ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
diaslayt
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
195
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2025 21:35
Toplam Mesaj:
172 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa METİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Media Operations
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa Metin
SON 10 MESAJI
Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri
Çok teşekkürler
Aynen öyle müdahale konusunda beni çok zorladı özellikle ilk temizlik ve dekorasyonda. 1-2 basamak merdivene çıkıp akvaryumun içine eğilmek zorunda kaldım ama yine de her yerine yetişemiyorum boyum 1.80 olmasına rağmen [:)]
Açılı ve teleskopik cam sileceği aldım arka camları onunla temizledim [:lol:]
Sump konusu benim çok yabancı olduğum bir konu maalesef biraz gözümü korkutuyor hobiye başladığımdan beri hiç kullanmadım. O yüzden kolaya kaçtım dış filtre daha cazip geldi[/QUOTE]
Kendim de bizzat yaşadığım için sump konusunda benim de çekincelerim vardı hatta itiraf edeyim korkularım : )
Ya taşarsa, su değişimden sonra aynı ayarı tekrar nasıl tuttururum, iniş borusu tıkanırsa vb konular ama inanın akvaryumu yapan kişi usta ise hepsi vesveseden ibaret.
Benim sump sisteminde 2 iniş +1 emniyet inişi ve 1 basış var. 1 inişle bile işi götürenler var.. Ayrıca sump ta son bir bölme var bir süre o boş bölmeyi taşma emniyeti için boş bıraktım ama bir çok senaryo denedikten sonra taşma neredeyse imkansız kanaatine vardıktan sonra yavruluk, karantina bölmesi gibi işlerde kullanıyorum.
Çok teşekkürler
Aynen öyle müdahale konusunda beni çok zorladı özellikle ilk temizlik ve dekorasyonda. 1-2 basamak merdivene çıkıp akvaryumun içine eğilmek zorunda kaldım ama yine de her yerine yetişemiyorum boyum 1.80 olmasına rağmen [:)]
Açılı ve teleskopik cam sileceği aldım arka camları onunla temizledim [:lol:]
Sump konusu benim çok yabancı olduğum bir konu maalesef biraz gözümü korkutuyor hobiye başladığımdan beri hiç kullanmadım. O yüzden kolaya kaçtım dış filtre daha cazip geldi[/QUOTE]
Kendim de bizzat yaşadığım için sump konusunda benim de çekincelerim vardı hatta itiraf edeyim korkularım : )
Ya taşarsa, su değişimden sonra aynı ayarı tekrar nasıl tuttururum, iniş borusu tıkanırsa vb konular ama inanın akvaryumu yapan kişi usta ise hepsi vesveseden ibaret.
Benim sump sisteminde 2 iniş +1 emniyet inişi ve 1 basış var. 1 inişle bile işi götürenler var.. Ayrıca sump ta son bir bölme var bir süre o boş bölmeyi taşma emniyeti için boş bıraktım ama bir çok senaryo denedikten sonra taşma neredeyse imkansız kanaatine vardıktan sonra yavruluk, karantina bölmesi gibi işlerde kullanıyorum.
Yeni 700lt Kurulum - Planlama Önerileri
Kurulumunuz hayırlı olsun..
Geniş taban akvaryum her zaman heves ettiğim bir durumdu belki Tanganyika Gölü balıkları beslememden kaynaklanıyor olabilir..
Geniş akvaryumda zorlanılacak tek konu akvaryuma mudahele çünkü 70 cm üstü genişlikte akvaryumun arkasına kolla uzanmak zor olur : )
Sumplı olması çok büyük avantaj olurdu sizin için.. (alt sumplı olması) ben overflow bean animal sistem (arkadan taşırmalı) kullanıyorum akvaryumun içinde
görünen ne dış filtre hortumu, ne sump kulesi, ne ısıtıcı ne de başka hiçbir nesne yok.. Sump temizliği için altta geniş geniş çalışma alanınız da olurdu. Yine de çok güzel ölçüler..
Tekrardan hayırlı olsun, kazasız belasız sağlıkla inşallah..
Kurulumunuz hayırlı olsun..
Geniş taban akvaryum her zaman heves ettiğim bir durumdu belki Tanganyika Gölü balıkları beslememden kaynaklanıyor olabilir..
