim "bakteri kültürü" nden 20 damla içine döktüm. Bu arada filtreyi çalıştırmıştım. Doğal olarak su mavi oldu. Yavaş yavaş yoğunluğu azaldı ve belli bir seviyede kaldı. Forumda arattığımda 4-6 damlalardan bahsedildiğini gördüm. Metilen mavisi dendiğini gördüm. İlaç katma bakterileri öldürürsün dendiğini gördüm. İçimdeki his çok büyük ihtimalle yanlış yaptığımı söylüyor. Damlattıktan sonra kutunun üstünü okumaya çalıştığımda değişik dillerde dezenfektanla başlayan cümleler olduğunu gördüm. ( Desinfektie preparaat voor zoerwater vissen tegen white stip ( Ichtyopthhirius multifilis) gibi ) Bu tam olarak nedir ve yanlış bişey mi yaptım bu en merak ettiğim benim için en önemli olan soru.

2) Diğer sorum bu filtre ortalığı birbirine katıyor. Şu an sürekli beklemiş su değişimiyle fanusta hayatta tutmaya çalıştığım japonlarımı içine attığımda bu akımdan rahatsız olmayacaklar mı ? ( Forumda filtrelerin akvaryuma büyük geldiği, filtrenin kabarcık püskürten kısmının arka cama çevrilmesi, ucuna çeşitli aparatlar takılarak bu güçlü akımın azaltılması benzeri şeyler okudum araştırdığımda fakat tam bir cevap oluşmadı kafamda ne yapmam gerektiğiyle ilgili.

3) Bir de kumu ne kadar karıştırırsam karıştırayım yıkarken sürekli bir miktar kir çıktı. Azımsanmayacak sayıda tekrar tekrar yıkasam da %100 berrak diyemeyeceğim bir berraklığa geldiğinde akvaryuma koymaya karar verdim. Tabi üstten suyu ekledikçe suyu biraz bulandırdı ama şimdi gördüğüm kadarıyla biraz duruldu su kendine geldi. Bu kumla gelen pisliğin çok zararı olur mu? İç filtre üstesinden gelebilir mi?

4) Başka bir sorum daha var. Daha önce alıcı gözle bakmayınca filtreler ses çıkarır mı çıkarmaz mı bilemedim. Akvaryumcunun dediğiyle yetinmek zorunda kaldım yine orda. Çıkarmaz dedi inandık mecbur. Tabi bundan önce yaklaşık 5-6 yer dolaşıp aynı malzemelere en uygun fiyatı burası verdiği için burayı tercih ettiğimi belirteyim. 5-6 az diyebilirsiniz tamamen eleştiri ve görüşe açığım ama artık almış olduğumu göz önünde de bulundurmanızı istiyorum. Sorum şu ki bu filtrenin sesiyle uyumaya alışmam zaman alacak hem de benim refah seviyemi de fazlasıyla etkileyecek. Gece vakti yaklaşık 6 saat boyunca kapalı kalması içine koyacağım 4 (maks 5 ) balığı ölümcül derecede etkiler mi ? Onların da refahı düşsün istemiyorum. Acı çeksinler istemiyorum. Bi yandan da kendime de zulmetmek istemiyorum.

5) Şu an ortamlarının hazır olmasını içinde bulundukları fanusta bekleyen balıklarım için bir öneriniz var mı?

6) Bir de bu batık gemiler çok uzun zamandır ilgimi çeker ve hoşuma gider. Görünüş açısından çok hoş olacak benim için ama derste öğrendiğim kadarıyla her yapay madde suya salınım yapıyor boyalılar boya bırakıyor ve sonuçta zehirlenmelere sebep oluyor. Özellikle bu batık gemilerle ilgili bir öneriniz var mı ? İçine koymayı planladığım geminin boyutları da hiç aşırı değil. Yani salınım sonucu vereceği zarar beni düşündüren.

7) Japon balıkları için akvaryumcunun dediğin 25-26-27-28 derece uygun mudur ?

8) Balıkları 1 hafta sonra mı akvaryuma koyacağım? Sonuçta ilk akvaryum olduğu için bekleyecekleri uygun bir ortam yok.

9) Nitrit -Nitrat ve pH seviyelerini nasıl ölçebilirim. ( Derste öğrenmiş olsam da not tutulmadığı için unutulan bilgiler arasında.) Şu an beni çok alakadar eden bir durum mu? Ve bu zehirlenmelerden kurtulmak için balıkları akvaryuma koyar koymaz öldürmemek için ne yapmalıyım.

Çeşitli konulardan sorularım olduğu için başlığı nereye açacağımı bilemedim. Foruma bir anda gelip ortalığı her konuda başlıkla da doldurmak istemedim. Biraz uzun oldu ama cevaplanırsa tüm sorularım gerçekten çok sevineceğim çünkü aptal yerine konulup kandırılmak zoruma gidiyor ve bu balıkların maneviyatı da çok yüksek olduğu için öldürmeden en uzun süre yaşatmak istiyorum. Şimdiden sabrınız için teşekkür ederim.

Eğer konunun buraya açılmasını uygun görmediyseniz taşıyabilir veya benim atladığım şeyler varsa drek linkle yönlendirebilirsiniz. Tek isteğim biraz daha bilgi sahibi olmak sorularıma cevap bulmak sorunlarımı çözmek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.