Geniş akvaryumda zorlanılacak tek konu akvaryuma mudahele çünkü 70 cm üstü genişlikte akvaryumun arkasına kolla uzanmak zor olur : )
Sumplı olması çok büyük avantaj olurdu sizin için.. (alt sumplı olması) ben overflow bean animal sistem (arkadan taşırmalı) kullanıyorum akvaryumun içinde
görünen ne dış filtre hortumu, ne sump kulesi, ne ısıtıcı ne de başka hiçbir nesne yok.. Sump temizliği için altta geniş geniş çalışma alanınız da olurdu. Yine de çok güzel ölçüler..
Tekrardan hayırlı olsun, kazasız belasız sağlıkla inşallah..
Forumda Durgunlaşma
Aslında herkesin kendince gördüğü, hissettiği ve belirttiği sebepler durgunlaşma olarak açılan başlığın altını doldurmaya yetiyor. Ekonomik sebepleri bir tarafa bırakırsak dijital dünya döneminin sürekli uyaranları karşısında insanların aktif olarak meşgul olmaları da forumdan ziyade hobiye ilgiyi azaltmıştır mutlaka.. Herkesin faydalı/faydasız pek çok konuda dijital platformlarda masrafsız ve zahmetsiz vakit geçirebilmesine bağlı olarak akvaryum hobisi de nasibini almış görünüyor. Akvaryum hobisi ile ilgilenen kişilerin diğer kanallarda/mecralarda ( google, sosyal medya, video içerikler, vb.) hobi konusunda faydalanması kendi tercihidir kaldı ki forumun amacı da fuzuli kalabalık veya lafügüzaf yapma yeri değildir. Son sözüm forumun ruhu yeter..
Sağlıklı Hobiler.. [EDIT]diaslayt,2023-03-31 13:00:24[/EDIT]
Aslında herkesin kendince gördüğü, hissettiği ve belirttiği sebepler durgunlaşma olarak açılan başlığın altını doldurmaya yetiyor. Ekonomik sebepleri bir tarafa bırakırsak dijital dünya döneminin sürekli uyaranları karşısında insanların aktif olarak meşgul olmaları da forumdan ziyade hobiye ilgiyi azaltmıştır mutlaka.. Herkesin faydalı/faydasız pek çok konuda dijital platformlarda masrafsız ve zahmetsiz vakit geçirebilmesine bağlı olarak akvaryum hobisi de nasibini almış görünüyor. Akvaryum hobisi ile ilgilenen kişilerin diğer kanallarda/mecralarda ( google, sosyal medya, video içerikler, vb.) hobi konusunda faydalanması kendi tercihidir kaldı ki forumun amacı da fuzuli kalabalık veya lafügüzaf yapma yeri değildir. Son sözüm forumun ruhu yeter..
Sağlıklı Hobiler.. [EDIT]diaslayt,2023-03-31 13:00:24[/EDIT]
Kabukçul Maceram
Forum ortamındayız nihayetinde.. tecrübe, gözlem vs vs.. ne derseniz deyin bildiklerimizden iki kelam da biz bahsedelim tür davranış vb konularda.
Öncelikle Ocellatus, Meleagris ve Speciosus benzerliklerinden daha çok farklılıkları olan türlerdir..
Neymiş hadi anlat diyenler olacaktır, izah edelim..
Ocellatus ve Meleagris'e göre Speciosusun en önemli farkı dişisine karşı daha ılımlı olmasıdır. Speciosus dişiler yumurtlamaya hazır olmasa da erkek tarafından Ocellatus ve Meleagris dişiler gibi sürekli taciz edilip akvaryumun üst kısımlarında asılı olarak beklemek zorunda değillerdir. Erkeğin bu baskısı küçük hacimli tanklarda dişiler de stresse sebep olup bazen ölüme kadar gidebilir. Bu sebepledir ki Ocellatus ve Meleagris beslemek için tank uzunluğu olarak 80 cm nin altına inmemek yerinde bir karar olacak ve daha büyük, saklanma alanları olan tanklarda dişiler de rahat edecektir. Bu durumda ters taraftan baktığımızda Specious un da nispeten daha az hacimli tanklarda beslenebilir olması avantajı vardır. Zira 45*35*40y Specious çiftimden yavru almışlığım vardır.
30-40 cm gibi akvaryumlarda Ocellatuslardan yavru almak mümkün ama erkeğin dişiye olan yoğun baskısı sebebiyle keyif vermeyen bir zorlamadır şahsi düşüncem..
Ocellatus erkekler kullandığı kabuk/kabukların haricinde fazla olan kabukları gömecektir. Meleagris ve Speciosusta bu kabuk gömme mevzusunu hiç görmedim.
Kayda değer önemli farklardan bir tanesi de kurlaşma farklılıkları. Ocellatus ve Meleagrisler de hemen hemen birbirine benzerdir, dişiler kafa ve kuyruk kısmını karartıp kuyruk kıvırarak kur yaparlar. Speciouslarda ise dişi kuyruğuyla erkeğin yüzünü tokatlar gibi hareketler yapar.
Bu vereceğim son bonus bilgi de burada kalsın konuyu açıp okurken faydalanan olur umarım. Speciosuslarda cinsiyet belirleme yöntemlerinden bir tanesi de vücutlarının orta kısımlarının sararması (Nasıl anlatacağımı bilemedim:) Duboisi Maswaların bant açması gibi bir şey :) dişilerde çok daha fazla görülür erkekler bun nadiren yapar, Zaten büyüdüklerinde çok bariz ayrılabilirler vücut formuna bakılarak.. Sürç-i lisan olmuşşsa affola.. Sağlıklı hobiler..
Forum ortamındayız nihayetinde.. tecrübe, gözlem vs vs.. ne derseniz deyin bildiklerimizden iki kelam da biz bahsedelim tür davranış vb konularda.
Öncelikle Ocellatus, Meleagris ve Speciosus benzerliklerinden daha çok farklılıkları olan türlerdir..
Neymiş hadi anlat diyenler olacaktır, izah edelim..
Ocellatus ve Meleagris'e göre Speciosusun en önemli farkı dişisine karşı daha ılımlı olmasıdır. Speciosus dişiler yumurtlamaya hazır olmasa da erkek tarafından Ocellatus ve Meleagris dişiler gibi sürekli taciz edilip akvaryumun üst kısımlarında asılı olarak beklemek zorunda değillerdir. Erkeğin bu baskısı küçük hacimli tanklarda dişiler de stresse sebep olup bazen ölüme kadar gidebilir. Bu sebepledir ki Ocellatus ve Meleagris beslemek için tank uzunluğu olarak 80 cm nin altına inmemek yerinde bir karar olacak ve daha büyük, saklanma alanları olan tanklarda dişiler de rahat edecektir. Bu durumda ters taraftan baktığımızda Specious un da nispeten daha az hacimli tanklarda beslenebilir olması avantajı vardır. Zira 45*35*40y Specious çiftimden yavru almışlığım vardır.
30-40 cm gibi akvaryumlarda Ocellatuslardan yavru almak mümkün ama erkeğin dişiye olan yoğun baskısı sebebiyle keyif vermeyen bir zorlamadır şahsi düşüncem..
Ocellatus erkekler kullandığı kabuk/kabukların haricinde fazla olan kabukları gömecektir. Meleagris ve Speciosusta bu kabuk gömme mevzusunu hiç görmedim.
Kayda değer önemli farklardan bir tanesi de kurlaşma farklılıkları. Ocellatus ve Meleagrisler de hemen hemen birbirine benzerdir, dişiler kafa ve kuyruk kısmını karartıp kuyruk kıvırarak kur yaparlar. Speciouslarda ise dişi kuyruğuyla erkeğin yüzünü tokatlar gibi hareketler yapar.
Bu vereceğim son bonus bilgi de burada kalsın konuyu açıp okurken faydalanan olur umarım. Speciosuslarda cinsiyet belirleme yöntemlerinden bir tanesi de vücutlarının orta kısımlarının sararması (Nasıl anlatacağımı bilemedim:) Duboisi Maswaların bant açması gibi bir şey :) dişilerde çok daha fazla görülür erkekler bun nadiren yapar, Zaten büyüdüklerinde çok bariz ayrılabilirler vücut formuna bakılarak.. Sürç-i lisan olmuşşsa affola.. Sağlıklı hobiler..
Kabukçul Maceram
[QUOTE=CNDRAqua]En iyisini yapmışsın abi, bence kabukçulların en zevk-i yanlarından biri de tasarımları kendi şekillendirmelerine izin vermek.
Tüh yanlış tahmin etmişim [:D]. Daha da merak ettim şimdi. Ne zaman açıklayacaksın hangi tür olduğunu?
Hangi türlere ev sahipliği yaptınız şimdiye kadar hocam? [/QUOTE]
Sorgular gibi mi yoksa merakınızdan mı sordunuz bilemedim.. Arkadaşın açtığı konunun dağılmasını da istemesem de merakınızdandır diye yanıtlıyorum.
Hepsi bilinen klasik türler aslında..
N. Similis, N. Brevis, N. Multifasciatus
L. Ocellatus, L. Meleagris, L. Speciosus
L. Kungweensis, L. Signats, L. Ornatipinnis ( Kigoma ve Zambiya varyeteleri birbirinden gerçekten çok farklılar. )
N. Caudopunctatus, N. Boulengeri, N. Meeli,
A. Sumbu Shell, T. Burgeoni..
Hani 15 ti 14 oldu di mi? : ))
[QUOTE=CNDRAqua]En iyisini yapmışsın abi, bence kabukçulların en zevk-i yanlarından biri de tasarımları kendi şekillendirmelerine izin vermek.
Tüh yanlış tahmin etmişim [:D]. Daha da merak ettim şimdi. Ne zaman açıklayacaksın hangi tür olduğunu?
Hangi türlere ev sahipliği yaptınız şimdiye kadar hocam? [/QUOTE]
Sorgular gibi mi yoksa merakınızdan mı sordunuz bilemedim.. Arkadaşın açtığı konunun dağılmasını da istemesem de merakınızdandır diye yanıtlıyorum.
Hepsi bilinen klasik türler aslında..
N. Similis, N. Brevis, N. Multifasciatus
L. Ocellatus, L. Meleagris, L. Speciosus
L. Kungweensis, L. Signats, L. Ornatipinnis ( Kigoma ve Zambiya varyeteleri birbirinden gerçekten çok farklılar. )
N. Caudopunctatus, N. Boulengeri, N. Meeli,
A. Sumbu Shell, T. Burgeoni..
Hani 15 ti 14 oldu di mi? : ))
Kabukçul Maceram
Kurulumunuz hayırlı olsun.. Çamurcul ve Ocellatuslarda yaşadığınız talihsizliklerden sonra umarım düzeni oturtmayı sağlarsınız. 15 civarında farklı tür kabukçul besledikten sonra çok zor olmadıklarını biliyorum. Yeni türün ne olduğunu ya belirtmediniz, sürpriz :) ya da ben gözden kaçırdım. Ne olursa olsun kabukçul sevdası başkadır. Göl tadında seyirler dilerim..
Kurulumunuz hayırlı olsun.. Çamurcul ve Ocellatuslarda yaşadığınız talihsizliklerden sonra umarım düzeni oturtmayı sağlarsınız. 15 civarında farklı tür kabukçul besledikten sonra çok zor olmadıklarını biliyorum. Yeni türün ne olduğunu ya belirtmediniz, sürpriz :) ya da ben gözden kaçırdım. Ne olursa olsun kabukçul sevdası başkadır. Göl tadında seyirler dilerim..
70 Litrede Hangi Balıklar Beslenebilir ?
Tanganyika kabukçul türler öneririm.
Tanganyika kabukçul türler öneririm.
Sinor's Cichlids (balık Odası)
Haftanın 7 günü bile yetmezken şimdi bir de pandemi yasakları. Sana çoookk kolay gelsin Cenk..
Ayrıca yapabileceğim birşey olursa söylemen yeter..
Bu arada gitmek kısmet olursa Ertan'ın hediyeleri hazır; Leleupi the yellow 🙈
Bass time.. Chili Peppers in favorim olan Otherside parçası, bass ın dolu dolu hissedildiği bu parça burada kalsa problem olmaz umarım.. 🤟
https://youtu.be/rn_YodiJO6k
[EDIT]diaslayt,2020-12-07 03:13:16[/EDIT]
Haftanın 7 günü bile yetmezken şimdi bir de pandemi yasakları. Sana çoookk kolay gelsin Cenk..
Ayrıca yapabileceğim birşey olursa söylemen yeter..
Bu arada gitmek kısmet olursa Ertan'ın hediyeleri hazır; Leleupi the yellow 🙈
Bass time.. Chili Peppers in favorim olan Otherside parçası, bass ın dolu dolu hissedildiği bu parça burada kalsa problem olmaz umarım.. 🤟
https://youtu.be/rn_YodiJO6k
[EDIT]diaslayt,2020-12-07 03:13:16[/EDIT]
Sinor's Cichlids (balık Odası)
[QUOTE=ErtanGulen]Tüm tanklar kurulsun, alternatif kurulum tarihçesini ben de fotolar ile paylasacagım. Gullük gülistanlık kurulumun arkası da bilinsin :) [/QUOTE]
Hadi bakalım kamera arkası/perde arkasında ne varsa ayyuka çıksın diyosun.. 👊
[QUOTE=ErtanGulen]Tüm tanklar kurulsun, alternatif kurulum tarihçesini ben de fotolar ile paylasacagım. Gullük gülistanlık kurulumun arkası da bilinsin :) [/QUOTE]
Hadi bakalım kamera arkası/perde arkasında ne varsa ayyuka çıksın diyosun.. 👊
SON MESAJLAR
- 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 17:51
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Karideslerim Hangi Tür? NightWist, 17:24
Omurgasızlar - 80x40x40 Nature Aquarium Tetra EthernalFlow, 16:41
Yeni Üye Forumu - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 15:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sunsun 603b Ve Sobo Sf-550f Karşılaştırma Aguamentist, 14:47
Yeni Üye Forumu - İlaç Satışı Neden Yok? NightWist, 14:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Aktif Toprak Ve Ters Osmos Sistemleri efesutcu44, 14:29
Taban ve Gübreleme - Tetra Akvaryumu Öneri aquaticathearmi, 11:18
Akvaryum Tanıtımı - 84l Lepistes Akvaryumunda Filtre Önerisi Mithrandirr, 10:47
Yeni Üye Forumu - Neon Tetrada Bı Hastalık Var Sufisu, 09:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Petshop'a Akvaryum Sistem Kurulumu Aguamentist, 08:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve yigitglu, 05:33
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Sunsun 603b Filtre Dizilimi IgorVladimir, 04:00
Filtreleme Seçenekleri - Dünden Bugüne.. MCY4, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Sessiz Motor Önerisi JujuSeri, 22:14
Yeni Üye Forumu - Parkede Eğim aupqua, 21:37
Yeni Üye Forumu - Yeni Bir Kurulum yhackup, 21:16
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum Anubias Üzerinde Oluşum umitlee, 17:15
Bitki Akvaryumları Genel - Shrimp Gh+ Cyber_Scout, 16:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu Oozer3466, 16:11
Akvaryum Tanıtımı - Java Fern Çürümesi Akvaryumcu_Doru, 15:58
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum Ölçülerim Channa İçin Yeterli Mi Mithrandirr, 15:42
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 15:14
Canlı Doğuranlar - Endlerium (hobihane) NightWist, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Aktif Soilli Lepistes Tankı Ph Yükseltme aquaticathearmi, 13:34
Yeni Üye Forumu - Yandan Sump Buharlaşma Sonucu Devirdaim Durması ahmetfiratozkaya, 11:49
Filtre ve Sump Yapımı - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 09:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryumda Yeni Başlayan Nokta Canlılar Orhan76, 09:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Üretimhanelerdeki Su Bakımı VaranusSalvator, 01:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı Semaay, 00:25
Yeni Üye Forumu - Bitki Türü Bilgisi Cyber_Scout, 23:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Piranamın Türü Nedir Acaba 1Balikci, 23:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Selamın Aleyküm Erencann, 23:10
Yeni Üye Forumu - Neolamprologus Multifasciatus caga71, 22:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Karında Şişlik Ahmet özşen, 22:47
Hastalıklar ve İlaçlar - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ 1Balikci, 22:06
Forum ve Site Hakkında - Görseldeki Japonlar İçin 100 Litre Yeterli Midir EmiirKaan, 21:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Şeffaf Dışkı akvarist10UR, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Dizayn Önerisi fishhyy, 18:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Buhar Kapağı Menteşe Bulamıyorum. Shortbuff, 15:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumlarda Buhar Cami ? Shortbuff, 15:07
Bitki Akvaryumları Genel - L144 Vatozum Astronot Akvaryumuna Yumurtlamış MelihSvS, 13:54
Canlı Doğuranlar - 70lt(70x35x35) Akvaryumum İçin Tür Tavsiyesi EmiirKaan, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Balığı Cyber_Scout, 12:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Tavsiyesi Mirza Adar, 01:42
Akvaryum Bilimi - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus fishhyy, 01:39
Akvaryum Tanıtımı - 30 Küp Akvaryumda Hangi Balığı Besleyebilirim EmiirKaan, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Betta Yenı Ekledıgım Lepisteslere Kabardı Cyber_Scout, 22:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Inci Gurami - Trichogaster Leerii Cyber_Scout, 22:03
Labirentliler Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 17:24
- Neolamprologus Multifasciatus fishhyy 17:14
- Sarı Ateş Neon Karides & Tilki Kuyruğu Bitkisi aupqua 16:58
- Su Mercımeği (ücretsiz) aupqua 16:58
- L144 Blueice Dişiler hero14 16:56
- Full Set Akvaryum (70x35x35 Full Ultra Clear 6mm) aquanil 16:23
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 16:12
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 16:11
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 16:11
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 16:11
- Subulata, Java Fern, Cryptocoryne Wendtii Sp, zimdaldil 15:53
- Düz Kuyruk Cüce Vatoz (ancistrus Sp.) zimdaldil 15:53
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:29
- Rasbora Arıyorum Miller 15:29
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:05
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 14:05
- Uygun Fiyata Spagetti Kaya flanormimar 13:46
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:22
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 13:22
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 13:22
- Sıfır Fluval 107 - Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak erimgorgulu 13:22
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 13:22
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 12:28
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 12:28
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 12:28
- Anubias emregungor 12:13
- Christmass Moss emregungor 12:13
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:48
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:48
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:48
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 11:38
- Geophagus Arıyorum MurathanM 11:38
- Otomatik Yemleme Makinesi kazbek1 11:11
- Sunsun Hbl 701 Askı Filtre Sıfır Ürün kazbek1 11:11
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 11:11
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:35
- Ramshorn Ve Minare Salyangoz Redrainbow 10:32
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 10:27
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 10:14
- Hagen Fluval Flex 123litre Ve Chihiros Wrgb-120cm Deathgrip 10:12
- Channa Aurantimaculata (32cm) Deathgrip 10:12
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 10:10
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 10:06
- Hb White Lepistes omererbas 10:01
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 10:01
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 09:44
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 09:44
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 09:00
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 09:00
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
nadirsivri,
riderfish,
TonyMcLegend,
Tatar10,
Oquanus,
JujuSeri,
scorpion26,
ilkermat,
ternapi,
Cyber_Scout,
Sungurr,
serhan16,
Maydogan,
sozatici,
Öğretmen Ali,
stranger592,
arnca,
osmandbnl,
OKIRATLI,
EthernalFlow,
aquaticathearmi,
ulutasatilla,
Hakan ARP,
yeekim,
userhamit,
kadir158,
ALTEMUR,
zen666,
NightWist,
sina cen,
EKAR,
omerali06,
hayvanlareniyi,
berkay10,
fikret43,
Oğuzhan00600,
YOTHAN,
Aquarist101,
burakinal,
akvarist10UR,
alp3r,
MerterKorkmaz,
abunil,
AreS,
Liga,
Flytheshrimp,
VaranusSalvator,
Rafayel,
betta.ist,
aupqua,
MCY4,
fishhyy,
rhn35,
ciways,
DERMAN07,
laryscrl,
Serengeti,
Brdk64,
bawyerank,
mustafatelli,
TheDS,
Ömer39,
morfimorfi,
paxal,
serverous1,
888starz_bkSr,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.